Είναι ένα απίστευτα νόστιμο Μεξικάνικο γλυκό, που συνηθίζεται πολύ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και που τα τελευταία χρόνια κερδίζει θαυμαστές σε πολλές χώρες του κόσμου.
Ένα αφράτο κέικ, εμποτισμένο με 3 είδη γάλακτος: ένα ζαχαρούχο, ένα εβαπορέ ή ένα φρέσκο γάλα πλήρες και κρέμα γάλακτος.
Στην Καραϊβική αντικαθιστούν το ένα από τα γάλατα με γάλα καρύδας.
Σπέσιαλ κέρασμα από τις Συνταγές Της Καρδιάς, για έναν πολύ σπέσιαλ λόγο.
Πριν μερικές μέρες, είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ξεπερνώντας τους 7.000 επισκέπτες σε μια μέρα !!!Σας ευχαριστούμε πολύ φίλοι μας για την αγάπη και την προτίμησή σας και για την τιμή που μας κάνετε και σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να σας κερνάμε από καρδιάς και αυτή τη χρονιά και να μοιραστούμε μαζί σας πολλές πολλές καινούριες συνταγές!!
Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται το tres leches.
Χρειαζόμαστε:
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλάκι μπέικιν
120 γρ. ζάχαρη
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
50 ml γάλα
2 βανίλιες άρωμα
Για το σιρόπι:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
300 ml φρέσκο γάλα πλήρες ή ένα κουτί γάλα εβαπορέ
200 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλιά ρούμι
Για την επικάλυψη:
σαντιγί
ή σιρόπι καραμέλας
ή φρέσκα φρούτα
ή σκόνη κακάο
ή τριμμένη σοκολάτα
ή κερασάκια μαρασκίνο
ή συνδυασμό τους
ή ότι άλλο σας αρέσει
Το φτιάχνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (προσοχή, τα ασπράδια πρέπει να χτυπηθούν ξεχωριστά, μην βαρεθείτε την διαδικασία και βάλετε όλα τα αυγά μαζί)
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα σε ένα μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά του σε ένα μπολ.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.
Το περιχύνουμε με το σιρόπι από τα 3 γάλατα και περιμένουμε να απορροφηθεί από το κέικ.
Κατόπιν το διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Εγώ συνήθως το διακοσμώ με σαντιγί και σιρόπι καραμέλας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, κατόπιν κόβουμε ένα μεγάαααλο κομμάτι και απολαμβάνουμε ένα από τα πιο νόστιμα κέικς.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Συνταγές Της Ασπρούλας ,την Γεωργία, την Vita και την Μαρία Ζ. για το πολύ όμορφο βραβείο που μας χάρισαν.
Ελπίζοντας πως ως συνήθως το βραβείο θα κυκλοφορήσει σε όλα τα blogs, δίνουμε το βραβείο :
- στο Σπιρτοκουτάκι μας, την Βιβίκα (Βιβή βάλε κάτι πρόχειρο και έλα να το παραλάβεις)
- την πεντανόστιμη Λίλα και τα λιλά της
- την αγαπημένη μας φιλεναδίτσα Μαριλένα και την Ισημερία της
- την νόστιμη κουζίνα της Betty
- την μπισκοτένια μας Cook the Book
- την γλυκύτατη γιαγιά Αντιγόνη
- το αγαπημένο μας Ελενάκι (έτσι χωρίς πρόγραμμα)
- στην φιλενάδα μας την Ρένα και το Delicieuses
- στην Γαστεροπλήξ που μας έλειψε, όχι τίποτε άλλο αλλά τόσον καιρό τα ... πίναμε μόνες μας;-)
- στον ταλαντούχο Γιώργο Βαρβάκη και την νόστιμη cucina του
Να έχετε όλοι μιαν όμορφη μέρα!!
Πάντα χαρές και δημιουργίες σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
ReplyDeleteΑν και ειναι νωρίς ακόμα θα δοκιμαζα λιγο με τον καφέ μου.
Το γλυκό ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!
ReplyDeleteΠάντα επιτυχίες!!!!
Φιλιά
Πάντα επιτυχίες εύχομαι μέσα από την καρδιά μου..
ReplyDeleteΤο γλυκάκι υπέροχο Έλενα.
Καλή γλυκιά σου μέρα!!!
Φιλιά!!
Βρε κοριτσια,βρε κοριτσια..το ζαχαρο θα μας ανεβει...πω πω πρεπει να ειναι νοστιμοτατο!!!
ReplyDeleteΜπραβο σας και παντα ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!
Φιλακια και καλη μερα να εχετε.
Κορίτσια, συγχαρητήρια και σας εύχομαι "από καρδιάς" ακόμα περισσότερες επιτυχίες!
ReplyDeleteΚαλή σας μέρα
Κορίτσια τα καλύτερα σας εύχομαι!!!!
ReplyDeleteΤο πρώτο μπλογκ που επισκέφτηκα στην αρχή του περιπάτου!
Γλυκαμένες όλες!!!!
Ελενα σε ευχαριστώ για την επισήμανση!
ReplyDeleteΟταν άφησα το σχόλιο δεν ..με παρατήρησα!
Ευχαριστώ κορίτσια μου!!!!
Εγώ σαν γλυκατζού, θα μπορούσα να φάω όλο το ταψάκι, έτσι λαχταριστό που το βλέπω!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά και ότι ποθείτε.
Ουάου!!! Φαίνεται λαχταριστό!!! Να πάρω λίγο???
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά για ευτυχισμένο και δημιουργικό 2011!
Μου αρέσει η Μεξικάνικη κουζίνα, δεν ξέρω όμως πολλά για τα γλυκά τους. Να μια ωραία συνταγή για να τα δοκιμάσω!! Ευχαριστώ!!
ReplyDeleteΕλενάκι,διπλή γλύκα σήμερα!
ReplyDeleteΑπό τη μια το σημερινό κέρασμα-τι γλυκό,θα είναι υπέροχο με τόσα γαλατάκια-κι από την άλλη το βραβείο σας.
Ευχαριστώ πολύ πολύ,
φιλάκια!
Ως συνήθως με πήρε ο ύπνος..έκανε και restart το laptop και καθυστέρησα.
Καί γλυκό και Βραβείο;;; Μας κακομαθαίνετε κα Έλενα :)
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πολύ και για τα 2!! Το γλυκό σου θα το φτιάξουμε και το βραβείο σας θα το κρεμάσουμε στον τοίχο!!!
Θα σας δώσουμε ομαδικά (maria mas., ratatui, gvarvakis) τα συγχαρητήρια μας για την απίστευτη αναγνώριση που έχετε πετύχει και θα σας ευχηθούμε να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη, το κέφι και την αγάπη, αυτό που κάνετε!!
Μπράβο σας κορίτσια
Πολλά φιλιά Λενιώ μου
Καλημέρα
Αυτό το γλυκό το είχα φάει παλιότερα από μια γνωστή μας που είχε ζήσει στην Βραζιλία. Είναι απίθανο.
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια για την μεγάλη επισκεψιμότητα του μπλογκ. Πάντα τέτοια!
Μάγδα
Συγχαρητήρια κορίτσια! Ευχαριστούμε για το κέρασμα.Φαίνεται υπέροχο!
ReplyDeleteΚαι 'γω το έχω φτιάξει και δοκιμάσει αυτό το γλυκό, γίνεται όντως το κάτι άλλο! Μπράβο Έλενα που το έβαλες, να το δοκιμάσουν κι άλλοι.
ReplyDeleteΚαι να συνεχίσετε όλη η ομάδα, με επιτυχίες πάντα εύχομαι!
κοριτσάκια μου
ReplyDeleteσυγχαρητήρια!!με το σπαθί σας, γιατί είστε σταθερή αξία στα cooking blogs :)
θα σας στείλω φιλάκι για το βραβείο και σας αφιερώνω και το cookthebook tres leches
Elena, to exo fai "Tres Leches" kai einai poli nostimo...afrati to keik. To petixes poli kala...bravo Elena mou!
ReplyDeleteKαλά αυτό το θέλω το θέλω το έχω ανάγκη πολύ!!! Γίνεται μαζί με το βραβείο να παραλάβω κι ένα ταψάκι γλυκό???
ReplyDeleteΉ εν ανάγκη να αφήσω το βραβείο και να πάρω το γλυκό???
Ευχαριστώ καρδιακές κυρίες μου!
Πως να μην έχετε τόσες επισκάπτες βρε κορίτσια,τι γλυκό είναι πάλι αυτό στις 10000 θα φτάσετε σήμερα μας έχετε ξετρελάνει!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια!!! Και άλλες επιτυχίες, ακόμα πιο πολλές!!!!
ReplyDeleteΚαι με τέτοιο γλυκό, θα χτυπήσει κόκκινο και σήμερα....
Τι πας και βάζεις Χριστέ μου????
Θα φτιαχτεί από τα πρώτα μόλις πάρει τα ίσια του ο φούρνος μου!!!!
Φιλιά πολλά!
ta sinxaritiria mou!sas euxome apo kardias poles kai dimiourgikes epitixies!!to glykaki sas fenete fantastiko!!
ReplyDeletekalo sas vradi!!filia!!
Λοιπόν εννοείται πως το γλυκό ούτε που το είχα ξανακούσει και πριν δω πως προφέρεται, εγώ διάβαζα τρε-λές!!!!!
ReplyDeleteΣτην τρελή παρέα μας λοιπόν πάντα να ευχηθώ πολλές πολλές επιτυχίες και ευχαριστώ όλους εσάς που μας αγκαλιάζεται με τόση αγάπη...
πολλά πολλά σε όλους
Μπράβο το αξίζετε Ελενάκι μου!!
ReplyDeleteΤρε λέτσε ...τρε μπιέν!!!
Φιλάκια πολλά!
κόρες, ευχαριστώ πολύ, μα πάρα πολύ!!
ReplyDeleteπάντα με συγκινείτε, ξέρετε πως έχετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ε;
το έβαλα κιολας το βραβείο μου και ήδη κοκορεύομαι στην Ελένη :D και πολύ σας φιλώ!!
η επισκεψιμότητα γνωστή, όποτε και να μπω, πάντα κόσμο βρίσκω εδώ!!
(αναμενόμενο φυσικά)
καλά να είστε, εύχομαι, πάντα
και (μιας και δεν τα ειπαμε κι απο δω) καλή κι ευλογημένη χρονιά να έχουμε!
φιλιά και φιλιά και φιλιά :)))
http://www.youtube.com/watch?v=TxhPplhJ7yo
ReplyDeleteΌχι δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω :)
Κανονίστε να βρεθούμε αλλά μη σας δω με άδεια χέρια, θέλω και Tres Leches.
Οι delicieuses σας ευχαριστούμε για το βραβείο!
Πολύ ενδιαφέρον γλυκάκι..
ReplyDeleteκαι φαίνεται πολύ νόστιμο.
Μπράβο κορίτσια πολλα συγχαρητήρια για ακόμα πιο πολλές επισκέψεις.
Φιλιά
Ξανθή μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γεια σου Μάριε!!!
ReplyDeleteΕυχαρίστως κερνάμε:)
Αστεράκι μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΦιλιά!
Λινάκι μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
ReplyDeleteΜια όμορφη μέρα ευχόμαστε και σε σένα!
Γωγούλα σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελένη μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Αντιγόνη μου ευχαριστούμε για τις πάντα γλυκές ευχές σου!
ReplyDeleteΜαράκι ετοιμάζω ένα ταψί μόνο για σένα:)
ReplyDeleteΦιλιά!
Δροσοσταλίτσα να μην πάρεις λίγο, να πάρεις ΠΟΛΥ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Anthivolon και σε μένα αρέσει η Μεξικάνικη κουζίνα, πάρα πολλά για τα γλυκά τους δεν ξέρω κι εγώ, 2-3 ξέρω να φτιάχνω, όσα έχω δοκιμάσει όμως είναι πολύ καλά!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι βρήκες άνθρωπο να ... απλογηθείς για αργοπορημένο ξύπνημα χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλάκια!
Γιώργο μου μα γι αυτό είμαστε εδώ, για να σας κακομαθαίνουμε κύριε πρέσβη μου;-)
ReplyDeleteΕυχαριστούμε όλο το team της cicina από καρδιάς!
Φιλιά σε όλους!!
Μάγδα μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Vita μου εμείς σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteΦιλάκια!
The Dark Chef, νομίζω ότι είναι ένα γλυκάκι που θα αρέσει σε πολλούς που ίσως δεν το έχουν δοκιμάσει!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Αναστασία μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ! Φιλιά!
ReplyDeletePeter thank you so much:))
ReplyDeleteΕλπίζω να είσαι καλά, σε πεθυμήσαμε!
Φιλιά!
Λιλάκι μαζί με το βραβείο παραλαμβάνεις και ένα ταψί εννοείται;-)
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!
Ρένα μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ:)
ReplyDeleteΦιλιά!
Εφη μου ακόμη σε ταλαιπωρεί ο φούρνος?? γκρρρρ!!!
ReplyDeleteΕλπίζω να φτιαχτεί σύντομα!
Φιλάκια!!
Βασιλική μου σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ και σε σένα!
Αμαλία είμαστε τρε-λές, αλλά δεν το διατυμπανύζουμε κιόλας χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό βράδυ!
Εύα μου να σαι καλά, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Μαριλενάκι μου κι εσύ έχεις πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, η πιο παλιά μπλογκοφιλεναδίτσα μας είσαι!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε για την αγάπη σου!
Φιλάκια!!
Ρενάκι εμείς με άδεια χέρια δεν ερχόμαστε ποτέ χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΘα φέρουμε οπωσδήποτε το κάτι τις μας!
Αντε να κανονίσουμε συνάντηση να τα πούμε!
Φιλάκια!
Marion σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
ReplyDeleteΦιλάκια!
καλά ξεκινά η χρονιά με βραβεία και δωράκια, το αξίζετε και ευχαριστώ που με υποδέχεσθε με δωράκι,
ReplyDeleteτώρα για το γλυκάκι ας μην το σχολιάσω, διότι έχω μπουκωθεί με μεγάααααλη μπουκιά και θα μου τρέξουν τα σιροπάκια, της γαστερόπληκτης!!!!!!!
Teleio to Tres Leches sou! Ths duo fwres pou exw faei Tres Leches apo mageirisses apo to Dominican Republic malista, htan uperbolika zoumero. Auto edw omws fainetai kataploiktiko!
ReplyDeleteείστε τρε-λε-(τσε)-ς που θα βάλω κάτι πρόχειρο στην απονομή μου...
ReplyDeleteτα καλά μου και τη δωδεκάποντη θα βάλω για να το παραλάβω και να το κοτσάρω στον τοίχο του εγωισμού μου,στο βλογ...
Και να πείτε σε αυτή ,την απο κάτω μου,τη λιλάΛΟΥΛΟΥ,να αφήσει ήσυχα τα ανακατεμένα γάλατα να τα δοκιμάσουμε κι εμείς καθ' οτι βραβευθήσες επίσης...
ευχαριστώ από καρδιάς και σμουααατςςςς στα μουτράκια σας... τρέχω για το κομμωτήριο να φτιάξω τη κουρούπα και τον όνυχα μη μας πάρει καμιά κάμερα και εκτεθούμε...
Εγώ Λενάκι μου δεν αντέχω αλλο! μέχρι τώρα το έπαιζα κιουρία (!) και δεν επαιρνα γλυκάκι για να φτάσει για τους φιλους μας αλλά μέχρι εδώ! παίρνω το κομμάτι της Αμαλίτσας και έτσι δεν σου έχω υποχρέωση !!!!!!
ReplyDeleteσας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές και τα καλά σας λόγια !!!
καλό σαββατοκύριακο
Μπράβο κορίτσια, χαίρομαι πολύ για σας. Θα κεραστώ ένα κομμάτι για το καλό
ReplyDeleteΈνα έχω να πω: για ένα τέτοιο blog και λίγες είναι αυτές οι επισκέψεις!
ReplyDeleteΈχω δηλώσει κατ'επανάληψη ότι είναι το πιο αγαπημένο μου blog και ότι το θεωρώ άρτιο σε όλα!
Οπότε ξανά συγχαρητήρια κορίτσια, είστε τέλειες και συνεχίστε έτσι!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο, με τιμά ιδιαίτερα που προέρχεται από εσάς!
Φιλάκια σε όλες...
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ, ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΑΣ!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Γαστεροπλήξ να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΤο αξίζεις το δωράκι και με το παραπάνω!!
Φιλιά!!
Maria μου πιστεύω ότι με αυτή τη συνταγή δεν γίνεται υπερβολικά ζουμερό, είναι όσο ζουμερό χρειάζεται χωρίς τίποτα το υπερβολικό.
ReplyDeleteΔοκίμασέ το, είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο!
Βιβή είσαι όργιο λέμε χα χα χααα!!!!
ReplyDeleteΑφού επιμένεις, βάλε την απαστράπτουσα τουαλέτα (το μονόπετρο μην ξεχάσεις να φορέσεις), κάνε και τα υπόλοιπα, κουαφούρ, μανικιούρ, πετικιούρ κλπ, κι έλα επιτέλους να το παραλάβεις;-)
Φιλιάαααααα!!!
Μαράκι μου έχουμε μια κιουρία, την Βιβή, φτάνει!!!
ReplyDeleteΝα το πάρεις της Αμαλίτσας που σίγουρα θα πει... δεν.... αλλά αν δεν το πει της έχω φυλαγμένο κομμάτι!
Φιλάκια πολλά!
Manousina μου σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μπετούλα θα με κάνεις να βάλω τα κλάματα και θα χαλάσει και το μακιγιάζ, και θα μείνει η Βιβή η μόνη απαστράπτουσα εδώ μέσα χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!
Φιλάκια!!
Γεωργία ευχαριστούμεεεεεε!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!
λλλλλύσαξες με τη Βιβή...μάλιστα μαντάμ...και τη τουαλέτα μας βάλαμε,και τα μπριγιάν μας βάλαμε και τη κουρούπα φτιάξαμε και τον όνυχα στη τρίχα βάψαμε και ολόκληρη δεξίωσις κάναμε...
ReplyDeleteτα τιμάμε τα βραβεία μας εμείς μαντάμ...
( και σταμάτα να κάνεις μάτι στη κρεββατοκάμαρά μου...πού το ξέρεις εσύ οτι είμαι όργιο...εεεε...???)...pp