…. τουτέστιν, νόστιμα πικάντικα μπισκοτάκια γεμισμένα με ελίτσες.
Τρώγονται σαν σνακ, συνοδεύουν υπέροχα το ποτάκι σας, αρέσουν και στα πιτσιρίκια!
Πάμε να δούμε πως τα φτιάχνουμε.
Θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
75 ml ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
12 ελιές
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
125 ml χλιαρό νερό
Πάμε να τα φτιάξουμε.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι μαλακό, εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλευράκι ακόμη, συνήθως όμως δεν χρειάζεται.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πλαταίνουμε ανάμεσα από τις παλάμες μας.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
That’s all !!!!
Καλή επιτυχία!
Τουτεστιν,θα ηθελα παρα πολυ να τα δοκιμασω γιατι εχουν υλικα που μου αρεσουν παααααρα πολυ..
ReplyDeleteΜπραβο σου!!!!
Καλη σου μερα και φιλακια πολλα!!!
Ελιο-μπισκοτάκια στο τσάκα τσάκα μπαμ χεχε τέλεια!!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Τα βρίσκω καταπληκτικά και θα δοκιμαστούν άμεσα!
ReplyDeleteΚαταγράφονται!
ReplyDeleteΜε ελίτσα μόνο για να μην...ανεβαίνουν οι τιμές της χοληστερίνης.Εχω δοκιμάσει και με άλλες συνταγές και μια χαρά νόστιμα ήταν!
Πολλά φιλιά!!!!
Πολύ εύκολα και χωρίς πολλές θερμίδες!!
ReplyDeleteΑν θέλετε ελάτε από τη σελίδα μας σας΄περιμένει κάτι.
Φιλιά
Έλενα,η νοστιμιά τους είναι κάτι άλλο!
ReplyDeleteΞέρεις,βάζω αντί για νερό χυμό πορτοκάλι και η ζύμη γίνεται ακόμη καλύτερη-μια συνταγή από το vita.
Μ΄αρέσει επίσης ο δυόσμος,τους δίνει υπέροχο άρωμα.
Φιλιά!
Επειδή δεν μπορώ για κάποιο λόγο να το βάλω σε μένα αυτό που ζητάς Ελενα είναι:
ReplyDeletehttp://thetrendytreehouse.blogspot.com/2009/12/grab-one-of-our-buttons.html
Πρωτότυπη και απιθανη συνταγη!!! μπραβο σας, θα δοκιμαστει παραταυτα!!!
ReplyDeleteγεια σου βρε Λενάκι μου με τα ωραία σου !!!! μμμ η γεύση τους θα είναι top-top!!! βλέπω ότι μετά τις γιορτές έχεις πολύ όρεξη για μαγειρέματα και μάλιστα εκτός απο τα συνηθισμένα!!! εγώ πάλι το αντίθετο, δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα μετά απο το τρέξιμο που έριξα τον τελευταίο μήνα !!!
ReplyDeleteκαλό μεσημέρι Λενάκι μου, φιλια !!!
Αχ, πρεπει να ειναι πολύ ωραια μπισκοτακια, αρωματικά με τον δυοσμο, μυρωδάτα.
ReplyDeleteΣαν να πείνασα...
:-)
Γωγούλα, είπα να σας κάνω ... επίδειξη των γνώσεων μου στα Αρχαία (τα οποία δεν ήταν και το δυνατό μου σημείο) και στα Αγγλικά χα χα χαα!
ReplyDeleteΤα μπισοτάκια γόνονται τσακ μπαμ και επίσης τρώγονται τσακ μπαμ!
Φιλάκια!
Μαράκι, αυτό έλεγα και στην Γωγούλα, γίνονται και τρώγονται σε ελάχιστο χρόνο!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Λιλάκι, try them (καλά σήμερα δίνω τα ρέστα μου:PPP)
ReplyDeleteΠιστεύω θα σου αρέσουν!!
Αντιγόνη μου και με ελίτσα νόστιμα, αλλά και το τυράκι τους πάει πάρα πολύ θα έλεγα!
ReplyDeleteΑν όμως πρέπει να το παραλείψεις... εσύ ξέρεις καλύτερα!
Φιλιά πολλά!
Ξανθή μου σε ευχαριστούμε πολύ πολύ:)
ReplyDeleteEλενάκι θα το δοκιμάσω σίγουρα με χυμό πορτοκάλι, πρέπει να γίνονται ακόμα καλύτερα πιστεύω!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ξανθή σε ευχαριστώ πολύ, το βρήκα αυτό που ήθελα, όλα οκ!!!
ReplyDeleteBanicos place, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια:))
ReplyDeleteΦιλεναδο-Μαράκι μου, ναι καλέ, τι όρεξη κι αυτή που μ' έπιασε την τεμπέλα, αρχίζω να ανησυχώ μαζί μου χα χα χαα!!
ReplyDeleteΚοίτα να σου ρθει η όρεξη, πριν περάσει η δική μου:P
Φιλιάααααα!!!!
Αντριάννα μου καλώς την, κόπιασε να σε κεράσουμε!!!!
ReplyDeleteλατρεμενα πιτακια, αν και στην ελια δεν βαζω δυοσμο
ReplyDeleteΚαλή ιδέα Ελενα, λέω να τα βάλω να τα ψήσω στα φορμάκια των mafins - παει για δοκιμή η συνταγή. Ευχαριστούμε
ReplyDeleteΘα τα δοκιμάσουμε κι αυτά!
ReplyDeleteΠρωτότυπη η συνταγή Ελενα για τα αλμυρα μπισκοτάκια.
ReplyDeleteΘα μπει στα υπ όψιν :)
Φιλιά
τέλεια, πιστεύω να έχεις και μπόλικη κρύα μπυρίτσα στο ψυγείο, διότι ξέρεις εσύ, το χούι δεν κρύβεται!!!!!!
ReplyDeleteΝοστιμότατα φαίνονται και πρέπει να τα δοκιμάσουμε! Οποτε φτιάχνουμε αλμυρά μπισκοτάκια, με τυρί συνήθως, εξαφανίζονται εντός ολίγων ωρών!
ReplyDeleteΕλενα τι ειναι τουτα? καλε παλι στις αμαρτιες θα πεσω.
ReplyDeleteΕλευθερία μου κι όμως ξέρεις πως τους πάει ο δυόσμος??
ReplyDeleteΤα κάνει πολύ αρωματικά!
Φιλιά!
Ginger δοκίμασέ τα και πες μου κι εμένα αν γίνονται, το μείγμα πάντως είναι λίγο σφιχτό για τα μαφινοταψάκια.
ReplyDeleteΦοίβο thanks:))
ReplyDeleteMarion σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γαστεροπλήξ, που είσαι καλό μου και μ' έχεις αφήσει και τα πίνω μόνη μου??
ReplyDeleteDorothy, εντός λίγων ωρών δεν λες τίποτα χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Αχ Κατερίνα μου, δεν έχουμε καμιά ελπίδα ν' αγιάσουμε πλέον;-)
ReplyDeleteΈλενα μου,
ReplyDeleteφαίνονται Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!!!
σημειώνω τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα την φτιάξω!
Αν αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με μάραθο θα επηρεαστεί πολύ η γεύση των μπισκότων;
Πολλά φιλιά!!!
Thalassamov αν έχεις μπόλικο μάραθο, φτιάξε τα μαραθοκεκάκια που γίνονται απίστευτα αφράτα και αρωματικά με τον μάραθο!
ReplyDeleteΑλλά και στα μπισκοτάκια πιστεύω θα πηγαίνει πολύ όμορφα
Φιλάκια!