
Είναι πραγματικά πολύ νόστιμη, όπως όλες οι καλαμποκόπιτες πιστεύω.
Για να την φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
2-3 πράσα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ, σπανάκι κατεψυγμένο ή 300 γρ. φρέσκο
μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 κούπες γιαούρτι
μισή κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες καλαμποκάλευρο
250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
λίγο αλάτι
πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για κανένα δεκάλεπτο, να μαλακώσουν λίγο τα χορταρικά. Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε και τον άνηθο και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν τα χορταρικά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει η πίτα για λίγη ώρα και σερβίρουμε.
Tip:
Πολλοί προτιμούν την πίτα αυτή «λεπτή» και τραγανή, εμείς την προτιμούμε πιο «φουσκωτή» και αφράτη, γι αυτό την κάνω σε μικρότερο πυρέξ συνήθως .
Κανονίστε το μέγεθος του πυρέξ που θα την ψήσετε ανάλογα με το πώς την προτιμάτε.
Καλή επιτυχία και καλή σας εβδομάδα!!!
Ωρέ!!! μάνα μου!!!!!!!
ReplyDeleteΤέλεια πίτα!
Γεια στα χεράκια σου!!
Φιλάκια
po po ...ti pita ine auti..mmm
ReplyDeleteΈλενα,πανεύκολη και νοστιμότατη!
ReplyDeleteΑυτές οι πιτούλες χωρίς φύλλο είναι στα μέτρα μου,θα την φτιάξω οπωσδήποτε.
Για την ώρα,ένα κομματάκι θα το τσιμπήσω.
Φιλιά!
Ωραίος συνδυασμός υλικών.
ReplyDeleteκαλή εβδομάδα.
Μοσχομύρισε ο τόπος Λενιώ μου!!!
ReplyDelete2 γωνιακά παρακαλώ
Φιλιά πολλά
Καλή εβδομάδα
Μεσημέρι και πίτα μιαμμμ
ReplyDeleteμπορώ να έχω πέντε έξι κομμάτια παρακαλώ;
:))
Χθες έκανα κρεατόπιτα..αυτή τη συνταγή σου αν τη δει η Αχτίδα μου σίγουρα θα την κάνει, βλέπετε βαριέται τα ..φύλλα..και της αρέσουν κάτι τέτοια υπερβολικά..
ReplyDeleteκαλέ, ποια είναι τα "υπερβολικά" και δεν κατάλαβα;
ReplyDeleteααα, τα υπερβολικά νόστιμα, ε;
σωστός ο Δημήτρης από πάνω :)))
χιλιά μπράβο κι απο μένα!
Μου αρέσουν οι πίτες που δεν έχουν φύλλο, φτιάχνονται τσακ μπαμ.
ReplyDeleteΜπράβο Ελενιώ μου! Ηπειρώτικη πιτούλα μας κέρασες σήμερα.....θα την τιμήσω και με το παραπάνω!
ReplyDeleteΑυτή είναι πίτα για τη δική μου οικογένεια! Κάτι παρόμοιο σε τυρόπιτα έχω φτιάξει! Θα τη φτιάξω σίγουρα!
ReplyDelete...οτι τελειωνει σε πιτα.. απλά το αγαπώ.. Αυτη πρώτη φορά την βλέπω.. και σιγουρα θα την δοκιμάσω... ευχαριστούμε!!
ReplyDeleteΤέλια πιτούλα.
ReplyDeleteΑφού έχει πράσο θα μ αρέσει.
Πόσο μάρέσουν αυτές οι συνταγές και γενικά οι πίτες!
ReplyDeleteΦαίνεται καταπληκτική!
♥ ♥ ♥ ♥
Καλημέρα!!!
γεια σου Λενάκι μου, εχθές όλη μέρα δεν μπορούσα να γράψω στα σχόλια, ευτυχώς σήμερα δεν μου κάνει νουμερα ο μπλοκερ μας !!!
ReplyDeleteτο καλαμποκαλευρο μ'αρεσει πολύ, ομοίως και ότι είναι πιτα, οπότε θα τα πάρω τα κομματάκια μου και θα τους δώσω να καταλάβουν !!χιχιιχιχι!!!
φιλια πολλά πολλά
Πως μ' αρέσουν αυτές οι πίτες!
ReplyDeleteΝομίζω στην μη ενισχυμένη μπομπότα, το μυστικό είναι το καλό καλαμποκάλευρο. Αλλά και με επιπλέον υλικά, θα γίνεται ακόμα καλύτερη και χορταστικότερη!
φιλιά και καλό μεσημέρι!
μπράβο Λενιώ, κι έχω μια πείνα!!!!!
ReplyDeleteπολυ καλη η πιτα ειδακα για μενα που τρωω μονο καλαμποκάλευρο θα την κανω αυριο και θα σου πω...καλό σου βράυ
ReplyDeleteΑστεράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γεια σου Βασιλικούλα, σε ευχαριστώ:))
ReplyDeleteΕλενάκι μου, είναι οι πιο βολικές πίτες, οι πίτες της τεμπέλας που τις λέω εγώ!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ξανθή πραγματικά ο συνδυασμός των υλικών την κάνει πολύ νόστιμη την πίτα!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
2 γωνιακά για τον Γιώργο μας με πολλή αγάπη!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Σταλαγματίτσα, όσα κομμάτια τραβάει η όρεξή σου!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Δημήτρη, 'ελα να ανταλλάξουμε πίτες!
ReplyDeleteΣτείλε μου κρεατόπιτα και στείλε μου και την Αχτίδα να την τρατάρω από την δικιά μου!
Μαριλενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ φιλεναδίτσα:))
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!
Manousina, συμφωνώ!
ReplyDeleteΚαι σε μας αρέσουν πολύ!
Φιλιά!
Λιλάκι ηπειρώτικη είναι???
ReplyDeleteΟι καλαμποκόπιτες η αλήθεια είναι ότι συνηθίζονται στην Ηπειρο.
Φιλιά πολλά!
Big mama και σε τυρόπιτα και σε ότι πίτα θέλουμε μπορούμε να κάνουμε χωρίς φύλλο, εγώ η τεμπέλα να σου πω την αλήθεια τις συνηθίζω πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νίκη δοκίμασέ την, γίνεται πολύ καλή!
ReplyDeleteΚι εμείς, ότι τελειώνει σε -πίτα, του δίνουμε και καταλαβαίνει!!
Marion, το πράσο όπου και να μπει, νοστιμίζει το φαγάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Eva σε ευχαριστώ, φιλιά πολλά:))
ReplyDeleteΜαριώ μου, δος τους εσύ να καταλάβουν παιδί μου, χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά φιλεναδίτσα!!!!
Dark Chef, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, έτσι είναι όπως τα λες!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γαστεροπληξούλα μου, που είσαι εσύ καλό μου???
ReplyDeleteΠως πάει το χεράκι σου??
Φιλάκια!!
Evelina, αλήθεια μόνο καλαμποκάλευρο??
ReplyDeleteΤότε σίγουρα αυτή η πίτα θα σου αρέσει!
Φιλάκια!
Γεια χαράααααα, θα ήταν τιμή μου να ρίξεiς μια ματιά στο blog μου και να μου πεις την γνώμη, τις προτάσεις και τι ένιωσες διαβάζοντας τα κείμενα μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...makdel82.blogspot.com eksairetiki pita.....
ReplyDeleteΚαλημέρα σας.Ελενα μου σε παρακαλω μου λες σε τι μεγεθος ταψι την βαζεις εσυ;Eχω ενα προβλημα να υπολογιζω το μεγεθος του ταψιού αφου δεν κανω και συχνα πιτες.
ReplyDeleteRoula
Roula καλημέρα!
ReplyDeleteΔεν θέλει μεγάλο ταψί, εγώ συνήθως την κάνω σε ένα κανονικό πυρέξ.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξεις!