Η γιαουρτόπιτα είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκό, άμα δε συνοδεύεται και με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας, τότε είναι, άστα να πάνε...........
Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
1 κεσεδάκι γιαούρτι - το απλό (200 γρ.)
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλιτζάνι βούτυρο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
τον χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C
Χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αλοιφή και ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους ελαφρά κτυπημένους .
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με την σόδα και το baking powder ανακατεμένο με το γιαούρτι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας μαλακά και προσεκτικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, κατά προτίμηση στον αέρα.
Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι και το ρίχνουμε στην λίγο κρύα γιαουρτόπιτα.
Εάν δεν αγαπάμε τα σιρόπια ή το θέλουμε πιο light μπορούμε να μην το σιροπιάσουμε και να του συμπεριφερθούμε σαν κέικ.
Είναι υπέροχο και όταν είναι δροσερό από το ψυγείο!!!!!!
Καλημέρα,μπορώ να έχω ένα τεράστιο κομμάτι;Είναι τέλειο!!!!Λατρευτή μου μαγείρισσα(κλεμμένο)μου τρέχουν τα σάλια!!!!Ζωγράφισες πάλι!
ReplyDeleteΟ Παρθένης ωχριά μπροστά σου!!
Alma libre
χαχαχαχχααχα!!!!
ReplyDeleteμικρουλι μου alma libre είσαι απίθανο!!!!! σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ.
ΠΩ ΠΩ ΠΩ τι βλέπουν τα μάτια μου πρωινιάτικα!! Αν δε φαγωθούν τα κανταϊφάκια, δε φτιάχνω τίποτε άλλο!!(δεν παίρνω όρκο) :))
ReplyDeleteΚαλημέρα φιλιά
gvarvakis, μην παίρνεις και όρκο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, χιχιιχχι !!!!
ReplyDeleteΤα κανταϊφάκια σου, όπως σου είπα και στο μειλ που σου έστειλα, φαίνονται φανταστικά! είσαι τελικά πολύ μαέστρος, σου φάνηκε δύσκολο να φτιάξεις το σχήμα τους??
Καλή μέρα και σένα και καλές δημιουργίες!!
Πω πω πω!!!!
ReplyDeleteΣιροπιαστή γιαουρτόπιτα!!!
Θέλω να ρωτήσω, τι αλεύρι χρησιμοποιείς?? Φαρίνα ή ΓΟΧ (για όλες τις χρήσεις)?
γεια σου Ιουλία, βάζω ότι αλεύρι έχω και φαρίνα και ΓΟΧ δεν υπάρχει προβλημα γιατι μπαινει το baking οπότε φουσκώνει ουτως ή άλλως.
ReplyDeleteΕπειδή σε βλέπω να την φτιάχνεις λιαν συντόμως- χιχι, σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!!.
Είπα να ζητήσω το ... ταψί ολόκληρο, αλλά μιας και είμαι μία εκ των ... οικοδεσποίνων, λέω να συγκρατηθώ και να ζητήσω όσα κομμάτια περισσέψουν, αν περισσέψει τίποτε δηλαδή;-)
ReplyDeleteΒλέπε με κι εμένα να την φτιάχνω λίαν συντόμως σαν την Ιουλία:))
Δεν την έφτιαχνες από χθες μωρέ να μου έφερνες κι ένα κομματάκι;...!!!
ReplyDeleteΜαράκι μου, σ'ευχαριστώ και πάλι, χάρηκα τόσο πολύ που σε είδα γλυκιά μου! Ελπίζω να άρεσε και στην Έλενα η αφιέρωση - περιμένω να μου πει! Φιλιά και στις δυο σας και να έχετε ένα όμορφο τριήμερο!
Θέλω κι εγώ κομμάτι!!!!!
ReplyDeleteΤέλειο είναι!!!
Τρελοτουρίστρια
Και να θελουμε να αγιάσουμε δε μπορούμε μαζι σας. Μαράκι μου τέλεια ειναι! Εγώ βάζω και λίγο χυμο πορτοκάλι στα υλικά της ζύμης.
ReplyDeleteΤα τυρομπαλάκια σας τα έκανα, και ..περιέργως για μένα, έγιναν απίθανα!Λέω να... τολμήσω την γιαουρτόπιτα! θα σας πώ τα νέα μου, μετά τις Απόκρηες, όταν την κάνω!!
ReplyDeleteΣυνήθως κάνω την γιαουρτόπιτα σαν κέικ με ζάχαρη άχνη από πάνω.
ReplyDeleteΜου άρεσε η ιδέα της σιροπιαστής.
Μαρία τι εννοείς 1 κεσεδάκι γιαούρτι? Ενα ΦΑΓΕ ας πούμε?
Μαρία είναι τέλεια!
ReplyDeleteΤο γιαούρτι δε μ΄ αρέσει,αλλά σε γλυκά,φαγητά λατρεύω τη γεύση που δίνει.Να φανταστείς ότι πολλές φορές αντικαθιστώ την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.
Το γλυκάκι δεν το έχω κάνει με σιρόπι,απλά σαν κέικ.Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω!
Καλό τριήμερο αποκριάς-Κ.Δευτέρας!
Καλά να περάσετε!
PO pO, look at that Kommatarra!
ReplyDeleteαυτό το παγωτο, άριστος συνοδος, ε; :))
ReplyDeleteκαι με τη γιαουρτοπιτα, τέλειος συνδυασμος!
απαπα!!!! καλέ θα πάθω τπτ με αυτά που βλέπω.μπράβο κορίτσια, συγχαρητήρια!!!
ReplyDeleteΑααααααααααχ!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΒρε κορίτσια δείξτε λίγο έλεος!!
Τρέλα φαίνεται το γλυκό!!!
Μοιάζει λίγο με το ρεβανί στην γεύση ή μου φαίνεται;
Μπορώ να πάρω δύο κομμάτια;
Ένα για τώρα και ένα για τον καφέ;
Μπράβο Μαράκι μου!!!
φιλάκια πολλά πολλά!!!
καλό απόγευμα:)
Μαράκι μου γλυκό, μην ανησυχείς θα έρθω και στην αλλη σου παρουσίαση στην Γλυφάδα και θα σου φέρω ότι θέλει η καρδούλα σου!!!
ReplyDeleteΤα συγχαρητήρια μου για εχθές, είσαι σκέτη γλύκα και σε εμφάνιση και σε χαρακτήρα, όσο για το βιβλίο σου τι να πω..... ακόμα προσπαθώ να συνέλθω απο το ξενύχτι που έριξα για να το τελειώσω. Απλά τ έ λ ε ι ο.
Καλά η κορούλα σου είναι όλα τα λεφτά!!!!!! να την χαίρεσαι σαν τα ψηλά βουνλα.
σε φιλώ γλυκά γλυκά
Τρελοτουριστάκι, σου εχω κρύψει κομμάτι μην ανησυχεις καθόλου.!
ReplyDeleteRena, δεν την εχω δοκιμάσει ποτέ διαφορετική δηλαδή με χυμό πορτοκαλιού, τώρα που το σκέφτομαι όμως, πρέπει να ταιριάζει. βάζεις και ξύσμα?
ReplyDeleteΟλγακι, σου έγιναν ωραία τα τυρομπαλάκια? ποια έφτιαξες? εαν εφτιαξες τα τυρένια και δεν με φωναξες θα σε μαλώσω !!!!!
ReplyDeleteΟσο για την γιαουρτόπιτα δεν χρειάζεται καμμιά προσπάθεια ειναι τόσο απλή η διαδικασία που δεν θα το πιστεύεις.
καλή επιτυχία
Anonymous, έχεις δίκιο δεν είχα γράψει ποιο μέγεθος γιαούρτι βάζω, τώρα το διορθωσα στην αρχική συνταγή. Ειναι το μικρό το κλασσικό κεσεδάκι των 200γρ.
ReplyDeleteΈαν σου αρέσουν τα σιροπιαστά δοκιμασέ το και δεν θα απογοητευτείς. ειναι πολύ ωραία.
Eleni,ετσι και εγω, δεν το αγαπώ πολύ το γιαούρτια αλλά μέσα σε γλυκά μου αρέσει. Οπως είπα και πιο πάνω δοκίμασε να το σιροπιάσεις, θα σου αρέσει.
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο! τα παιδιά θα έρθουν να σας δούν? έχουν χρόνο?
Peter, Ι have for you a big-big kommatara. xixixxiixixixixi
ReplyDeleteΜαριλένα μου ! άριστος δεν θα πει τίποτα!!! ο τελειος συνδιασμός!
ReplyDeleteσλουρπ σλουρπ!
Χαρα, τα συγχαρητήρια ειναι δικά μου που κατάφερες να γράψεις στα σχόλια! και επειδή ήσουνα καλή μαθήτρια θα σου κρατήσω το μεγαλύτερο κομμάτι (μετά τον Πήτερ όμως γιατι του εταξα πριν απο σένα)
ReplyDeleteφιλάκια Χαρουλίνι μου!
Aχ - Αχ Μαριαν, πάρε καλέ μην ντρέπεσαι παρε να έχεις με το καφεδάκι σου. Δεν θυμίζει ραβανί σχεδόν καθόλου - εαν εννοείς βεβαια αυτό με την καρύδα που έχω βάλει σε προηγούμενο ποστ - έχει μια δική του γεύση, θα έλεγα, όσο είναι ασιροπιαστο είναι σαν ένα ελαφρύ κεικ και μετά με το σιρόπι ειναι ...αστα να πάνε.
ReplyDeleteφιλάκια και σε σενα.
Μαρία,τις περιμένω το Σάββατο και ψάχνομαι τι να ετοιμάσω.Τρώνε βέβαια τα πάντα,δεν έχουμε προβλήματα.
ReplyDeleteΜε το σιροπακι της η γιαουρτοπιτα και με παγωτο καιμακι δίπλα...
ReplyDeleteΕαν σου πω ότι δεν έχω φάει ποτέ τέτοιο πράγμα;;;;
ReplyDeleteΝα πάρω ένα κομμάτι;... νόστιμο φαίνεται!!!
Μαζί με παγωτό?
ReplyDeleteΚαλά δεν ντρεπεσε να μας προκαλείς ;
Ακους εκεί με παγωτό
Α ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ θα βγάλω αναρτηση με τιτλο
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΥΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ BLOGERS ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ / ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΧΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥΣ
να ρωτησω να μην μας ακουσουν οι αλλοι βανίλια καιμακι η σοκολατα τι ταιριαζει καλυτερα
φιλακιααααααααααααααααα
Ελενάκι μου καλώς να τα δεχτείς τα κουκλιά σου ! να τα χαίρεσαι.
ReplyDeleteΕιμαι σίγουρη ότι θα τους φτιάξεις τις πιο ωραίες και τις πιο νόστιμες λιχουδιές.
Καλά να περάσετε!!!!!!
Δημιουργία, αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό !!!! ήρθες μεσα στο σπίτι μου να με αποτελειώσεις ? αυτό το παγωτό καϊμάκι τι το ήθελες ε? για πες μου? αυτό ειναι χτύπημα κάτω απο την μεση!!!
ReplyDeleteχιχιιχιχιχιχι
Καλά Κούλουμα !!!! καλά να περάσετε!!!
eirini, δεν εχεις δοκιμάσει ποτέ ? αλήθεια ? εμένα ειναι το αγαπημένο του γιού απο όταν ήταν μικρούλης.
ReplyDeleteΑμα σου δωθεί η ευκαιρία δοκίμασέ το είναι ωραίο.
Φιλάκια πολλά !! καλά να περάσεις !
ΜΑΜΑ ΒΙΚΥ, βάλε - βάλε ανάρτηση αλλά μην το πείς πουθενά !!!!!
ReplyDeleteχιχιχιιχιχιχι
Εγω ως λάτρης του παγωτού το συνδιάζω με όλα τα είδη αλλά εκείνο το παγωτό καίμακι που είπε πιο πάνω η Δημιουρία μ'εστειλε τελείως!!
Καλά να περάσετε, καλό τριήμερο!
Μόλις τελείωσε το σιρόπιασμα και ήδη λείπει ένα κομματάκι (κομμάτι θα έλεγα).
ReplyDeleteΠαγωτό ντουντουρμά δεν έχω για να την δοκιμάσω. Αργότερα που θα την ξαναφτιάξω.
Το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου. Sorry για το λάθος.
ReplyDeleteΔυσπιστος, καλοφάγωτο σου εύχομαι !!! πιστεύω να σας άρεσε εστω και χωρίς παγωτάκι!
ReplyDeleteευχαριστούμε για την ενημέρωση,
to glykaki to eftiaxa xthes k to dokimasa shmera geystika mporw na pw htan kalo. Tha hthela omws kapoies dieykrinhseis: a)to meigma mou bghke poly sfihto mhpws hthele perissotera ygra? b)tha prostheta k kamia vanilia h xysma apo portokali h lemoni k kati teleytaio de mou foyskwse idiaitera. Eyxaristw
ReplyDeleteΔεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου φούσκωσε, μήπως είχες βάλει μεγαλύτερο ταψί και δεν μπορεσε να φουσκώσει προς τα επάνω???
ReplyDeleteοσο για το σφικτό μείγμα μήπως το φλυτζάνι που χρησιμοποίησες και μετρησες το αλεύρι ήταν αρκετό μεγάλο και ετσι έσφιξε ? συνήθως μου γίνει λίγο πιο σφικτό απο το μείγμα του κείκ.
τωρα σχετικά με το ξύσμα του πορτοκαλιού/λεμονιού μπορείς να προσθέσεις δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν θα είναι πλεον γιαουρτόπιτα θα φέρνει σε κέικ με εσπεριδοειδή. Εύχομαι την επόμενη φορά να σου γίνει όπως ακριβώς θα ήθελες να το γευτείς!!!
καλό καλοκαίρι !!!!
καλα παιδια η πιτα ειναι πανευκολη και το λεω αυτο γιατι ειμαι 14 και την εφιαξα μονος μου για την επετειο των γονιων μου και βκηκε τελεια με το σιροπι
ReplyDeleteΚαλημέρα Βάγγο, κατ'αρχας να χαίρεσαι τους γονείς σου και να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένοι, να τους καμαρώνεις και να τους φτιάχνεις γλυκάκια για να γιορτάζουν την επετειό τους !!!
ReplyDeleteκατα δεύτερον σ'ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Απο ότι μας είπες, είσαι πολύ μικρούλι και όμως ασχολείσαι με την μαγειρική, για πες μου πως σου προεκυψε αυτό ???? είναι μεγαλη μας η χαρά να σ'εχουμε κοντά μας,μην διστάσεις να μας ξαναγράψεις.
φιλια πολλά πολλά