Monday 12 January 2015

Chicken cutlets


Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της κόρης μου, είναι το σημερινό πιάτο.
Όταν μου το ζητάει, το αποκαλεί «τραγανό κοτόπουλο», μιας και το κοτοπουλάκι αυτό είναι τυλιγμένο σε μιαν υπέροχη, αρωματική κρούστα.
Το απολαμβάνουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με της σος που προτιμάμε. Ιδιαίτερα ταιριάζει με sour cream.
Τα cutlets συνήθως τηγανίζονται, εγώ τα έψησα στον φούρνο, όμως όποιος τα προτιμάει μπορεί μετά το πανάρισμα να τα κάνει τηγανιτά, το ίδιο νόστιμα θα είναι.
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!

Χρειαζόμαστε:
3 στήθη κοτόπουλου φιλέτο
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρότερα
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και πιπέρι
Για το πανάρισμα:
3 ½ κούπες τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κούπα τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
μισή κούπα τριμμένο πεκορίνο
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά 
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι βασιλικό
1 ½ κουταλάκι πάπρικα
1 ½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο αλάτι και πιπέρι
Στην πράξη:
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση ή και στα τέσσερα αν προτιμάμε. Δεν θέλουμε να είναι ιδιαίτερα χοντρά.
Βάζουμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε το μείγμα για το πανάρισμα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.
Περνάμε κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα για πανάρισμα.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα μεγάλο ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά ζεστά και τα συνοδεύουμε με γιαούρτι ή όποια άλλη σος προτιμάμε!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

23 comments:

  1. Πόσο με χαροποιεί που ένα τόσο τραγανό και αρωματικό κοτόπουλο γίνετε και στο φούρνο. Και εγώ έτσι προσπαθώ να τα κάνω γιατί τα τηγανιτά τα έχω βγάλει από τη ζωή μου!Το έσωσα γιατί μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά του!Φιλιά πολλά, πολλά!!

    ReplyDelete
  2. Α,καλά!Και μόνο που είδα τα υλικά του παναρίσματος με πήραν οι μυρωδιές νοερά και τρέχουν τα σάλια μου.Υπέροχη η ιδέα για ψήσιμο στο φούρνο μια που θα γίνουν πιο υγιεινά.Ευχαριστούμε για την ιδέα!Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. μμμμ θα τσακιζα 5-6 ετσι χαλαρα....μου αρεσει που ειναι στο φουρνο..ετσι για να γλυτωσουμε και καμια θερμιδα!!!!!
    καλη εβδομαδα,φιλιααααα

    ReplyDelete
  4. Παίρνω 2-3 στο χέρι και αποχωρώ βιαστικά-βιαστικά αλλά χορτάτη από γεύσεις και αρώματα!
    Καλή εβδομάδα, Ελενάκι!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ReplyDelete
  5. Αχ τι ωραία ! βρήκα τι θα είναι το μεσημεριανό μου !!!!!!!!!!!!!

    γεια στα χεράκια σου Λενακι μου !!!

    φιλια πολλά και καλή βδομάδα !!

    ReplyDelete
  6. Είναι πολύ αγαπημένα αυτά τα κομματια κοτόπουλου. Θα μπορούσα να τα τρώω κάθε μέρα! :)

    ReplyDelete
  7. Η τελευταία τρέλα των παιδιών μου!!!!
    Το τυράκι στο πανάρισμα ωραία ιδέα θα την δοκιμάσω!!!!!

    ReplyDelete
  8. Κοίτα να δεις.... που μόλις έφαγα και πάλι πεινάω!! Πολύ μου αρέσει που είναι ψητό το κοτοπουλάκι και με ενθουσιάζουν τα υλικά του παναρίσματος! Θα το φτιάξω για movie night με τις φίλες μου!! :D

    ReplyDelete
  9. Χωρίς περιττά λόγια, βουτάω το πιατάκι της πρώτης φωτό και .... εξαφανίζομαι!
    Φιλιά πολλά Ελενάκι μου, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Εξαιρετική η συνταγή σου Ελένη μου!!
    Μού αρέσει πολύ τό μίγμα στό πανάρισμα καί προτιμώ τό ψήσιμο στόν φούρνο!!Θά τά δοκιμάσω!!Φαίνονται τόσο λαχταριστά!!Καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  11. Δεν έτυχε να δοκιμάσω ποτέ, αλλά δείχνει λαχταριστό! Θα το δοκιμάσω!:)

    ReplyDelete
  12. Πολύ μου αρέσει αυτό το πανάρισμα του κοτόπουλου, Ελένη! Κάνει το κοτοπουλάκι τραγανό και πεντανόστιμο! Μου φαίνεται ότι θα είναι το ίδιο ωραίο είτε ψηθεί στο φούρνο, είτε στο τηγάνι!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  13. πωπω κι εγώ το αγαπώ αυτό το πιάτο!!! μιαμ μιαμ!!!

    ReplyDelete
  14. Κι εγώ τα προτιμώ στο φούρνο, γίνονται πιο υγιεινά και νοστιμότερα!!!! Πεντανόστιμο φαγάκι!!!

    ReplyDelete
  15. Υπέροχη συνταγή, φαντάζομαι τα αρώματα που γεμίζουν την κουζίνα όταν ψήνεται το κοτοπουλάκι! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!! Ευχαριστούμε για την ιδέα!!

    ReplyDelete
  16. Η κόρη σου νομίζω ότι όσο μεγαλώνει αποκτά φοβερό γούστο στο φαγητό!
    Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα της πιάτα!
    Με τέτοιο πανάρισμα σίγουρα θα είναι απίθανο!
    Και μου αρέσει που είναι ψημένο στο φούρνο και ουχί τηγανητό!
    Και που το συνοδεύεις με sour cream ή γιαουρτάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  17. Τα παιδιά πάντα το αγαπάνε αυτό το φαγητό, και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό που γίνεται τόσο τραγανό στο φούρνο. Μου άρεσε πολύ το μείγμα του παναρίσματος Ελένη, έχει σίγουρη επιτυχία!

    ReplyDelete
  18. Ελένη μου και όχι μονο της κόρης σου. Το αγαπησα και γω μόλις το είδα! Τραγανούτσικο με ωραία σος και ψημμένο στο φούρνο!

    ReplyDelete
  19. μου τρέχουν τα σάλια!!!! Να είσαι καλά, θα το δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  20. Κάτι ξέρει το κοριτσάκι σου Ελένη μου και σου ζητάει αυτό το κοτόπουλο.. Πολύ τραγανιστές μπουκίτσες με πλούσιο συνδυασμό μπαχαρικών...YUMMM..Καλημέρα και ΧΟΧΟ's σε όλες, κορίτσια :)

    ReplyDelete
  21. οτι πρεπει για παρτυ και για μεζεδακι με τη μπυρα! τελειο!

    ReplyDelete
  22. Πωπωπωπ... μόνο τα σάλια δεν μου τρέχουν!!! Πολύ σωστή η μικρή σου που σού τα ζητάει! Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  23. Δίκιο έχει το παιδί Ελενάκι μου, είναι υπέροχο!!!

    Σας φιλώ μαμά και κόρη!

    ReplyDelete