Το σημερινό μας φαγάκι είναι τόσο νόστιμο, όσο και εύκολο να το ετοιμάσουμε!
Το χταποδάκι μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, τυλίγεται σφικτά σε λαδόκολλες, ψήνεται μέσα στα υγρά του και μας δίνει ένα φαγάκι λουκούμι!
Εμείς το συνοδεύσαμε με πατατούλες φούρνου, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε ακόμα και με μια πλούσια σαλάτα!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!
Χρειαζόμαστε:
1 χταπόδι 1.500 γρ.
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
λίγη ρίγανη
Επιπλέον
2 μέτριες λαδόκολλες
σπάγκο
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο και την ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χταπόδι, φροντίζοντας να μαριναριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
Απλώνουμε τις δύο λαδόκολλες σταυρωτά, δηλαδή την μία κάθετα και την άλλη οριζόντια, ώστε να σχηματίζουν σταυρό.
Πάνω στις λαδόκολλες τοποθετούμε το χταπόδι, αλλά και την μαρινάδα, προσεκτικά ώστε να μην μας χυθεί έξω από τις λαδόκολλες.
Τυλίγουμε το χταπόδι με τις λαδόκολλες και τις δένουμε σφιχτά με τον σπάγκο.
Τοποθετούμε το δεματάκι σε ένα ταψί ή στην γάστρα μας.
Δεν προσθέτουμε τίποτε άλλο, το χταπόδι θα βγάλει αρκετά υγρά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ½ ώρα.
Καλή επιτυχία!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Τι μας κάνεις πρωί-πρωί Ελένηηηηη;;!! Μας έσπασες την μύτη με το χταποδάκι σου! Λουκουμάκι πρέπει να έγινε!! Εκείνο το πλοκαμάκι στο πιάτο με τις πατάτες, το καπαρώνω από τώρα για το μεσημέρι!!! Βάζω το ουζάκι, βάζεις το χταποδάκι;;;;
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Παω να φάω!!!!
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr
Τι καλό Ελένη!!!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι σε όλη την παρέα!!
Πω πω τί είναι τούτο;; Κι έχω μια πείνα δεν μπορείτε να φανταστείτε! Λατρεύω χταπόδι!!
ReplyDeleteμια μεριδα παρακαλω και μια κρυα μπυριτσα! μυρισε Ανοιξη σιγα σιγα και στο μπλογκ σας! ευχαριστω!
ReplyDeleteΌμορφα όλα
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Υπέροχο έγινε στην λαδόκολλα το χταποδάκι σου Ελένη μου!!!!! Με λίγο ουζάκι είναι ο τέλειος μεζές!!! Εμείς σήμερα φάγαμε το χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι.Την επόμενη φορά θα φτιαχτεί στην λαδόκολλα!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!!!!!
Πώ πω απίθανος μεζές Ελένη μου!!!Μού αρέσει πολύ τό χταπόδι!!!
ReplyDeleteΕυτυχώς που βλέπω μπόλικα πλοκαμάκια, μιας και η Ειρήνη καπάρωσε ήδη το ένα.
ReplyDeleteΚαι φυσικά, θέλω κι εγώ πατατούλες με το πλοκαμάκι μου!
Φιλιά Ελενάκι μας!
Μοναδικός μεζές!!!! Με ξεσήκωσε βραδιάτικα!!!! Καλό βράδυ και φιλιά!
ReplyDeleteΚαι εγώ κάθομαι και παιδεύομαι πάνω από μία κατσαρόλα να βράζει.
ReplyDeleteΤην άλλη φορά σε μία λαδόκολλα στο φούρνο και τελείωσα, μήπως πιώ κανένα καφεδάκι καθιστή!!
Πολύ λαχταριστό με τις πατατούλες του.
Φιλάκια πολλά!
Υπέροχος μεζές!! Μας άνοιξες την όρεξη και τέτοια ώρα που να το βρω το χταπόδι!!
ReplyDeleteτρελαίνομαι για χταπόδι!! είμαι σίγουρη πως έτσι θα είναι πεντανόστιμο!!!
ReplyDeleteκαλημέρες!!!
Χταποδάκι και ουζάκι για μένα πλςςςς!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!
Απλά κολασμένο!!!
ReplyDeleteΑπλά υπέροχο και μ' ένα ουζάκι τέλειο!!!
ReplyDeleteΣλουουουουουουρρρπ!!!
ReplyDeleteΓεια σου Ελενάκι με τις νοστιμιές σου!
Αγαπάμε πολύ το χταποδάκι κι έτσι τόσο μαλακό είναι όλα τα λεφτά!
Λιχούδικα φιλάκια!