Tuesday 23 June 2015
Ραβιόλια με σάλτσα ελιάς
Τα ραβιόλια είναι από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!!
Και όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα ζυμαρικά, μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε λαχταριστά πιάτα με φαντασία!
Στην σημερινή συνταγή τα ραβιόλια μου αγκαλιάζει μια πολύ γευστική σάλτσα με πάστα ελιάς και βασιλικό.
Τα ψητά ντοματίνια που στολίζουν το πιάτο μου, δίνουν όχι μόνο μιαν όμορφη πινελιά στο φαγάκι μου, μα και εξαιρετική γεύση!
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. ραβιόλια με γέμιση τυρί
Για την σάλτσα με πάστα ελιάς
2/3 κούπας τσαγιού πάστα ελιάς
5 κουταλιές ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
Για τα ψητά ντοματίνια:
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
μισό κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
Για το σερβίρισμα:
τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας
Στην πράξη:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα ντοματίνια.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα ντοματίνια με τη κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190 βαθμούς, μέχρι να δούμε ότι αρχίζουν να ζαρώνουν.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα με πάστα ελιάς.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε την πάστα ελιάς και τον βασιλικό.
Μόλις ζεσταθεί η σάλτσα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε αμέσως τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυράκι.
Στην επιφάνεια τοποθετούμε μερικά ψητά ντοματίνια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή!!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΜου αρέσει πολύ η συνταγή σου σήμερα Ελένη μου! Η σάλτσα είναι υπέροχη!
ReplyDeleteτι κρίμα Λενάκι μου να μην είμαστε κοντά!!! τα πιάτα σου είναι ενα και ενα σε ομορφιά και σε ποιότητα !!!! γεια στα χεράκια σου μικρό μας !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά πολλά
Πάλι σώθηκα...!!!
ReplyDeleteΚι έλεγα τί να φτιάξω σήμερα στα γρήγορα και στα νόστιμα...!!!
Ελενάκι μουυυυυυυυ...♥
Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥
Ελένη μου πολύ γιαμ γιαμ λέμε!! Λατρεύω την ελιά και ειδικά σε αυτόν τον συνδυασμό!! Καλοκαιρινό πιάτο ! Με μία μπύρα θα ήταν σούπερ τέλειο! Φιλιά!
ReplyDeleteμα τι τέλεια συνταγη!!! θα τη δοκιμασω σιγουρα :)
ReplyDeleteΌμορφη συνταγή
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Πολύ καλοκαιρινή πρόταση Ελένη, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα!
ReplyDeleteΘα αρέσει πάρα πολύ και στα κορίτσια μου, μιας που αγαπούν την ελιά (δε μου έμοιασαν καθόλου σε αυτό) αλλά και τις ντομάτες :)
Σε φιλώ!
Hmmm, how delicious!Original and delicious recipe and so eautiful photos!
ReplyDeleteI wish you a wonderful summer days!
Τι όμορφο πιάτο Ελενάκι μου!!!
ReplyDeleteΜε γεύσεις που αγαπάμε και μας αρέσουν πολύ!!!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά πολλά!
Υπέρτατη νοστιμιά Ελένη μου!!! Αγαπημένος συνδυασμός και πολύ Μεσογειακός!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Τέλεια η επιλογή του ζυμαρικού με την μεσογειακή αυτή σάλτσα!!
ReplyDeleteΠολύ λαχταριστές φωτογραφίες!
Μου αρέσει πολύ η πάστα ελιάς με τα ζυμαρικά και όχι μόνο! Εύκολο και νόστιμο πιάτο που μαζί με τα ψητά ντοματίνια μετατρέπεται σε γκουρμέ πρόταση! Και για μεσημεριανό και για βραδινό φαγητό είναι μια πολύ ωραία λύση!
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Πάρα πολύ μεσογειακά αρώματα !!
ReplyDeleteΗ πάστα ελιάς πρέπει να δίνει την τέλεια γεύση :-)