Tuesday 27 January 2015

Κουνουπίδι με κάρυ


Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτό το πιάτο, διαπίστωσα πόσο πολύ ταιριάζει το κάρυ με τα λαχανικά!
Ένα πιάτο απλό, μα τόσο νόστιμο.
Εύκολο και γρήγορο να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε είτε ως συνοδευτικό, είτε ως σαλατικό, αλλά και ως κυρίως πιάτο ακόμη!
Μαζί με το κουνουπίδι πρόσθεσα και άλλα λαχανικά που ταίριαξαν πολύ "νόστιμα" μέσα στην γευστική σάλτσα κάρυ.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Τα υλικά μας:
μπουκετάκια από ένα μέτριο κουνουπίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρότα
Για την σάλτσα κάρυ:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι κάρυ
μισό κουταλάκι σκόρδο σκόνη
αλάτι
Επιπλέον:
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα καρότα σε μέτρια καρέ.
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό όλα τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Δεν θέλουμε όμως να παραβράσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα με το κάρυ.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε περισσότερο ή λιγότερο κάρυ, ανάλογα με το πόσο "έντονη" επιθυμούμε την γεύση της σάλτσας μας.
Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά και πολύ προσεκτικά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

20 comments:

  1. Τα συγκεκριμένα λαχανικά μου αρέσουν ακόμα και σκέτα βραστά με λεμόνι, φαντάζομαι λοιπόν πόσο διαφορετικά και νόστιμα θα γίνονται με αυτή την καυτερή, κρεμώδη λευκή σάλτσα!
    Ωραία ιδέα και τη βάζω σίγουρα στα προσεχώς!

    ReplyDelete
  2. Οπως λέει και η Dark chef θα είναι νοστιμότατα τα λαχανικά με την συγκεκριμένη σάλτσα !!!!!!!

    Ευχαριστούμε για την πρόταση !!!


    πολλές πολλές φιλούπες !!!

    ReplyDelete
  3. Μόλις αγόρασα κουνουπίδι για συνοδευτικό σήμερα.
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  4. Ελενάκι,πεντανόστιμη φαίνεται...Και τόσο απλή...

    Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥

    ReplyDelete
  5. Λες να πείσω την αδελφή μου να δοκιμάσει κουνουπίδι αν το βουτήξω στη γευστικότατη σάλτσα σου;
    Θα το δοκιμάσω!!

    ReplyDelete
  6. Υπέροχη πρόταση!
    Θα την τιμήσω!!!
    ;-)
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
    Καλό μεσημεράκι!

    ReplyDelete
  7. Το κουνουπίδι είναι υπέροχο! Ακόμα και σκέτο το τρώω με μεγάλη ευχαρίστηση! Τα μυρωδικά αυτά θα το κάνουν ακόμα καλύτερο και ανυπομονώ να το δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  8. Κουνουπιδάκι μέσα σε μια πεντανόστιμη σαλτσούλα! Τι ωραία ιδέα!! Θα μου άρεσε πολύ και με μπροκολάκι!! Σε αυτό το κουνουπίδι με την έξτρα νόστιμη γεύση, θα υποκύψουν και οι πιο δύσκολοι της οικογένειας, Ελένη!
    Καλό μας μεσημέρι!

    ReplyDelete
  9. Πραγματικά είναι ένα γκουρμέ πιάτο,
    που θα έκανε και τους πιό δύσκολους να το δοκιμάσουν!!
    Καλό μεσημέρι!

    ReplyDelete
  10. Δεν το τρώω το κουνουπίδι,λες να με πείσει αυτή η συνταγή;
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  11. Μού άρέσει τό κουνουπίδι καί η υπέροχη σαλτσούλα σου ταιριάζει πολύ!
    Θά τό δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα!!
    Θα την δοκιμάσω σύντομα!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  13. Ένας συνδυασμός που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ... κουνουπίδι με κάρυ! Στα προσεχώς γιατί το λιμπίστικα από τη συνταγή σου Ελένη μου!!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Κάπου, κάποτε είχα δοκιμάσει ένα παρόμοιο πιάτο και μου άρεσε πολύ!!!! Καιρός τώρα να το δοκιμάσω και στο σπίτι!!! Τέλειο Ελένη μου!!!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  15. Φαγάκι ωραίο που μπορεί να καταναλωθεί τόσο μόνο του, όσο και ως συνοδευτικό κρέατος!
    Η σάλτσα με το κάρυ υπέροχη πραγματικά, σίγουρα δίνει άλλη διάσταση στα λαχανικά!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  16. εγώ που είμαι των μπαχαρικών ψηφίζω κάρυ δαγκωτό!!
    έχεις δίκιο, πάει τέλεια με τα λαχανικά όπως το ετοίμασες!!
    καλό απόγευμα Ελένη!!

    ReplyDelete
  17. Ελενάκι μου φαντάζομαι τη νοστιμιά!
    Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου σίγουρα!

    Φιλάκια πολλά κορίτσι μου!

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Έχω μια παραλλαγή γι'αυτο το φαγητό που το κάνει και νηστίσιμο και κατά τη γνώμη μου πιο ελαφρύ. Αντί για κρέμα γάλακτος χρησιμοποιείστε γάλα καρύδας μια κονσέρβα. Σερβιρετε με ρυζι μπασματι. Θα με θυμηθείτε! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!

    ReplyDelete