
Όταν υπάρχει στο σπίτι κάποιο γλυκό του κουταλιού που το έχουμε βαρεθεί ή δεν μας αρέσει αρκετά ή κάτι δεν πήγε καλά κατά την παρασκευή του, απλά ανακυκλώστε το εύκολα και γρήγορα.!
Βάζουμε το γλυκό σ’ ένα σουρωτηράκι και το αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε να φύγει το σιρόπι και να μείνει μόνο το γλυκάκι.
Παίρνουμε την μισή ποσότητα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα.
Τα τοποθετούμε όλα σ’ ένα δισκάκι ή σ’ ένα πλαστικό πιατάκι δίπλα – δίπλα και όχι το ένα επάνω στο άλλο,


Κατόπιν βάζουμε σ’ ένα πολυμπαγκ ή σ’ ένα πλαστικό δοχείο τα κομμένα και σ’ ένα άλλο τα ολόκληρα και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Όταν τα χρειαστούμε, βγάζουμε όση ποσότητα θέλουμε και ξαναβάζουμε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεπαγώσουν. Τρώγονται και δουλεύονται κατ’ ευθείαν.


Εάν μας τελειώσουν τα μικρά μπορούμε να κόψουμε από αυτά σε ότι σχέδιο και μέγεθος θέλουμε.
Σε μεγάλες υπογλυκαιμίες και ελλείψει άλλου γλυκού στο σπίτι μην διστάσετε να κεραστείτε κατευθείαν από την κατάψυξη!!!!.
1/ Εάν τα χρησιμοποιήσουμε μέσα σε ζύμη που προορίζεται για φούρνο, τα βουτάμε πρώτα σε λίγο αλεύρι, τινάζουμε το περιττό και τα προσθέτουμε, αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα των υλικών, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να πάνε παντού.
2/ Αν θέλετε, φυλάξτε το σιρόπι, για να ραντίζετε παντεσπάνια ή για το ρίξετε επάνω σε παγωτά ή κρέμες.
3/ Για όσους δεν το γνωρίζουν, κόντιτα ονομάζουμε διάφορα αποξηραμένα και ενίοτε ζαχαρωμένα φρουτάκια.
Να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!!

Απλώς δηλαδή τα βάζεις στην κατάψυξη. Θα δοκιμαστεί. Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΜαράκι που να βρω εγώ γλυκά να κάνω αυτό το πράγμα;; χαχαχαχαχα
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!
orea idea!mono pou den vrisko edo glyka tou koutaliou na ta ftiaxo.frouta ekologika ligo doskola na vroume.
ReplyDeletekali eudomada
Μαρία,πολύτιμο το μυστικό σου!
ReplyDeleteΠιο΄πολύ μ΄αρέσει η χρήση για την υπογλυκαιμία,την παθαίνω καθημερινά,ειδικά με το απογευματινό καφεδάκι χιχι...
Θα εφαρμοστεί.
Φιλιά!
Τέλεια! και μου αρέσουν πολύ! θα δοκιμαστούν!
ReplyDeleteΦιλάκια
ΒΟΥβούκα μου...έγραψες...
ReplyDeleteέγραψες λέμε...
ένα σκασμό βαζάκια με κουταλάτα έχω,που ο καλός μου - γύρευε γιατί - τα τσακίζει και μετά αφήνει και καμιά κουταλιά μέσα,δήθεν μου και τάχα μου από ευγένεια να μη φάει όλο το γλυκό...
μόλις βρήκα τί θα τα κάνω...και πώς...
σμουυυααατςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς σου
και καλή εβδομάδα....-:))
Μαράκι εννοείς οτι στο σπίτι σου υπάρχουν αρκετά γλυκά του κουταλιού που τα έχεις βαρεθεί;;;;
ReplyDeleteδεν σε πιστεύωωωω!
Εμένα δεν μου μένει τίποτε;
Ολα τα τρώωω σνιφ,σνιφ.
Μαράκι μου, πολυ ενδιαφέρουσες οι συνβουλές σου!
ReplyDeleteΘα κοιτάξω μέσα στα βάζα μου κι άν βρω κάτι, θα το φτιάξω όπως μας λές!!
Πρέπει να μου έχει μείνει λίγο γλυκό σταφύλλι.Λες να γίνεται κόντιτα εύκολα???
Πολλά πολλά φιλιά!!!!
Δοκιμασέ το Κική και θα δεις ότι θα μείνεις πολύ ευχαριστημένη!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα και καλή βδομάδα!
Ξανθούλα χαχαχαχααχαχα !! αυτό είναι σίγουρα το ανεκδοτο του μηνα !!!
ReplyDeleteφιλάκια πολλά και καλή βδομάδα
Βασιλική μου, τι κρίμα να μην έχεις φρουτάκια για να φτιάξεις γλυκάκι !!!!!! πες μας τι θέλεις να στο στείλουμε εμείς απο εδώ !!!!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα και φιλια
Ελενάκι, μου φαίνεται ότι μοιάζουμε πολύ εμεις οι δύο !!!! την ιδια ώρα έχουμε την υπογλυκαιμία μας !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
Αστεράκι, χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα !!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ
Βιβάκο μου !!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteμε τόσο καλά λόγια που έγραψες μου φαίνεται θα αρχίσω να ψάχνω το καλάμι μου που το είχα καιρό παρκαρισμένο !!!!!!!!!! χιχιχιχι!
Λοιπόν Βιβάκι και ο δικός μου το ίδιο κάνει, αφήνει λίγο για να μην του χρεωνουμε ότι έχει φαει όλο το βάζο!!!!
πολλες πολλές φιλούπες !!!!!
Καταπληκτική ιδέα!!!μπράβο , εχω αρκετά γλυκά, και θα εφαρμόσω την συνταγή άμεσα!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
ΒΟΥ μου,
ReplyDeleteβρες το το καλάμι σου..θα σου χρειαστεί...
Θα του βάλουμε και τα παράμαλα στην άκρη να πιάνουμε τα ψαράκια μας που θα τα ψήνουμε στη ψησταριά μας κάτω από τα δέντρα μας...
βάλε παρακαταθήκες λέμε...
σμουυυααατςςςςςς σου...-:))
Χαρουλίνι μου γλυκό !! χαχαχχαχααχαχα να σαι καλά μ'εκανες και γέλασα !!!
ReplyDeleteόσα ετρωγα και εγώ γλυκάκια δεν έμενε τίποτε, τώρα καναχρόνο τα έχω κόψει και έτσι όλο και κάτι μου μένει. Τα συκαλάκια που βλέπεις είναι η πρώτη παρτιδα που έκανα και ήταν ακαθαριστα και δεν μας πολυαρέσανε, ετσι με αυτόν τον τρόπο τα αξιοποίησα !!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ !!!
Vasaki μου, και βέβαια γίνεται να το κάνεις. Μόνο που δεν πρέπει να το κόψεις γιατί θα σου διαλύσει. Το καλύτερο είναι να το καταψύξεις ολόκληρο και όταν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις αποφασίζεις τότε εαν θέλεις να το κόψεις.
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ μικρούλι μου !
Ριρή μου χαίρομαι που σου άρεσε η προτασή μας !!!!
ReplyDeleteσε ευχαριστώ πολυ πολύ για την απαντηση σου !!
το πήρες το μειλ μου ?
σε φιλώ πολύ και καλό απόγευμα!
Που θα πάει βρε Βιβάκι, πιστεύω να τα κάνουμε όλα αυτά που περιγράφεις! κάποτε φανταζε τόσο απλό και εύκολο και σήμερα φανταζει πολύ δύσκολο όνειρο !!!!!
ReplyDeleteαστα να πάνε !!
φιλια στον Γιάννο και καλό απόγευμα!!
Γεια σου βρε φιλενάδα με τις ωραίες ιδέες σου!!!
ReplyDeleteΝα μας μείνει γλυκό κουταλιού, χλωμό το βλέπω, ειδικά αν είναι σπιτικό!
Ομως κατά καιρούς μου έχουν φέρει κάποια βαζάκια, που δεν μπορώ να πω ότι μας ξετρέλαναν, ευκαιρία να τα περιποιηθω κατάλληλα!!!
Φιλάκια, καλή βδομαδα!!!
Ωραία ιδέα Μαράκι. Και έχω γλυκά κουταλιού που κανένας δεν τρώει, θα το κάνω οπωσδήποτε!
ReplyDeleteπολύ ενδιαφερον!αν και σπανιως μας περισσευουν!
ReplyDeletesou stelno tin agapi mou gia ta kala sou logia fili!
ReplyDeletena ise panta kala!!!
filia
Πολύ ωραία και χρήσιμη ανάρτηση τα κοντιτα ταιριάζουν σε κέικ,τσουρέκια,γλυκά ψωμιά!
ReplyDelete