Είναι σούπερ!!!
Υπέροχη για να αλείψετε το ψωμάκι, την φρυγανιά ή ακόμα και το τσουρέκι σας!
Είναι φραουλο-μυρωδάτη, είναι απολαυστική, είναι και πανεύκολη!
Την συνταγή έχω βρει εδώ και αρκετά χρόνια σε ένα διαφημιστικό βιβλιαράκι της Nestle και από τότε έχει γίνει η αγαπημένη μας μαρμελάδα!
Πάμε να την φτιάξουμε??
Χρειαζόμαστε:
340 γρ. πολτό φράουλας
340 γρ, σοκολάτα ΓΑΛΑΚΤΟΣ ή κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ. βούτυρο
Στην πράξη:
Η σοκολάτα και το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, να είναι δηλαδή εκτός ψυγείου.
Λιώνουμε στο μπλέντερ τις φραουλίτσες ώστε να μας δώσουν 340 γρ. πολτό.
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Δεν απομακρυνόμαστε και ανακατεύουμε συχνά, γιατί βράζοντας ο πολτός έχει την ιδιότητα να «πιτσιλάει».
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και ξανα-ανακατεύουμε!
Αδειάζουμε την μαρμελάδα σε βαζάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε μερικές ώρες θα έχει κρυώσει και θα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Ηρθα ... ήρθααααααααααα πωπωωωωωωωω
ReplyDeleteΚρατάω μια φέτα ψωμάκι και μια φέτα τσουρέκι χεχεχεχε
Σλουρπ σλουρππππππππππ
Φιλάκιααααα
Να'μαι κι εγω με ολοκληρο τσουρεκι στο ενα χερι και με μαχαιρι στο αλλο ετοιμη να απολαυσω την πρωτοτυπη και σλουρπογευστικοτατη μαρμελαδα σου Ελενακι...καλη σου μερα,φιλακια!!!
ReplyDeleteΕγώ κρατάω φρυγανιά με βούτυρο Βάλτε μου καλέ, λίγη μαρμελάδα!!
ReplyDeleteΑλήθεια πόσο καιρό διατηρείται?
Υπέροχη γλυκιά και μυρωδάτη !!!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Καλημέρα Λενιώ μου :)
Βάλθηκες να με τρελλάνεις εσύ!!!
ReplyDeleteΜοιάζει με την μερέντα δηλαδή;
ReplyDeleteΑ, αυτό μοιάζει περισσότερο με μους σοκολάτας, καθόλου κακό δηλαδή!
ReplyDeleteΘα γίνεται υπέροχο με τις φράουλες, επίσης είναι γρήγορο και πανεύκολο!
Τι υπέροχη λιχουδιά είναι αυτή; Επειδή σήμερα αποφάσισα να ξεκινήσω δίαιτα ήρθα με φρυγανιά σικάλεως να μου αλείψετε τη σοκολατοφράουλα! Καλημέρα!
ReplyDeleteElena I take this recipe, I love it! Have a good day!
ReplyDeleteAAAAA!!!!Eδω και μονο τα σχολια να διαβασεις παιρνεις φορα και τρως.Κανω διαιτα ωωωχχχχχχχχχχχχχχ.ποπη
ReplyDeleteθα την φτιάξω σήμερα
ReplyDeleteπρέπει να είναι τέλεια
καλημέρα
Siga min tin valo sto psomaki! Me to koutali me to koutali!!!
ReplyDeleteΑστεράκι καλώς το, καλώς το!!!!
ReplyDeleteΕυτυχώς που έφερες και το τσουρεκάκι σου, ταιριάζει πολύ όμορφα πάνω από το τσουρέκι!!!
Γωγούλα, εσύ έχεις έλθει πολύ οργανωμένη βλέπω χα χα χααα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά, καλή σου μέρα!
Νίκη μου με μεγάλη μου χαρά!!!
ReplyDeleteΠόσο διατηρείται?? Γίνονται 3 βαζάκια, το ένα συνήθως .... κουταλίζεται και εξαφανίζεται άμεσα, τα άλλα 2 με δυσκολία βγάζουν την βδομάδα!
Διατηρείται σιγουρα πάντως περισσότερο από βδομάδα!
Γιώργη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου μέρα!
Λιλάκι τρελαινόμαστε εμείς??
ReplyDeleteΕμείς είμαστε από μόνες μας τρελές χα χα χααα!!
Φιλάκια φιλενάδα!
Ανώνυμη/ε, δεν έχει καμία σχέση με την μερέντα, ούτε στην γεύση, ούτε στην υφή.
ReplyDeleteΜοιάζει με κρέμα πιο πολύ, απλώνεται σαν μαρμελάδα στο ψωμί και δεν επικρατεί η γεύση της σοκολάτας, όπως στην μερέντα, αλλά υπάρχει ισορροπία και των 2 γεύσεων, φράουλας και σοκολάτας!
Dark Chef, η πιο εύκολη μαρμελάδα που θα έχεις φτιάξει πιστεύω!!
ReplyDeleteΓια μένα και η πιο νόστιμη, αφού συνδυάζει αγαπημένες μου γεύσεις!
Φιλιά!
Σοφάκι, και στην φρυγανιά σικάλεως ταιριάζει;-)
ReplyDeleteΚαλό κουράγιο με δίαιτα!
Φιλιά!
Odile, try it, you'd love it:))
ReplyDeleteKisses!
Πόπη κι εσύ δίαιτααααααααα???
ReplyDeleteΕλα, μια μικρή κουταλίτσα θα την δοκιμάσεις, δεν μπορεί!
Φιλάκια!
Βικάκι, φτιάξτην, φτιάξτην!
ReplyDeleteΔεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα την ευχαριστηθούν τα μικρούλια σου!
Φιλιά!
Καροτάκι έτσι σε θέλω χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΤρώγεται με το κουτάλι ανετότατα!!
Φιλάκια!
Και φράουλα και σοκολάτα; Έλεος:))
ReplyDeleteέλα ρε συ!τι τέλειο πράγμα είναι τούτο????μιαμ!
ReplyDeleteΣιγά μην είναι μαρμελάδα! Σκέος πειρασμός είναι και μάλιστα ακατανίκητος, το υπογράφω!!! Φιλιά.
ReplyDeleteσυνδυασμός που σκοτώνει!!
ReplyDeleteπου είναι το ψυγείο είπαμε;
Mia Maria, Μαράκι ο συνδυασμός αυτός δεν έχει κανένα έλεος χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαγδάκι και που να το δοκιμάσεις κιόλας!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Helengr, Ελενάκι μου θα υπογράψω κι εγώ μαζί σου;-)
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γαστεροπλήξ, μπαίνεις στο σπίτι μου, στρίβεις δεξιά, και πας κατά κουζίνα μεριά!
ReplyDeleteΦιλιάααααα!!!
Ωραία...σήμερα που έκανα εξετάσεις αίματος και όλα είναι ΟΚ..δώστε μου και τα τρία βαζάκια παρακαλώ...
ReplyDeleteΚαλά τώρα τι να πω!!!!!!!
ReplyDeleteΣοκολάτα και φράουλα μαζί σε μαρμελάδα......τέλειοοοοοοοοο!!!
Μπράβο βρε Ελενάκι μου γεια στα χεράκια σου !!!!!!!
Τ΄αγόρια μου θα το λατρέψουν.Αυριο κιόλας τρέχω για φράουλες!!!
Φιλάκια πολλά!!!!
Ελενα εγώ ήρθα με το κουτάλι μου της σούπας εννοείται....!! Σιγά μη κάθομαι να αλείφω...με συνοπτικές διαδικασίες την τρώμε την υπερπαραγωγή τη σημερινή!!!!
ReplyDeleteΣμουάτς!!!
Ρεεε, έχετε ξεφυγει τελείως;;;;
ReplyDeleteΜας στέλνετε κατευθείαν στο γκρεμό. Λίγη δίαιτα θα μας αφήσετε να κάνουμε;καλοκαίρι έρχεται...
Σαν τη φάλαινα Ορκα θα λιάζομαι στην άμμο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κακούργες!
Egw den kserei diabasei :)))
ReplyDeleteΦιλιά θαλασσένια.
Παναγία μου! Τι συνδυασμός κολαστικός είναι αυτός. Διατηρείται αρκετά Έλενα; Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΠάω να πάρω φράουλες και κουβερτούρα :)
ReplyDeleteΌποτε ερχόμαστε εδώ, αυξάνονται τα... κυβικά!!!
ReplyDeleteΕυάκι όλα καλά?? Τι ωραία!!!
ReplyDeleteΔικαιούσαι μην σου πω και τέταρτο βαζάκι!!
Πολλά φιλιά!
Vasia μου είμαι βέβαιη ότι θα αρέσει στους γιόκες σου, οι δικοί μου την τσακίζουν!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Μπράβο βρε Εφη, το σωστό μέγεθος κουταλιού έφερες;-)
ReplyDeleteΣερβιρίσου με συνοπτικές διδικασίες το λοιπόν!
Φιλιάαααααααα!!!!!
Χαρούλα η ντροπή όλη δική μας χα χα χααα!!!
ReplyDeleteΑστα να πάνε, φέρε το ψωμάκι σου να σου βάλω μαρμελαδίτσα και σκεφτόμαστε αργότερα τις παραλίες!
Φιλιά!
Thalassenia μου, διαθέτουμε και μεταφραστήρι:P
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Vita μου, αρκετά διατηρείται, έλα όμως που δεν προλαβαίνει να μείνει αρκετά για να διατηρηθεί!
ReplyDeleteΠιστεύω ότι 2-3 βδομάδες διατηρείται σίγουρα!
Τζίνα μου έτσι σε θέλω, αποφασιστική!!!!!
ReplyDeleteΦοίβο και τα κυβικά και οι λοιπές μονάδες μέτρησης του όγκου και του βάρους δεινοπαθούν, άστα να πάνε!!
ReplyDeleteΕλα να σε κεράσουμε και σκεφτόμαστε μετά τα κυβικά!
Φιλάκια!
Και σοκολάτα και φράουλα; Δηλώνω φαν, πριν ακόμα το δοκιμάσω!
ReplyDeleteΑχ τι βλέπουν τα ωραία και μπιρμπιλωτά ματάκια μου !!!!
ReplyDeleteΤα δύο αγαπημένα μου συστατικά σε συμμαχία .... κόλαση !!!!!
Μπορω παρακαλώ να κλέψω το βαζάκι της φωτογραφίας για δοκιμή (λέμε τώρα) !!! Και τις φράουλες μαζι !!!
Ευχαριστούμε Ελένη για την υπέροχη συνταγή !
Dorothy μου επιβάλλεται και να το δοκιμάσεις, θα γίνεις πιο φαν από φαν;-)
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Conna, και δεν τα κλέβεις όλα??
ReplyDeleteΧαλάλι σου!!!
Είναι τόσο εύκολη που θα φτιάξουμε κι άλλη, μην σε νοιάζει!!
Καλό βράδυ!
ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ ΕΛΕΝΑ!!
Κόλαση αυτή η μαρμελάδα!!!φοβερός συνδιασμός!!! Καλημέρα και πολλά φιλιά!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ελενάκι!!!!!
ReplyDeleteΤέλειος συνδυασμός, η φράουλα με την σοκολάτα με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια!!!! Θα την δοκιμάσω αλλά σε 15 μέρες γιατί αυτή την περίοδο πνίγομαι.... φιλάκια
Ελενιώ μου εγώ εχθές έμπαινα-έβγαινα και χάζευα την μαρμελάδα σου και σήμερα κατάλαβα ότι δεν εχω γράψει τίποτα στα σχόλια, τόσο με είχε συνεπάρει η γεύση της που νόμιζα ότι την έχω δοκιμάσει.!!!!!
ReplyDeleteοπως σου είπα και στο τηλέφωνο θα είναι υπέροχη σαν γεμιση σε σοκολατάκια, θα τα φτιάξω και θα κάνουμε ένα πόστ, πιστεύω ότι θα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!!!!
Σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ !!!!
φιλια πολλά και καλή μας μέρα!!!
prepei na einai teleiaaaa!!!!
ReplyDeleteΠρωτότυπη!
ReplyDeleteΓεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ελενάκι μου!!!
ReplyDeleteΜου χεις λείψει!!!
Πολλά φιλιά!
Μανουσίνα μου φαντάζομαι τρεχάματα!
ReplyDeleteΚαλό κουράγιο!
Πολλά φιλιά!
Μαράκι μου σοκολατάκια με αυτή τη γέμιση θα είναι τέεεεελειααα!!!
ReplyDeleteΑνυπομονώ να τα δω!!!
Πολλά πολλά φιλιά!
Ιριδα μου είναι, είναι!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ, φιλιά!
Κικίτσα δεν ξέρω για πρωτότυπη, νόστιμη όμως είναι!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Έλενα, "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" σε σένα και σε όλη την ομάδα!!Καθόμαστε με τη σύζυγο και θαυμάζουμε τις γευστικές ιδέες σας γύρω από τη φράουλα. Δεν παίζεστε στην κυριολεξία!!
ReplyDeleteΑν και μερικά χρόνια αργότερα ....την βρήκα τη μαγική συνταγή σου! Μου έχουν πέσει τα σάλια και μόνο που συλλογίζομαι τον συνδυασμό... Αλλά θέλω τη βοήθειά σου στο χρόνο του βρασμού του φραουλοπολτού. Πόσην ώρα τον βράζουμε πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα?
ReplyDeleteΕυχαριστώ
Ζωή καλησπέρα!
ReplyDeleteΔεν τον βράζεις για πολλή ώρα, με το που θα δεις ότι ξεκινάει ο βρασμός, απομακρύνεις το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.
Ως εκείνη την ώρα όμως, δεν απομακρύνεσαι και ανακατεύεις συνεχώς.
Καλή επιτυχία, και σίγουρα θα την απολαύσεις, είναι μια από τις ωραιότερες μαρμελάδες - αλείμματα!!