
Ας μας συγχωρήσουν οι φίλοι που νηστεύουν, εμάς που δεν νηστεύουμε όλη την σαρακοστή, γι' αυτή μας την αμαρτία!!
Πάμε λοιπόν να σας δείξω πόσο εύκολα και γρήγορα έγινε αυτό το γλυκάκι.
Υλικά που θα χρειαστούμε
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (περιέχει δύο φύλλα)
300 γρ. χαλβά βανίλια
3 κρέμες γάλακτος των 250 ml
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Ελάτε να δείτε πόσο γρήγορα θα το φτιάξουμε
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε στις διαστάσεις του πυρέξ μας.(Κρατάμε τα κομμάτια που κόβουμε και τα ψήνουμε ξεχωριστά)
Απλώνουμε σ΄ ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κομμάτια σφολιάτας χωρίς το ένα να ακουμπάει πάνω στο άλλο.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μούλτι το χαλβά μέχρι να πολτοποιηθεί.
Ρίχνουμε στο μίξερ τις δύο κρέμες γάλακτος για να φτιάξουμε σαντιγί.
Μόλις η σαντιγί μας είναι έτοιμη προσθέτουμε και τον χαλβά που έχουμε πολτοποιήσει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε στο πυρέξ το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω βάζουμε μια στρώση μείγματος.
Επαναλαμβάνουμε τοποθετώντας το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και βάζοντας από πάνω άλλη μια στρώση μείγματος.
Χτυπάμε την τρίτη κρέμα γάλακτος ξεχωριστά φτιάχνοντας πάλι σαντιγί την οποία αλείφουμε πάνω από την κρέμα.
Τα κομμάτια σφολιάτας που κόψαμε και ψήσαμε ξεχωριστά τα θρυμματίζουμε τώρα πάνω από την σαντιγί.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και είναι έτοιμο.
Σημείωση: Το μιλφέιγ δεν θα βγει πολύ γλυκό.
Εάν επιθυμείτε να είναι πολύ γλυκό τότε προσθέτετε μαζί με τις κρέμες γάλακτος και τις δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη στο μίξερ.
Καλή βδομάδα!
Vasia B.

λατρευω το μιλφει, ενα κομματι και γρηγορα, δεν μπορω να περιμενω. εμας δεν το τρωνε οι υπολοιποι, οποτε δεν το κανω σχεδον ποτε, το τρωω ολο μονη μου!!!!!!!!!
ReplyDeleteΒασσάκι μου γλυκό καλή σου μέρα.
ReplyDeleteΛοιπόν εγώ δεν το ήξερα καν αυτό το γλυκάκι, με εξεπληξες ευχάριστα. Πολλές φορές στο σπίτι, μετά απο περίδο νηστείας μένει αρκετός χαλβάς και εμεις πια μπουχτισμένοι δεν θέλουμε να φάμε αλλο και έτσι δεν ξέρω τι να τον κάνω. Πιστεύω ότι θα είναι καταπληκτική η γεύση του!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ !!!!!!!!
Φοβερη ιδεα ο χαλβας στο μιλφειγ , πρεπει να περνει ωραια γευση. Το φτιαχνω και εγω , αλλα σαν πιο τεμπελα το φτιαχνω με μπισκοtα cream crackers ειναι πιο ευκολο.....
ReplyDeleteΘα το δοκιμασω και ετσι γιατι εχω χαλβα ,σοκολατα βεβαια.......!!!!!!!
Φιλακια καλημερα καλη εβδομαδα!!!!!!
Εγώ λατρεύω τον χαλβά και τον τρώω όλο το χρόνο!
ReplyDeleteΑυτό το γλυκό όμως είναι αποθέωση!
Καλή εβδομάδα!
Καλημέρα χρυσοχέρες και καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΑδύνατον να το φτιάξουμε αυτό, σε λίγο θα σας ζητήσουμε συνταγές για αρχάριους!
Φιλιά.
Ένα πράγμα θα πω .....
ReplyDeleteΣΛΟΥΡΠ!!!!!!!!!!!!
Καλημέρα, καλή εβδομάδα
Τι καταπληκτικό γλυκό είναι αυτό!!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια για την ιδέα, θα είναι τέλειο! Καλή εβδομάδα!
Πολύ ωραία ιδέα Βάσια και πρωτότυπη! Να σε ρωτήσω, ο χαλβάς όταν τον πολτοποιούμε είναι στην υφή σαν ταχίνι ή μένει τρίμματα?
ReplyDeleteεγώ είμαι ..ντουβάρι: φανατική του κλασσικού μιλφειγ, χαχχχ
ReplyDeleteκαλη βδομάδα :))
Σε καταλαβαίνω Ελευθερία μου!!!
ReplyDeleteΜε τους σοκολατόπληκτους που έχω στο σπίτι το ίδιο παθαίνω και γω με το μιλφέιγ!Τρώω όμως ένα μεγάλο κομμάτι και μετά αρχίζω το κέρασμα τριγύρω στους φίλους!!!
Μαριώ μου πράγματι άμα σας αρέσει ο χαλβάς θα το λατρέψετε γιατί είναι και σχετικά εύκολο στην παρασκευή του!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!
Μέτη μου και με cream crackers έχω φτιάξει το κανονικό μιλφέιγ και γίνεται πολύ ωραίο επίσης!!!
ReplyDeleteΌσο για την γεύση του χαλβά ψηφίζω σοκολάτα!!Απλά εμένα μου περίσεψε βανίλια και την χρησιμοποίησα!!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!
Λίλα μου αμα σου αρέσει ο χαλβάς είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψεις!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλή εβδομάδα!!!!
Αστροσυμμορίτες δεν είναι καθόλου δύσκολο.Ειλικρινά είναι από τα πιο εύκολα γλυκά!!Το παρεξηγήσατε!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!
Αστέρι μου το ΣΛΟΥΡΠ!!!!! τα λέει όλα!!!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!!!!
Big mama σ' ευχαριστώ!!!!
ReplyDeleteΕίναι πραγματικά πολύ καλό!!!!
Καλή εβδομάδα!!!!
Ρένα μου,όταν πολτοποιούμε τον χαλβά είναι σαν ταχίνι.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!
Μαριλένα μου το κλασικό μιλφέιγ είναι πράγματι το κάτι άλλο!!!
ReplyDeleteΑλλά και αυτή η παραλαγή αν σου αρέσει ο χαλβάς είναι πολύ καλή!!
Καλή εβδομάδα!!!
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να καταλάβω τι εννοείς και μέσα στη ζαλάδα μου άργησα παααααααααααρα πολύ για τα περί του χαλβά... Στην αρχή νόμιζα σιμιγδαλένιο αλλά δεν μου κόλαγε η γεύση της βανίλιας...
ReplyDeleteπαρόλα αυτά, πολύ ωραία φαίνεται η ιδέα του χαλβά μέσα στο μιλφέιγ, μπορεί και να το δοκιμάσω
πολλά πολλά φιλιά
πάντα ωραίες και γλυκές εμπνεύσεις
Vasia μου σήμερα νομίζω μας εντυπωσίασες όλους!!
ReplyDeleteΕξαιρετική ιδέα, εξαιρετικό γλυκάκι, πρωτοτυπότατο!!!
Στην αρχή σκέφτηκα μήπως με φυτική κρέμα γάλακτος γίνεται νηστίσιμο, αλλά νομίζω η σφολιάτα δεν είναι νηστίσιμη, οπότε.... όσοι φίλοι νηστεύουν το απολαμβάνουν μετά την νηστεία.
Ειδικά αν έχει περισσέψει χαλβάς, είναι μια πολύ καλή ιδέα αξιοποίησής του!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Vasia, πως δεν μ' αρέσει ο χαλβας! κι ο χαλβας μ' αρέσει κι η ιδέα σου, αμε!
ReplyDeleteθα την κανω την απιστία στο μιλφειγ μου, απ' ό,τι βλέπω, χαχχ
σε φιλώ
και την καλησπερα μου :)
πωπω...πειρασμός...
ReplyDeleteαυτο το γλυκο ειναι σιγουρα εμπνευσμενο...πραγματικα θα το φτιαξω γιατι μου κινησε την περιεργεια και τη γευση!!!
ReplyDeleteΑμαλίτσα μου σιμιγδαλένιο χαλβά με φύλλα σφολιάτας????!!!!!!Λες να πηγαίνει???Μου έδωσες ιδέα!!!χαχαχα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!
Έλενα μου όσο και να το παλέψουμε νηστίσιμο δεν γίνεται!!χαχα!!
ReplyDeleteΌντως όμως, ο χαλβάς αξιοποιείται σ'ένα υπέροχο γλυκάκι!!!!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Cook πειρασμός δεν θα πεί τίποτα!
ReplyDeleteΚαι με πολλές θερμίδες!!!!!
Καλή εβδομάδα!!
Pansofix να το φτιάξεις και θα σε αποζημιώσει η γεύση του!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!
Τι είναι τούτο!
ReplyDeleteΠειρασμό να το πω, κόλαση να το πω... δεν βρίσκω λόγια!
αχ τι μου κάνεις βραδυάτικα!
Τι έμπνευση!
ReplyDeleteΑυτό είναι ιδέα. Συγχαρητήρια Βάσια και όταν μας καλέσεις, αυτό το γλυκάκι να μας φτιάξεις, έτσι θα μπορέσω να φάω και τη μερίδα της Αμαλίας...:)
Έλα ρε Βάσια,
ReplyDeleteμην με αποπαίρνεις, πάλι καλά που δεν μου ήρθε ο Φαρσάλων στο μυαλό να λες!!!!!!!εγώ φταίω υπάρχουν γύρω μας ένα σωρό χαλβάδες....έχω και ένα κεφάλι σαν την υδρόγειο τελευταία!!!!
πολλά πολλά φιλιά
Ζ. μην χάσεις εεεε;;; δίπλα μου θα κάτσεις;;; άντε βρε στη χαρίζω....αλλά μου υπόσχεσαι ότι θα τους τρελάνουμε στο πείραγμα εεεεε;;;;;
Οχ, πεθαίνω, φίλη μου!!! ΔΕΝ ΛΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΒΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ....
ReplyDeleteΚαλά, θα περιμένω να μου το μαγιρέυεις εσύ όταν θα ερθώ στην Αθήνα...
Φιλάκια με απογοίτευση.
Wow, wow kai WOW! Poli oraio enfanaseo, eufkolo kai to thelo!
ReplyDeleteΦαίνεται απίθανο...
ReplyDeleteBetty's cuisine,όπως και να το πούμε είναι μεγάλη αμαρτία σίγουρα!!!!!χαχα
ReplyDeleteΚαλημέρα!
Ζαμπία μου, απ'ότι κατάλαβα η Αμαλίτσα στη δίνει την μερίδα της πολύ ευχαρίστως!!!!
ReplyDeleteΠρέπει λοιπόν εκτός απ' αυτό το γλυκάκι όταν βρεθούμε να φτιάξω και κάτι άλλο για το ιδιότροπο μας "τσικό" όπως λές και συ!!
Πολλά φιλιά!!
Εντάξει Αμαλίτσα κατάλαβα με τον χαλβά δεν πρέπει να έχεις και τις καλύτερες των σχέσεων!!!
ReplyDeleteΔεν σε παρεξηγεί κανείς !!!
Πολλά φιλία και καλή δύναμη σε ότι κάνεις!
Veronica Marsa με μεγάλη χαρά να σε υποδεχτούμε στην Ελλάδα και να σε κεράσουμε κι αυτό και οποιο άλλο γλυκάκι θέλεις!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!!!!!
Peter M, είναι πολύ εύκολο και ελαφρύ στη γεύση γλυκάκι!!!
ReplyDeleteΑν δεν το φτιάξεις μόνος σου θα σε κεράσουμε όταν έρθεις πάλι Ελλλάδα!
Φοίβο είναι πράγματι πολύ καλό και επειδή δεν σε λιγώνει,δύσκολα σταματάς στο ένα κομμάτι!!!
ReplyDeleteΚαλέ αυτό είναι και εύκολο. Χαλβά έχω, φύλλα στην κατάψυξη έχω, πάω για κρέμα.
ReplyDeleteΒρε κορίτσια, σίγουρα η σφολιάτα δεν είναι νηστίσιμη;... Κρίμα γιατί σκεφτόμουν πως με φυτική κρέμα γάλακτος θα γινόταν, για μας που νηστεύουμε, ένα σούπερ ουάου γλυκό! Κρίμα!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο! Και σε κρέμες και σε άλλα γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε χαλβά, είτε νηστεύουμε, είτε όχι!
ReplyDeleteΜπορεί να αντικαταστήσει και τη ζάχαρη (τριμμένος), καθώς είναι αρκετά γλυκός και έχει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα!
Το πιο ασυνήθιστο πάντως, ήταν μια συνταγή για παγωτό βανίλια με χαλβά που είχα δει κάπου! Αλλά δυστυχώς δεν την κράτησα... Μήπως γνωρίζει κάτι επιπλέον κανείς;
Νένα ελπίζω να το έφτιαξες και να σου άρεσε!Αν δεν το έφτιαξες ακόμη εύχομαι καλή επιτυχία!!!
ReplyDeleteΤζίνα μου δυστυχώς όσοι νηστεύουν θα το απολάυσουν το γλυκάκι μετά την νηστεία!!!
ReplyDeleteThe dark chef θα συμφωνήσω μαζί σου για τον χαλβά!!
ReplyDeleteΔυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω για την συνταγή με παγωτό!!!
Λοιπόν κορίτσια, εγώ το μιλφειγ το έφτιαξα με φυτική κρέμα γάλακτος και έγινε ένα ΘΕΊΚΟ νηστήσιμο γλυκό!!!
ReplyDeleteΑλήθεια, γιατί υποστηρίζατε πως η σφολιάτα δεν είναι νηστήσιμη;
Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη ιδέα!
Το Σάββατο θα φτιάξω τους ταραμοκεφτέδες :))