Wednesday 6 October 2010

Λεμονοπουτίγκα

Έγινε πολύ αφράτη και μυρωδάτη, αλλά δυστυχώς πολύ …λίγη.
Μόνο οκτώ κομμάτια!!!.
Γι αυτό κι εγώ, όταν την ξανακάνω θα διπλασιάσω την δόση, γιατί πολύ μας άρεσε..
Υλικά για την δόση που έκανα
¾ κούπας βούτυρο
1 κούπα άχνη
4 αυγά
μισή κούπα αλεύρι φαρίνα
μισή κούπα χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι (μέτριο)
200 ml κρέμα γάλακτος
Η εκτέλεση
Χτύπησα πολύ καλά την ζάχαρη με το βούτυρο και τους κρόκους των αυγών και πρόσθεσα το ξύσμα λεμονιού.
Έριξα το αλεύρι - καλό ανακάτεμα -, και στην συνέχεια πρόσθεσα τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος,- ξανά καλό ανακάτεμα.
Χτύπησα πολύ καλά τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και τα ενσωμάτωσα με απαλές κινήσεις στο προηγούμενο μείγμα.
Τα άδειασα σε μικρό ταψάκι (αν έχετε σκεύος πουτίγκας, προτιμήστε το) το οποίο έβαλα σε μεγαλύτερο που περιείχε νερό (μπεν μαρί) και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 35΄, οπότε είχε χρυσίσει και η επιφάνεια της πουτίγκας.
Έβγαλα την πουτίγκα από τον φούρνο, πασπάλισα την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και … καλή μας απόλαυση!
Καλή επιτυχία!

23 comments:

  1. Τι ελαφρύ που φαίνεται.Και το άρωμα λεμόνι είναι δελεαστικότατο!
    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  2. Μόόόνο 8 κομάτια;;;
    Τσάμπα κουράστηκες ποιός θα πρωτοδοκιμασει; Αντίδωρο είναι;
    προκλητική δείχνει και νομίζω οτι θα ενδώσω...φιλιάάάά

    ReplyDelete
  3. Ελενιώ, το κέρασμα σήμερα το έφτιαξες για το Αμαλί ???? λέω να μην πάρω μια και είναι λίγα τα κομμάτια, θα παρουν και τα κορίτσια που ήρθαν πριν απο μένα, δεν θα μείνει τίποτα για την Αμαλία μας!! έτσι λοιπόν θυσιάζομαι εγώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    χαχαχααχαχαχαχαχαχαχα!!

    Λενάκι μου πολύ μοσχομυριστό μου φαίνεται το γλυκάκι, είναι έτσι??

    την αλλη φορά που θα το φτιάξεις θα έλεγα να τριπλασιάσεις την δόση γιατι μάλλον θα περάσω για καφέ !!!!!!!

    φιλια πολλά πολλά και πολλές καλημέρες!

    ReplyDelete
  4. Μαράκι μου γλυκό!!!!!!!!!πως με σκέφτεσαι!!!!!σε ευχαριστώ για τη μερίδα αλλά θα θυσιαστώ και εγώ για τους περαστικόυς του μπλογκ μας!!!!

    Ω ναι λοιπόν αυτή τη συνταγή σίγουρα θα την εκτελέσω, κυριολεκτικά όμως στα 5 μέτρα!!!!!

    Πολλά πολλά φιλιά
    Λενάκια μας

    ReplyDelete
  5. Ωωωωωω θέλωωωωωωω ως γνωστόν το λατρεύω το λεμόνι.
    Τέλειο!!!!!!!!!
    Καλημερούδιαααααααααααα

    ReplyDelete
  6. Λεμονογλυκάκι??????????
    Μην το φάτε όλο! Τσακίζομαι και έρχομαι να κεραστώ!

    Καλημέρα κόρες!

    ReplyDelete
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!
    ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ReplyDelete
  8. Ελενα γιατι μου το κάνεις αυτό τώρα που ξεκίνησα δίαιτα;;; Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά!! φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  9. Δεν την πολυτρώω την πουτίγκα, αλλα ετσι με το λεμονι που λατρευω, μάλλον θα τη δοκιμασω!
    Φιλια

    ReplyDelete
  10. Μοσχομύρισε το μπλόγκ λεμόνι!!!
    Υπέροχη μπουτίγκα!! Αν μείνει κομμάτι (που δεν το βλέπω) θα κεραστώ αλλιώς την επόμενη φορά!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ReplyDelete
  11. Φαντάζομαι θα μοσχομύρισε ο τόπος! Τη λέω τη συνταγή κατευθείαν σε φίλη μου που είναι της πουτίγκας!

    ReplyDelete
  12. κι εγώ της πουτίγκας είμαι!!
    έξοχηηηη :))

    φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  13. δεν βλέπω να έμεινε τίποτα για μένα. το λεμόνι κάνει ωραία γλυκάκια

    ReplyDelete
  14. διάβασα λεμόνι κι έτρεξα, αλλά λίγο έφτιαξες και δεν πρόλαβα και ζητάω μεγάλη μερίδα!!!!!!

    ReplyDelete
  15. Καλησπέρα!!
    Πολύ ωραίο μου φαίνεται αυτό το γλυκό. Και εύκολο!!
    Γεια στα χεράκια σου Έλενα.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  16. Με συνοδεία καφέ ή τσαγάκι ..θα είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή λιχουδιά.
    Μπράβο Ελενα πολύ ωραία και εύκολη συνταγή :)

    ReplyDelete
  17. Τι να κανουν μονο οκτω κομματια Ελενα για τετοιο γλυκο?
    Ουτε το χειλακι μας δεν προλαβαινει να γλυκαθει.

    ReplyDelete
  18. Μα είναι τόσο υπέροχη Λενιώ μου!! Γλυκιά, γευστική και μυρωδάτη!!
    Τι να σου κάνουν 8 κομμάτια!!
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  19. σα να αργησα μου φαινεται και δεν προλαβα να παρω κομματι , δε πειραζει την επομενη φορα που θα ειναι διπλασιασμενη η δοση , καλο φθινοπωρο σε ολες σας

    ReplyDelete
  20. Αχ αυτή η λεμονοπουτίγκα!!

    ReplyDelete
  21. Λέμε ναι στα λεμονογλυκά!

    ReplyDelete
  22. Φαίνεται γευστικότατο και έχω κάποιες ερωτησούλες πριν επιχειρήσω να το φτιάξω:1)ψήνουμε στις αντιστάσεις ή στον αέρα? 2)το νερό να είναι μέχρι τη μέση του σκεύους?
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  23. Ανώνυμη/ε γίνεται πολύ γευστικό, ειδικά αν σου αρέσουν οι λεμονογεύσεις.
    Ψήνεται στον αέρα και το νερό καλό είναι να είναι μέχρι την μέση του σκεύους, σε κάθε περίπτωση πάντως να μην έρχεται σε απ' ευθείας επαφή το σκεύος με το μπεν μαρί.
    Η ποσότητα της πουτίγκας δεν είναι πολλή, θέλει μικρό ταψάκι όπως λέω.
    Μπορείς και να το κάνεις σε σκεύος σουφλέ αν θέλεις, αλλά σε ταψάκι κόβεται πιο όμορφα σε κομμάτια και σερβίρεται πιο εύκολα.
    Προσάρμοσε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο σου, να δεις την επιφάνεια να χρυσίζει.
    Καλή επιτυχία!

    ReplyDelete