Τις αυγόφετες τις έχω συνδυάσει με τις … κρίσεις υπογλυκαιμίας του μεγάλου μου γιου!!
Όποτε δεν βρίσκει γλυκό στο σπίτι (πράγμα σπάνιο), μου λέει «Δεν φτιάχνεις καμιά αυγόφετα?»
Γλυκάκι εύκολο, που γίνεται γρήγορα και εξαφανίζεται ακόμη πιο γρήγορα!
Τις αυγόφετες έμαθα να τις κάνω από την πεθερούλα μου πριν πολλά χρόνια (δεν σας λέω όμως πόσα ) και από ότι κατάλαβα κάλυπταν επίσης τις κρίσεις υπογλυκαιμίας του γιόκα της και συζύγου μου, κληρονομικό το χάρισμα δηλαδή :P
Πιστεύω όλοι έχετε δοκιμάσει κάποια στιγμή αυγόφετες, αν όχι χάνετε, φτιάξτε τες σήμερα κιόλας!!!
Χρειαζόμαστε:
15 φέτες ψωμί του τοστ
5 αυγά
300 ml γάλα
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
(η κούπα μου είναι των 200 ml)
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Χτυπάμε σε βαθύ μπολ πολύ καλά τα αυγά με το γάλα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να λιώσει λίγο βούτυρο ή κάποιο ελαφρύ λάδι.
Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα αυγών γάλακτος 4-5 φορές, ώστε να ποτιστούν καλά από το μείγμα.
Κατόπιν της τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Αραδιάζουμε τις τηγανισμένες αυγόφετες σε 1 ή 2 ταψιά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
Κατόπιν σιροπιάζουμε καλά τις αυγόφετες, περιχύνοντας τες με το σιρόπι.
Αφού απορροφήσουν το σιρόπι, είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Αν δεν θέλετε να τις σιροπιάσετε μπορείτε να τις περιχύσετε με μέλι, κανέλλα, γλυκό του κουταλιού, ζάχαρη άχνη ή ότι άλλο σας αρέσει.
Εγώ προσωπικά τις σιροπιασμένες δεν τις αλλάζω με τίποτα.
Στην φωτό βλέπετε να έχω προσθέσει και γλυκό κουταλιού κεράσι.
Αυτό το έκανα για να σας κάνω επίδειξη, και να δείτε τι ωραίο μου έγινε κι εμένα το κερασάκι μου;-)
Η συνταγή είναι φυσικά της Μαρίας μας από εδώ, μόνο που δεν χρησιμοποίησα ασβεστόνερο, διότι που να τρέχω με τις γόβες στις οικοδομές να βρω ασβέστη?
Αν κάποιος έχει σχετικές γνωριμίες, παρακαλώ ας μου στείλει λίγο σβησμένο ασβέστη και υπόσχομαι να ξαναφτιάξω γλυκάκι και να του δώσω ολόκληρο βάζο!!
Πάντως και χωρίς ασβεστόνερο, υπέροχο έγινε το κερασάκι, φουσκωτό φουσκωτό!
Τελικά το κόλπο με το κούνημα της κατσαρόλας είναι καταπληκτικό!!
Να έχετε όλοι μιαν όμορφη εβδομάδα!!
Ελενα μέσα στο θολό μυαλό που λόγω χρόνων υποφέρει από... παύσεις μου θύμησες τις αυγόφετες!
ReplyDeleteΑνάθρεψαν γενιές...
Οσο για τον ασβέστη στείλε μήνυμα να παραλάβεις το δέμα έτσι για να μη λερώσεις τις γόβες σου!
Καλημέρα και φιλιά!
Προχθές βράδυ τις έκανα επειδή μου εμεινε ψωμί..ήταν και μια φίλη μου και τις τσακίσαμε με μέλι και κανέλλα!
ReplyDeleteΑχ βρε Έλενα ιδέες που μας βάζεις πρωί-πρωί... Να είχα μια για το πρωινό...ας ήταν και δύο!
ReplyDeleteΚι όμως... μάλλον είμαι από τους λίγους που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ!!!
ReplyDeleteΕπειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, λέω αυτές τις μέρες που είμαι σε διακοπές, να γουρουνιάσω και να κεράσω τον εαυτό μου ένα τέτοιο πρωϊνό!
Φιλάκια Ελενάκι, καλή βδομάδα...
Καλημέρα Λενιώ μου!!!! Είχα καιρό να περάσω κι αποζημιώθηκα πλήρως σήμερα. Κερασοζελέ, αυγοφέτες, κερασάκι & βερίκοκο από το Μαράκι μας (θα πάω να ζητιανέψω...), παγωτό, ντακοσαλάτα στο υπέροχο σπίτι σου, μηλοπιτάκια, πετροσωλήνες... Όρεξη νά' χεις :))
ReplyDeleteΕύχομαι όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι να κυλήσει έτσι: υπέροχα, γλυκά & νόστιμα!!!
Φιλιά πολλά
Aυγοφέτες για πρωϊνό!!!! Το καλύτερό μου! Τον ασβέστη που ακριβώς να τον στείλω??? Το γλυκό όμως θα μου το παραδώσεις η ίδια!!!
ReplyDeleteΈχω άντρα και κουμπάρο Ηπειρώτες κι όταν ακούν για αυγόφετες παθαίνουν τις σχετικές κρίσεις υπογλυκαιμίας!!!!Εγώ δεν τις έχω φτιάξει ποτέ, αλλά είναι μια ωραία ιδέα για να κάνω έκπληξη στο Βασίλη!
ReplyDeleteΛατρεύω τι αυγόφετεςςςςςςςςς!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Καλή εβδομάδα
Ελενα να γιατι βρεθηκες στο ιντερνικο δρομο μου για να μου μαθεις γρηγορες γευστικες γλυκες γευσεις.Ειπαμε στο γλυκο δεν λεω οχι θα το δοκιμασω δεν εχω ξαναφαει.Ποπη
ReplyDeleteΤέλειες!!! Εγώ τις κάνω με το ψωμάκι που μας ξεμένει...γιατί στο δικό μας σπίτι ή που θα ξεμένουμε ή που δεν θα το ακουμπάμε...μέση κατάσταση δεν υπάρχει!
ReplyDeleteΚαι από πάνω, ζάχαρη ή μέλι, ή ότι γλυκό του κουταλιού κυκλοφορεί..Σουπερ, σουπερ, σουπερ!!
Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει αλλά ποτέ δεν είναι αργά!! Χιχι!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Τις έχω συνδυάσει με τα παιδικά μου χρόνια και την κατασκήνωση που πήγαινα...
ReplyDeleteΤέλειες! Τις τρώω από τότε που ήμουν μικρή και τις φτιάχνουμε στην ανιψιά μου αλλά... όχι με σιρόπι! Αυτή την εκδοχή, πρώτη φορά την βλέπω, καλή μου Έλενα! Γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteκαι με σιρόπι και χωρίς σιρόπι είναι το καλύτερό μου !!!!!!!!
ReplyDeleteΒεβαια το καλυτερότερο είναι αυτό με το γλυκό κεράσι, γιατί μια αδυναμία του έχω !!! γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου, πιστεύω να σου έχει μείνει λίγο κερασάκι για να με φιλέψεις όταν έρθω!!!!
φιλια πολλά πολλά πολλά
Αντιγόνη μου η προσφορά σου δεκτή και ένα μεγάαααλο βαζο για σένα, μόνο και μόνο που σκέφτηκες τις γοβίτσες μου χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλιά Αντιγονάκι!!
Αχτιδούλα μου είμαι σίγουρη ότι εσύ τις φτιάχνεις και μάλιστα σούπερ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νίκη μου για πρωινό είναι τέλειες!!!
ReplyDeleteΔεν μένει ούτε μία όταν τους τις φτιάχνω!
Φιλιά!
Μπέτυ αλήθεια δεν τις έχεις φτιάξει ποτέ??
ReplyDeleteΔοκίμασέ τες μια φορά μονο και θα τις λατρέψεις!!!
Φιλάκια!
Γιώργη μου μας έλειψες, ελπίζω να είσαι καλά και να περνάς τέλεια!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλό καλοκαίρι!
Λιλούκο μου έχεις ασβέστη??
ReplyDeleteΘα έρθω με το γλυκό ανα χείρας να με εφοδιάσεις, διότι η Βου φιλενάδα έχει λέει πολλές συνταγές με ασβέστη να μας δώσει, κι εγώ δεν θάλω να της τον στερήσω;-)
Φιλιά πολλά!
Ευγενία μου όπως έλεγα και στην Μπέτυ, χάνεις αν δεν τις δοκιμάσεις!
ReplyDeleteΕίναι και τόσο εύκολες, ειδικά για κορίτσι προκομμένο σαν κι εσένα!
Φιλιά!
Αστεράκι μου πολλά φιλιά!!!
ReplyDeleteΠόπη επιβάλλεται να τις φτιάξεις και να τις δοκιμάσεις, θα τις λατρέψεις σίγουρα!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Εφάκι μου ότι και να βάλεις από πάνω, σούπερ είναι!!!!
ReplyDeleteΜε σιρόπι όμως..... οι αγαπημένες μου!!!
Φιλάκια!
Τρελοτουρίστρια, ποτέ δεν είναι αργά, συμφωνώ;-)
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Μανουσίνα σας φτιάχνανε στην κατασκήνωση?? Τέλεια!!!!
ReplyDeleteΚική μου οι σιροπιασμένες είναι η εκδοχή που προτιμω!!
ReplyDeleteΝα σου πω την αλήθεια, νόμιζα ότι όλοι έτσι τις τρώνε τις αυγόφετες, σιροπιασμένες, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που λίγοι τις έχουν δοκιμάσει έτσι!
Φιλάκια!
Μαράκι μου συνταγή δικιά σου ήταν δυνατόν να μην μου πετύχει???
ReplyDeleteΤέλειο έγινε το κερασάκι, τραγανό, τραγανό, σου έχω φυλάξει βαζάκι!!!
Φιλιά πολλά!
Δεν σας προλαβαίνω βρε κορίτσια με τα ωραία σας.
ReplyDeleteΑυγόφετες από τα παιδικάτα μου μέχρι τα παιδιά μου.
Φιλιά θαλασσένια.