Tuesday, 17 May 2011

Κουνουπίδι με ελιές

Αν σας αρέσει το κουνουπίδι είναι μια ωραία εκδοχή του!!!!
Την συνταγή ανακάλυψα σε ένα παλιό τεύχος του Γαστρονόμου, αλλά έχω κάνει κάποιες τροποποιήσεις.
Το φαγάκι μπορεί να γίνει και νηστίσιμο χωρίς το τυράκι, αλλά το τυρί είναι η αλήθεια, του δίνει άλλη νοστιμιά!

Υλικά που θα χρειαστούμε
1 μεγάλο κουνουπίδι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μέτριες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
6-7 κόκκους μπαχάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
200 γραμ. τυρί φέτα ή ανθότυρο (ότι προτιμάτε)
5-6 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Πάμε να το φτιάξουμε
Αφαιρούμε τα χοντρά κομμάτια του κουνουπιδιού και ξεχωρίζουμε τα μπουκετάκια.
Τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τις ελιές από τις οποίες έχουμε βγάλει τα κουκούτσια και τις έχουμε κόψει στην μέση, καθώς και τις σταγόνες ταμπάσκο.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κουνουπίδι και το μαϊντανό χοντροκομμένο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Στη συνέχεια περιχύνουμε με το λάδι, προσθέτουμε το τυρί χοντροκομμένο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει όλη τη θερμότητα από αυτό μέχρι να σταματήσει τελείως ο βρασμός.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

16 comments:

  1. Vasia delicious recipe, I love this vegetable and with cheese, it's perfect! Have a nice day!

    ReplyDelete
  2. Δεν θα παρέλειπα το τυράκι με τίποτα, νομίζω θα ταιριάζει πολύ όμορφα σε αυτό το φαγάκι!
    Ωραία ιδέα μας έδωσες Βάσια μου!
    Αραγε θα γίνεται και με μπροκολάκι?
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα!
    μμ ωραίο φαίνεται
    θα πρέπει όντως και με μπροκολο να είναι ωραία ή και με τα δύο μαζί!

    ReplyDelete
  4. καλημερούδια!!!!!!!!!!! επιτέλους μπορώ να μπω στα σχόλια !!!!!!!!! δεν το πιστεύωωωωωωωωωω!!!

    για να δούμε θα σταματήσει τα κόλπα ο blogger ώστε να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας !!!!!

    Βασακι μου πολύ ωραία η πρόταση σου, σ'ευχαριστούμε πολύ !!!!


    φιλούπες πολλές πολλές !!!

    ReplyDelete
  5. Μμμμμ....αγαπημένο μου φαγάκι, με ελιές ποτέ δεν το έχω φτιάξει..δεν το είχα σκεφτεί!!! Θα γίνει οπωσδήποτε!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Κι εγώ θα το προτιμούσα με μπροκολάκι...νομίζω ότι θα είναι το ίδιο γευστικό...ελπίζω..

    ReplyDelete
  7. συγχαρητήρια απο καρδιάς για την νίκη στη κατηγορία σας

    ReplyDelete
  8. Marilise μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!
    Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

    ReplyDelete
  9. Το κουνουπίδι είναι από τα φαγητά που δεν έτρωγα. Τώρα όμως το τρώω και μου αρέσει πολύ, συνήθως το τρώω κοκκινιστό, όμως δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τις ελιές... Σίγουρα όμως θα του δίνουν νοστιμιά!!

    ReplyDelete
  10. Κοριτσια συγχαρητηρια διαβαζω για πεστε για πιο λογο για να ευχηθω.Να μην ξεχασω αν η γευση ειναι οπως η εμφανιση πρεπει να δοκιμαστει ταχυστα και με φετα την Πεμπτη.Ποπη

    ReplyDelete
  11. Πόπη κάνανε μια ψηφοφορία τα Top Blogs, και στην κατηγορία "Μαγειρική" συγκεντρώσαμε τις περισσότερες ψήφους, that's all;-)
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους μας ψήφισαν!!

    ReplyDelete
  12. Eγω θα σας δωσω και το βραβειο ζεστης καρδιας για τον τροπο που μας δεχεστε που μας λυνετε αποριες και μπαινετε στον κοπο να μας απαντατε.Παντα ευχαριστα ευχομαι τοσο στο μπλοκ σας οσο και στις οικογενειες σας.Ποπη

    ReplyDelete
  13. Μου έχει μείνει μπρόκολο στο ψυγείο, ένας πολύ ωραίος και γευστικότατος τρόπος να το καταναλώσω!
    Κορίτσια συγχαρητήρια για την πρωτιά, το αξίζετε πραγματικά, πέραν του ότι έχετε γίνει το στέκι μας. Όχι και that's all Έλενά μου. Πάντα τέτοια!!!

    ReplyDelete
  14. μου έπεσαν τα σάλια στην κυριολεξία....

    ReplyDelete
  15. ΚΑΛΆ, έχω ένα κουνουπιδάκι! Και μου άρεσε την συνταγή, αλλά δεν υα βάλω το καυτερό! Αλλά το τυρί και τις ελιές θα πάνε πολύ! Ευχαριστώ!

    Φιλάκια! Besitos!

    ReplyDelete
  16. Υπέροχο το φαγάκι... αλλά συμφωνώ και με τον Ανώνυμο για το βραβείο της ζεστής καρδιάς...
    Συγχαρητήρια και για τα Top Blogs.
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete