Η αρχική συνταγή περιείχε αυγό ωμό, το οποίο το αφαίρεσα λόγω της αγνώστου ταυτότητος των σημερινών αυγών.
Χρειαζόμαστε:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (225 έκαστο)
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη (εγώ και με λιγότερη θα το προτιμούσα καλύτερα)
2 φλιτζανάκια λικέρ ή κονιάκ
4 - 5 κουταλιές της σούπας κακάο
150gr τρούφα
250gr βιτάμ
1 κούπα του τσαγιού βατόμουρα ή φράουλες
1 λαδόκολλα
Ας το φτιάξουμε
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό, 15 με 20 κουταλιές ζάχαρη (αυτή από τα 2 ποτήρια, όχι επιπλέον) και το κακάο.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σοκολατένιο σιρόπι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιτάμ για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη λίγη λίγη, να χτυπηθεί μαζί με το βούτυρο για αρκετή ώρα.
Καλό είναι να μην «ακούγεται» η ζάχαρη στο χτύπημα.
Μέσα στο μπολ με το βιτάμ και τη ζάχαρη ρίχνουμε το σοκολατένιο σιρόπι που φτιάξαμε και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
Θέλουμε το μείγμα να μην είναι ούτε ρευστό, αλλά ούτε και πηχτό.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγαλούτσικα κομμάτια -καλό είναι να μην τριφτούν- ρίχνουμε το ποτό, ανακατεύουμε λίγο και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το σοκολατένιο μείγμα ώστε όλα τα μπισκότα να καλυφτούν τελείως.
Σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε τη μισή από την τρούφα και απλώνουμε το σοκολατο-μπισκοτο-μείγμα μας.
Στο κέντρο και κατά μήκος του μείγματος βάζουμε τα φρούτα μας.
Μετά από 5 - 6 ώρες είναι έτοιμο να το απολαύσουμε συνοδεία μερέντας αν θέλουμε να την κάνουμε ολόκληρη την αμαρτία ή και σκέτο για να μετριάσουμε τις ενοχές.
Παρατηρήσεις:
1. Στο σοκολατένιο σιρόπι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 2 φλιτζάνια νερού με 2 φλιτζάνια γάλα, νομίζω ότι θα είναι πιο εύγευστο το αποτέλεσμα, αλλά επειδή το πείραμα έγινε με νερό το έγραψα έτσι.
2. Τα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν πολύ ωραία στην κατάψυξη όπως μας έχει περιγράψει τον τρόπο η Μαρία σε παλιότερο ποστ.
Αμαλία
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ!
ReplyDeleteDELICIOUSSSSSSSSSS!
Θα φάω την οθόνηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
ReplyDelete:)
Καλημέρες
Φανταστικό....έχω και αδυναμία στη σοκολάτα....τέλειο!!!
ReplyDeleteΘέλω κι εγώ!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!
Δώσε μου σοκολάτα και τι στο κοσμο!!να ' χα ένα κομματάκι!!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΝΕΤΕ?????????
ReplyDeleteΔεν ξέρω τι να πρωτοδοκιμάσω!
ReplyDeleteΚάθε μέρα καινούριές συνταγές...καινούριοι πειρασμοί!
Αμαλία με εκπλήσσεις απίστευτα (και ευχάριστα)!!!!
ReplyDeleteΕφτιαξες γλυκό?? Το οποίο το τρως κιόλας??
Να προλάβω να πάρω κομμάτι πριν το .... φας δηλαδή?? χα χα χαα!
Η Μαρία μας είναι με γρίππη και πυρετό, στείλε και σ' αυτήν ένα κομματάκι να της φτιάξεις το κέφι!
Φιλάκια!
Maria, Asteri, Sweet Dreams, Εφη και ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ
ReplyDeleteΚαλημέρα, καλό μήνα και από εμένα...βλέπω ότι με τη σοκολάτα έχετε όλοι ένα θεματάκι...
φιλιά σας
Μάριε, Χαλκίδα δεν είναι τίποτα
ReplyDeleteένα πήδημα... μόνο μην έχει κίνηση σαν αυτή που πέτυχα εγώ σήμερα!!!!
την καλημέρα μου..
Καλή σου μέρα και εσένα δήμητρά μας,
ReplyDeleteχαιρετισμούς στα όμορφα Γρεβενά μας
έλενα είδες το άτιμο τι σου είμαι;;;
ReplyDeleteγεμάτη εκπλήξεις!!!!όχι μόνο έφτιαξα γλυκό, αλλά αυτοσχεδίασα κιόλας!!!! εε εε
Το Μαράκι μας αρρώστησε;; Ολόκληρο κορμό θα φτιάξω για πάρτυ της τι να κάνει ένα κοματάκι
πολλά φιλιά
Αμαλίτσαααα,εσύ γλυκό!
ReplyDeleteΚαι τι γλυκό!Με γεύση σοκολατένια,αγαπημένη!
Εύκολο είναι και φυσικά νοστιμότατο-αρπάζω λίγο παραπάνω χιχι..
Το σοκολατένιο σιρόπι πόσο βράσιμο θέλει;
Φιλιά!
Τέλειο! Να είχα λιγουλάκι!
ReplyDeleteΠολύ ωραίος ο κορμός Αμαλία!!!εχω κατεψυγμένα βατόμουρα, πρέπει να τα αποψύξω πριν τα βάλω???Πές μου γιατί θέλω να τον φτιάξω!!!!Φιλιά!!!
ReplyDeleteΓΕΙΑ ΣΟΥ!!! ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ!!
ReplyDeleteΓΕΝΙΚΑ ΚΟΡΜΟ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΠΟΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!
ΦΙΛΙΑ!!!
Αμαλία μου εξαιρετικό. Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων σε όμορφη παραλλαγή με φρούτα.
ReplyDeleteΕλενάκι, εεε ναι λοιπόν φτιάχνω και γλυκά και σοκολατένια μάλιστα.
ReplyDeleteΤο σιρόπι δεν το βράζω πολύ, απλά να λιώσει η ζάχαρη.
Πάρε όσο θέλεις...υπάρχει για όλους και για σένα που έχεις αδυναμία περισσότερο
πολλά φιλιά
mia maria
ReplyDeleteευχαριστώ πολύ
καλό βράδυ
ευχαριστώ riri
ReplyDeleteόχι δεν χρειάζεται να τα αποψύξεις τα βατόμουρα πριν τα βάλεις και εγώ κατεψυγμένα τα έβαλα. Ούτως ή αλλιώς πάλι στην κατάψυξη μπαίνουν
καλή επιτυχία
πολλά φιλιά
*αν κάνεις την εκδοχή με το γάλα σε παρακαλώ πες μου εντυπώσεις
georgiaxara
ReplyDeleteκαι εγώ μία από τα ίδια και μιας και είχα στην κατάψυξη βατόμουρα από το χωριό είπα να δοκιμάσω και πέτυχε...
καλό βράδυ
Μανουσίνα, νομίζω ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που μου αρέσει... είναι γλυκό των παιδικών μου χρόνων
ReplyDeleteφιλιά και καλό βράδυ
Καλο και γλυκο μηνα σε ολα τα κοριτσια.
ReplyDeleteΚαλό μήνα! Τέλειος ο κορμός! φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΌ,τι και να σας πω είναι λίγο. Δοκίμασα αυτό της φωτογραφίας και ακόμα μου τρέχουν τα σάλια... Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιάσετε.
ReplyDeleteΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ReplyDeleteλιποθυμώ...γκντουπ !!! :)
Αμαλια μου μερες τωρα προσπαθει η κορη μου να με βαλει στον πειρασμο να φτιαξουμε κατι αναλογο....
ReplyDeleteΜαλον θα την ακουσω και θα φτιαξουμε αυτη την συνταγη που ειναι γιαμ - γιαμ....!!!!!
Φιλακια , καλημερα!!!!!
Μόλις έλθει ο γιός μου θα είναι το πρώτο που θα φτιάξω γιατί τη λατρεύει. Υπέροχη η συνταγή σου!
ReplyDeleteεκπληκτική ιδέα των φρούτων του δάσους!!!
ReplyDelete