Wednesday, 4 May 2011

Μαρμελάδα σοκολάτα-φράουλα

Είναι σούπερ!!!
Υπέροχη για να αλείψετε το ψωμάκι, την φρυγανιά ή ακόμα και το τσουρέκι σας!
Είναι φραουλο-μυρωδάτη, είναι απολαυστική, είναι και πανεύκολη!
Την συνταγή έχω βρει εδώ και αρκετά χρόνια σε ένα διαφημιστικό βιβλιαράκι της Nestle και από τότε έχει γίνει η αγαπημένη μας μαρμελάδα!
Πάμε να την φτιάξουμε??

Χρειαζόμαστε:
340 γρ. πολτό φράουλας
340 γρ, σοκολάτα ΓΑΛΑΚΤΟΣ ή κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ. βούτυρο
Στην πράξη:
Η σοκολάτα και το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, να είναι δηλαδή εκτός ψυγείου.
Λιώνουμε στο μπλέντερ τις φραουλίτσες ώστε να μας δώσουν 340 γρ. πολτό.
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Δεν απομακρυνόμαστε και ανακατεύουμε συχνά, γιατί βράζοντας ο πολτός έχει την ιδιότητα να «πιτσιλάει».
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και ξανα-ανακατεύουμε!
Αδειάζουμε την μαρμελάδα σε βαζάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε μερικές ώρες θα έχει κρυώσει και θα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!

67 comments:

  1. Ηρθα ... ήρθααααααααααα πωπωωωωωωωω
    Κρατάω μια φέτα ψωμάκι και μια φέτα τσουρέκι χεχεχεχε
    Σλουρπ σλουρππππππππππ
    Φιλάκιααααα

    ReplyDelete
  2. Να'μαι κι εγω με ολοκληρο τσουρεκι στο ενα χερι και με μαχαιρι στο αλλο ετοιμη να απολαυσω την πρωτοτυπη και σλουρπογευστικοτατη μαρμελαδα σου Ελενακι...καλη σου μερα,φιλακια!!!

    ReplyDelete
  3. Εγώ κρατάω φρυγανιά με βούτυρο Βάλτε μου καλέ, λίγη μαρμελάδα!!
    Αλήθεια πόσο καιρό διατηρείται?

    ReplyDelete
  4. Υπέροχη γλυκιά και μυρωδάτη !!!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα Λενιώ μου :)

    ReplyDelete
  5. Βάλθηκες να με τρελλάνεις εσύ!!!

    ReplyDelete
  6. Μοιάζει με την μερέντα δηλαδή;

    ReplyDelete
  7. Α, αυτό μοιάζει περισσότερο με μους σοκολάτας, καθόλου κακό δηλαδή!
    Θα γίνεται υπέροχο με τις φράουλες, επίσης είναι γρήγορο και πανεύκολο!

    ReplyDelete
  8. Τι υπέροχη λιχουδιά είναι αυτή; Επειδή σήμερα αποφάσισα να ξεκινήσω δίαιτα ήρθα με φρυγανιά σικάλεως να μου αλείψετε τη σοκολατοφράουλα! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  9. Elena I take this recipe, I love it! Have a good day!

    ReplyDelete
  10. AAAAA!!!!Eδω και μονο τα σχολια να διαβασεις παιρνεις φορα και τρως.Κανω διαιτα ωωωχχχχχχχχχχχχχχ.ποπη

    ReplyDelete
  11. θα την φτιάξω σήμερα
    πρέπει να είναι τέλεια

    καλημέρα

    ReplyDelete
  12. Siga min tin valo sto psomaki! Me to koutali me to koutali!!!

    ReplyDelete
  13. Αστεράκι καλώς το, καλώς το!!!!
    Ευτυχώς που έφερες και το τσουρεκάκι σου, ταιριάζει πολύ όμορφα πάνω από το τσουρέκι!!!

    ReplyDelete
  14. Γωγούλα, εσύ έχεις έλθει πολύ οργανωμένη βλέπω χα χα χααα!
    Φιλάκια πολλά, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  15. Νίκη μου με μεγάλη μου χαρά!!!
    Πόσο διατηρείται?? Γίνονται 3 βαζάκια, το ένα συνήθως .... κουταλίζεται και εξαφανίζεται άμεσα, τα άλλα 2 με δυσκολία βγάζουν την βδομάδα!
    Διατηρείται σιγουρα πάντως περισσότερο από βδομάδα!

    ReplyDelete
  16. Γιώργη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  17. Λιλάκι τρελαινόμαστε εμείς??
    Εμείς είμαστε από μόνες μας τρελές χα χα χααα!!
    Φιλάκια φιλενάδα!

    ReplyDelete
  18. Ανώνυμη/ε, δεν έχει καμία σχέση με την μερέντα, ούτε στην γεύση, ούτε στην υφή.
    Μοιάζει με κρέμα πιο πολύ, απλώνεται σαν μαρμελάδα στο ψωμί και δεν επικρατεί η γεύση της σοκολάτας, όπως στην μερέντα, αλλά υπάρχει ισορροπία και των 2 γεύσεων, φράουλας και σοκολάτας!

    ReplyDelete
  19. Dark Chef, η πιο εύκολη μαρμελάδα που θα έχεις φτιάξει πιστεύω!!
    Για μένα και η πιο νόστιμη, αφού συνδυάζει αγαπημένες μου γεύσεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  20. Σοφάκι, και στην φρυγανιά σικάλεως ταιριάζει;-)
    Καλό κουράγιο με δίαιτα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Odile, try it, you'd love it:))
    Kisses!

    ReplyDelete
  22. Πόπη κι εσύ δίαιτααααααααα???
    Ελα, μια μικρή κουταλίτσα θα την δοκιμάσεις, δεν μπορεί!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. Βικάκι, φτιάξτην, φτιάξτην!
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα την ευχαριστηθούν τα μικρούλια σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  24. Καροτάκι έτσι σε θέλω χα χα χααα!!!
    Τρώγεται με το κουτάλι ανετότατα!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Και φράουλα και σοκολάτα; Έλεος:))

    ReplyDelete
  26. έλα ρε συ!τι τέλειο πράγμα είναι τούτο????μιαμ!

    ReplyDelete
  27. Σιγά μην είναι μαρμελάδα! Σκέος πειρασμός είναι και μάλιστα ακατανίκητος, το υπογράφω!!! Φιλιά.

    ReplyDelete
  28. συνδυασμός που σκοτώνει!!
    που είναι το ψυγείο είπαμε;

    ReplyDelete
  29. Mia Maria, Μαράκι ο συνδυασμός αυτός δεν έχει κανένα έλεος χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Μαγδάκι και που να το δοκιμάσεις κιόλας!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  31. Helengr, Ελενάκι μου θα υπογράψω κι εγώ μαζί σου;-)
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Γαστεροπλήξ, μπαίνεις στο σπίτι μου, στρίβεις δεξιά, και πας κατά κουζίνα μεριά!
    Φιλιάααααα!!!

    ReplyDelete
  33. Ωραία...σήμερα που έκανα εξετάσεις αίματος και όλα είναι ΟΚ..δώστε μου και τα τρία βαζάκια παρακαλώ...

    ReplyDelete
  34. Καλά τώρα τι να πω!!!!!!!
    Σοκολάτα και φράουλα μαζί σε μαρμελάδα......τέλειοοοοοοοοο!!!
    Μπράβο βρε Ελενάκι μου γεια στα χεράκια σου !!!!!!!
    Τ΄αγόρια μου θα το λατρέψουν.Αυριο κιόλας τρέχω για φράουλες!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ReplyDelete
  35. Ελενα εγώ ήρθα με το κουτάλι μου της σούπας εννοείται....!! Σιγά μη κάθομαι να αλείφω...με συνοπτικές διαδικασίες την τρώμε την υπερπαραγωγή τη σημερινή!!!!
    Σμουάτς!!!

    ReplyDelete
  36. Ρεεε, έχετε ξεφυγει τελείως;;;;
    Μας στέλνετε κατευθείαν στο γκρεμό. Λίγη δίαιτα θα μας αφήσετε να κάνουμε;καλοκαίρι έρχεται...
    Σαν τη φάλαινα Ορκα θα λιάζομαι στην άμμο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κακούργες!

    ReplyDelete
  37. Egw den kserei diabasei :)))

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  38. Παναγία μου! Τι συνδυασμός κολαστικός είναι αυτός. Διατηρείται αρκετά Έλενα; Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!

    ReplyDelete
  39. Πάω να πάρω φράουλες και κουβερτούρα :)

    ReplyDelete
  40. Όποτε ερχόμαστε εδώ, αυξάνονται τα... κυβικά!!!

    ReplyDelete
  41. Ευάκι όλα καλά?? Τι ωραία!!!
    Δικαιούσαι μην σου πω και τέταρτο βαζάκι!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  42. Vasia μου είμαι βέβαιη ότι θα αρέσει στους γιόκες σου, οι δικοί μου την τσακίζουν!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  43. Μπράβο βρε Εφη, το σωστό μέγεθος κουταλιού έφερες;-)
    Σερβιρίσου με συνοπτικές διδικασίες το λοιπόν!
    Φιλιάαααααααα!!!!!

    ReplyDelete
  44. Χαρούλα η ντροπή όλη δική μας χα χα χααα!!!
    Αστα να πάνε, φέρε το ψωμάκι σου να σου βάλω μαρμελαδίτσα και σκεφτόμαστε αργότερα τις παραλίες!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  45. Thalassenia μου, διαθέτουμε και μεταφραστήρι:P
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  46. Vita μου, αρκετά διατηρείται, έλα όμως που δεν προλαβαίνει να μείνει αρκετά για να διατηρηθεί!
    Πιστεύω ότι 2-3 βδομάδες διατηρείται σίγουρα!

    ReplyDelete
  47. Τζίνα μου έτσι σε θέλω, αποφασιστική!!!!!

    ReplyDelete
  48. Φοίβο και τα κυβικά και οι λοιπές μονάδες μέτρησης του όγκου και του βάρους δεινοπαθούν, άστα να πάνε!!
    Ελα να σε κεράσουμε και σκεφτόμαστε μετά τα κυβικά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Και σοκολάτα και φράουλα; Δηλώνω φαν, πριν ακόμα το δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  50. Αχ τι βλέπουν τα ωραία και μπιρμπιλωτά ματάκια μου !!!!

    Τα δύο αγαπημένα μου συστατικά σε συμμαχία .... κόλαση !!!!!

    Μπορω παρακαλώ να κλέψω το βαζάκι της φωτογραφίας για δοκιμή (λέμε τώρα) !!! Και τις φράουλες μαζι !!!

    Ευχαριστούμε Ελένη για την υπέροχη συνταγή !

    ReplyDelete
  51. Dorothy μου επιβάλλεται και να το δοκιμάσεις, θα γίνεις πιο φαν από φαν;-)
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  52. Conna, και δεν τα κλέβεις όλα??
    Χαλάλι σου!!!
    Είναι τόσο εύκολη που θα φτιάξουμε κι άλλη, μην σε νοιάζει!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  53. ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!!
    ΦΙΛΙΑ ΕΛΕΝΑ!!

    ReplyDelete
  54. Κόλαση αυτή η μαρμελάδα!!!φοβερός συνδιασμός!!! Καλημέρα και πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  55. Καλημέρα Ελενάκι!!!!!
    Τέλειος συνδυασμός, η φράουλα με την σοκολάτα με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια!!!! Θα την δοκιμάσω αλλά σε 15 μέρες γιατί αυτή την περίοδο πνίγομαι.... φιλάκια

    ReplyDelete
  56. Ελενιώ μου εγώ εχθές έμπαινα-έβγαινα και χάζευα την μαρμελάδα σου και σήμερα κατάλαβα ότι δεν εχω γράψει τίποτα στα σχόλια, τόσο με είχε συνεπάρει η γεύση της που νόμιζα ότι την έχω δοκιμάσει.!!!!!

    οπως σου είπα και στο τηλέφωνο θα είναι υπέροχη σαν γεμιση σε σοκολατάκια, θα τα φτιάξω και θα κάνουμε ένα πόστ, πιστεύω ότι θα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!!!!

    Σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ !!!!

    φιλια πολλά και καλή μας μέρα!!!

    ReplyDelete
  57. Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  58. Ελενάκι μου!!!
    Μου χεις λείψει!!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  59. Μανουσίνα μου φαντάζομαι τρεχάματα!
    Καλό κουράγιο!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  60. Μαράκι μου σοκολατάκια με αυτή τη γέμιση θα είναι τέεεεελειααα!!!
    Ανυπομονώ να τα δω!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  61. Ιριδα μου είναι, είναι!!!
    Σε ευχαριστώ, φιλιά!

    ReplyDelete
  62. Κικίτσα δεν ξέρω για πρωτότυπη, νόστιμη όμως είναι!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  63. Έλενα, "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" σε σένα και σε όλη την ομάδα!!Καθόμαστε με τη σύζυγο και θαυμάζουμε τις γευστικές ιδέες σας γύρω από τη φράουλα. Δεν παίζεστε στην κυριολεξία!!

    ReplyDelete
  64. Αν και μερικά χρόνια αργότερα ....την βρήκα τη μαγική συνταγή σου! Μου έχουν πέσει τα σάλια και μόνο που συλλογίζομαι τον συνδυασμό... Αλλά θέλω τη βοήθειά σου στο χρόνο του βρασμού του φραουλοπολτού. Πόσην ώρα τον βράζουμε πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα?
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  65. Ζωή καλησπέρα!
    Δεν τον βράζεις για πολλή ώρα, με το που θα δεις ότι ξεκινάει ο βρασμός, απομακρύνεις το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.
    Ως εκείνη την ώρα όμως, δεν απομακρύνεσαι και ανακατεύεις συνεχώς.
    Καλή επιτυχία, και σίγουρα θα την απολαύσεις, είναι μια από τις ωραιότερες μαρμελάδες - αλείμματα!!

    ReplyDelete