Saturday 18 April 2015

Μίνι αλμυρά cheesecakes


Τα σημερινά μίνι cheesecakes δεν είναι γλυκά, αλλά αλμυρά.
Λαχταριστά μικρά κεκάκια με κατίκι, φέτα και δυόσμο.
Δεν χρειάζονται ψήσιμο, ετοιμάζονται πανεύκολα και είναι πολύ εντυπωσιακά.
Στολίστε με αυτά τον μπουφέ ή ένα γιορτινό τραπέζι σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Υλικά για 6-8 κομμάτια:
Για την βάση:
180 γρ. cream crackers σίκαλης
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση:
450 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι (προαιρετικά)
Για την διακόσμηση:
ντοματίνια ολόκληρα
λίγο ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την βάση
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα cream crackers, να γίνουν σκόνη.
Εγώ χρησιμοποίησα τα cream crackers Παπαδοπούλου, εσείς βάλτε όποια προτιμάτε.
Βάζουμε τα crackers σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε έξι μικρά τσέρκι, το πατάμε με ένα κουτάλι και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουταλάκι.
Ετοιμάζουμε την γέμιση
Βάζουμε σε χωριστό μπολ όλα τα υλικά της και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την γέμιση στα τσέρκι, πάνω από την μπισκοτένια βάση.
Τοποθετούμε στο ψυγείο, για μία ώρα.
Όταν πρόκειται να αφαιρέσουμε τα τσέρκι, σύρουμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο cheesecake και τα τοιχώματα από το τσέρκι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
Πριν το σερβίρισμα, διακοσμούμε με ένα ντοματίνι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

15 comments:

  1. Υπέροχα και εντυπωσιακά!
    Το κατίκι δίνει φοβερή γεύση και υφή και πράγματι σε έναν μπουφέ κλέβουν τις εντυπώσεις!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα !!
    Πολύ χαριτωμένα !! Ωραίες φωτογραφίες !!

    ReplyDelete
  3. Υπέροχα αλμυρά cheesecake, Ελένη μου! Ωραίος ο συνδυασμός των τυριών και τα ντοματάκια που τα στολίζουν, μοιάζουν με κατακκόκινα καραμελάκια!!! Καλοφάγωτα!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  4. Πανεμορφα! Ιδανικα για πρωτο πιατο σε γκράντε δείπνο!

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ReplyDelete
  5. Να σου πω, θα τα προτιμήσω!! Μιας και δεν είμαι και τόσο του γλυκού, αυτή η βερσιόν μου μίλησε κατευθείαν! Κι ο δυόσμος το κάτι άλλο!

    ReplyDelete
  6. Εντυπωσιακά και νόστιμα! Μου άρεσε πολύ η φωτογραφίες σου Ελένη μου!Μπράβο σου!

    ReplyDelete
  7. Υπέροχα καί προτότυπα Ελένη μου!!
    Νόστιμο μεζεδάκι!!!Θά τό δοκιμάσω!!Μού αρέσει πολύ τό κατίκι!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!!

    ReplyDelete
  8. Πολύ εντυπωσιακά, αλλά και πολύ γευστικά φαίνονται!
    Πολύ ωραία πρόταση για μπουφέ!
    Ευχαριστούμε Ελένη!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  9. Νοστιμότατα και εντυπωσιακά όμορφα!!! Φοβερά μεζεδάκια και πολύ χορταστικά!
    Μπράβο Ελένη!!

    ReplyDelete
  10. Σιγα να μηνπεριμενπουμε να τα βαλουμε στον μπουφε Ελενη μου.. θα φαγοθούν πριν προαβουν να κατσουν δυόσμος και κατικι υπεροχος συνδιασμος.. μμμμ με ξεσηκωνεις τωρα... που φαγαμε τα καλσουνια μας... ειναι ωρα και για τα αλμυρα μας...να είσαι κλα και να έχεις μια όμορφη κυριακη Ελενη μου Χριστός Ανεστη χρονια πολλα φιλακιααα!

    ReplyDelete
  11. Ελενάκι μου πάρα πολύ εντυπωσιακά τα μίνι cheesecakes σου και κρίνοντας από τα υλικά πάρα πολύ νόστιμα!!!
    Γεια στα χεράκια σου!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Εύκολη, εντυπωσιακή και πεντανόστιμη συνταγή!!! Θα την φτιάξω οπωσδήποτε!!!
    Καλή βδομάδα!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  13. Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά!
    Έμπνευση και νοστιμιά αλλά και εξαιρετική εμφάνιση!
    Μπράβο, Ελένη!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  14. Όμορφη συνταγή
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
  15. Τι φοβερή ιδεα είναι αυτή Λενάκι μου !!!! πω πω κουκλίτσα είναι !!! φοβερό !!!! θα το κάνω σίγουρα γιατί με τρέλλανε !!!!

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete