Αυτό τον χαλβά μου τον πρόσφερε η κουμπάρα μου, η χρυσοχέρα.
Μας άρεσε τόσο πολύ, που τον έφτιαξα την άλλη κιόλας μέρα!!!
Είναι δροσερός και λεμονοπορτοκαλομυρωδάτος !!!
Για να δούμε και πόσο πολύ εύκολα τον φτιάχνουμε!
Υλικά για δυο φόρμες κέικ
(γιατί ποτέ δεν φτάνει η μια !!!!!!!)
10 ποτήρια νερό
1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό (500 γρ.)
1 κιλό ζάχαρη
3 βανίλιες
ξύσμα από 3-4 πορτοκάλια (ακέρωτα)
1 φλούδα λεμονιού
3-4 κουταλιές βούτυρο Βιτάμ
1 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα στην μέση ή φουντούκια ή καρύδια ότι σας αρέσει καλύτερα
1 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα ή καρύδα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 10 ποτήρια νερό, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιών και την φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βγάζουμε την φλούδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένας ωραίος άσπρος χυλός.
Τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Αδειάζουμε τον χυλό στις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν για να τις βάλουμε στο ψυγείο.
Δεν χρειάζεται να βουτυρωθούν οι φόρμες γιατί το βούτυρο που υπάρχει στο μείγμα δεν αφήνει το γλυκό να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Εναλλακτικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένη καρύδα.
Καλή επιτυχία!!!
Vasia B.
Απλος,ευκολος,γρηγορος και πεντανοστιμος χαλβας!!!
ReplyDeleteΠολλες καλημερες και πολλα φιλια!!!
Καλημέρα, ερώτηση κρίσεως> αν τον καβουρντίσω λίγο παραπάνω που μου αρέσει πιό σκουρόχρωμος θα πετύχει? Μη νομίζεις πάντα σας διαβάζω, σας έχω και στο blog-roll μου αλλά εχω σπάνια απορίες. Συνήθως απλά 'κλέβω' τις γεύσεις. Σας στέλνω νόστιμα φιλάκια.
ReplyDeleteΚΟΡΙΤΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ReplyDeleteΝΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ; ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
Υπέροχος Βάσια!!!!!!!!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου!!
Κι αυτά τα λουλουδάκια στο κέντρο του δίσκου, αποθέωση :)
Φιλιά
Καλημέρα
Το πιο νόστιμο και αγνό γλύκισμα, μακράν!!!
ReplyDeleteΤον έβλεπα έτσι ανοιχτόχρωμο στη φωτό αλλά δεν το έπιασα αμέσως!
Δεν βάζει λαδάκι, ε? Μόνο λίγο βιτάμ γι' αυτό το χρώμα του είναι ανοιχτούλι!!! Ακόμα πιο ελαφρύ δηλαδή! Θα φτιαχτεί συντομότατα!
Καλημέρες!
*Χαζή απορία, το βιταμάκι στη φάση με το νερό μπαίνει?
Καλημέρα!!!!! η μια φόρμα απο αυτές που βλέπετε εξαφανίστηκε στο δικό μου σπίτι, είχε βλέπετε την ευγενή καλωσύνη το Βασάκι την μια απο τις δύο να μας την δωρίσει !! όπως φαντάζεστε, λίγος ήταν ο χρόνος της ζωής της !!!!! χιχιχιχι
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου Βασάκι μου και πάντα τέτοια !!!
@ Εφάκι, έχεις δίκιο το διορθώσαμε, βλέπεις ο δαίμων του ....word εξαφάνισε πότε βάζουμε το βιτάμ !!! χιχιχι
φιλια πολλά πολλά
2 2 τις φόρμες????????? ωωω..κατανάλωση μεγάλη βλέπω...!!!
ReplyDeleteθα δοκιμαστεί άμεσα να ξέρεις!!!
φιλάκια, καλημέρα!!!!!!
Μ αρεσει πολύ ο χαλβας και αυτος ο τοσο αρωματισμενος φαινεται τελειος!
ReplyDeleteΑαααααααα...... το περίμενα ότι την μία φόρμα θα την έδινες στην Μαρία και όχι σε μένα, το περίμενα!
ReplyDeleteΚι εγώ λοιπόν θα φτιάξω 4 φόρμες και δεν θα σας δώσω τίποτα για να μάθετε:P
Βασάκι μου ζωγράφισες και πάλι!!!
Φαίνεται σούπερ εξαιρετικός ο λεμονο-πορτοκαλένιος σου!!!
Πολλά φιλάκια!
*καλοσύνη ήθελα να γράψω και το έγραψα με ''ω'' αντί για ''ο''. Θα τρίζουν τα κόκκαλα της φιλολογου μου !!!!!!!χιχιχι!!!
ReplyDeleteΩραίος χαλβάς μου φαίνεται αυτός. Με κουβερτούρα ακόμα καλύτερος υποθέτω. Έλενα μπορώ να πάρω μια από τις 4 φόρμες σου παρακαλώ? Φιλιά
ReplyDeleteΤέλειος ο χαλβάς :)
ReplyDeleteΒάσια,μυρωδάτος κι εύκολος!
ReplyDeleteΛατρεύουμε το χαλβά,εξαφανίζεται αμέσως-τον κλασσικό φτιάχνω.
Φιλιά!
Το αγαπημένο μου γλυκό απ' όταν ήμουν παιδί ακόμα! Δεν λέω ποτέ όχι, ιδιαίτερα όταν είναι λεμονοπορτοκαλομυρωδάτος!
ReplyDeleteΑπαπα! Το κομμάτι της τελευταίας φώτο το γλυκοκοιτάζω εδώ και ώρα! Είμαι που είμαι φαν του χαλβά, με την προσθήκη εσπεριδοειδών νομίζω ξεφεύγει σε άλλη διάσταση!
ReplyDeleteGwgoyla,είναι ακριβώς όπως τα λές!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά,καλό απόγευμα!!!
Ωραιαα!!!!Οτι φαγατε φαγατε θελω και εγωωωωωωω!!!!!!!!Μονες σας τα φτιαχνετε μονες σας τα τρωτε ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩ!!!!!Θα το δοκιμασω μου αρεσει ο χαλβας ετσι ομολογω δεν τον εχω φτιαξει.Για τιμωρια που τρωτε μονες ολα τα κιλα δικα σας σας τα χαριζω.Φιλιααααα!!!!!!!Ποπη
ReplyDeleteGinger,ο χαλβάς αυτός δεν καβουρντίζεται καθόλου γι΄αυτό και το άσπρο του χρώμα!!
ReplyDeleteΕίναι χαλβάς ψυγείου και είναι αρκετά διαφορετικός απο τον συνηθισμένο μας χαλβά!!!!!
Πολλά φιλάκια και καλό απόγευμα!!!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μας επισκέπτεσαι και είμαστε πάντα εδω για οποιαδήποτε απορία σου!!
polu endiaferousa sintagh!k to sxima sou egine teleio!
ReplyDeleteEffie's Sweet Home Designs,να τον δοκιμάσετε είναι δροσερά και αρωματικά διαφορετικός!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλό απόγευμα!!!
Gvarvaki σ΄ευχαριστώ!!!
ReplyDeleteΟσο για το υπέροχο σερβίτσιο δεν θα ξαφνιαζόταν κανείς αν έλεγα ότι είναι της Μαρίας μας,η οποία επιμελήθηκε τη φωτογράφιση!!!!Φιλιά και καλό απόγευμα!!!
Εφη μου δεν είναι μόνο το λαδάκι η διαφορά είναι και όλος ο τρόπος παρασκευής !!!!
ReplyDeleteΓίνεται σίγουρα πιο ελαφρύς πιο αρωματικός και πολύ δροσερός γιατι σερβίρεται απο το ψυγείο!!!
Εύλογη η απορία σου αλλά το Μαράκι μας νομίζω σε κάλυψε!!!!!
Φιλιά και καλό απόγευμα!!!
Μαράκι μου γλυκό νάσαι καλά!!
ReplyDeleteΑλλα μην τα λες έτσι αυτά βρε παιδί μου !!!Να τωρα το Λενάκι μας μου θύμωσε και δεν θα μου δώσει απο τις δικές της φόρμες!!χαχα!!!
Πολλά φιλάκια μωρό μου!!!!
Ζαχαρούλα, όπως κατάλαβες μεγάλες υπογλυκαιμές έπεσαν στην παρέα!!χαχαχα!!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλό απόγευμα!!!
Ελπινίκη,είναι αρκετά διαφορετικός απο τον γνωστό μας χαλβά !!Θα τον έλεγα και πιο καλοκαιρινό ίσως μια και σερβίρεται δροσερός!!
ReplyDeleteΚαλό σου απόγευμα!!!!
Ελενάκι μου είδες τι έκανε τώρα η μαρτυριάρα η φιλενάδα μας?Ούτε εγω ούτε εκείνη θα δοκιμάσουμε απο τις φόρμες σου !:-(
ReplyDeleteΠραγματικά είναι πολύ αρωματικός και δροσερός αυτός ο χαλβάς και όσο μένει στο ψυγείο τόσο πιο ωραίος γίνεται!!!!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Ευάκι απ΄όλα τα υλικά εσένα η κουβερτούρα σε μάγεψε!!!!!Τυχαίο...???? Σοκολατόπληκτο μου εσύ!!!!!
ReplyDeleteΠολλά πολλά φιλάκια!!!
Asteri,είναι διαφορετικός αλλά πολύ αρωματικός χαλβάς και εξαιρετικά δροσερός!!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!!
Ελένη μου δοκίμασε και αυτόν θα σας αρέσει πολύ !!!
ReplyDeleteΕίναι αρκετά διαφορετικός στη γεύση και πολύ δροσερός!!!
Πολλά φιλιά και καλό απόγευμα!!
Simonmad,είναι αρκετά διαφορετικός απο αυτόν που έχουμε μάθει απο παιδιά!!!!Είναι όμως εξίσου υπέροχος!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλό απόγευμα!!!
Ερμιόνη,είναι όλη η παρασκευή του που τον κάνει διαφορετικό απο τον γνωστό μας χαλβά!!!!
ReplyDeleteΗ προσθήκη εσπεριδοειδών βέβαια είναι εκείνη που τον απογειώνει!!!
Καλό σου απόγευμα!!!
Αχ Πόπη μου, μην παίζεις με τον πόνο μας!!!!!
ReplyDeleteΑπο κιλά αλλο τίποτα αυτό το καλοκαίρι. Να δω πως θα τα βγάλουμε απο πάνω μας!!!χαχα!!!!
Φιλιά και καλό απόγευμα!!!
Ειρήνη σ΄ευχαριστώ!!!
ReplyDeleteΟσο για το σχήμα είναι καλή η φόρμα!!
Καλό σου απόγευμα!!
Πωπω μοσχοβόλησε υπερατλαντικά!
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα!
Πολύ αρωματικός χαλβάς από χρυσοχέρες κουμπαρούλες!!!
ReplyDeleteΜε πορτοκάλι και λεμόνι ε,καλό μου ακούγεται!!!
ReplyDeleteΥπέροχος και αρωματικός ο χαλβάς σου!!! Κερνάς 1,2,3 κομματάκια;
ReplyDeleteΩραία ιδέα! Φαίνεται πολύ λαχταριστός!
ReplyDeleteΠΩ! ΠΩ! ΤΟΝ ΛΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΨΑ.ΕΓΩ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΣΥΓΟΥΡΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!
ReplyDeleteκαλός ο χαλβάς και αγαπημένος.....πολύ ωραίος νασαι καλά
ReplyDeleteΠολυ ωραιος ο χαλβας.1 πακέτο σιμιγδάλι ποσα γρ. ειναι;Επειδη εχει μικρα και μεγαλα πακετα.Ευχαριστω πολυ.
ReplyDeleteΕίναι τρεις ξημερώματα και μου τρέχουν τα σάλια με τον μυρωδάτο χαλβά!!!Εύκολος και ελαφρύς!!καλό ξημέρωμα!
ReplyDeleteΚαλημέρα, ωραίο, νόστιμο, μυρωδάτο και εύκολο γλυκάκι για να αρχίσει γλυκά-γλυκά η μέρα μας.
ReplyDeleteΚαλησπέρα! Εγώ μάλλον θα διπλασιάσω τα υλικά για τέσσερις φόρμες, τόσο νόστιμος που φαίνεται χαχα!!!! Γρήγορη και εύκολη εκτέλεση...σε ευχαριστώ πολύ!! Καλώς σε βρήκα!!!!
ReplyDeleteEri,απο μοσχοβολιά άλλο τίποτα!!!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Manousina, ευτυχώς που υπάρχουν και οι χρυσοχέρες κουμπαρούλες μας και μας δίνουν αρωματικές ιδέες!!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Rena,είναι πολύ καλό,δροσερό και αρωματικό !!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Tante Kiki, κερνάω όσα κομμάτια θέλεις !Μη σου πω και μια ολόκληρη φόρμα έτσι εύκολος που είναι!!!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Mia maria,μπορώ να σου πω ότι αδικείται στις φωτογραφίες.Γίνεται πολύ πιο λαχταριστός μετά την πρώτη κουταλιά !!!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!!
Νάσια,να τον φτιάξεις, είναι αρκετά διαφορετικός απο αυτόν που ξέρουμε!
ReplyDeleteΣ΄ευχαριστώ!!
Καλό απόγευμα!!!
Homemade,σ΄ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Anonymous,χρησιμοποίησα το πακέτο των 500γρ.
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!
Ζηλεύω!! θέλω κι εγώ κομμάτι!!λαχταριστό, λαχταριστό!!
ReplyDeleteΦιλάκια
Χρυσάνθη μου,δύσκολη ώρα μπήκες στον πειρασμό!!!
ReplyDeleteΚαλό σου απόγευμα!!!
Helen gr όπως τα λές είναι!!
ReplyDeleteΚαλό σου απόγευμα!!
Ελενα καλώς μας ήρθες!!!
ReplyDeleteΠράγματι σε πολύ λίγη ώρα έχεις ένα δροσιστικό και αρωματικό γλυκάκι!!!!
Καλό σου απόγευμα!!!
Μari, κόπιασε να σε κεράσουμε!!!!!
ReplyDeleteΚαλό σου απόγευμα!!!
Κάνω και εγώ έναν παρόμοιο αλλά με ψιλό σιμιγδάλι πάντως ο δικός σου φαίνεται υπέροχος,ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΣΤΟΣ μπράβο!!!
ReplyDeleteNadia, και με ψιλό σιμιγδάλι πρέπει να γίνεται το ίδιο υπέροχος!!
ReplyDeleteΔοκίμασε την λεμονοπορτοκαλένια του έκδοχή!!!!
Καλό Σ/Κ!!
Una verdadera delicia y muy aromático,una versión espectacular,me encantan sus recetas dignas de copiar,abrazos grandes.
ReplyDeleteRosita Vargas, este es un dulce fresco y muy aromático.
ReplyDeleteMe alegro de que ver nuestras recetas y me gustan.