Wednesday, 3 August 2011

Υγρό κέικ μόκα

Θυμάστε το παγωτό μόκα-σοκολάτα που φτιάξαμε τις προάλλες?
Είναι ένα παγωτό με έντονη γεύση και άρωμα καφέ.
Και για πιο έντονη απόλαυση καφέ, συνοδεύστε το με ένα χορταστικό κομμάτι σιροπιαστού κέικ μόκα.
Το κεκάκι μπορεί να συνοδεύσει επίσης απολαυστικά και το καφεδάκι στο πρωινό σας.

Τι χρειαζόμαστε:
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλιά σούπας μπέικιν
350 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
4 αυγά
1 σφηνάκι Kahlua ή λικέρ καφέ
175 ml γάλα χλιαρό
3 κουταλάκια νες καφέ
για το σιρόπι
300 ml νερό
160 γρ. ζάχαρη καστανή
3 κοφτά κουταλάκια βούτυρο (όχι λιωμένο)
3 κοφτά κουταλάκια νες καφέ
1 σφηνάκι λικέρ Kahlua
Το φτιάχνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν
Διαλύουμε το νες καφέ στο χλιαρό γάλα.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά βούτυρο, αυγά, ζάχαρη, το γάλα με το νες καφέ και το λικέρ.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη στενόμακρη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί το κέικ μας με το κόλπο με το μαχαίρι ή το καλαμάκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για 5 περίπου λεπτά όλα τα υλικά του σε μέτρια φωτιά.
Όταν ψηθεί το κέικ, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε ένα ταψάκι.
Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς του μ΄ ένα μαχαίρι ή με ένα ξύλινο σουβλάκι και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, πριν το κόψουμε σε φέτες και το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!!!

12 comments:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Τι είναι αυτά τα ωραία, Ελενάκι, τώρα που πίνω το καφεδάκι μου! Τι δε θα έδινα για ένα κομματάκι! Φιλιά, καλημέρα.

    ReplyDelete
  3. Δεν θα το προτιμήσω λόγω αρώματος καφέ αλλά αυτό σίγουρα θα αρέσει του Μ.. με χίλια μάλιστα!!!

    Θα κρατήσω τη συνταγούλα μπας και του το φτιάξω!!!

    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  4. Γιάμι!!!
    Υπέροχο
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  5. πειρασμός!!!! κλέβω βουκίτσα!

    ReplyDelete
  6. παρακαλώ, να μείνη και για μένα!!!
    περιμένω την μεριδούλα μου!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. Πολύ καλή ιδέα να προσθέσουμε καφέ στο σιρόπι και επειδή έχει και καστανή ζάχαρη θα γίνεται υπέροχο!
    Η μόκα στα γλυκά και στα παγωτά μου αρέσει πολύ, τέλειο λοιπόν το κέικ! :)

    ReplyDelete
  8. θα κρατησω χαρακτηρα και θα κανω πως δεν ειδα.Ωραια εβγαλα και στοιχακι.Γλυκα φιλια Ποπη

    ReplyDelete
  9. υπέροχο.....παρα πολύ καλό....
    μου φτιάξατε την ημέρα που λένε...
    νασαι καλά

    ReplyDelete
  10. Ax τι μας κάνεις!!!!!

    ReplyDelete
  11. ταιριάζει γάντι με το ελληνικό μου καφεδάκι!!!!
    τέλεια!!!!!
    φιλάκια κούκλες!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Θέλω ένα μεγάλο κομμάτι!!φαίνεται πεντανόστιμο και μυρωδάτο.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete