Ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος, για να απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια.
Κατάλευκο φιλέτο ψαριού, κλεισμένο σε μια αρωματική κρούστα.
Τα παιδιά μου λατρεύουν την πέρκα μαγειρεμένη με αυτόν τον τρόπο και μου την ζητάνε συχνά.
Συνήθως την συνοδεύω με αυτήν την σαλάτα, εσείς όμως μπορείτε να την συνοδέψετε με όποια σαλατούλα σας αρέσει.
Πάμε να την φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
(υλικά ανάλογα με την ποσότητα του ψαριού)
πέρκα φιλέτο
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
μυρωδικά διάφορα (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό κλπ)
2 αυγά καλά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
Στην πράξη:
Θα χρησιμοποιήσουμε 3 πιάτα.
Στο ένα θα βάλουμε αλεύρι.
Στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά.
Στο τρίτο την γαλέτα ανακατεμένη με αλάτι και όποια μυρωδικά μας αρέσουν (εγώ συνήθως βάζω ρίγανη, θυμάρι και αν έχω μαντζουράνα).
Τυλίγουμε πρώτα το ψάρι στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος στο μείγμα της γαλέτας.
Τηγανίζουμε το ψάρι σε μπόλικο καυτό λάδι, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε λίγο για να μην μας «αρπάξει».
Θέλουμε το ψαράκι μας να αποκτήσει μιαν όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Εγώ όπως έχω δηλώσει, πρόβλημα με το τηγάνι δεν έχω και το τηγανητό ψάρι πιστεύω έχει άλλη νοστιμιά.
Η Μαρία όμως ως πιο πρακτική, αφού πανάρει την πέρκα, αντί να την τηγανίσει, στρώνει αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου, και την ψήνει.
Όπως και να την κάνετε, θα απολαύσετε κατάλευκο ψαράκι με μιαν υπέροχη αρωματική κρούστα.
Καλή επιτυχία!!!
Ήρθα πρώτη!!!!!!!! Μεγάλη μερίδα και κρασάκι παγωμένο!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενα,μοσχομύρισε το ψαράκι σου!!Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα με το τηγάνι αλλά προσπαθώ να το περιορίσω στις πατάτες.Τα υπόλοιπα...συμφωνώ με τη Μαρία,λαδόκολλα και στο φούρνο.
ReplyDeleteΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ!!!
ReplyDeleteΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!!
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Αχ, μοσχομύρισε! Έτσι, ακόμα και οι δικοί μου θα το τρώγανε!
ReplyDeleteΛαχταριστό το ψάρι έτσι και σίγουρα για τα παιδιά είναι καμουφλάζ!! λες να το δοκιμάσω για το γιο μου που δεν το τρώει με τίποτα;
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ,ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΖΩ.ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΕΤΣΙ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ.ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ReplyDeleteΠολύ καλή η ιδέα σου Έλενά μου. Στο λέω από τώρα όμως, ότι θα το φτιάξω στο φούρνο χαχαχα.
ReplyDeleteΝα περνάς καλά!!!!
Φιλάκια πολλά!
Γνωρίζω πολλούς που τηγανητό μόνο τρώνε το ψάρι. Με μια τέτοια αρωματική κρούστα λοιπόν, θα βγαίνει ακόμα πιο νόστιμο!
ReplyDeleteΣτα βότανα και λίγο ξύσμα λεμονιού νομίζω θα έδινε έξτρα άρωμα και φρεσκάδα!
Καλό μεσημέρι :)
Η πέρκα ειναι απο τα αγαπημένα μου ψάρια!!!Συνήθως την τρώμε ψημένη στο φούρνο λαδολέμονο, αλλα αυτή η εκδοχή της κρούστας μου αρεσε πάρα πολύ!!!Σημειώνω την συνταγή...
ReplyDeleteΦιλιά!!
Ψαράκι ελαφρύ και μυρωδάτο και σαλατούλα! Ό,τι πρέπει για καλοκαιράκι!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα, Ελενάκι, μέχρι εδώ μοσχομύρισε το ψαράκι σου. Καλοκαιρινό και οικογενειακό αλλά και παρείστικο! Φιλιά. ΥΓ. Το πρόβλημα ακόμα το έχω, τελικά θα μείνω προβληματικά!!!
ReplyDeleteμε ουζάκι πιστεύω ότι πάει.....
ReplyDeleteαλλά και να μην πάει νόστιμότατο...και όυζάκι και πάλι ουζάκι.....νασαι καλά...
Πέρκα ώ! πέρκα!!
ReplyDeleteMMMMMιαμμμμμ! Νομίζω ότι τώρα που περνάω φάση ψαροφαγίας θα δοκιμάσω την υπέροχη πέρκα σου καλή μου Έλενα! Πρέπει να είναι πεντανόστιμη! Καλό μεσημέρι! Φιλιά!
ReplyDeleteΗταν στραβό το κλίμα το φαγε και ο γαίδαρος που λέει και ο λαός μας έτσι την έπαθα και εγώ Λενάκι μου, εχθές δεν μ'εβαζε μέσα το σύστημα και σήμερα δεν είχαμε σύστημα στο γραφείο μέχρι αργά!!! Πιστεύω να μου κράτησες ένα μικρό κομματάκι μια και εχω έρθει καταιδρωμένη και ταλαιπωρημένη !!!!
ReplyDeleteαχ καλά που είσαι και εσύ φιλεναδίτσα μου που μαγειρεύεις γιατί εγώ ΔΕΝ - το έκοψα φαίνεται το άθλημα, φεύγω για διακοπές και έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα !!!! χιχιχιχιχιι
φιλια πολλά πολλά προκομένη φιλενάδα !!!
ωραία συνταγή....ευχαριστούμεεε!!!!
ReplyDelete...irida...
Η επόμενη πέρκα στο σπίτι μου θα γίνει έτσι ακριβώς Έλενα! Πολύ μου άρεσε η συνταγή σου.
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε για την πρόταση.Σήμερα είχα και γω πέρκα αλλά ψητή με άρωμα σκόρδου και δροσερή πατατοσαλάτα .Θα έχω τη συνταγούλα στα υπόψιν γιατί τώρα είμαι σε δίαιτα και.. μάλλον δεν ενδείκνυται ε χάχα .Χάρηκα που σε βρήκα.
ReplyDelete