
Κοίτα να μας ετοιμάσεις κάτι καλό, μου είπε, γιατί είμαστε πεινασμένοι.
Τι ταΐζεις 4 άντρες και ένας ο μικρός μου γιος σύνολο 5?? Αποφάσισα να τους φτιάξω σνίτσελ, που συνήθως αρέσουν σε όλους.
Είχα σνίτσελ γαλοπούλας, τα οποία ήταν τεράστια. Ζωή να χουν, έφαγαν 2 ο καθένας με ένα "βουνό" τηγανιτές πατάτες.
Σας δίνω την συνταγή, αλλά ποσότητες υλικών δεν μπορώ να σας δώσω εύκολα. Εξαρτάται από τα πόσα σνίτσελ θα φτιάξετε.
Χρειαζόμαστε:
Σνίτσελ (χοιρινά ή κοτόπουλο ή γαλοπούλας)
Για το πανάρισμα
γαλέτα
αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Επίσης χρειαζόμαστε:
κέτσαπ
μουστάρδα
ντομάτες φρέσκες σε λεπτές φέτες
κίτρινο τυρί σε φέτες ή τριμμένο
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ρίγανη
μαϊντανό
Πως τα φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε καλά την γαλέτα με αλάτι, πιπέρι και λίιιγο μοσχοκάρυδο.
Υπολογίστε για το πανάρισμα, ότι για κάθε τρία (μεγάλα σνίτσελ) χρειαζόμαστε 1 κούπα γαλέτα, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι, πιπεράκι και μοσχοκάρυδο όσο μας αρέσει και 2 αυγά καλά χτυπημένα.
Βουτάμε τα σνίτσελ πρώτα στα χτυπημένα αυγά και μετά στο μείγμα της γαλέτας, να καλυφθούν απ' όλες τις μεριές.
Τα τηγανίζουμε σε κάποιο ελαφρύ λάδι.
Τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Ετοιμάζουμε ένα μείγμα μουστάρδας-κέτσαπ. Υπολογίστε ότι για μια κούπα κέτσαπ, προσθέτουμε ένα κοφτό κουταλάκι μουστάρδας..
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με μια γενναία ποσότητα από το μείγμα αυτό.
Από πάνω απλώνουμε φέτες τυριού ή τριμμένα κίτρινα τυριά. Συνεχίζουμε με λεπτές φέτες ντομάτας και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τηγανιτές πατατούλες.
Καλή επιτυχία!
Καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι σε όλους!!
Ένα σνιτσελάκι για το μεσημεριανό μου πολύ θα το ήθελα!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Σνίτσελ ενισχυμένο, για πεινασμένους και μη..
ReplyDeleteΠάρα πολύ ωραία συνταγή και με τα υλικά αυτά από πάνω κάνει το σνίτσελ πιο νόστιμο.
Καλή εβδομάδα :)
Μου άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί…
ReplyDelete:)
Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!
Έχει περισσέψει κανένα και για μένα που βαριέμαι σήμερα να μαγειρέψω; χεχεχε
ReplyDeleteΦιλιά
Καλή εβδομάδα
Καλημέρα Έλενα!
ReplyDeleteΜια χαρά μου φαίνεται και πιστεύω πως θα τους αρέσει πολύ.
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!
Elena...Schnitzel ala Greque..mou aresoun ta pikantika. Kali Evdomada!
ReplyDeleteΠολύ ωραία και νόστιμα,πικάντικα,θα έγιναν τα σνίτσελ σου!Μια εύκολη λύση σε ώρα ανάγκης.
ReplyDeleteΕίδες πόσο τρώνε αυτά τα αγόρια!
Φιλιά!
Μια πολύ καλή ιδέα για τα σνίτσελ!!
ReplyDeleteΘα τη δοκιμάσω ........
Σ΄ευχαριστώ!
Μπραβο Ελενακι πολυ καλη ιδεα μου εδωσες γιατι εχω καιρο να φτιαξω σνιτσελ και μας αρεσουν πολυ!!!!
ReplyDeleteΦιλακια καλη εβδομαδα!!!!!
σνίτσελ βομβίτσες, δυναμίτες, τέλεια
ReplyDeleteΝόστιμο!
ReplyDeleteΜου αρέσει πολύ το σνίτσελ όπως κι αν μου το φτιξεις και με γαλοπούλα και κοτόπουλο και χοιρινό .
ReplyDeleteκορίτσια, σχετικά με την συνταγή για το σύκο (γλυκό του κουταλιου) γίνεται ακριβώς όπως το μελιτζανάκι ;;; και με γαρύφαλλα ;;; (πρώτη φορά κάνω γλυκό κουταλιού)Ερώτηση 2η: τα αμύγδαλα να αίναι απλώς καθαρισμένα ή και καβουρδισμένα ;;;
ReplyDeleteΕυχαριστώ.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και σας εύχομαι καλή βδομάδα.
ReplyDeleteΜε συγχωρείτε που αυτές τις μέρες δεν πολυεμφανίζομαι, τρέχω και δεν φτάνω, όταν με το καλό τελειώσει ο γιόκας μου θα επανορθώσω, το υπόσχομαι!
Χρύσα η Μαρία λέει ότι το έφτιαξε ακριβώς όπως το μελιτζανάκι.
Και με γαρύφαλλα.
Τα αμύγδαλα καθαρισμένα και ασπρισμένα, όχι καβουρντισμένα.
Kαλή επιτυχία!
ΕΛΕΝΑκι μου,ωραία ιδέα..κι εγώ έχω καιρό να τα φτιάξω ..
ReplyDeleteασε η εικόνα..να τη φας στο πιάτο..
φιλιά και καλό κουράγιο..
και βέβαια καλή επιτυχία..-:))
Τι φαγητό είναι αυτό!!!!!!!
ReplyDeleteΚι έχω μια πείνα!!!!!!
Καλή εβδομάδα!!!!
Αχ βρε Έλενα, αυτό όπως το είπες είναι για τα αγόρια!!Εμείς με τις σαλατούλες!!
ReplyDeleteΚαλή δύναμη!!
Τι σνίτσελ είναι και του γιού μου το αγαπημένο! Πολύ νόστιμη συνταγή! Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteTέλειο το φαγάκι σήμερα.
ReplyDeleteΚ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α στα παιδιά!
Φιλιά από την Ηλέκτρα
Ηλέκτρα σ' ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου!!!!!
ReplyDeleteΤα σνίτσελ είναι τα αγαπημένα όλων των παιδιών νομίζω!
Η ιδέα του πιό πικάντικου είναι τέλεια και θα φτιαχτεί άμεσα!!
Πολλά πολλά φιλιά και καλή δύναμη Έλενα μου!!!
Ελενιώ, αντε και κοντεύετε !!!!
ReplyDeleteΜόλις τελειώσετε θα μας φτιάξεις αυτά τα υπεροχα σνιτσελάκια σου και θα έρθουμε να τα απολαύσουμε !!!
Χρύσα, τα αμυγδαλάκια είναι απλά ασπρισμένα και βάζω απο ενα στην κάτω μερια του σύκου και το σπρωχνω προς τα μέσα δηλαδή μπαίνει μέσα στον κόλπο του σύκου.
ReplyDeleteΚαλό είναι να ανοιξεις μερικά να δείς εαν εχουν πιάσει μεσα σποράκια και μετά να προχωρήσεις, γιατί τώρα εχει περάσει λίγο ο καιρός τους για γλυκό. τα γαρυφαλάκια τα ρίχνουμε απλά στο σιρόπι ή αν θέλεις την ώρα που βάζεις το αμυγδαλάκι, καρφώνεις απο την πάνω μεριά απο ένα γαρυφαλάκι.
ευχομαι καλή επιτυχία και ότι αλλο θέλεις εδώ είμαστε. Στην περίπτωση κάτι δεν σου πάει καλά μην πετάξεις το γλυκό, θα σου βρω τρόπο να το αξιοποιήσεις όπως έκανα και εγω με εκείνο το ακαθαριστο που είχα φτιάξει !!!
καλή επιτυχία !!
ΠΟΛΥ ΥΠΈΡΟΧΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΩΤΑΤΟ, ΟΜΩς ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΌΥΛΙΑΣΜΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑς ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΆΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΆΕΙ ΚΑΛΛΎΤΕΡΑ ΤΟ ΑΥΓΌ ΚΑΙ Η ΦΡΥΓΑΝΙΆ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΛΥΓΟΥΝ....ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ...ΦΙΛΑΚΙΑ pastaflora ΑΠΟ to greekmasa .gr
ReplyDelete