Οι περισσότεροι από εμάς, όταν λέμε κοτόπουλο πανέ, εννοούμε τον γνωστό τρόπο μαγειρέματος, όπου αλείφουμε το κοτοπουλάκι με αυγό, μετά το τυλίγουμε σε φρυγανιά και στην συνέχεια το τηγανίζουμε ή το ψήνουμε.
Κι όμως υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικοί τρόποι παναρίσματος, ο ένας πιο νόστιμος από τον άλλον.
Θα σας δώσω μερικούς από αυτούς τους τρόπους, αλλά είμαι σίγουρη ότι η φαντασία σας μπορεί να ανακαλύψει πολύ περισσότερους!
Για πάμε να δούμε!
Προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε μπουτάκια από κοτόπουλο.
Αφαιρούμε την πέτσα.
Τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Κατόπιν επιλέγουμε σε τι από τα παρακάτω θέλουμε να τα τυλίξουμε!
Στην συνέχεια αραδιάζουμε τα μπουτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και τα ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Με ξηρούς καρπούς
Χοντροτρίβουμε ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια αράπικα, κάσιους, αμύγδαλα (ένα είδος κάθε φορά)
Αλείφουμε τα μπουτάκια με λάδι και πιέζουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς να κολλήσουν επάνω τους.
Με ινδική καρύδα
Τυλίγουμε τα μπουτάκια σε μπόλικη ινδική καρύδα! Γίνονται πεντανόστιμα και αρωματικά!
Με μέλι και σουσάμι
Αλείφουμε καλά τα μπουτάκια με μέλι και τα τυλίγουμε με σουσάμι! Είναι μιαμ!!!
Με διάφορες μαρμελάδες
Απλά υπέροχα, αλλά και ο πιο δύσκολος τρόπος παρασκευής, μιας και η μαρμελάδα έχει την ιδιότητα να μας … γλιστράει.
Γι αυτό την αναμειγνύουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αλείφουμε πολύ καλά τα μπουτάκια, βοηθώντας και με ένα κουτάλι.
(στην πρώτη φωτογραφία έχω φτιάξει κοτοπουλάκι με κάσιους, με ινδική καρύδα, με μέλι και σουσάμι, με μαρμελάδα βερύκοκο και με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων)
Θέλετε κι άλλες ιδέες?
Με πάπρικα
Οι πιο τολμηροί, αλείψτε τα μπουτάκια με λάδι και στην συνέχεια κυλήστε τα σε πάπρικα απλή ή καπνιστή! Απλά σούπερ!!
Με κορνφλέικς
Τρίψτε κορνφλέικς, αναμείξτε τα με ρίγανη και σκόνη σκόρδου και τυλίξτε σ’ αυτά το κοτόπουλο. Τα αγαπημένα του γιου μου!
Με φρυγανιά και αρωματικά
Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε τριμμένη φρυγανιά, αναμείξτε την με σκόνη σκόρδου και διάφορα αρωματικά, όπως εστραγκόν, ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένο κλπ
Θα εκπλαγείτε ευχάριστα!
(στην δεύτερη φωτογραφία έχω φτιάξει κοτοπουλάκι με πάπρικα, με κορνφλέικς και με φρυγανιά και αρωματικά)
Δείτε και το κοτοπουλάκι πανέ με σουσαμένια κρούστα BBQ!
Αυτοί είναι μερικοί μόνο τρόποι παναρίσματος, σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε κι άλλους πολλούς.
Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι είναι όλοι πεντανόστιμοι.
Εάν έχετε μπουφέ, μπορείτε να φτιάξετε μιαν ποικιλία και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Ότι και να διαλέξετε…..
…….. καλή επιτυχία!!!
Έλενά μου εξαιρετική ιδέα και το καλύτερο απ'όλα είναι ότι δεν είναι τηγανητά αλλά ψητά! Να είσαι καλά κοριτσάκι, καλή βδομάδα και καλό μας μήνα!
ReplyDeleteΚαλημέρα, καλη εβδομάδα και καλό μήνα!
ReplyDeleteΠαλιότερα είχα δοκιμάσει στην Αγγλία διάφορες ποικιλίες κρούστας, άλλα μου άρεσαν και αλλα όχι και τόσο.
Ευχαριστούμε για τις ιδές και καλή όρεξη!
Έλενα,καλό μήνα!
ReplyDeleteΤι ιδέες για κοτόπουλο,ποια να πρωτοδιαλέξεις-αυτό μ΄αρέσει,έχετε πρόταση για κάθε γούστο!
Φιλιά!
Καλημέρα, εύχομαι σε όλους καλό μήνα...ωραίο το κοτοπουλάκι...θα το προτιμήσω απλό πανέ...άντε και με φρυγανιά και αρωματικά...φιλάκια!!!
ReplyDeleteΈΛΕΝΑ μου,καλή εβδομάδα και καλό μήνα με υγεία κι ευτυχία! Τί υπέροχα παναρίσματα είναι αυτά; Καταπληκτική ιδέα ειδικά αυτό με το ινδοκάρυδο... εντελώς εξωτικό! Φιλιά
ReplyDeleteΕχω δοκιμάσει με κορνφλέικς και μου είχαν αρέσει πολύ.
ReplyDeleteΘα δοκιμάσω και τους άλλους τρόπους που λέτε και κυρίως με την πάπρικα, μου αρέσουν τα πικάντικα.
Ευχαριστώ για τις ιδέες.
Ασημίνα
Περιεκτικότατη & σίγουρα πεντανόστικη θα είναι η συνταγή σου Έλενα!
ReplyDeleteκαλημέρα , καλή εβδομάδα :)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΤο κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μου, ιδιαίτερα πανέ. Καλά έκανα και δεν μαγείρευσα σήμερα!!! Θα τα δοκιμάσω όλα, α μα πια!!!
Καλημέρα Έλενα, πολύ ωραίες ιδέες, ειδικά αυτό με την καρύδα, θα δίνει και μια εξωτική νότα και θα πηγαίνει και με γλυκόξινες σάλτσες. Μμμμ!
ReplyDeleteΚαι μια ακόμα ιδέα για πανάρισμα: κοπανάμε μαστίχα χίου με λίγο χοντρό αλάτι στο γουδί και την αναμειγνύουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα (τους βγάζουμε τη φλούδα) και λίγη τριμμένη φρυγανιά!
Καλό μήνα και καλή βδομάδα :)
Μμμμούρλια.... όλες οι προτάσεις μου αρέσουν!!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα
Αχ τι μου κάνεις!!!Πάλι με βάζεις σε πειρασμό! Φαίνονται υπέροχα!
ReplyDeleteΚαλό μήνα με ανθισμένα χαμόγελα!!!
φιλάκια
Αχ εκπληκτικά τα κοτοπουλάκια πολύ ωραίες οι ιδέες σου
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα Μαράκι μου!
ReplyDeleteΤα διάφορα πανέ πλέον μόνο στον φούρνο τα κάνω, σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, μου το μαθε η Μαρία μας και πλέον κατάργησα το τηγάνισμά τους!
Γίνονται θαύμα!!!
Πολλά φιλιά!
Voyager δεν ξέρω τι κρούστες δοκίμασες στην Αγγλία, αλλά αυτές σου εγγυώμαι είναι η μια πιο νόστιμη από την άλλη!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα, καλή βδομάδα!!!!
Ελενάκι μου φτιάξε μιαν ποικιλία να δοκιμάσεις διάφορες!!
ReplyDeleteΣε μισή ωρίτσα έχεις έτοιμο κοτοπουλάκι λαχταριστό!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ευάκι αν στην φρυγανίτσα προσθέσεις διάφορα αρωματικά, γίνεται σούπερ!!!
ReplyDeleteΦιλίά πολλά!
Κικίτσα, με το ινδοκάρυδο γίνεται υπέροχο!!
ReplyDeleteΔεν μπορείς να φανταστείς πόσο αρωματικό είναι!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ασημίνα, με την πάπρικα είναι από τα αγαπημένα του καλού μου, που του αρέσουν τα πικάντικα επίσης!!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Αφροδιτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Ελενάκι έτσι, έτσι, δος τους να καταλάβουν χα χα χαα!
ReplyDeleteΣε φιλώ, καλή σου εβδομάδα!
Dark Chef τι υπέροχη ιδέα το πανάρισμα με μαστίχα!!!
ReplyDeleteΚαταγράφεται άμεσα!!!!
Φιλιά!
Αστεράκι μου, είναι η μια καλύτερη από την άλλη!
ReplyDeleteΚαλό μήνα, καλή βδομάδα!!
Καλό μήνα Δροσοσταλίτσα μου, με πολλά πολλά χαμόγελα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νάντια μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλό Μήνα Σε όλες σας!!
ReplyDeleteΤι πολλές επιλογές που μας δίνεις Έλενα!! Ευχαριστούμε.
Καλό μήνα Ξανθή μου!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ!!
Λατρευω το κοτοπουλακι γενικα!
ReplyDeleteΤελεια τα δικα σου και πραγματι ωραια ιδεα για μπουφε!
το ένα ωραιότερο από το άλλο! τα θέλω ΟΛΑ!
ReplyDeleteΕλπινίκη μου πραγματικά όποτε τα έχω σε μπουφέ γίνονται ανάρπαστα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Γαστεροπλήξ, ΟΛΑ δικά σου:))
ReplyDeleteΦιλάκια!
Elena, thelo 2 X 2 X 2 =6 mpoutia kotopoulo. Fainoun poli nostimo!
ReplyDeleteΤετοια ωρα ουτε κοκαλακι δεν εχει μεινει.Ωραιος μεζες Ελενα και μου αρεσει που ειναι ψητα.
ReplyDeletePeter 2 X 2 X 2 = 8 ha ha haaa!!
ReplyDeleteSo, 8 mpoutia for you;-)
Filia!
Ψητά και εύκολα Δημιουργία μου, ούτε το ταψί δεν λερώνεις αν στρωθεί με αντικολλητικό χαρτί!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελενα μου, υπέροχες ιδέες για το πανάρισμα του κοτόπουλου!!!!
ReplyDeleteΣ΄ενα μπουφέ για λίγους φίλους μπορούμε να έχουμε λίγο απ΄όλα!!Εντυπωσιακό, υγιεινό και νόστιμο!!!!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλενάδα μου με τσάκισες!!! Τα θέλω όλα!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteφοβερες ιδεες!με καρυδα ή μαρμελαδα ποτε δεν τα εκανα...θα το δοκιμασω!
ReplyDeleteΒασάκι μου όπως ακριβώς τα λες!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα, φιλιά πολλά!
Λιλάκι μου όλα για σένα!!
ReplyDeleteΜου έλειψες βρε, όλα καλά?
Πολλά φιλιά!
Αναστασία μου με καρύδα γίνονται πολύ αρωματικά, με μαρμελάδα είναι τα αγαπημένα μου.... άπαιχτα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Κοτοπουλο αγαπημενο φαγητο της μικρουλας μου Ελενα τι λες να της το φτιαξω και ετσι θα της αρεσει?ποπη
ReplyDeleteΠόπη μου το κοτοπουλάκι αρέσει σε όλα τα μικρούλια, αλλά μην φτιάξεις της μικρής σου αυτό με την πάπρικα, θα της πέσει λίγο παραπάνω πικάντικο νομίζω;-)
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα! Έλενά μου ξεφύγαμε εντελώς! Θα μου κρατήσεις ένα από κάθε πανάρισμα!!! Θα τα τιμήσω δεόντως!
ReplyDeleteΣοφάκι άκου λέει!!
ReplyDeleteΜε μεγάλη μου χαρά!
Φιλάκια!
Dear Elena, I love this chicken fried with diferent things. Please excuse my crazy english, have a nice day!
ReplyDelete