Σήμερα μας κερνάει και μας γλυκαίνει το αγαπημένο μας Ελενάκι!!
Όταν σερβίραμε το γλυκό νεραντζάκι, η Ελένη μας είπε ότι έχει ωραία συνταγή για μαρμελάδα νεράντζι και θέλησε να την μοιραστεί μαζί μας!
Την ευχαριστούμε από καρδιάς για το κέρασμα!!
Πιστεύω ότι αυτή η μαρμελάδα θα ικανοποιήσει όλους σε όσους αρέσει η γλυκόπικρη γεύση του νεραντζιού.
Χρειαζόμαστε:
12 νεράντζια
1200 γραμ. ζάχαρη(εγώ βάζω καστανή, είναι λίγο πιο γλυκιά)
1,5 ποτήρια νερό
Την φτιάχνουμε:
Τρίβουμε τα νεράντζια στον τρίφτη, όπως κάνουμε και για το γλυκό και τα τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Τα βράζουμε 10 λεπτά και αδειάζουμε το νερό.
Τα ξαναβράζουμε άλλα 10 λεπτά και αδειάζουμε και πάλι το νερό.
Κατόπιν τα τοποθετούμε σε κρύο νερό.
Φροντίζουμε να αλλάζουμε το νερό όλο το βράδυ ή όλη την ημέρα ,όπως μας εξυπηρετεί καλύτερα.
Αφού τα βγάλουμε από το νερό τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε με ψαλίδι τις χοντρές ίνες.
Τα πολτοποιούμε στο multi.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου η μαρμελάδα μας να «δέσει».
Καλή επιτυχία!
Ελένη
Είναι πολύ αρωματική αυτή η μαρμελάδα. H μητέρα μου τη φτιάχνει καθώς και μια παρόμοια με περγαμόντο. Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με κουράζει η διαδικασία της αναμονής για το ξεπίκρισμα. Καλημέρα :)
ReplyDeleteΝοστιμοτατη φαινεται!!!!!
ReplyDeleteΜπραβο Ελενη!!!!
Φιλια καλημερα!!!!!
Ααααχχχχχ μοσχομύρισε ο τόπος
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου :)
μας γλύκανες πρωί πρωί γλυκειά μου..
ReplyDeleteγλυκιές καλημέρες..
Όντως είναι πολύ γευστική αυτή η μαρμελάδα, Ελένη. Κι εμείς τις 'κυνηγάμε' αυτές τις γεύσεις. Την παρουσιάζεις μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο, με το σχήμα της καρδιάς!Γενικά μ' αρέσουν πολύ οι ξινόγλυκες γεύσεις!!Καλή σου μέρα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!! Τι μυρωδιά που θα έχει... αλλά και τι γευση! Η παρουσίαση τέλεια!! Καλή συνέχεια!
ReplyDeleteΈλενα,Μαρία ευχαριστώ για την ανάρτηση!
ReplyDeleteΤι ωραία που φτιάξατε τις φωτογραφίες!
Φιλάκια!
Ρένα,όντως είναι πολύ αρωματική,δεν προσθέτω κάτι άλλο,έχει τό δικό του άρωμα.
ReplyDeleteΕίναι κουραστική η διαδικασία,αλλά το αποτέλεσμα τέλειο.
Φιλιά!
Μέτη,σε όποιον αρέσουν αυτές οι γεύσεις θα τους αρέσει οπωσδήποτε.
ReplyDeleteΦιλιά!
Αστέρι,ευχαριστώ!
ReplyDeleteΤο άρωμά της πλημμυρίζει το σπίτι,είναι μοναδικό.
Φιλιά!
SpIrToKoYto,αν σου αρέσουν τέτοιες γεύσεις σίγουρα θα γλυκαθείς!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κώστα,κάθε χρόνο την ετοιμάζω,αλλά μόνο εγώ τη γεύομαι,σε κανένα άλλο δεν αρέσει.
ReplyDeleteΤα εύσημα για τις φωτογραφίες στην Έλενα-δεν είναι υπέροχες;
Φιλιά!
Πλεχτό εγκώμιο,γεύση και άρωμα ιδιαίτερα!
ReplyDeleteΗ παρουσίαση(φωτογραφίες απλές) δική μου,η επεξεργασία(καρδούλες) της Έλενας.
Φιλιά!
Πολύ ωραία ιδέα να κάνουμε και μαρμελάδα από το νεράντζι εκτός από το κλασσικό γλυκό του κουταλιού!
ReplyDeleteΗ γλυκόπικρη γεύση του και το άρωμά του που είναι πιο έντονο από αυτό του πορτοκαλιού, θα κάνουν σίγουρα αυτή τη μαρμελάδα ξεχωριστή!
Καλό και γλυκό μεσημέρι!
Πολύ ωραία μαρμελάδα κάπως έτσι κάνω με πορτοκάλι ή και περγαμόντο.
ReplyDeleteκαλό μεσημέρι!!
Eλενάκι μου σε ευχαριστούμε για την συνταγή, εμένα που μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτές οι γευσεις,την βρίσκω εξαιρετική!!!
ReplyDeleteΤα εύσημα για την φωτογράφιση ανήκουν αποκλειστικά στην Μέτη μας, μην της κλεψω την δόξα;-)
Φιλάκια, καλο απόγευμα!
Ελένη μου, αυτή ακριβώς η γεύση, η γλυκόπικρη, ειναι εξαιρετική!
ReplyDeleteπολύ μ' αρέσει..
φιλιά :))
Dark chef,είναι ξεχωριστή,για όσους αγαπούν αυτή τη γεύση!Και ανάμεικτη με πορτοκάλι νομίζω θα είναι καλή.
ReplyDeleteΦιλιά!
Ξανθή,η μόνη διαφορά είναι στο βράσιμο.Να φτιάξεις!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι,ευχαριστώ κι εγώ για τη φιλοξενία!
ReplyDeleteΠοπό,πήρες όλα τα μπράβο εσύ,δεν πειράζει!Θα γράψω και της Μέτης μη μείνει παραπονεμένη.
Φιλιά!
Μαριλένα,και συ φαν της γεύσης του νεραντζιού!Μα δεν είναι εκπληκτική!Στο τέλος μ΄αρέσει και ούτε νερό δεν πίνω,μη χαθεί.
ReplyDeleteΦιλιά!
Και τώρα:
ReplyDeleteΜέτη,τα εύγε τα πήρε η Έλενα,δεν το ήξερα.
Τι όμορφα τις έφτιαξες!Φωτοσοπ έχω,αλλά δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ.
Μπράβο!Φιλιά!
πω πω!!!!ΑΚΟΥΣΑ ΜΑΡΜΕΑΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΡΑΤΖΙ!!!!!!!!ΕΝΑ ΒΑΖΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.
ReplyDeleteΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
Κι άλλος φαν της μαρμελάδας!
ReplyDeleteΣκρουτζάκο,για φέτος έχω ελάχιστη,μα την επόμενη χρονιά να σου στείλουμε-να το θυμηθείς!
Καλό βράδυ!
Καλώς σας βρήκα!!!
ReplyDeleteΥπέροχη παρουσίαση και το γλυκό σας μούρλια!!! Λέω να περνάω που και που να τα λέμε κερνάτε καφέ με κέικ?
Ειρήνη καλώς όρισες:))
ReplyDeleteΚαι βέβαια κερνάμε, με μεγάλη μας χαρά θα σε περιμένουμε για ένα κέρασμα από καρδιάς!
Πολύ νόστιμο το μπλογκοσπιτάκι σου, θα τα λέμε ελπίζω!
Καλό σου απόγευμα!
καλησπέρα και απο μένα! αργησα αλλα τι να κάνω βρε παιδιά έχω πήξει !!
ReplyDeleteΕλενιώ μου σ'ευχαριστούμε πάρα μα παρα πολύ για την συνταγή σου και για την ευγενή σου παρουσία στον χώρο. Σπανίζουν ανθρωποι σαν και σένα !!!
όλα εντάξει για αύριο ??? εύχομαι ότι καλύτερο !!!
όταν ξαναφτιάξεις μαρμελαδίτσα θέλω κι εγώ ένα μικρό βαζάκι - μην με ξεχάσεις !! χιχιχι!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ
Mαρία μου,είμαστε πανέτοιμοι-ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΣίγουρα θα έχεις το βαζάκι σου.
Φιλιά!
Μαρμελάδα νεράντζι απολασυτική με νάζι!
ReplyDeleteΚι εγώ λατρεύω τη γλυκόπικρη γεύση του νερατζιού!!!Αλλά μάλλον θα πω στη μητέρα μου να τη φτιάξει!!αυτή ασχολείται με τις μαρμελάδες!! Μπράβο κορίτσια!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα,
ReplyDeleteΈλενάκι, άργησα αλλά όπως ήδη ξέρετε και από το παρατσούκλι μου δεν ενθουσιάστηκα με τη γεύση...
πολλά πολλά φιλιά
Αμαλία
Το νερατζάκι το έχω κάνει μόνο γλυκό!Ποτέ μαρμελάδα!Τώρα που το είδα όμως Ελένη μου άρεσε πολύ!
ReplyDeleteΓειά στα χέρια σου!!
Πολλά φιλιά!!