Thursday 26 February 2009

Γιαουρτόπιτα

Η γιαουρτόπιτα είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκό, άμα δε συνοδεύεται και με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας, τότε είναι, άστα να πάνε...........
Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
1 κεσεδάκι γιαούρτι - το απλό (200 γρ.)
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλιτζάνι βούτυρο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
τον χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C
Χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αλοιφή και ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους ελαφρά κτυπημένους .
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με την σόδα και το baking powder ανακατεμένο με το γιαούρτι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας μαλακά και προσεκτικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, κατά προτίμηση στον αέρα.
Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι και το ρίχνουμε στην λίγο κρύα γιαουρτόπιτα.
Εάν δεν αγαπάμε τα σιρόπια ή το θέλουμε πιο light μπορούμε να μην το σιροπιάσουμε και να του συμπεριφερθούμε σαν κέικ.
Είναι υπέροχο και όταν είναι δροσερό από το ψυγείο!!!!!!

42 comments:

  1. Καλημέρα,μπορώ να έχω ένα τεράστιο κομμάτι;Είναι τέλειο!!!!Λατρευτή μου μαγείρισσα(κλεμμένο)μου τρέχουν τα σάλια!!!!Ζωγράφισες πάλι!
    Ο Παρθένης ωχριά μπροστά σου!!

    Alma libre

    ReplyDelete
  2. χαχαχαχχααχα!!!!
    μικρουλι μου alma libre είσαι απίθανο!!!!! σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ.

    ReplyDelete
  3. ΠΩ ΠΩ ΠΩ τι βλέπουν τα μάτια μου πρωινιάτικα!! Αν δε φαγωθούν τα κανταϊφάκια, δε φτιάχνω τίποτε άλλο!!(δεν παίρνω όρκο) :))
    Καλημέρα φιλιά

    ReplyDelete
  4. gvarvakis, μην παίρνεις και όρκο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, χιχιιχχι !!!!

    Τα κανταϊφάκια σου, όπως σου είπα και στο μειλ που σου έστειλα, φαίνονται φανταστικά! είσαι τελικά πολύ μαέστρος, σου φάνηκε δύσκολο να φτιάξεις το σχήμα τους??

    Καλή μέρα και σένα και καλές δημιουργίες!!

    ReplyDelete
  5. Πω πω πω!!!!
    Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα!!!
    Θέλω να ρωτήσω, τι αλεύρι χρησιμοποιείς?? Φαρίνα ή ΓΟΧ (για όλες τις χρήσεις)?

    ReplyDelete
  6. γεια σου Ιουλία, βάζω ότι αλεύρι έχω και φαρίνα και ΓΟΧ δεν υπάρχει προβλημα γιατι μπαινει το baking οπότε φουσκώνει ουτως ή άλλως.
    Επειδή σε βλέπω να την φτιάχνεις λιαν συντόμως- χιχι, σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!!.

    ReplyDelete
  7. Είπα να ζητήσω το ... ταψί ολόκληρο, αλλά μιας και είμαι μία εκ των ... οικοδεσποίνων, λέω να συγκρατηθώ και να ζητήσω όσα κομμάτια περισσέψουν, αν περισσέψει τίποτε δηλαδή;-)
    Βλέπε με κι εμένα να την φτιάχνω λίαν συντόμως σαν την Ιουλία:))

    ReplyDelete
  8. Δεν την έφτιαχνες από χθες μωρέ να μου έφερνες κι ένα κομματάκι;...!!!
    Μαράκι μου, σ'ευχαριστώ και πάλι, χάρηκα τόσο πολύ που σε είδα γλυκιά μου! Ελπίζω να άρεσε και στην Έλενα η αφιέρωση - περιμένω να μου πει! Φιλιά και στις δυο σας και να έχετε ένα όμορφο τριήμερο!

    ReplyDelete
  9. Θέλω κι εγώ κομμάτι!!!!!
    Τέλειο είναι!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  10. Και να θελουμε να αγιάσουμε δε μπορούμε μαζι σας. Μαράκι μου τέλεια ειναι! Εγώ βάζω και λίγο χυμο πορτοκάλι στα υλικά της ζύμης.

    ReplyDelete
  11. Τα τυρομπαλάκια σας τα έκανα, και ..περιέργως για μένα, έγιναν απίθανα!Λέω να... τολμήσω την γιαουρτόπιτα! θα σας πώ τα νέα μου, μετά τις Απόκρηες, όταν την κάνω!!

    ReplyDelete
  12. Συνήθως κάνω την γιαουρτόπιτα σαν κέικ με ζάχαρη άχνη από πάνω.
    Μου άρεσε η ιδέα της σιροπιαστής.
    Μαρία τι εννοείς 1 κεσεδάκι γιαούρτι? Ενα ΦΑΓΕ ας πούμε?

    ReplyDelete
  13. Μαρία είναι τέλεια!
    Το γιαούρτι δε μ΄ αρέσει,αλλά σε γλυκά,φαγητά λατρεύω τη γεύση που δίνει.Να φανταστείς ότι πολλές φορές αντικαθιστώ την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.
    Το γλυκάκι δεν το έχω κάνει με σιρόπι,απλά σαν κέικ.Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω!
    Καλό τριήμερο αποκριάς-Κ.Δευτέρας!
    Καλά να περάσετε!

    ReplyDelete
  14. PO pO, look at that Kommatarra!

    ReplyDelete
  15. αυτό το παγωτο, άριστος συνοδος, ε; :))
    και με τη γιαουρτοπιτα, τέλειος συνδυασμος!

    ReplyDelete
  16. απαπα!!!! καλέ θα πάθω τπτ με αυτά που βλέπω.μπράβο κορίτσια, συγχαρητήρια!!!

    ReplyDelete
  17. Αααααααααααχ!!!!!!!!!!!!!!!
    Βρε κορίτσια δείξτε λίγο έλεος!!
    Τρέλα φαίνεται το γλυκό!!!
    Μοιάζει λίγο με το ρεβανί στην γεύση ή μου φαίνεται;
    Μπορώ να πάρω δύο κομμάτια;
    Ένα για τώρα και ένα για τον καφέ;
    Μπράβο Μαράκι μου!!!

    φιλάκια πολλά πολλά!!!
    καλό απόγευμα:)

    ReplyDelete
  18. Μαράκι μου γλυκό, μην ανησυχείς θα έρθω και στην αλλη σου παρουσίαση στην Γλυφάδα και θα σου φέρω ότι θέλει η καρδούλα σου!!!
    Τα συγχαρητήρια μου για εχθές, είσαι σκέτη γλύκα και σε εμφάνιση και σε χαρακτήρα, όσο για το βιβλίο σου τι να πω..... ακόμα προσπαθώ να συνέλθω απο το ξενύχτι που έριξα για να το τελειώσω. Απλά τ έ λ ε ι ο.

    Καλά η κορούλα σου είναι όλα τα λεφτά!!!!!! να την χαίρεσαι σαν τα ψηλά βουνλα.

    σε φιλώ γλυκά γλυκά

    ReplyDelete
  19. Τρελοτουριστάκι, σου εχω κρύψει κομμάτι μην ανησυχεις καθόλου.!

    ReplyDelete
  20. Rena, δεν την εχω δοκιμάσει ποτέ διαφορετική δηλαδή με χυμό πορτοκαλιού, τώρα που το σκέφτομαι όμως, πρέπει να ταιριάζει. βάζεις και ξύσμα?

    ReplyDelete
  21. Ολγακι, σου έγιναν ωραία τα τυρομπαλάκια? ποια έφτιαξες? εαν εφτιαξες τα τυρένια και δεν με φωναξες θα σε μαλώσω !!!!!

    Οσο για την γιαουρτόπιτα δεν χρειάζεται καμμιά προσπάθεια ειναι τόσο απλή η διαδικασία που δεν θα το πιστεύεις.
    καλή επιτυχία

    ReplyDelete
  22. Anonymous, έχεις δίκιο δεν είχα γράψει ποιο μέγεθος γιαούρτι βάζω, τώρα το διορθωσα στην αρχική συνταγή. Ειναι το μικρό το κλασσικό κεσεδάκι των 200γρ.
    Έαν σου αρέσουν τα σιροπιαστά δοκιμασέ το και δεν θα απογοητευτείς. ειναι πολύ ωραία.

    ReplyDelete
  23. Eleni,ετσι και εγω, δεν το αγαπώ πολύ το γιαούρτια αλλά μέσα σε γλυκά μου αρέσει. Οπως είπα και πιο πάνω δοκίμασε να το σιροπιάσεις, θα σου αρέσει.
    Καλό τριήμερο! τα παιδιά θα έρθουν να σας δούν? έχουν χρόνο?

    ReplyDelete
  24. Peter, Ι have for you a big-big kommatara. xixixxiixixixixi

    ReplyDelete
  25. Μαριλένα μου ! άριστος δεν θα πει τίποτα!!! ο τελειος συνδιασμός!
    σλουρπ σλουρπ!

    ReplyDelete
  26. Χαρα, τα συγχαρητήρια ειναι δικά μου που κατάφερες να γράψεις στα σχόλια! και επειδή ήσουνα καλή μαθήτρια θα σου κρατήσω το μεγαλύτερο κομμάτι (μετά τον Πήτερ όμως γιατι του εταξα πριν απο σένα)

    φιλάκια Χαρουλίνι μου!

    ReplyDelete
  27. Aχ - Αχ Μαριαν, πάρε καλέ μην ντρέπεσαι παρε να έχεις με το καφεδάκι σου. Δεν θυμίζει ραβανί σχεδόν καθόλου - εαν εννοείς βεβαια αυτό με την καρύδα που έχω βάλει σε προηγούμενο ποστ - έχει μια δική του γεύση, θα έλεγα, όσο είναι ασιροπιαστο είναι σαν ένα ελαφρύ κεικ και μετά με το σιρόπι ειναι ...αστα να πάνε.

    φιλάκια και σε σενα.

    ReplyDelete
  28. Μαρία,τις περιμένω το Σάββατο και ψάχνομαι τι να ετοιμάσω.Τρώνε βέβαια τα πάντα,δεν έχουμε προβλήματα.

    ReplyDelete
  29. Με το σιροπακι της η γιαουρτοπιτα και με παγωτο καιμακι δίπλα...

    ReplyDelete
  30. Εαν σου πω ότι δεν έχω φάει ποτέ τέτοιο πράγμα;;;;
    Να πάρω ένα κομμάτι;... νόστιμο φαίνεται!!!

    ReplyDelete
  31. Μαζί με παγωτό?
    Καλά δεν ντρεπεσε να μας προκαλείς ;
    Ακους εκεί με παγωτό
    Α ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ θα βγάλω αναρτηση με τιτλο
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΥΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ BLOGERS ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ / ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΧΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥΣ

    να ρωτησω να μην μας ακουσουν οι αλλοι βανίλια καιμακι η σοκολατα τι ταιριαζει καλυτερα
    φιλακιααααααααααααααααα

    ReplyDelete
  32. Ελενάκι μου καλώς να τα δεχτείς τα κουκλιά σου ! να τα χαίρεσαι.
    Ειμαι σίγουρη ότι θα τους φτιάξεις τις πιο ωραίες και τις πιο νόστιμες λιχουδιές.

    Καλά να περάσετε!!!!!!

    ReplyDelete
  33. Δημιουργία, αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό !!!! ήρθες μεσα στο σπίτι μου να με αποτελειώσεις ? αυτό το παγωτό καϊμάκι τι το ήθελες ε? για πες μου? αυτό ειναι χτύπημα κάτω απο την μεση!!!
    χιχιιχιχιχιχι

    Καλά Κούλουμα !!!! καλά να περάσετε!!!

    ReplyDelete
  34. eirini, δεν εχεις δοκιμάσει ποτέ ? αλήθεια ? εμένα ειναι το αγαπημένο του γιού απο όταν ήταν μικρούλης.
    Αμα σου δωθεί η ευκαιρία δοκίμασέ το είναι ωραίο.

    Φιλάκια πολλά !! καλά να περάσεις !

    ReplyDelete
  35. ΜΑΜΑ ΒΙΚΥ, βάλε - βάλε ανάρτηση αλλά μην το πείς πουθενά !!!!!
    χιχιχιιχιχιχι
    Εγω ως λάτρης του παγωτού το συνδιάζω με όλα τα είδη αλλά εκείνο το παγωτό καίμακι που είπε πιο πάνω η Δημιουρία μ'εστειλε τελείως!!

    Καλά να περάσετε, καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  36. Μόλις τελείωσε το σιρόπιασμα και ήδη λείπει ένα κομματάκι (κομμάτι θα έλεγα).
    Παγωτό ντουντουρμά δεν έχω για να την δοκιμάσω. Αργότερα που θα την ξαναφτιάξω.

    ReplyDelete
  37. Το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου. Sorry για το λάθος.

    ReplyDelete
  38. Δυσπιστος, καλοφάγωτο σου εύχομαι !!! πιστεύω να σας άρεσε εστω και χωρίς παγωτάκι!
    ευχαριστούμε για την ενημέρωση,

    ReplyDelete
  39. to glykaki to eftiaxa xthes k to dokimasa shmera geystika mporw na pw htan kalo. Tha hthela omws kapoies dieykrinhseis: a)to meigma mou bghke poly sfihto mhpws hthele perissotera ygra? b)tha prostheta k kamia vanilia h xysma apo portokali h lemoni k kati teleytaio de mou foyskwse idiaitera. Eyxaristw

    ReplyDelete
  40. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου φούσκωσε, μήπως είχες βάλει μεγαλύτερο ταψί και δεν μπορεσε να φουσκώσει προς τα επάνω???
    οσο για το σφικτό μείγμα μήπως το φλυτζάνι που χρησιμοποίησες και μετρησες το αλεύρι ήταν αρκετό μεγάλο και ετσι έσφιξε ? συνήθως μου γίνει λίγο πιο σφικτό απο το μείγμα του κείκ.

    τωρα σχετικά με το ξύσμα του πορτοκαλιού/λεμονιού μπορείς να προσθέσεις δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν θα είναι πλεον γιαουρτόπιτα θα φέρνει σε κέικ με εσπεριδοειδή. Εύχομαι την επόμενη φορά να σου γίνει όπως ακριβώς θα ήθελες να το γευτείς!!!

    καλό καλοκαίρι !!!!

    ReplyDelete
  41. καλα παιδια η πιτα ειναι πανευκολη και το λεω αυτο γιατι ειμαι 14 και την εφιαξα μονος μου για την επετειο των γονιων μου και βκηκε τελεια με το σιροπι

    ReplyDelete
  42. Καλημέρα Βάγγο, κατ'αρχας να χαίρεσαι τους γονείς σου και να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένοι, να τους καμαρώνεις και να τους φτιάχνεις γλυκάκια για να γιορτάζουν την επετειό τους !!!
    κατα δεύτερον σ'ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

    Απο ότι μας είπες, είσαι πολύ μικρούλι και όμως ασχολείσαι με την μαγειρική, για πες μου πως σου προεκυψε αυτό ???? είναι μεγαλη μας η χαρά να σ'εχουμε κοντά μας,μην διστάσεις να μας ξαναγράψεις.

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete