Αυτές τις γιορτινές μέρες χαρίστε στους φίλους σας υπέροχα σοκολατάκια που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι από την γλυκιά μας Βάσω, γυναίκα του συναδέλφου μου του Σπύρου.
Ααααχχχχ !!! τυχεράκια Σπύρο!!!!! τι νοστιμιές απολαμβάνουν οι γευστικοί σου κάλυκες από τα χεράκια της!!!!
Τα φοβερά σοκολατάκια που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι πολύ απλά, εύκολα και πεντανόστιμα.
Για να τα φτιάξουμε χρειαζόμαστε :
1/2 φλ. του καφέ + 1 κουταλιά της σούπας, ελαιόλαδο
500γρ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι
500γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ολόκληρα
700γρ. κουβερτούρα
προαιρετικά, λίγη χρωματιστή τρούφα για στόλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σ’ ένα ταψάκι και τα βάζουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα, τα ξεφουρνίζουμε και τ’ αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το λάδι και το λεμόνι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και τα αφήνουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη, κανένα πεντάλεπτο δηλαδή, μην ξεχαστείτε γιατί θα καεί η καραμέλα και θα είναι πικρή. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε τρία με τέσσερα καραμελωμένα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι.
Τ’ αφήνουμε λίγο να κρυώσουν (κανένα δεκάλεπτο) και λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά μαζί με την μια κουταλιά το ελαιόλαδο.
Βουτάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στην κουβερτούρα με την βοήθεια ενός κουταλιού και τ’ αφήνουμε πάλι στο ταψί να κρυώσουν.
Για να δώσουμε μια πιο εορταστική πινελιά στολίζουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα
Βάσω μου σ’ ευχαριστούμε πολύ – πολύ για την γλυκιά σου συνταγή.!!!!! Περιμένουμε βέβαια και συνέχεια ....... φιλιά πολλά-πολλά και καλά να περνάτε στις διακοπές σας !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!
Είμαστε ένα νέο blog ανοιχτό προς όλους τους blogger ευχόμαστε και ελπίζουμε και στην δική σας στήριξη και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε
ReplyDeleteΣας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
www.ksipnistere.blogspot.com
email : ksipnistere1@gmail.com
Χρόνια πολλά με υγεία κορίτσια!
ReplyDeleteΤα σοκολατάκια πανεύκολα φαίνονται.
Ερώτηση:
Μπορούμε να μην τα καραμελώσουμε και απλά να τα καβουρντίσουμε?
Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με το καραμέλωμα.
Χρόνια πολλάααααααααααα!!!!!
ReplyDeleteΩραιότατα τα σοκολατάκια.
Βουτάω 5-6 και φεύγω :))))
Πολλά φιλιά
Χρόνια πολλά και καλά και ευτυχισμένα και γλυκά όσο και αυτά τα σούπερ σοκολατάκια!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πολύ την Βάσω για την συνταγή!!
ReplyDeleteΕγώ τα ξέρω σαν "βραχάκια" αυτά τα σοκολατάκια, είναι πραγματικά πανεύκολα και νοστιμότατα, και με σοκολάτα γάλακτος όποιος την προτιμάει, επίσης τέλεια!
Μαράκι μου μου λειψες!!!!!!
Φιλάκια!
Ααααααααα Μαράκι επιτέλους μας έλειψες...
ReplyDeleteΛοιπόν εγώ συμφωνώ με Ιουλία και με Έλενα, προτιμώ καβουρδισμένα ή και σκέτα ακόμα καλύτερα και ως προς το όνομα βραχάκια...
πολλά φιλιά
1 θα πάρω εεε όχι περισσότερα δεν τα μπορώ...
Αληθινά λαχταριστά :)
ReplyDeleteksipnistere, ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Θα τα πούμε και απο τα δικά σου τα μέρη. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά !!!
ReplyDeleteΙουλία μου γειά σου!
ReplyDeleteΒεβαιως και μπορείς να ΜΗΝ τα καραμελώσεις. Σ'αυτήν την περίπτωση πάρε αμύγδαλα με την φλούδα τους, αναλατα, βάλτα για λίγο στον φούρνο να τα καβουρδίσεις και όταν κρυώσουν ρίχνετα λίγα - λίγα στην ζεστή σοκολάτα και ακολουθείς τα επόμενα βήματα της συνταγής. Οταν δεν είναι καραμελωμένα τους ταιριάζει πολύ και η σοκολάτα γάλακτος που λέει πιο κάτω το Λενιώ μας!!!
δοκιμασέ τα και δεν θα χάσεις!!
καλή χρονιά !!!
Αστερακι μου πολλά φιλιά και σε σένα !!!!!!! καλή χρονιά και πολλές ευχές !!!!!!!!!!!
ReplyDeleteφιλια
Λιλακι μου, σ'ευχαριουμε για τις ευχές σου !!!! καλή χρονια και να χαίρεσαι την οικογένειά σου !!!
ReplyDeleteπολλά πολλά φιλιά!!!
Ελενάκιιιιιιιι μου !!!!!!!! εμένα να δείς πως μου λείψατε !!! οσο για τα σοκολατάκια όπως τα λές είναι, άλλοι τα λένε βραχάκια και αλλοι σοκολατάκια, όσο για την σοκολάτα γάλακτος τους ταιριάζει πάρα πολύ ιδίως όταν δεν είναι καραμελωμένα τα αμύγδαλα και λείπει η ζάχαρη, είναι όνειρο !!
ReplyDeleteφιλούπες μικρούλι μου - πολλές φιλούπες !!!
Αμαλάκι μου μικρό !!! και εμένα μου λείψατε πολύ-πολύ !! πως περάσατε στο χωριό ??? είχε χιόνια ??
ReplyDeleteσιγά μην έπαιρνες παραπάνω από ένα ??? τςςς τότε δεν θα ήσουνα η Αμαλία που ξέρω!!! χιχιχιχιχιιχ!!!
φιλάκια πολλά στα μαγουλάκια του Νικόλα !!!
roadartist, αυτό είναι το κακό ότι ειναι πολύ λαχταριστά και έτσι όπως έχουμε ξεφύγει αυτές τις μέρες είναι αστα να πάνε !!!!!
ReplyDeleteχρόνια πολλά και καλά !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ReplyDeleteκαι του χρόνου !!!!
σε ποιόν δεν αρέσουν τα σοκολατοβραχάκια; να μου δώσει τη μερίδα του!!!!!!
Τι όμορφα σοκολατάκια!
ReplyDeleteΒραχάκια τα λένε νομίζω... και σε ποιόν δεν αρέσουν!
και του χρόνου να είστε καλά να μας κερνάτε τις λιχουδιές σας!
Τα λατρεμένα σοκολατάκια με συνταγές καρδιάς, είναι γλύκα!!!
ReplyDeleteΑχ...δε χορταίνονται με τίποτε τα ρημάδια τα γλυκά
ReplyDelete;-))))
Με το καλό ο νέος χρόνος
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Μαράκι,χρόνια πολλά!
ReplyDeleteΚουβερτούρα και αμύγδαλα αγαπημένος συνδυασμός!Όταν αρχίσεις να τα τρως δεν μπορείς να σταματήσεις.
Φιλιά!
Kορίτσια δεν με βλέπω καλά με αυτά τα θεικά σοκολατάκια που προτείνεται και με τις άλλες υπέροχες συνταγές σας, μάλλον πρέπει να περιοριστώ στο να τα βλέπω και όχι να τα φτιάχνω...αλλά δε μπορώ να αντισταθώ και στο πειρασμό...:)
ReplyDeleteκαλή χρονιά με υγεία, χαρά και δημιουργικότητα!!!!
φιλιά!
Στην Θεσσαλονίκη τα λένε ανώμαλα.. άλλοι τα λένε καρούμπαλα.. εμείς δεν τα λέμε απλά τα τρώμε... χαχαχα.. φιλιά σε όλους και καλή μας χρονιά... όλες οι επιθυμίες σας ευχές μου...
ReplyDeleteεεεε κορίτσια, έμεινε κανένα σοκολατάκι? Ένα μικρό ψιχουλακι σοκολάτας έστω???
ReplyDeleteΚαλέ δεν χορτάσατε γλυκά όλες αυτές τις μέρες???
Ευχαριστούμε Βάσω και εσένα Μαρία.
Χρόνια πολλά