Wednesday, 12 January 2011

Ελιο-μπισκοτάκια

…. τουτέστιν, νόστιμα πικάντικα μπισκοτάκια γεμισμένα με ελίτσες.
Τρώγονται σαν σνακ, συνοδεύουν υπέροχα το ποτάκι σας, αρέσουν και στα πιτσιρίκια!
Πάμε να δούμε πως τα φτιάχνουμε.

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
75 ml ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
12 ελιές
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
125 ml χλιαρό νερό
Πάμε να τα φτιάξουμε.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι μαλακό, εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλευράκι ακόμη, συνήθως όμως δεν χρειάζεται.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πλαταίνουμε ανάμεσα από τις παλάμες μας.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
That’s all !!!!
Καλή επιτυχία!

36 comments:

  1. Τουτεστιν,θα ηθελα παρα πολυ να τα δοκιμασω γιατι εχουν υλικα που μου αρεσουν παααααρα πολυ..
    Μπραβο σου!!!!
    Καλη σου μερα και φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  2. Ελιο-μπισκοτάκια στο τσάκα τσάκα μπαμ χεχε τέλεια!!!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  3. Τα βρίσκω καταπληκτικά και θα δοκιμαστούν άμεσα!

    ReplyDelete
  4. Καταγράφονται!
    Με ελίτσα μόνο για να μην...ανεβαίνουν οι τιμές της χοληστερίνης.Εχω δοκιμάσει και με άλλες συνταγές και μια χαρά νόστιμα ήταν!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  5. Πολύ εύκολα και χωρίς πολλές θερμίδες!!
    Αν θέλετε ελάτε από τη σελίδα μας σας΄περιμένει κάτι.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  6. Έλενα,η νοστιμιά τους είναι κάτι άλλο!
    Ξέρεις,βάζω αντί για νερό χυμό πορτοκάλι και η ζύμη γίνεται ακόμη καλύτερη-μια συνταγή από το vita.
    Μ΄αρέσει επίσης ο δυόσμος,τους δίνει υπέροχο άρωμα.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. Επειδή δεν μπορώ για κάποιο λόγο να το βάλω σε μένα αυτό που ζητάς Ελενα είναι:
    http://thetrendytreehouse.blogspot.com/2009/12/grab-one-of-our-buttons.html

    ReplyDelete
  8. Πρωτότυπη και απιθανη συνταγη!!! μπραβο σας, θα δοκιμαστει παραταυτα!!!

    ReplyDelete
  9. γεια σου βρε Λενάκι μου με τα ωραία σου !!!! μμμ η γεύση τους θα είναι top-top!!! βλέπω ότι μετά τις γιορτές έχεις πολύ όρεξη για μαγειρέματα και μάλιστα εκτός απο τα συνηθισμένα!!! εγώ πάλι το αντίθετο, δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα μετά απο το τρέξιμο που έριξα τον τελευταίο μήνα !!!

    καλό μεσημέρι Λενάκι μου, φιλια !!!

    ReplyDelete
  10. Αχ, πρεπει να ειναι πολύ ωραια μπισκοτακια, αρωματικά με τον δυοσμο, μυρωδάτα.
    Σαν να πείνασα...
    :-)

    ReplyDelete
  11. Γωγούλα, είπα να σας κάνω ... επίδειξη των γνώσεων μου στα Αρχαία (τα οποία δεν ήταν και το δυνατό μου σημείο) και στα Αγγλικά χα χα χαα!
    Τα μπισοτάκια γόνονται τσακ μπαμ και επίσης τρώγονται τσακ μπαμ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  12. Μαράκι, αυτό έλεγα και στην Γωγούλα, γίνονται και τρώγονται σε ελάχιστο χρόνο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  13. Λιλάκι, try them (καλά σήμερα δίνω τα ρέστα μου:PPP)
    Πιστεύω θα σου αρέσουν!!

    ReplyDelete
  14. Αντιγόνη μου και με ελίτσα νόστιμα, αλλά και το τυράκι τους πάει πάρα πολύ θα έλεγα!
    Αν όμως πρέπει να το παραλείψεις... εσύ ξέρεις καλύτερα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  15. Ξανθή μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ:)

    ReplyDelete
  16. Eλενάκι θα το δοκιμάσω σίγουρα με χυμό πορτοκάλι, πρέπει να γίνονται ακόμα καλύτερα πιστεύω!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  17. Ξανθή σε ευχαριστώ πολύ, το βρήκα αυτό που ήθελα, όλα οκ!!!

    ReplyDelete
  18. Banicos place, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια:))

    ReplyDelete
  19. Φιλεναδο-Μαράκι μου, ναι καλέ, τι όρεξη κι αυτή που μ' έπιασε την τεμπέλα, αρχίζω να ανησυχώ μαζί μου χα χα χαα!!
    Κοίτα να σου ρθει η όρεξη, πριν περάσει η δική μου:P
    Φιλιάααααα!!!!

    ReplyDelete
  20. Αντριάννα μου καλώς την, κόπιασε να σε κεράσουμε!!!!

    ReplyDelete
  21. λατρεμενα πιτακια, αν και στην ελια δεν βαζω δυοσμο

    ReplyDelete
  22. Καλή ιδέα Ελενα, λέω να τα βάλω να τα ψήσω στα φορμάκια των mafins - παει για δοκιμή η συνταγή. Ευχαριστούμε

    ReplyDelete
  23. Θα τα δοκιμάσουμε κι αυτά!

    ReplyDelete
  24. Πρωτότυπη η συνταγή Ελενα για τα αλμυρα μπισκοτάκια.
    Θα μπει στα υπ όψιν :)
    Φιλιά

    ReplyDelete
  25. τέλεια, πιστεύω να έχεις και μπόλικη κρύα μπυρίτσα στο ψυγείο, διότι ξέρεις εσύ, το χούι δεν κρύβεται!!!!!!

    ReplyDelete
  26. Νοστιμότατα φαίνονται και πρέπει να τα δοκιμάσουμε! Οποτε φτιάχνουμε αλμυρά μπισκοτάκια, με τυρί συνήθως, εξαφανίζονται εντός ολίγων ωρών!

    ReplyDelete
  27. Ελενα τι ειναι τουτα? καλε παλι στις αμαρτιες θα πεσω.

    ReplyDelete
  28. Ελευθερία μου κι όμως ξέρεις πως τους πάει ο δυόσμος??
    Τα κάνει πολύ αρωματικά!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Ginger δοκίμασέ τα και πες μου κι εμένα αν γίνονται, το μείγμα πάντως είναι λίγο σφιχτό για τα μαφινοταψάκια.

    ReplyDelete
  30. Marion σε ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Γαστεροπλήξ, που είσαι καλό μου και μ' έχεις αφήσει και τα πίνω μόνη μου??

    ReplyDelete
  32. Dorothy, εντός λίγων ωρών δεν λες τίποτα χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Αχ Κατερίνα μου, δεν έχουμε καμιά ελπίδα ν' αγιάσουμε πλέον;-)

    ReplyDelete
  34. Έλενα μου,
    φαίνονται Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!!!
    σημειώνω τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα την φτιάξω!
    Αν αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με μάραθο θα επηρεαστεί πολύ η γεύση των μπισκότων;

    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  35. Thalassamov αν έχεις μπόλικο μάραθο, φτιάξε τα μαραθοκεκάκια που γίνονται απίστευτα αφράτα και αρωματικά με τον μάραθο!
    Αλλά και στα μπισκοτάκια πιστεύω θα πηγαίνει πολύ όμορφα
    Φιλάκια!

    ReplyDelete