Έγινε πολύ αφράτη και μυρωδάτη, αλλά δυστυχώς πολύ …λίγη.
Μόνο οκτώ κομμάτια!!!.
Γι αυτό κι εγώ, όταν την ξανακάνω θα διπλασιάσω την δόση, γιατί πολύ μας άρεσε..
Υλικά για την δόση που έκανα
¾ κούπας βούτυρο
1 κούπα άχνη
4 αυγά
μισή κούπα αλεύρι φαρίνα
μισή κούπα χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι (μέτριο)
200 ml κρέμα γάλακτος
Η εκτέλεση
Χτύπησα πολύ καλά την ζάχαρη με το βούτυρο και τους κρόκους των αυγών και πρόσθεσα το ξύσμα λεμονιού.
Έριξα το αλεύρι - καλό ανακάτεμα -, και στην συνέχεια πρόσθεσα τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος,- ξανά καλό ανακάτεμα.
Χτύπησα πολύ καλά τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και τα ενσωμάτωσα με απαλές κινήσεις στο προηγούμενο μείγμα.
Τα άδειασα σε μικρό ταψάκι (αν έχετε σκεύος πουτίγκας, προτιμήστε το) το οποίο έβαλα σε μεγαλύτερο που περιείχε νερό (μπεν μαρί) και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 35΄, οπότε είχε χρυσίσει και η επιφάνεια της πουτίγκας.
Έβγαλα την πουτίγκα από τον φούρνο, πασπάλισα την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και … καλή μας απόλαυση!
Καλή επιτυχία!
Τι ελαφρύ που φαίνεται.Και το άρωμα λεμόνι είναι δελεαστικότατο!
ReplyDeleteΚαλημέρα.
Μόόόνο 8 κομάτια;;;
ReplyDeleteΤσάμπα κουράστηκες ποιός θα πρωτοδοκιμασει; Αντίδωρο είναι;
προκλητική δείχνει και νομίζω οτι θα ενδώσω...φιλιάάάά
Ελενιώ, το κέρασμα σήμερα το έφτιαξες για το Αμαλί ???? λέω να μην πάρω μια και είναι λίγα τα κομμάτια, θα παρουν και τα κορίτσια που ήρθαν πριν απο μένα, δεν θα μείνει τίποτα για την Αμαλία μας!! έτσι λοιπόν θυσιάζομαι εγώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα!!
Λενάκι μου πολύ μοσχομυριστό μου φαίνεται το γλυκάκι, είναι έτσι??
την αλλη φορά που θα το φτιάξεις θα έλεγα να τριπλασιάσεις την δόση γιατι μάλλον θα περάσω για καφέ !!!!!!!
φιλια πολλά πολλά και πολλές καλημέρες!
Μαράκι μου γλυκό!!!!!!!!!πως με σκέφτεσαι!!!!!σε ευχαριστώ για τη μερίδα αλλά θα θυσιαστώ και εγώ για τους περαστικόυς του μπλογκ μας!!!!
ReplyDeleteΩ ναι λοιπόν αυτή τη συνταγή σίγουρα θα την εκτελέσω, κυριολεκτικά όμως στα 5 μέτρα!!!!!
Πολλά πολλά φιλιά
Λενάκια μας
Ωωωωωω θέλωωωωωωω ως γνωστόν το λατρεύω το λεμόνι.
ReplyDeleteΤέλειο!!!!!!!!!
Καλημερούδιαααααααααααα
Λεμονογλυκάκι??????????
ReplyDeleteΜην το φάτε όλο! Τσακίζομαι και έρχομαι να κεραστώ!
Καλημέρα κόρες!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ!!
ReplyDeleteΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
ΦΙΛΑΚΙΑ!
Ελενα γιατι μου το κάνεις αυτό τώρα που ξεκίνησα δίαιτα;;; Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά!! φιλάκια πολλά
ReplyDeleteΔεν την πολυτρώω την πουτίγκα, αλλα ετσι με το λεμονι που λατρευω, μάλλον θα τη δοκιμασω!
ReplyDeleteΦιλια
Μοσχομύρισε το μπλόγκ λεμόνι!!!
ReplyDeleteΥπέροχη μπουτίγκα!! Αν μείνει κομμάτι (που δεν το βλέπω) θα κεραστώ αλλιώς την επόμενη φορά!!
Πολλά φιλιά!!!!!
Φαντάζομαι θα μοσχομύρισε ο τόπος! Τη λέω τη συνταγή κατευθείαν σε φίλη μου που είναι της πουτίγκας!
ReplyDeleteκι εγώ της πουτίγκας είμαι!!
ReplyDeleteέξοχηηηη :))
φιλιά πολλά!
δεν βλέπω να έμεινε τίποτα για μένα. το λεμόνι κάνει ωραία γλυκάκια
ReplyDeleteδιάβασα λεμόνι κι έτρεξα, αλλά λίγο έφτιαξες και δεν πρόλαβα και ζητάω μεγάλη μερίδα!!!!!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο μου φαίνεται αυτό το γλυκό. Και εύκολο!!
Γεια στα χεράκια σου Έλενα.
Καλό βράδυ.
Με συνοδεία καφέ ή τσαγάκι ..θα είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή λιχουδιά.
ReplyDeleteΜπράβο Ελενα πολύ ωραία και εύκολη συνταγή :)
Τι να κανουν μονο οκτω κομματια Ελενα για τετοιο γλυκο?
ReplyDeleteΟυτε το χειλακι μας δεν προλαβαινει να γλυκαθει.
Μα είναι τόσο υπέροχη Λενιώ μου!! Γλυκιά, γευστική και μυρωδάτη!!
ReplyDeleteΤι να σου κάνουν 8 κομμάτια!!
Φιλιά πολλά
Καλημέρα
σα να αργησα μου φαινεται και δεν προλαβα να παρω κομματι , δε πειραζει την επομενη φορα που θα ειναι διπλασιασμενη η δοση , καλο φθινοπωρο σε ολες σας
ReplyDeleteΑχ αυτή η λεμονοπουτίγκα!!
ReplyDeleteΛέμε ναι στα λεμονογλυκά!
ReplyDeleteΦαίνεται γευστικότατο και έχω κάποιες ερωτησούλες πριν επιχειρήσω να το φτιάξω:1)ψήνουμε στις αντιστάσεις ή στον αέρα? 2)το νερό να είναι μέχρι τη μέση του σκεύους?
ReplyDeleteΕυχαριστώ
Ανώνυμη/ε γίνεται πολύ γευστικό, ειδικά αν σου αρέσουν οι λεμονογεύσεις.
ReplyDeleteΨήνεται στον αέρα και το νερό καλό είναι να είναι μέχρι την μέση του σκεύους, σε κάθε περίπτωση πάντως να μην έρχεται σε απ' ευθείας επαφή το σκεύος με το μπεν μαρί.
Η ποσότητα της πουτίγκας δεν είναι πολλή, θέλει μικρό ταψάκι όπως λέω.
Μπορείς και να το κάνεις σε σκεύος σουφλέ αν θέλεις, αλλά σε ταψάκι κόβεται πιο όμορφα σε κομμάτια και σερβίρεται πιο εύκολα.
Προσάρμοσε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο σου, να δεις την επιφάνεια να χρυσίζει.
Καλή επιτυχία!