Αν σας αρέσει το κουνουπίδι είναι μια ωραία εκδοχή του!!!!
Την συνταγή ανακάλυψα σε ένα παλιό τεύχος του Γαστρονόμου, αλλά έχω κάνει κάποιες τροποποιήσεις.
Το φαγάκι μπορεί να γίνει και νηστίσιμο χωρίς το τυράκι, αλλά το τυρί είναι η αλήθεια, του δίνει άλλη νοστιμιά!
Υλικά που θα χρειαστούμε
1 μεγάλο κουνουπίδι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μέτριες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
6-7 κόκκους μπαχάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
200 γραμ. τυρί φέτα ή ανθότυρο (ότι προτιμάτε)
5-6 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Πάμε να το φτιάξουμε
Αφαιρούμε τα χοντρά κομμάτια του κουνουπιδιού και ξεχωρίζουμε τα μπουκετάκια.
Τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τις ελιές από τις οποίες έχουμε βγάλει τα κουκούτσια και τις έχουμε κόψει στην μέση, καθώς και τις σταγόνες ταμπάσκο.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κουνουπίδι και το μαϊντανό χοντροκομμένο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Στη συνέχεια περιχύνουμε με το λάδι, προσθέτουμε το τυρί χοντροκομμένο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει όλη τη θερμότητα από αυτό μέχρι να σταματήσει τελείως ο βρασμός.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.
Vasia delicious recipe, I love this vegetable and with cheese, it's perfect! Have a nice day!
ReplyDeleteΔεν θα παρέλειπα το τυράκι με τίποτα, νομίζω θα ταιριάζει πολύ όμορφα σε αυτό το φαγάκι!
ReplyDeleteΩραία ιδέα μας έδωσες Βάσια μου!
Αραγε θα γίνεται και με μπροκολάκι?
Πολλά πολλά φιλιά!
Καλημέρα!
ReplyDeleteμμ ωραίο φαίνεται
θα πρέπει όντως και με μπροκολο να είναι ωραία ή και με τα δύο μαζί!
καλημερούδια!!!!!!!!!!! επιτέλους μπορώ να μπω στα σχόλια !!!!!!!!! δεν το πιστεύωωωωωωωωωω!!!
ReplyDeleteγια να δούμε θα σταματήσει τα κόλπα ο blogger ώστε να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας !!!!!
Βασακι μου πολύ ωραία η πρόταση σου, σ'ευχαριστούμε πολύ !!!!
φιλούπες πολλές πολλές !!!
Μμμμμ....αγαπημένο μου φαγάκι, με ελιές ποτέ δεν το έχω φτιάξει..δεν το είχα σκεφτεί!!! Θα γίνει οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κι εγώ θα το προτιμούσα με μπροκολάκι...νομίζω ότι θα είναι το ίδιο γευστικό...ελπίζω..
ReplyDeleteσυγχαρητήρια απο καρδιάς για την νίκη στη κατηγορία σας
ReplyDeleteMarilise μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!
Το κουνουπίδι είναι από τα φαγητά που δεν έτρωγα. Τώρα όμως το τρώω και μου αρέσει πολύ, συνήθως το τρώω κοκκινιστό, όμως δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τις ελιές... Σίγουρα όμως θα του δίνουν νοστιμιά!!
ReplyDeleteΚοριτσια συγχαρητηρια διαβαζω για πεστε για πιο λογο για να ευχηθω.Να μην ξεχασω αν η γευση ειναι οπως η εμφανιση πρεπει να δοκιμαστει ταχυστα και με φετα την Πεμπτη.Ποπη
ReplyDeleteΠόπη κάνανε μια ψηφοφορία τα Top Blogs, και στην κατηγορία "Μαγειρική" συγκεντρώσαμε τις περισσότερες ψήφους, that's all;-)
ReplyDeleteΕυχαριστούμε πάρα πολύ όσους μας ψήφισαν!!
Eγω θα σας δωσω και το βραβειο ζεστης καρδιας για τον τροπο που μας δεχεστε που μας λυνετε αποριες και μπαινετε στον κοπο να μας απαντατε.Παντα ευχαριστα ευχομαι τοσο στο μπλοκ σας οσο και στις οικογενειες σας.Ποπη
ReplyDeleteΜου έχει μείνει μπρόκολο στο ψυγείο, ένας πολύ ωραίος και γευστικότατος τρόπος να το καταναλώσω!
ReplyDeleteΚορίτσια συγχαρητήρια για την πρωτιά, το αξίζετε πραγματικά, πέραν του ότι έχετε γίνει το στέκι μας. Όχι και that's all Έλενά μου. Πάντα τέτοια!!!
μου έπεσαν τα σάλια στην κυριολεξία....
ReplyDeleteΚΑΛΆ, έχω ένα κουνουπιδάκι! Και μου άρεσε την συνταγή, αλλά δεν υα βάλω το καυτερό! Αλλά το τυρί και τις ελιές θα πάνε πολύ! Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλάκια! Besitos!
Υπέροχο το φαγάκι... αλλά συμφωνώ και με τον Ανώνυμο για το βραβείο της ζεστής καρδιάς...
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια και για τα Top Blogs.
Πολλά φιλιά!