Όσοι αγαπούν το ψαράκι, θα το ευχαριστηθούν πολύ μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο.
Το ψάρι παραμένει ζουμερό, ενώ τα μυρωδικά του δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα.
Πάμε να δούμε πως το μαγειρεύουμε!
Τα υλικά μας:
900-1000 γρ. ψάρι φιλέτο (πέρκα, παγκάσιο, γαλέο κλπ ακόμα και ξιφία)
4-5 σκελίδες σκόρδο
διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, εστραγκόν, σκόνη σκόρδου, δεντρολίβανο, ή και όποιο άλλο σας αρέσει)
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
μισή κούπα νερό
Στην πράξη:
Βάζουμε στην γάστρα μισή κούπα νερό.
Από πάνω αραδιάζουμε τα φιλέτα ψαριού.
Σκορπίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου στα κενά.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με μια καλή ποσότητα από τα διάφορα μυρωδικά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα.
Κλείνουμε καλά την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
Συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα!
Άντε, δεν θέλω παράπονα σήμερα!
Μες την δίαιτα σας έχω!!!!
Καλή επιτυχία!
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την φίλη μας Tante Kiki, για το υπέροχο βραβείο που μας χάρισε!
Με την σειρά μας το χαρίζουμε σε όλους εσάς, τους αγαπημένους μας φίλους bloggers, για να σας γλυκάνουμε λίγο για την ταλαιπωρία που περάσαμε την περασμένη εβδομάδα με τα καμώματα του blogger!
Να έχετε όλοι μιαν όμορφη εβδομάδα!
Ελενακι μου με αυτο τον τροπο το μαγειρευω κι εγω...το μονο που δεν βαζω ειναι η μουσταρδα..την επομενη φορα θα τιμησω και την μουσταρδα..ευχαριστουμε πολυ,καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολες σας,φιλακια πολλα!!!
ReplyDeleteΚαλή και νόστιμη εβδομάδα!!
ReplyDeleteνοστιμότατο και διαιτιτικο!τέλεια!καλημέρα!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Έλενά μου ωραία πρόταση. Ημέρα Δευτέρα σήμερα και τρώμε συνήθως ψάρι, οπότε θα δοκιμαστεί και εντός της ημέρας! Τότε θα επανέλθω με σχόλια περί νοστιμιάς!
ReplyDeleteΚαλημερα και καλη εβδομαδα...ωραια ξεκινησες την εβδομαδα με ψαρακι!
ReplyDeleteΓεια στα χερια σου!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Και βέβαια μας αρέσει το ψαράκι, ως γνωστόν!!! Τώρα έχω ένα πρόβλημα με τη γάστρα, πού να τη βρω εδώ! Θα βοηθήσει μάλλον το αλουμινόχαρτο, χα χα χα!
ReplyDeleteΦιλιά.
Ελενάκι μου γλυκό ειδικά εμείς μες στη δίαιτα είμαστε!!! Αλλά στο ψαράκι δε λέμε ποτέ όχι!!!
ReplyDeleteAγαπημενο φαγητο για εμενα το ψαρι.Το φτιαχνω αρκετες φορες ακριβως ετσι.Οταν δεν εχω γαστρα παιρνω ενα μεγαλυτερο ταψι και το σκεπαζω αυτοσχεδια γαστρα.Τωρα αν ψηνει οπως η γαστρα δεν ξερω.Ελενα καλη συνταγη για αρχη εβδομαδας.Ξυπνησες χρυσο μου 11.13 η ωρα σου ειναι.Ποπη
ReplyDeleteΕλενα πλακα σου κανω σε πειραζω μη μου δειξεις τη πορτα του μπλοκ σας χαχαχαχα.φιλακια ποπη
ReplyDeleteΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ!!
ReplyDeleteΤΟ ΨΑΡΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!
ΦΙΛΙΑ!!
Ελενα καλημέρα και καλή εβδομάδα! Η προτασή σου με το ψάρι μου αρέσει πολύ και θα την δοκιμάσω. Ψάχνω να βρω διαφορετικούς τρόπους να μαγειρέψω το ψάρι για να φάνε και εκείνοι που δεν τρελλαίνονται γι΄αυτό. Φιλάκια.
ReplyDeleteΑγαπάμε ασφαλώς ψαράκι και τα αρωματικά βότανα έχουν τιμητική θέση στην κουζίνα. Το δεντρολίβανο είναι το αγαπημένο μου, αλλά και με τα άλλα έτσι όπως μαγειρεύεται θα γίνεται πολύ νόστιμο!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα, πολλά φιλιά! :)
ευτυχώς που το βγαλες φωτογραφία...λολ
ReplyDeleteφιλιά και καλή εβδομάδα σε όλες σας...-:))
Από Δευτέρα δίαιτα! Μες τη δίαιτα κιόλας το φαγάκι σου Έλενα! Με βραστά χορταράκια ή σαλάτα τι άλλο θέλουμε οταν το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!
ReplyDeleteΛατρεύω το ψαράκι, όπως και ανα είναι μαγειρεμένο!!!
ReplyDeleteπολλά φιλιά
καλή εβδομάδα
Έλενά μου, το φιλέτο σου είναι μούρλια... πρώτον γιατί λατρεύω το φιλεταρισμένο ψάρι και δεύτερον γιατί όλα αυτά τα αρωματικά το κάνουν εξαίρετοοοοο! Περιμένω ένα κομμάτι. Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!
ReplyDeleteΕπιτέλους κι ένα φαγητό διαίτης !Βάλτε κι άλλα κορίτσια γιατί αρχίζω δίαιτα Χα ΧΑ
ReplyDeleteΦαίνεται πολύ νόστιμο!!
Καλή εβδομάδα
Οτι πρέπει το ψαράκι μια που καλοκαιριάζει κιόλας!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε για το βραβειάκι!
Ωραία συνταγούλα χωρίς κόπο και δυσκολία.
ReplyDeleteΝόστιμη και ελαφριά.
Θα μπει στα υπ΄όψιν.
Φιλιά θαλασσένια.
Γωγούλα η μουστάρδα δίνει μια νόστιμη πινελιά!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια, καλή βδομάδα!
Καλή βδομάδα Ξανθή, σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteMagdalene είδες?? Μες την δίαιτα σας έχω σήμερα;-)
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Σοφάκι μου εμείς συνήθως το τρώμε Σαββατοκύριακο το ψαράκι, αλλά ένα νόστιμο ψάρι τρώγεται και κάθε μέρα μην σου πω!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά, καλή βδομάδα!
Ελπινίκη μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Ελενάκι είτε με αλουμινόχαρτο είτε με λαδόκολα το καλύψεις, μια χαρά θα είναι.
ReplyDeleteΑπλά θέλει σκέπασμα, για να διατηρήσει τους χυμούς του το ψαράκι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Λίλα πιο διαιτούσες (και χαμηλοβλεπούσες επίσης) από εμάς, δεν υπάρχουν άλλες χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!
Ποπάκι όχι και να σου δείξουμε την πόρτα καλέ!
ReplyDeleteΔεν κάνουμε τέτοια πράγματα εμείς, παρά μόνο στους κακούς και κακοήθεις, εσύ δεν κινδυνεύεις με τίποτα;-)
Πολλά φιλιά!
Γεωργία μου σε ευχαριστώ!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Θεανώ μου εγώ ευτυχώς είναι το μόνο πρόβλημα που δεν έχω στο φαγητό, σε όλους μας αρέσει το ψάρι, όπως και να είναι μαγειρεμένο.
ReplyDeleteΒέβαια έχουμε άλλες δυσκολίες....αλλά τουλάχιστον ψαράκι τρώμε!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Dark Chef, το δεντρολίβανο είναι το καλυτερότερο, δεν το συζητώ!
ReplyDeleteΠάρα πολύ όμορφα όμως ταιριάζει και το εστραγκόν!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Βιβίκα, αφού ξέρεις.... με τις φωτός έχω ένα κόλλημα χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλιά!
Vita μου, αυτό το καλοκαίρι προ των πυλών με ταρακούνησε κι εμένα;-)
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Manousina κι εμείς το ίδιο (ευτυχώς!)
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Κικίτσα μου ένα κομμάτι από μένα με πολλή μεγάλη χαρά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νίκη, από το σημερινό φαγάκι, δεν έχουμε περιορισμό στην ποσότητα, είπαμε σας κάνω δίαιτα σημερα:P
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΤο βραβειάκι δικό σου και ελπίζω να το πάρουν και όλοι οι άλλοι!
Φιλιά!
Θαλασσένια μου, κόπος και δυσκολία μηδέν, δεν υπάρχουν σε αυτό το φαγάκι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Έλενα καλως σε βρήκα!
ReplyDeleteΤι ωραία ιδέα για το ψάρι. Θα δοκιμάσω να το φτιάξω το Σάββατο, να δούμε θα αρέσει στις κόρες μου που είναι πολύυυυ δύσκολες με το ψάρι;
Θα τα λέμε
Καλή σου εβδομάδα!
Υπέροχο το ψαράκι σου Έλενα...φαίνεται νοστιμότατο...
ReplyDeleteΝοστιμότατο το ψαράκι έτσι!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!