Μια εύκολη , γρήγορη, τεμπέλικη συνταγή για ψευτο-καρμπονάρα, φτιαγμένη με τον δικό μου ελληνικότατο τρόπο και όχι τον κλασικό ιταλικό!!!!!
Υλικά:
500 γρ ζυμαρικά (σπαγγετίνη η πέννες η αχιβάδες)
400ml κρέμα γάλακτος
100ml γάλα
150 γρ μπέικον
200γρ μανιτάρια (κονσέρβα η φρέσκα)
1 πράσινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Λίγο πριν γίνουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικο τηγάνι την πιπεριά , πολύ ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το μπέικον χοντροκομμένο ίσα ίσα να τσιγαριστεί , όχι όμως να καεί και να σκληρύνει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά που εν τω μεταξύ έχουν βράσει και τα έχουμε σουρώσει.
Τα ανακατεύουμε για ένα λεπτό να πάει η σάλτσα παντού και η ψευτο-καρμπονάρα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυράκι της αρέσκειας μας.
Καλή όρεξη!!!
Tips:
*Κατά την γνώμη μου τα καλύτερα ζυμαρικά για την καρμπονάρα είναι οι πένες και οι αχιβάδες γιατί περνάει μέσα η σάλτσα και δεν μένει στο πιάτο όπως με τα μακαρόνια.
*Αν σας μείνει καρμπονάρα για το βράδυ…λέμε αν…., μπορείτε πολύ εύκολα να την ζεστάνετε ρίχνοντας λίγο γάλα, θα γίνει σαν να την φτιάξατε εκείνη την ώρα.
*Μην το παρακάνετε με το αλάτι, υπολογίστε και το πόσο αλμυρό θα είναι το τυρί που θα την σερβίρετε.
Καλή επιτυχία
Μέτη
Παρακαλω μια μεριδα μπορω να εχω?
ReplyDeleteΔεν την φτιαχνω σπιτι γιατι δεν αρεσει στον συζυγο...
Καλη μερα σε ολα τα κοριτσια φιλια πολλα!!!!
Καλημέρα , καλό Φθινόπωρο κορίτσια :) Είμαι απο τους ανθρώπους που δεν αντέχουν την μυρωδιά του αυγού στα φαγητά ... γι'αυτό και πάντα την καρπονάρα την κάνω έτσι περίπου!
ReplyDeleteΘα την τιμήσω την ελληνικότατη καρμπονάρα σου και σιγά μην αφήσω για το βράδυ!!!
ReplyDeleteΜπορεί να είναι ΨΕΥΤΟκαρμπονάρα αλλά οι θερμίδες σίγουρα είναι αληθινές!
ReplyDeleteΤέλειο φαίνεται!Μπράβο!
Ωραία και απλή καρμπονάρα!
ReplyDeleteΜε την πιπερίτσα της και άνευ αυγών είναι δελεαστικότατη!
ψευτό?????????? καρμπονάρα είναι καλέ!!!
ReplyDeleteκαι συμφωνώ για τις πένες!!!!!
φιλάκια, καλημέρα!!!!!!!!
Εχεις απόλυτο δίκιο για τη σάλτσα στα ζυμαρικά αυτά, κάθε συνταγή απαιτεί και το κατάλληλο ζυμαρικό για να σταθεί ωραία!
ReplyDeleteΚαι εγώ περίπου έτσι την κάνω αλλά δεν μου έχει τύχει να περισσέψει και έτσι δεν είχα προβληματιστεί..Καλό το τιπ με το γάλα, δεν το ήξερα!
Καλημερούδια!
Μην ξεχάσεις να μου φυλάξεις την μερίδα μου ε?
ReplyDeleteΣτα ζυμαρικά λέμε πάντα ΝΑΙ!!!!
Οπως και ειναι ψευτικη η οχι εγω την τρωω και η υπολοιπη οικογενεια οποτε δεν θα πω οχι για ενα τετοιο πιατο.καλο μεσημερι πεινασα.Ποπη
ReplyDeleteΩΩΩΩΩΩΩ! ΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ! ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ! ΦΙΛΑΚΙΑ!
ReplyDeleteΑ Η ΖΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΑΣ !!!!!!!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ!!!!!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΟΥ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; ΧΑΧΑΧΑ ΨΗΦΙΖΩ ΨΕΥΤΟΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ 1000!!! ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΓΕΥΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ!! ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ! ΟΝΤΩΣ ΧΘΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΛΑ Κ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ!!ΥΠΕΡΟΧΗ! ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!! ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑ
ReplyDeleteMέτη,από τα αγαπημένα πιάτα αυτή η "ελληνική" καρμπονάρα!
ReplyDeleteΑντικαθιστώ το μπέικον με καπνιστή γαλοπούλα λόγω λιπαρών.
Φιλιά!
Τι μας έκανες τώρα!!!!!!
ReplyDeleteΥπέροχη η συνταγή! Τα ζυμαρικά είναι πολύ αγαπημένα! Καλό μεσημέρι!
ReplyDeleteΥπέροχη φαίνεται η καρμπονάρα σου Μέτη μου...θα την τιμήσω..οπωσδήποτε.
ReplyDeleteΜετάκο εμείς όπως ξέρεις λέμε ΟΛΟΙ οικογενειακώς ΝΑΙ στην καρμπονάρα σου !!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και γεια στα χεράκια σου !!!
Μετούλι μου τόσοι και τόσοι λένε ναι στην καρμπονάρα σου, εγώ θα πω όχι??
ReplyDeleteΤι είμαι εγώ?? Καμιά δύσκολη ή καμιά ακατάδεκτη?
Jamais!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!
παρα πολύ καλή.....και γρήγορη να υποθέσω....ναστε καλά
ReplyDeleteΟ Ελληνικός τρόπος είναι ΥΠΈΡΟΧΟΣ!
ReplyDeleteΑληθής ή ψευδής, η καρμπονάρα σας σκέτος πειρασμός!
ReplyDeleteΠωπωωπωωωωω! Εγώ τρώω και την αληθινή και τη ψεύτικη καρμπονάρα... κι αυτή φαίνεται λαχταριστή!!! Να περάσω για ένα ταπεράκι;;;; Φιλιά!
ReplyDelete