Monday, 22 February 2010

Μιλφέιγ με χαλβά

Μιας και ο χαλβάς αυτές τις ημέρες είναι σε πρώτη ζήτηση λόγω νηστείας, σκέφτηκα να τον χρησιμοποιήσω για καμουφλάζ για να φτιάξω αυτό το γλυκό, που μόνο νηστήσιμο δεν είναι.
Ας μας συγχωρήσουν οι φίλοι που νηστεύουν, εμάς που δεν νηστεύουμε όλη την σαρακοστή, γι' αυτή μας την αμαρτία!!
Πάμε λοιπόν να σας δείξω πόσο εύκολα και γρήγορα έγινε αυτό το γλυκάκι.

Υλικά που θα χρειαστούμε
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (περιέχει δύο φύλλα)
300 γρ. χαλβά βανίλια
3 κρέμες γάλακτος των 250 ml
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Ελάτε να δείτε πόσο γρήγορα θα το φτιάξουμε
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε στις διαστάσεις του πυρέξ μας.(Κρατάμε τα κομμάτια που κόβουμε και τα ψήνουμε ξεχωριστά)
Απλώνουμε σ΄ ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κομμάτια σφολιάτας χωρίς το ένα να ακουμπάει πάνω στο άλλο.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μούλτι το χαλβά μέχρι να πολτοποιηθεί.
Ρίχνουμε στο μίξερ τις δύο κρέμες γάλακτος για να φτιάξουμε σαντιγί.
Μόλις η σαντιγί μας είναι έτοιμη προσθέτουμε και τον χαλβά που έχουμε πολτοποιήσει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε στο πυρέξ το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω βάζουμε μια στρώση μείγματος.
Επαναλαμβάνουμε τοποθετώντας το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και βάζοντας από πάνω άλλη μια στρώση μείγματος.
Χτυπάμε την τρίτη κρέμα γάλακτος ξεχωριστά φτιάχνοντας πάλι σαντιγί την οποία αλείφουμε πάνω από την κρέμα.
Τα κομμάτια σφολιάτας που κόψαμε και ψήσαμε ξεχωριστά τα θρυμματίζουμε τώρα πάνω από την σαντιγί.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και είναι έτοιμο.
Σημείωση: Το μιλφέιγ δεν θα βγει πολύ γλυκό.
Εάν επιθυμείτε να είναι πολύ γλυκό τότε προσθέτετε μαζί με τις κρέμες γάλακτος και τις δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη στο μίξερ.
Καλή βδομάδα!
Vasia B.

46 comments:

  1. λατρευω το μιλφει, ενα κομματι και γρηγορα, δεν μπορω να περιμενω. εμας δεν το τρωνε οι υπολοιποι, οποτε δεν το κανω σχεδον ποτε, το τρωω ολο μονη μου!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Βασσάκι μου γλυκό καλή σου μέρα.
    Λοιπόν εγώ δεν το ήξερα καν αυτό το γλυκάκι, με εξεπληξες ευχάριστα. Πολλές φορές στο σπίτι, μετά απο περίδο νηστείας μένει αρκετός χαλβάς και εμεις πια μπουχτισμένοι δεν θέλουμε να φάμε αλλο και έτσι δεν ξέρω τι να τον κάνω. Πιστεύω ότι θα είναι καταπληκτική η γεύση του!!!!

    σε φιλώ πολύ πολύ πολύ !!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Φοβερη ιδεα ο χαλβας στο μιλφειγ , πρεπει να περνει ωραια γευση. Το φτιαχνω και εγω , αλλα σαν πιο τεμπελα το φτιαχνω με μπισκοtα cream crackers ειναι πιο ευκολο.....
    Θα το δοκιμασω και ετσι γιατι εχω χαλβα ,σοκολατα βεβαια.......!!!!!!!
    Φιλακια καλημερα καλη εβδομαδα!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Εγώ λατρεύω τον χαλβά και τον τρώω όλο το χρόνο!
    Αυτό το γλυκό όμως είναι αποθέωση!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα χρυσοχέρες και καλή εβδομάδα.
    Αδύνατον να το φτιάξουμε αυτό, σε λίγο θα σας ζητήσουμε συνταγές για αρχάριους!
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  6. Ένα πράγμα θα πω .....

    ΣΛΟΥΡΠ!!!!!!!!!!!!

    Καλημέρα, καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  7. Τι καταπληκτικό γλυκό είναι αυτό!!!
    Συγχαρητήρια για την ιδέα, θα είναι τέλειο! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  8. Πολύ ωραία ιδέα Βάσια και πρωτότυπη! Να σε ρωτήσω, ο χαλβάς όταν τον πολτοποιούμε είναι στην υφή σαν ταχίνι ή μένει τρίμματα?

    ReplyDelete
  9. εγώ είμαι ..ντουβάρι: φανατική του κλασσικού μιλφειγ, χαχχχ

    καλη βδομάδα :))

    ReplyDelete
  10. Σε καταλαβαίνω Ελευθερία μου!!!
    Με τους σοκολατόπληκτους που έχω στο σπίτι το ίδιο παθαίνω και γω με το μιλφέιγ!Τρώω όμως ένα μεγάλο κομμάτι και μετά αρχίζω το κέρασμα τριγύρω στους φίλους!!!

    ReplyDelete
  11. Μαριώ μου πράγματι άμα σας αρέσει ο χαλβάς θα το λατρέψετε γιατί είναι και σχετικά εύκολο στην παρασκευή του!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  12. Μέτη μου και με cream crackers έχω φτιάξει το κανονικό μιλφέιγ και γίνεται πολύ ωραίο επίσης!!!
    Όσο για την γεύση του χαλβά ψηφίζω σοκολάτα!!Απλά εμένα μου περίσεψε βανίλια και την χρησιμοποίησα!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  13. Λίλα μου αμα σου αρέσει ο χαλβάς είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψεις!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  14. Αστροσυμμορίτες δεν είναι καθόλου δύσκολο.Ειλικρινά είναι από τα πιο εύκολα γλυκά!!Το παρεξηγήσατε!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  15. Αστέρι μου το ΣΛΟΥΡΠ!!!!! τα λέει όλα!!!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Big mama σ' ευχαριστώ!!!!
    Είναι πραγματικά πολύ καλό!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  17. Ρένα μου,όταν πολτοποιούμε τον χαλβά είναι σαν ταχίνι.
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  18. Μαριλένα μου το κλασικό μιλφέιγ είναι πράγματι το κάτι άλλο!!!
    Αλλά και αυτή η παραλαγή αν σου αρέσει ο χαλβάς είναι πολύ καλή!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  19. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να καταλάβω τι εννοείς και μέσα στη ζαλάδα μου άργησα παααααααααααρα πολύ για τα περί του χαλβά... Στην αρχή νόμιζα σιμιγδαλένιο αλλά δεν μου κόλαγε η γεύση της βανίλιας...
    παρόλα αυτά, πολύ ωραία φαίνεται η ιδέα του χαλβά μέσα στο μιλφέιγ, μπορεί και να το δοκιμάσω

    πολλά πολλά φιλιά

    πάντα ωραίες και γλυκές εμπνεύσεις

    ReplyDelete
  20. Vasia μου σήμερα νομίζω μας εντυπωσίασες όλους!!
    Εξαιρετική ιδέα, εξαιρετικό γλυκάκι, πρωτοτυπότατο!!!
    Στην αρχή σκέφτηκα μήπως με φυτική κρέμα γάλακτος γίνεται νηστίσιμο, αλλά νομίζω η σφολιάτα δεν είναι νηστίσιμη, οπότε.... όσοι φίλοι νηστεύουν το απολαμβάνουν μετά την νηστεία.
    Ειδικά αν έχει περισσέψει χαλβάς, είναι μια πολύ καλή ιδέα αξιοποίησής του!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  21. Vasia, πως δεν μ' αρέσει ο χαλβας! κι ο χαλβας μ' αρέσει κι η ιδέα σου, αμε!
    θα την κανω την απιστία στο μιλφειγ μου, απ' ό,τι βλέπω, χαχχ

    σε φιλώ
    και την καλησπερα μου :)

    ReplyDelete
  22. πωπω...πειρασμός...

    ReplyDelete
  23. αυτο το γλυκο ειναι σιγουρα εμπνευσμενο...πραγματικα θα το φτιαξω γιατι μου κινησε την περιεργεια και τη γευση!!!

    ReplyDelete
  24. Αμαλίτσα μου σιμιγδαλένιο χαλβά με φύλλα σφολιάτας????!!!!!!Λες να πηγαίνει???Μου έδωσες ιδέα!!!χαχαχα!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  25. Έλενα μου όσο και να το παλέψουμε νηστίσιμο δεν γίνεται!!χαχα!!
    Όντως όμως, ο χαλβάς αξιοποιείται σ'ένα υπέροχο γλυκάκι!!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  26. Cook πειρασμός δεν θα πεί τίποτα!
    Και με πολλές θερμίδες!!!!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  27. Pansofix να το φτιάξεις και θα σε αποζημιώσει η γεύση του!!!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  28. Τι είναι τούτο!
    Πειρασμό να το πω, κόλαση να το πω... δεν βρίσκω λόγια!
    αχ τι μου κάνεις βραδυάτικα!

    ReplyDelete
  29. Τι έμπνευση!
    Αυτό είναι ιδέα. Συγχαρητήρια Βάσια και όταν μας καλέσεις, αυτό το γλυκάκι να μας φτιάξεις, έτσι θα μπορέσω να φάω και τη μερίδα της Αμαλίας...:)

    ReplyDelete
  30. Έλα ρε Βάσια,
    μην με αποπαίρνεις, πάλι καλά που δεν μου ήρθε ο Φαρσάλων στο μυαλό να λες!!!!!!!εγώ φταίω υπάρχουν γύρω μας ένα σωρό χαλβάδες....έχω και ένα κεφάλι σαν την υδρόγειο τελευταία!!!!

    πολλά πολλά φιλιά

    Ζ. μην χάσεις εεεε;;; δίπλα μου θα κάτσεις;;; άντε βρε στη χαρίζω....αλλά μου υπόσχεσαι ότι θα τους τρελάνουμε στο πείραγμα εεεεε;;;;;

    ReplyDelete
  31. Οχ, πεθαίνω, φίλη μου!!! ΔΕΝ ΛΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΒΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ....
    Καλά, θα περιμένω να μου το μαγιρέυεις εσύ όταν θα ερθώ στην Αθήνα...
    Φιλάκια με απογοίτευση.

    ReplyDelete
  32. Wow, wow kai WOW! Poli oraio enfanaseo, eufkolo kai to thelo!

    ReplyDelete
  33. Betty's cuisine,όπως και να το πούμε είναι μεγάλη αμαρτία σίγουρα!!!!!χαχα
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  34. Ζαμπία μου, απ'ότι κατάλαβα η Αμαλίτσα στη δίνει την μερίδα της πολύ ευχαρίστως!!!!
    Πρέπει λοιπόν εκτός απ' αυτό το γλυκάκι όταν βρεθούμε να φτιάξω και κάτι άλλο για το ιδιότροπο μας "τσικό" όπως λές και συ!!
    Πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
  35. Εντάξει Αμαλίτσα κατάλαβα με τον χαλβά δεν πρέπει να έχεις και τις καλύτερες των σχέσεων!!!
    Δεν σε παρεξηγεί κανείς !!!
    Πολλά φιλία και καλή δύναμη σε ότι κάνεις!

    ReplyDelete
  36. Veronica Marsa με μεγάλη χαρά να σε υποδεχτούμε στην Ελλάδα και να σε κεράσουμε κι αυτό και οποιο άλλο γλυκάκι θέλεις!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!

    ReplyDelete
  37. Peter M, είναι πολύ εύκολο και ελαφρύ στη γεύση γλυκάκι!!!
    Αν δεν το φτιάξεις μόνος σου θα σε κεράσουμε όταν έρθεις πάλι Ελλλάδα!

    ReplyDelete
  38. Φοίβο είναι πράγματι πολύ καλό και επειδή δεν σε λιγώνει,δύσκολα σταματάς στο ένα κομμάτι!!!

    ReplyDelete
  39. Καλέ αυτό είναι και εύκολο. Χαλβά έχω, φύλλα στην κατάψυξη έχω, πάω για κρέμα.

    ReplyDelete
  40. Βρε κορίτσια, σίγουρα η σφολιάτα δεν είναι νηστίσιμη;... Κρίμα γιατί σκεφτόμουν πως με φυτική κρέμα γάλακτος θα γινόταν, για μας που νηστεύουμε, ένα σούπερ ουάου γλυκό! Κρίμα!!

    ReplyDelete
  41. Πολύ ωραίο! Και σε κρέμες και σε άλλα γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε χαλβά, είτε νηστεύουμε, είτε όχι!

    Μπορεί να αντικαταστήσει και τη ζάχαρη (τριμμένος), καθώς είναι αρκετά γλυκός και έχει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα!

    Το πιο ασυνήθιστο πάντως, ήταν μια συνταγή για παγωτό βανίλια με χαλβά που είχα δει κάπου! Αλλά δυστυχώς δεν την κράτησα... Μήπως γνωρίζει κάτι επιπλέον κανείς;

    ReplyDelete
  42. Νένα ελπίζω να το έφτιαξες και να σου άρεσε!Αν δεν το έφτιαξες ακόμη εύχομαι καλή επιτυχία!!!

    ReplyDelete
  43. Τζίνα μου δυστυχώς όσοι νηστεύουν θα το απολάυσουν το γλυκάκι μετά την νηστεία!!!

    ReplyDelete
  44. The dark chef θα συμφωνήσω μαζί σου για τον χαλβά!!
    Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω για την συνταγή με παγωτό!!!

    ReplyDelete
  45. Λοιπόν κορίτσια, εγώ το μιλφειγ το έφτιαξα με φυτική κρέμα γάλακτος και έγινε ένα ΘΕΊΚΟ νηστήσιμο γλυκό!!!
    Αλήθεια, γιατί υποστηρίζατε πως η σφολιάτα δεν είναι νηστήσιμη;
    Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη ιδέα!
    Το Σάββατο θα φτιάξω τους ταραμοκεφτέδες :))

    ReplyDelete