Αφράτα και απίστευτα αρωματικά, γίνονται στα γνωστά μαφινοθηκάκια
Είναι τόσο νόστιμα που θα τα λατρέψετε!!!
Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
1 ολόκληρο ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα σκληρά κοτσανάκια
(περίπου 35 γρ. ζυγισμένο «καθαρό»)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 αυγά καλά χτυπημένα
μισή κούπα λάδι (70 γρ.)
1/3 κούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
150 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
170 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
Στην πράξη τώρα.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Λαδώνουμε καλά τις υποδοχές του μαφινοταψιού και μοιράζουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε περίπου μισή ώρα απ την στιγμή που θα τα βγάλουμε απ’ τον φούρνο να κρυώσουν τα κεκάκια μας και προσεχτικά ξεφορμάρουμε.
Γίνονται 10-12 μυρωδάτα μαραθοκεκάκια.
Ακόμα και κρύα, παραμένουν αφράτα και νόστιμα.
Καλή βδομάδα φίλοι μου!!!
WOW! Μούρλια θα είναι και πάρα μα πάρα πολύ αρωματικά!!!!!!!
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου κοριτσάρα μου!
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα
Θα σε απογοητεύσω..δεν αγαπώ τον μάραρθο, δεν μου αρέσει η γεύση που δίνει, ίσως δεν τον μεταχειρίστηκα καλά.Πάντως πανέμορφα και μπορεί να αντικατασταθεί μέ άλλο μυρωδικό.
ReplyDeleteΕμένα μου αρέσει ο μάραθος, των άλλων όμως...τσου!
ReplyDeleteΠολύ ωραία έγιναν!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Τα αγαπημένα μου!!
ReplyDelete"Μαλαθρόπιτες" και μαραθοκεφτέδες!!!!!!!
Στη Λαϊκή δε βρίσκω όμως μάραθο :(
Οπότε, "κέρνα μας κέρνα μας" Λενιώ μου :)
Φαίνονται υπέροχα
Φιλιά πολλά
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Έλενα μου αρέσει ο μάραθος πολύ και σε κάποιες εξορμήσεις μαζεύω άγριο μάραθο που μοσχοβολά.
ReplyDeleteΕίναι μια πολύ ωραία ιδέα για μένα που μου αρέσουν περισσότερο τα αρμυρά από τα γλυκά κεκάκια.
Καλή εβδομάδα.
πολύ νοστιμα φαίνονται!
ReplyDeleteμάραθο δε θυμαμαι αν έχω δοκιμάσει, όμως, δε νομιζω να υπάρχει κάποιο μυρωδικό που να μη μου αρέσει :))
φιλιά
καλη βδομάδα!
Ο μάραθος και ειδικά ο άγριος που φυτρώνει μόνος του ακόμα στην ελληνική εξοχή έχει υπέροχο άρωμα και τον αγαπάω πάρα πολύ.
ReplyDeleteΣε πίτες σαν αρωματικό χορταράκι κάνει θαύματα! Όταν είναι η εποχή του, όπου μπορώ τον χρησιμοποιώ.
Πολύ ωραία και λαχταριστή ιδέα τα αλμυρά μαφινάκια - κεκάκια ακόμα και χωρίς φέτα θα γίνονται τέλεια!
Καλή εβομάδα να έχουμε!
Πολύ καλή η ιδέα σου. Αρωματική και νόστιμη.
ReplyDeleteΜόλις βγει το άγριο μάραθο θα γίνουν οπωσδήποτε.
Καλή εβδομάδα Έλενα.
Εγω πάλι δεν μπορούσα να φανταστώ κεικάκια με μάραθο !!!! φυσικά και θα τα τιμήσω, όχι μόνο ιντερνετικά αλλά θα τα φτιάξω κιολας !!!!!
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου Λενάκι μου με τις πρωτότυπες συνταγές σου !!!!!!!!!
φιλια πολλά και καλη βδομάδα
Τι ωραία! Πολύ καλή η ιδέα σου και η συνταγή!
ReplyDeleteΦαίνονται νόστιμα και μυρωδάτα,μου άνοιξες την όρεξη!
ReplyDeleteτέλεια φαίνονται και η μυρωδιά τους θα είναι εκπληκτική, φυσικά θέλω ουζάκι!!!!!!
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπη και μυρωδάτη ιδέα!!
ReplyDeleteΔεν τα έχω φάει ποτέ και θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!
Σαν τον Γιώργο κι εγώ, μάραθο γιοκ στην λαϊκή!
ReplyDeleteΠρέπει να είναι καταπληκτικά, σαν να νιώθω την ευωδιά τους!!!
Το μάραθο είναι το πιο αγαπημένο μου χορταρικό- μυριστικό.Το έχω χρησιμοποιήσει σε χίλιες συνταγές αλλά όχι σε κέικ ! Ωραιότατη ιδέα!
ReplyDeleteΉξερα τα μαραθοπιτάκια τα τηγανιτά!!Τώρα έμαθα κι αυτά!Και μ' αρέσει πολύ ο μάραθος σε τετοιεσ συνταγές!
ReplyDeleteΚαλη σου μέρα Έλενα!
Έλενα φαίνονται εκπληκτικά! Τέλεια συνταγή!
ReplyDeleteΜάγδα
ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
Με τρελαίνουν όλα αυτά τα πιτο-κεκάκια! Νομίζω και με άνιθο θα μου άρεσαν πολύ! Μόνο που θέλω κάποιον να μου τα φτιάξει - έρχεσαι Έλενά μου; Φιλιά πολλά καλή μου, καλή σου βδομάδα!
ReplyDeleteΆμα τρελαίνουν τη Μαρία Τζιρίτα, τα αποδέχομαι κι εγώ!! :)
ReplyDelete