
Όπως οι περισσότεροι, έχω κι εγώ αδυναμία στις πίτες, είτε είναι αλμυρές είτε γλυκές.
Μπορούμε να «παίξουμε» με τα υλικά και να ετοιμάσουμε ένα σωρό νοστιμιές.
Η σημερινή πίτα με κοτόπουλο και πλιγούρι, είναι νόστιμη, εύκολη και χορταστική!
Τα υλικά που δίνω είναι για μικρό ταψάκι, γιατί όσο νόστιμη κι αν έγινε, πόση να φάμε δυο άτομα και η μικρή μου?
Αν όμως εσείς θέλετε να την κάνετε σε μεγαλύτερο ταψί, προσαρμόστε ανάλογα τις ποσότητες.
Πάμε να την ετοιμάσουμε!
Υλικά (για ταψάκι 18X20):
400 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου
5 φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
¾ κούπας πλιγούρι
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για τα φύλλα
Τι κάνουμε:
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας νερό με λίγο αλάτι και τα βράζουμε.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 35-40 λεπτά περίπου.
Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Στον ζωμό που έμεινε στην κατσαρόλα, βράζουμε το πλιγούρι μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Αφού μαλακώσει, το στραγγίζουμε από τυχόν υγρά.
Σε χωριστή κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, να γυαλίσει και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το πλιγούρι και το κασέρι.
Προσθέτουμε κατόπιν αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε το ταψάκι μας με λίγο λάδι.
Στρώνουμε το μισό από ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με λάδι και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Από πάνω απλώνουμε το ¼ της γέμισης.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, ώσπου να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα.
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε μέχρι κάτω σε κομμάτια την επιφάνεια της πίτας και την αλείφουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Πεντανόστιμη η πιτούλα σου Ελένη μου!!!Φαίνεται τόσο λαχταριστή!!Εχω πλιγούρι απο τό χωριό!!!Θά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!!
ReplyDeleteΕξαιρετική και πρωτότυπη η συνταγή σου!! Και εμένα μου αρέσει ο συνδυασμός πληγούρι- κοτόπουλο!! Πολλές καλημέρες!
ReplyDeleteden to exv dokimasei pote to syndyasmo pligoyri me kotopoylaki, alla h pita soy fainetai laxtaristh!
ReplyDeleteχμμμμ με το πληγουρη δεν εχω ξεκαθαρισει ακομα τη "σχεση" μου!!ειναι φορες που μου αρεσε και ειναι φορες που δεν μου αρεσε καθολου μα καθολου!!!ι πιτα σου με δελεαζει πολυ..φαινετια τοσο λαχταριστη,και το κοτοπουλακι..μμμμ!!!!
ReplyDeleteγεια στα χερια σοουουου!!!,
πολλα φιλια!!!1
Εξαιρετική συνταγή...σκέτη νοστιμιά με έναν συνδυασμό απίθανο!!!! Γεια στα χέρια σου Ελένη μου!!
ReplyDeleteΕλενάκι μου ομολογώ ότι τέτοια πίτα δεν έχω δοκιμάσει και θα το ήθελα πολύ!
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου φιλενάδα!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Θα την δοκιμάσω άμεσα.
ReplyDeleteΦαίνεται πολύ νόστιμη.
Πολύ ωραία Ελενάκι μου!
ReplyDeleteΧορταστική και σίγουρα νοστιμότατη αν κρίνω από τα υλικά.
Φιλάκια πολλά!!!
Το αγαπημένο του αντρούλη μου !!! γεια στα χεράκια σου Λενάκι μας !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
Ωραία κοτόπιτα Ελένη μου!Και διαφορετική!! Και το πλιγούρι εγώ γενικά όλο σε πίττες το βάζω για να το φάω!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
πρεπει να ειναι πολυ νοστιμη αυτη η πρωτοτυπη πιτα!!!! μπραβο για την ιδεα!
ReplyDeleteΚοτοπιτα με πλιγούρι.. δεν έχω δοκιμάσει άλλα μ,αρέσει τόσο το πληγούρι που ευχαρίστως θα την έφτιαχνα..την καλησπέρα μου!
ReplyDeleteΠολύ ωραία πιτα Ελένη,
ReplyDeleteνομίζω το πλιγούρι πάει πολύ. Νόστιμη με απλά υλικά
Μπράβο.
Εξαιρετική πρόταση για να απολαύσουμε μια διαφορετική κοτόπιτα, Ελένη μου!! Γεια στα χεράκια σου!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.