
Δεν ξέρω γιατί συνηθίζω να το κάνω στις νηστείες μόνο, είναι φαντάζομαι κάτι σαν τα μελομακάρονα, που κάθε φορά που τα φτιάχνω λέω «μα γιατί να τα φτιάχνω μόνο Χριστούγεννα?», αλλά εξακολουθώ να τα κάνω μόνο τα Χριστούγεννα.
Την συνταγή είχα βρει στο παλιό site hungry.gr, του οποίου το πολύ πλούσιο αρχείο δυστυχώς χάθηκε.
Ακόμα πιο δυστυχώς για μένα, ελάχιστες είναι οι συνταγές του που κατάφερα να σώσω.
Πάμε να γλυκαθούμε με ένα νόστιμο κουραμπιεδάκι με λουκούμι τριαντάφυλλο!
Τα υλικά μας:
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
170 γρ. βιτάμ λιωμένο
60 γρ. ζάχαρη
75 ml κρασί λευκό
20 λουκούμια μπουκίτσες με γεύση τριαντάφυλλο (ή και με άλλη γεύση)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το βιτάμ, την ζάχαρη και το κρασί.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Ζυμώνουμε την ζύμη μας, η οποία είναι μαλακιά και εύπλαστη.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης στα χέρια μας, μεγέθους σαν ένα καρύδι και την πλάθουμε σε μπαλάκι.
Την πλαταίνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και τοποθετούμε επάνω ένα λουκουμάκι.
Το κλείνουμε μέσα στην ζύμη, την οποία ξαναπλάθουμε σε μπαλάκι.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα λουκουμάκια μας.
Αραδιάζουμε όλα τα κουραμπιεδάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με αχνορίχτη ή με ένα σουρωτηράκι μπόλικη ζάχαρη άχνη, όπως κάνουμε με τους κουραμπιέδες.
Γίνονται περίπου 18-20 κουραμπιεδάκια.
Καλή επιτυχία!

Ευχόμαστε να περάσετε όλοι πολύ όμορφα.
Μην ξεχάσετε αύριο να φτιάξετε τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο-σκορδαλιά.
Στις συνταγές μας θα βρείτε νόστιμα και αρωματικά πιταράκια μπακαλιάρου, σκορδαλιά με πατάτα, σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, σκορδαλιά με σησαμέλαιο, αλλά και μια φούξια παντζαροσαλάτα για να τα συνοδέψετε.
Καλό τριήμερο να περάσετε, Χρόνια Πολλά για την πολύ σπουδαία αυριανή μας γιορτή!
Τα συγκεκριμενα τα γνωριζω και τα εχω γευτει και ειναι νοστιμοτατα Ελενακι..καλα να περασετε το τριημερο.
ReplyDeleteΚαλη σου μερα,φιλακια πολλα!!!
Ελενάκι μου, αυτά τα γλυκάκια πραγματικά είναι όνειρο και είναι κρίμα που τα θυμόμαστε μόνο αυτές τις μέρες....
ReplyDeleteΕγώ τα ξέρω λουκουμάτα και προσθέτω και λίγο άρωμα πικραμύγδαλου.
Καλά να περάσετε το τριήμερό σας!!!
Φιλάκια :))
Έλενα πολύ αγαπημένο γλυκό μου θύμισες!!!! την επόμενη φορά δοκίμασε το με λουκούμια με γεύση τεντούρας .... καλημέρα , καλό 3ήμερο , φιλιά :)
ReplyDeleteΚαλημέρα, εγώ που περίμενα τη συνταγή του μπακαλιάρου θα αρκεστώ στα παλιότερα πιταράκια μπακαλιάρου. Αυτοί οι κουραμπιέδες πάντως πρέπει να είναι τέλειοι. Δύο γλυκάκια σε ένα! Μήπως ταιριάζουν και με παγωτό;
ReplyDeleteΜμμμμ...ενδιαφέρον ακούγεται! Θα το δοκιμάσω!!!Καλό 3ημερο σε ολες!!
ReplyDeleteΦοβερά τα κουραμπιεδάκια!!!
ReplyDeleteΣίγουρα θα φτιαχτούν κάποια στιγμή!
Καλό 3μερο!
Πολλά φιλιά
Ονειρεμένα τα λουκουμοκουραμπιεδάκια, Έλενα! Μύρισε το άρωμα του τριαντάφυλλου μέχρι εδώ.
ReplyDeleteΚι εγώ στις νηστείες τα φτιάχνω! Είδες κόλλημα, τόσο ωραίο γλυκάκι;
ReplyDeleteΗ δική μου συνταγή είναι με ελαιόλαδο. Κατά τα άλλα πολύ μοιάζει με αυτή. Την τελευταία φορά πρόσθεσα στη ζύμη λίγο ξύσμα περγαμόντου που είχα κρατήσει από γλυκό και ήταν φανταστικά!
Εντυπωσιάστηκα! Εγώ με λουκουμάκι ήξερα μόνο το μπισκοτολούκουμο! Στο κουραμπιεδάκι μέσα, πρέπει να είναι τρέλα!
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο και ναι, φυσικά θα απολαύσουμε τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο που θα φτιάξει η μανούλα μου:-))
Μας γλύκανες,Έλενα με τα κουραμπιεδάκια σου!Παίρνω να δοκιμάσω,αλλά έχει αγαπημένες γεύσεις.
ReplyDeleteΚαλά να περάσεις!
Φιλιά!
Λουκούμι το κουραμπιεδάκι σου Λενιώ μου!!! Το πήρα κι έφυγα (να το φτιάξω!!)
ReplyDeleteφιλιά πολλά
Καλό 3ήμερο
θα το φτιαξω και εγω τα ζηλεψα καλο τριημερο
ReplyDeleteΕλενάκι, τι καταπληκτικό γλυκάκι είναι αυτό! Πού να φτάσει ένα για κέρασμα!!!Καλό τριήμερο και πολλά φιλιά.
ReplyDeleteΜάλλον Λενιώ μου πρέπει να στρωθώ και εγώ να το φτιάξω το τριήμερο!
ReplyDeleteΕχεις δίκιο, το hungry είχε πολλούς θυσαυρούς που δυστυχώς χαθήκανε !!!!!!! δεν υπάρχει τίποτα, μόνο μερικές copies στα αρχεία μας !!!!
σε φιλώ πολύ και εύχομαι να περάσετε πολύ πολύ όμορφα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους γιορτάζουν και καλές παρελάσεις στα παιδιά μας !!!!!
Ελενάκι σε πειράζει αν εγώ δοκιμάσω χωρίς το λουκουμάκι...Φιλάκια πολλά και καλά να περάσετε...
ReplyDeleteEνδιαφέρον μου ακούγετε και με λουκουμάκι μέσα μοναδικό!!!
ReplyDeleteΜmmm...!!! ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ!
ReplyDeleteΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Λαχταριστό το λουκουμάτο!!
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο να έχετε.
Απ'ότι καταλαβαίνω το λουκουμάκι κάνει την διαφορά!!!!
ReplyDeleteΦαίνεται δελεαστικά νόστιμο!!
Πολλά φιλιά κι ένα όμορφο τριήμερο για όλους!!!!!
Τέλεια όλα!
ReplyDeleteΜπράβο!
Καμία συνταγή για ψαρόσουπα;;
Ελενά μου, πολύ ενδιαφέρουσα συνταγη!
ReplyDeleteΑν και αυτον τον καιρο εχω μεγαλο προβλημα με τα δοντια,δεν μπορω να αντισταθω στα κουραμπιεδακια σου,ειμαι βλεπεις και επιρρεπης στα γλυκα.
ReplyDeleteΚερνιέμαι!
ReplyDeleteκαι κερνιέμαι και το φτιάχνω!
ReplyDeleteοπώς πάντα νόστιμη και γευστική...πολύ καλη πρόταση ...νασαι καλα
ReplyDeleteEλενα σε επισκεφτομαι στο τελος του τριημερου.Ελπιζω οτι περασατε ομορφα.
ReplyDeleteΤο λουκουμακι με την ζεστη δεν λιωνει;Η το κραταει το ζυμαρι οποτε διασωζεται.Ολιγον ασχετη.
Καλη σου μερα.
τελεια ελενακι!τυπωνω!!!
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ πολύ όλους:)
ReplyDeleteΕλπίζω να περάσατε πολύ όμορφα το τριήμερο, ευτυχώς μας έκανε πολύ καλό καιρό!!
Λικεράκι μου καθόλου δεν λιώνει το λουκουμάκι, μην το φαβάσαι!
Φιλιά σε όλους, εύχομαι να έχουμε μιαν όμορφη ανοιξιάτικη εβδομάδα!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Κατερινα.
ReplyDeleteελενακι
ReplyDeleteεδω εδώ!!!
http://cookthebook.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
Αχ Έλενά μου τι μου θύμισες! Εγώ την είχα στείλει στο hungry αυτή τη συνταγή!
ReplyDelete