Wednesday, 2 February 2011

Κορμός γεμιστός με βατόμουρα

Το γλυκό αυτό είναι από τα λίγα που τρώω πολύ ευχάριστα, και όπου βρεθώ το προτιμώ.
Η αρχική συνταγή περιείχε αυγό ωμό, το οποίο το αφαίρεσα λόγω της αγνώστου ταυτότητος των σημερινών αυγών.

Χρειαζόμαστε:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (225 έκαστο)
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη (εγώ και με λιγότερη θα το προτιμούσα καλύτερα)
2 φλιτζανάκια λικέρ ή κονιάκ
4 - 5 κουταλιές της σούπας κακάο
150gr τρούφα
250gr βιτάμ
1 κούπα του τσαγιού βατόμουρα ή φράουλες
1 λαδόκολλα
Ας το φτιάξουμε
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό, 15 με 20 κουταλιές ζάχαρη (αυτή από τα 2 ποτήρια, όχι επιπλέον) και το κακάο.
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σοκολατένιο σιρόπι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιτάμ για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη λίγη λίγη, να χτυπηθεί μαζί με το βούτυρο για αρκετή ώρα.
Καλό είναι να μην «ακούγεται» η ζάχαρη στο χτύπημα.
Μέσα στο μπολ με το βιτάμ και τη ζάχαρη ρίχνουμε το σοκολατένιο σιρόπι που φτιάξαμε και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
Θέλουμε το μείγμα να μην είναι ούτε ρευστό, αλλά ούτε και πηχτό.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγαλούτσικα κομμάτια -καλό είναι να μην τριφτούν- ρίχνουμε το ποτό, ανακατεύουμε λίγο και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το σοκολατένιο μείγμα ώστε όλα τα μπισκότα να καλυφτούν τελείως.
Σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε τη μισή από την τρούφα και απλώνουμε το σοκολατο-μπισκοτο-μείγμα μας.
Στο κέντρο και κατά μήκος του μείγματος βάζουμε τα φρούτα μας.Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σε ρολό όπου τα φρούτα θα είναι στο κέντρο του. Ρίχνουμε την υπόλοιπη τρούφα στο πάνω μέρος του κορμού, και βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη.
Μετά από 5 - 6 ώρες είναι έτοιμο να το απολαύσουμε συνοδεία μερέντας αν θέλουμε να την κάνουμε ολόκληρη την αμαρτία ή και σκέτο για να μετριάσουμε τις ενοχές.
Παρατηρήσεις:
1. Στο σοκολατένιο σιρόπι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 2 φλιτζάνια νερού με 2 φλιτζάνια γάλα, νομίζω ότι θα είναι πιο εύγευστο το αποτέλεσμα, αλλά επειδή το πείραμα έγινε με νερό το έγραψα έτσι.
2. Τα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν πολύ ωραία στην κατάψυξη όπως μας έχει περιγράψει τον τρόπο η Μαρία σε παλιότερο ποστ.Καλή μας απόλαυση.
Αμαλία

29 comments:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ!
    DELICIOUSSSSSSSSSS!

    ReplyDelete
  2. Θα φάω την οθόνηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
    :)
    Καλημέρες

    ReplyDelete
  3. Φανταστικό....έχω και αδυναμία στη σοκολάτα....τέλειο!!!

    ReplyDelete
  4. Θέλω κι εγώ!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  5. Δώσε μου σοκολάτα και τι στο κοσμο!!να ' χα ένα κομματάκι!!
    Καλή σου μέρα

    ReplyDelete
  6. ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΝΕΤΕ?????????

    ReplyDelete
  7. Δεν ξέρω τι να πρωτοδοκιμάσω!
    Κάθε μέρα καινούριές συνταγές...καινούριοι πειρασμοί!

    ReplyDelete
  8. Αμαλία με εκπλήσσεις απίστευτα (και ευχάριστα)!!!!
    Εφτιαξες γλυκό?? Το οποίο το τρως κιόλας??
    Να προλάβω να πάρω κομμάτι πριν το .... φας δηλαδή?? χα χα χαα!
    Η Μαρία μας είναι με γρίππη και πυρετό, στείλε και σ' αυτήν ένα κομματάκι να της φτιάξεις το κέφι!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  9. Maria, Asteri, Sweet Dreams, Εφη και ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ
    Καλημέρα, καλό μήνα και από εμένα...βλέπω ότι με τη σοκολάτα έχετε όλοι ένα θεματάκι...
    φιλιά σας

    ReplyDelete
  10. Μάριε, Χαλκίδα δεν είναι τίποτα
    ένα πήδημα... μόνο μην έχει κίνηση σαν αυτή που πέτυχα εγώ σήμερα!!!!
    την καλημέρα μου..

    ReplyDelete
  11. Καλή σου μέρα και εσένα δήμητρά μας,
    χαιρετισμούς στα όμορφα Γρεβενά μας

    ReplyDelete
  12. έλενα είδες το άτιμο τι σου είμαι;;;
    γεμάτη εκπλήξεις!!!!όχι μόνο έφτιαξα γλυκό, αλλά αυτοσχεδίασα κιόλας!!!! εε εε
    Το Μαράκι μας αρρώστησε;; Ολόκληρο κορμό θα φτιάξω για πάρτυ της τι να κάνει ένα κοματάκι

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  13. Αμαλίτσαααα,εσύ γλυκό!
    Και τι γλυκό!Με γεύση σοκολατένια,αγαπημένη!
    Εύκολο είναι και φυσικά νοστιμότατο-αρπάζω λίγο παραπάνω χιχι..
    Το σοκολατένιο σιρόπι πόσο βράσιμο θέλει;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Τέλειο! Να είχα λιγουλάκι!

    ReplyDelete
  15. Πολύ ωραίος ο κορμός Αμαλία!!!εχω κατεψυγμένα βατόμουρα, πρέπει να τα αποψύξω πριν τα βάλω???Πές μου γιατί θέλω να τον φτιάξω!!!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  16. ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!! ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ!!
    ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΡΜΟ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΠΟΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!
    ΦΙΛΙΑ!!!

    ReplyDelete
  17. Αμαλία μου εξαιρετικό. Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων σε όμορφη παραλλαγή με φρούτα.

    ReplyDelete
  18. Ελενάκι, εεε ναι λοιπόν φτιάχνω και γλυκά και σοκολατένια μάλιστα.
    Το σιρόπι δεν το βράζω πολύ, απλά να λιώσει η ζάχαρη.
    Πάρε όσο θέλεις...υπάρχει για όλους και για σένα που έχεις αδυναμία περισσότερο

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  19. mia maria
    ευχαριστώ πολύ
    καλό βράδυ

    ReplyDelete
  20. ευχαριστώ riri
    όχι δεν χρειάζεται να τα αποψύξεις τα βατόμουρα πριν τα βάλεις και εγώ κατεψυγμένα τα έβαλα. Ούτως ή αλλιώς πάλι στην κατάψυξη μπαίνουν
    καλή επιτυχία

    πολλά φιλιά

    *αν κάνεις την εκδοχή με το γάλα σε παρακαλώ πες μου εντυπώσεις

    ReplyDelete
  21. georgiaxara
    και εγώ μία από τα ίδια και μιας και είχα στην κατάψυξη βατόμουρα από το χωριό είπα να δοκιμάσω και πέτυχε...
    καλό βράδυ

    ReplyDelete
  22. Μανουσίνα, νομίζω ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που μου αρέσει... είναι γλυκό των παιδικών μου χρόνων

    φιλιά και καλό βράδυ

    ReplyDelete
  23. Καλο και γλυκο μηνα σε ολα τα κοριτσια.

    ReplyDelete
  24. Καλό μήνα! Τέλειος ο κορμός! φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  25. Ό,τι και να σας πω είναι λίγο. Δοκίμασα αυτό της φωτογραφίας και ακόμα μου τρέχουν τα σάλια... Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιάσετε.

    ReplyDelete
  26. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    λιποθυμώ...γκντουπ !!! :)

    ReplyDelete
  27. Αμαλια μου μερες τωρα προσπαθει η κορη μου να με βαλει στον πειρασμο να φτιαξουμε κατι αναλογο....
    Μαλον θα την ακουσω και θα φτιαξουμε αυτη την συνταγη που ειναι γιαμ - γιαμ....!!!!!
    Φιλακια , καλημερα!!!!!

    ReplyDelete
  28. Μόλις έλθει ο γιός μου θα είναι το πρώτο που θα φτιάξω γιατί τη λατρεύει. Υπέροχη η συνταγή σου!

    ReplyDelete
  29. εκπληκτική ιδέα των φρούτων του δάσους!!!

    ReplyDelete