Monday, 16 May 2011

Ψάρι φιλέτο στην γάστρα, με μυρωδικά

Όσοι αγαπούν το ψαράκι, θα το ευχαριστηθούν πολύ μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο.
Το ψάρι παραμένει ζουμερό, ενώ τα μυρωδικά του δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα.
Πάμε να δούμε πως το μαγειρεύουμε!

Τα υλικά μας:
900-1000 γρ. ψάρι φιλέτο (πέρκα, παγκάσιο, γαλέο κλπ ακόμα και ξιφία)
4-5 σκελίδες σκόρδο
διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, εστραγκόν, σκόνη σκόρδου, δεντρολίβανο, ή και όποιο άλλο σας αρέσει)
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
μισή κούπα νερό
Στην πράξη:
Βάζουμε στην γάστρα μισή κούπα νερό.
Από πάνω αραδιάζουμε τα φιλέτα ψαριού.
Σκορπίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου στα κενά.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με μια καλή ποσότητα από τα διάφορα μυρωδικά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα.
Κλείνουμε καλά την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
Συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα!
Άντε, δεν θέλω παράπονα σήμερα!
Μες την δίαιτα σας έχω!!!!
Καλή επιτυχία!

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την φίλη μας Tante Kiki, για το υπέροχο βραβείο που μας χάρισε!
Με την σειρά μας το χαρίζουμε σε όλους εσάς, τους αγαπημένους μας φίλους bloggers, για να σας γλυκάνουμε λίγο για την ταλαιπωρία που περάσαμε την περασμένη εβδομάδα με τα καμώματα του blogger!
Να έχετε όλοι μιαν όμορφη εβδομάδα!

40 comments:

  1. Ελενακι μου με αυτο τον τροπο το μαγειρευω κι εγω...το μονο που δεν βαζω ειναι η μουσταρδα..την επομενη φορα θα τιμησω και την μουσταρδα..ευχαριστουμε πολυ,καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολες σας,φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  2. Καλή και νόστιμη εβδομάδα!!

    ReplyDelete
  3. νοστιμότατο και διαιτιτικο!τέλεια!καλημέρα!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Έλενά μου ωραία πρόταση. Ημέρα Δευτέρα σήμερα και τρώμε συνήθως ψάρι, οπότε θα δοκιμαστεί και εντός της ημέρας! Τότε θα επανέλθω με σχόλια περί νοστιμιάς!

    ReplyDelete
  5. Καλημερα και καλη εβδομαδα...ωραια ξεκινησες την εβδομαδα με ψαρακι!
    Γεια στα χερια σου!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Και βέβαια μας αρέσει το ψαράκι, ως γνωστόν!!! Τώρα έχω ένα πρόβλημα με τη γάστρα, πού να τη βρω εδώ! Θα βοηθήσει μάλλον το αλουμινόχαρτο, χα χα χα!
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  7. Ελενάκι μου γλυκό ειδικά εμείς μες στη δίαιτα είμαστε!!! Αλλά στο ψαράκι δε λέμε ποτέ όχι!!!

    ReplyDelete
  8. Aγαπημενο φαγητο για εμενα το ψαρι.Το φτιαχνω αρκετες φορες ακριβως ετσι.Οταν δεν εχω γαστρα παιρνω ενα μεγαλυτερο ταψι και το σκεπαζω αυτοσχεδια γαστρα.Τωρα αν ψηνει οπως η γαστρα δεν ξερω.Ελενα καλη συνταγη για αρχη εβδομαδας.Ξυπνησες χρυσο μου 11.13 η ωρα σου ειναι.Ποπη

    ReplyDelete
  9. Ελενα πλακα σου κανω σε πειραζω μη μου δειξεις τη πορτα του μπλοκ σας χαχαχαχα.φιλακια ποπη

    ReplyDelete
  10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ!!
    ΤΟ ΨΑΡΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ReplyDelete
  11. Ελενα καλημέρα και καλή εβδομάδα! Η προτασή σου με το ψάρι μου αρέσει πολύ και θα την δοκιμάσω. Ψάχνω να βρω διαφορετικούς τρόπους να μαγειρέψω το ψάρι για να φάνε και εκείνοι που δεν τρελλαίνονται γι΄αυτό. Φιλάκια.

    ReplyDelete
  12. Αγαπάμε ασφαλώς ψαράκι και τα αρωματικά βότανα έχουν τιμητική θέση στην κουζίνα. Το δεντρολίβανο είναι το αγαπημένο μου, αλλά και με τα άλλα έτσι όπως μαγειρεύεται θα γίνεται πολύ νόστιμο!
    Καλή βδομάδα, πολλά φιλιά! :)

    ReplyDelete
  13. ευτυχώς που το βγαλες φωτογραφία...λολ
    φιλιά και καλή εβδομάδα σε όλες σας...-:))

    ReplyDelete
  14. Από Δευτέρα δίαιτα! Μες τη δίαιτα κιόλας το φαγάκι σου Έλενα! Με βραστά χορταράκια ή σαλάτα τι άλλο θέλουμε οταν το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!

    ReplyDelete
  15. Λατρεύω το ψαράκι, όπως και ανα είναι μαγειρεμένο!!!
    πολλά φιλιά
    καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  16. Έλενά μου, το φιλέτο σου είναι μούρλια... πρώτον γιατί λατρεύω το φιλεταρισμένο ψάρι και δεύτερον γιατί όλα αυτά τα αρωματικά το κάνουν εξαίρετοοοοο! Περιμένω ένα κομμάτι. Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Επιτέλους κι ένα φαγητό διαίτης !Βάλτε κι άλλα κορίτσια γιατί αρχίζω δίαιτα Χα ΧΑ
    Φαίνεται πολύ νόστιμο!!
    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  18. Οτι πρέπει το ψαράκι μια που καλοκαιριάζει κιόλας!
    Ευχαριστούμε για το βραβειάκι!

    ReplyDelete
  19. Ωραία συνταγούλα χωρίς κόπο και δυσκολία.
    Νόστιμη και ελαφριά.
    Θα μπει στα υπ΄όψιν.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  20. Γωγούλα η μουστάρδα δίνει μια νόστιμη πινελιά!
    Πολλά φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  21. Καλή βδομάδα Ξανθή, σε ευχαριστούμε πολύ!

    ReplyDelete
  22. Magdalene είδες?? Μες την δίαιτα σας έχω σήμερα;-)
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  23. Σοφάκι μου εμείς συνήθως το τρώμε Σαββατοκύριακο το ψαράκι, αλλά ένα νόστιμο ψάρι τρώγεται και κάθε μέρα μην σου πω!
    Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  24. Ελπινίκη μου σε ευχαριστώ!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  25. Ελενάκι είτε με αλουμινόχαρτο είτε με λαδόκολα το καλύψεις, μια χαρά θα είναι.
    Απλά θέλει σκέπασμα, για να διατηρήσει τους χυμούς του το ψαράκι!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  26. Λίλα πιο διαιτούσες (και χαμηλοβλεπούσες επίσης) από εμάς, δεν υπάρχουν άλλες χα χα χαα!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Ποπάκι όχι και να σου δείξουμε την πόρτα καλέ!
    Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα εμείς, παρά μόνο στους κακούς και κακοήθεις, εσύ δεν κινδυνεύεις με τίποτα;-)
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Γεωργία μου σε ευχαριστώ!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  29. Θεανώ μου εγώ ευτυχώς είναι το μόνο πρόβλημα που δεν έχω στο φαγητό, σε όλους μας αρέσει το ψάρι, όπως και να είναι μαγειρεμένο.
    Βέβαια έχουμε άλλες δυσκολίες....αλλά τουλάχιστον ψαράκι τρώμε!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  30. Dark Chef, το δεντρολίβανο είναι το καλυτερότερο, δεν το συζητώ!
    Πάρα πολύ όμορφα όμως ταιριάζει και το εστραγκόν!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  31. Βιβίκα, αφού ξέρεις.... με τις φωτός έχω ένα κόλλημα χα χα χαα!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Vita μου, αυτό το καλοκαίρι προ των πυλών με ταρακούνησε κι εμένα;-)
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  33. Manousina κι εμείς το ίδιο (ευτυχώς!)
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  34. Κικίτσα μου ένα κομμάτι από μένα με πολλή μεγάλη χαρά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  35. Νίκη, από το σημερινό φαγάκι, δεν έχουμε περιορισμό στην ποσότητα, είπαμε σας κάνω δίαιτα σημερα:P
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  36. Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Το βραβειάκι δικό σου και ελπίζω να το πάρουν και όλοι οι άλλοι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  37. Θαλασσένια μου, κόπος και δυσκολία μηδέν, δεν υπάρχουν σε αυτό το φαγάκι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  38. Έλενα καλως σε βρήκα!
    Τι ωραία ιδέα για το ψάρι. Θα δοκιμάσω να το φτιάξω το Σάββατο, να δούμε θα αρέσει στις κόρες μου που είναι πολύυυυ δύσκολες με το ψάρι;
    Θα τα λέμε
    Καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  39. Υπέροχο το ψαράκι σου Έλενα...φαίνεται νοστιμότατο...

    ReplyDelete
  40. Νοστιμότατο το ψαράκι έτσι!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete