Saturday 24 September 2011

Χυμός λεμονιού στο ψυγείο, για όλον τον χρόνο !!!!!!!

Λεεεε- καααλέ, λεεειιμονάκι μυρωδάτο, λεμονάκι μυρωδααάτο κι από περιβόλι αφράτο, όπως λέει και το άσμα!!!
Λεμονάκι μυρωδάτο που διατηρείται όλο τον χρόνο στο ψυγείο μας.
Πόσες από εμάς δεν βρεθήκαμε ξαφνικά με μπόλικα λεμόνια που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και μας χαλάνε και τα πετάμε ενώ μετά ξεμένουμε ξαφνικά από λεμόνια και το ανακαλύπτουμε την στιγμή ακριβώς που τα χρειαζόμαστε?
Σήμερα λοιπόν σας έχω ένα κόλπο της μαμάς μου που κάνω με τα λεμόνια και έχω πάντα έτοιμο στυμμένο λεμονάκι στο ψυγείο μου.
ΠΡΟΣΟΧΗ, μιλάμε για το ψυγείο στην ψύξη, και όχι στην κατάψυξη!!!!!

Για πάμε να δούμε τι κάνουμε:
Στύβουμε πρώτα πρώτα τα λεμόνια.
Περνάμε τον χυμό που πήραμε από τα λεμόνια από ένα σουρωτήρι, μετά βάζουμε βαμβάκι στο σουρωτήρι και ξαναπερνάμε τον χυμό.
Επαναλαμβάνουμε 3 φορές, αλλάζοντας το βαμβάκι κάθε φορά.
Οπλιστείτε με υπομονή, γιατί αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα.
Βάζουμε τον χυμό σε μπουκάλια και μετά στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Νομίζετε ότι τελειώσαμε ??
Όχι δεν τελειώσαμε εδώ!!
Είπαμε πρέπει να έχετε υπομονή…..

Στις 3 ημέρες βγάζουμε τον χυμό λεμονιού από το ψυγείο όσο πιο απαλά μπορούμε για να μην ανακατευτεί το ίζημα με τον χυμό.
Στο πάνω μέρος έχει μείνει ένα διαυγές υγρό και στο κάτω μέρος έχουν κατακαθίσει κομματάκια λεμονιού.
Με απαλές κινήσεις βάζουμε το διαυγές υγρό σε καινούριο μπουκάλι και το υπόλοιπο το πετάμε.
Αυτή την διαδικασία την κάνουμε μερικές φορές (ανάλογα με τις ίνες που έχουν τα λεμόνια) μέχρι στο τέλος να μας μείνει ένα πεντακάθαρο υγρό.
Αυτό το απόσταγμα λεμονιού διατηρείται στο ψυγείο για πάρα πολύ καιρό χωρίς να χαλάει , όμως προσοχή είναι αρκετά δυνατό και πρέπει να προσέχετε την ποσότητα που θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά!!!
Καλό στύψιμο!!!
Μέτη

39 comments:

  1. μ εκανες να τραγουδαω πρωι πρωι, ειναι 08.00 η ωρα!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΥΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ReplyDelete
  3. Α, το κόλπο αυτό είναι φανταστικό!!Θα το δοκιμάσω όπως και δήποτε!!

    ReplyDelete
  4. πολύ καλη ενημερωτική ανάρτηση....για ένα ΄λάτρη και όχι μόνο του λεμονιού όπως εγώ....νασαι καλά....

    ReplyDelete
  5. Για να πω την αληθεια ουτε εγω τον γνωριζα αυτο τον τροπο..μονο να τα κανω παγακια ηξερα..χρησιμη αναρτηση,ευχαριστουμε Μετη μου,αν κι εδω πλεον που ζω ειμαι περικυκλωμενη απο λεμονιες..Καλο Σ/Κ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα. Χρήσιμη αυτή η ανάρτηση και αφού διατηρείται κιόλας χωρίς να χαλάει ακόμα καλύτερα....Φιλιά Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  7. καλημέρα!
    Πολύ ενδιαφέρον δεν το γνώριζα. Βέβαια έχει μια σχετική φασαρία για να παρασκευαστεί αλλά αξίζει τον κόπο

    ReplyDelete
  8. Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία και εξαιρετικά χρήσιμη!!!Πρώτη φορά ακούω γι΄αυτόν τον τρόπο!!! Ευχαριστούμε.
    Με τις βιταμίννες όμως τι γίνεται??Διατηρούνται???

    ReplyDelete
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ...ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ,ΠΑΓΑΚΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΛΕΜΟΝΑΚΙΑ.ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΕΤΣΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

    ReplyDelete
  10. Κι εγώ μέχρι τώρα παγάκια έφτιαχνα και έτσι είχα λεμονάκι όλο το χρόνο. Βρίσκω πολύ καλή την πληροφορία που μας έδωσες και σ΄ευχαριστώ!!

    ReplyDelete
  11. Δεν τον ήξερα αυτό τον τρόπο και κάποιες φορές που έχουμε πολλά λεμόνια δεν ξέρουμε πως να τα διατηρήσουμε. Καλή μέρα και Καλό Φθινόπωρο!

    ReplyDelete
  12. όσο ζω μαθαίνω...
    φιλιά πολλά πολλά και καλό Σ/Κ...-:))

    ReplyDelete
  13. Υπέροχο!! Λέω να το δοκιμάσω γιατί το φυσικό είναι πάντα κατά πολύ ανώτερο από τα έτοιμα!!! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  14. ααα ωραια μεθοδος, και χωρις ζαχαρη, οποτε μπορουμε να το βαλουμε και στο φαγακι μας
    σας ευχαριστω κοριτσια

    ReplyDelete
  15. Μετη δεν ξερω γιατι αλλα πριν ακομα δω ποια ανεβασε την μεθοδο ειπα αυτη ειναι η Μετη.Μπραβο για την προταση για χυμο ολο τον χρονο γιατι το παθαινω αυτο με τα λεμονια.Καλο γλυκο χαρουμενο σ)β σε ολες μας.Φιλια Ποπη

    ReplyDelete
  16. Κι εγώ μόνο τα παγάκια ήξερα, όπως λέει και η Βιβ..όσο ζω, μαθαίνω!

    Θα το χρειαστώ το κολπάκι φέτος! Να'΄σαι καλά!

    ReplyDelete
  17. Ένα μόνον θα πω: Τέλειο, τέλειο, τέλειο και απίστευτα χρήσιμο!!!!
    Καλή Κυριακή και φιλάκια στις χρυσοχέρες μας!!!

    ReplyDelete
  18. Πολύ χρήσιμη συνταγή, παρόλο που δε νομίζω να έχω την υπομονή για να την κάνω. (χαχαχα)
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε κορίτσια!

    ReplyDelete
  19. πάρα πολυ καλή ιδέα....τωρα που θα έχουμε και πολλά λεμονάκια....

    ReplyDelete
  20. Μετάκι μου απο την ώρα που μου το είπες μ'εχεις στείλει !!! οπως και τις προλαλήσασες και εγώ μόνο παγάκια έφτιαχνα απο λεμόνια για να τα διατηρήσω. Τώρα λοιπόν με την πρώτη σοδειά, βούρ για στράγγιγμα !!!!!δηλαδή θα σου φέρω μια σακούλα γεμάτη για να μου τα φτιάξεις χιχιιχιχι !!!! είπαμε ότι δεν μου αρέσει εμένα να κάνω αρέσει σε σένα !!!!

    καλό βράδυ μικρούλι μου !!!

    ReplyDelete
  21. Τι ωραίο και χρησιμο κόλπο!!μπράβο είναι καταπληκτικό!!

    ReplyDelete
  22. ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!

    ReplyDelete
  23. Ούτε εγώ τον γνώριζα τον τρόπο αυτό...Τι;Ψέματα να πω;
    Καλά λένε: όσο ζεις μαθαίνεις...
    Θα το δοκιμάσω πάντως.
    Καλή Κυριακή
    Υ.Γ τα μελιτζανοπιτάκια καταπληκτικά!!!

    ReplyDelete
  24. Πολύ καλό. ΕΓώ μέχρι τώρα έφτιαχνα παγάκια από συμό λεμονιού στις ειδικές σακούλες.Ο δικός σου τρόπος μπορεί να είναι πιο χρονοβόρος, αλλά κάτι μου λέει ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερος. Σίγουρα θα το δοκιμάσω.

    ReplyDelete
  25. Ουαου!!! Πολύ χρήσιμη πληροφορία! Σε ευχαριστώ! Αρχίζω το στύψιμο...Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  26. Εγώ απλά τα στύβω και προσθέτω λίγο λαδάκι στο μπουκάλι. Είναι χρήσιμο το λεμονάκι!!!

    ReplyDelete
  27. εδώ είμαστε!!!! αφού όλη η αυλή μας στο σπίτι είναι γεμάτη λεμονιές!!!

    φιλάκια πολλά!!!!!!

    ReplyDelete
  28. Ωραία μέθοδος , θα την εφαρμόσω!!Ξέρεις πόσες φορές απεγνωσμένα ψάχνω για λεμόνι και ανακαλύπτω..οτι δεν εχω???Σε ευχαριστω λοιπόν, πολύ χρήσιμη πληροφορία!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  29. Καλά πολύ χρήσιμο! Ιδίως για μένα, που είμαι περίεργη και πετάω ένα σωρό πράγματα γιατί δεν ξέρω πόσο αντέχουν στο ψυγείο...

    ReplyDelete
  30. Οι συμβουλές σου καλές, θέλω όμως να κρατήσω και το (ψαχνό) του λεμονιού. Νομίζω ότι εκεί έχει όλες τις βιταμίνες, τι προτείνεις να κάνω?

    ReplyDelete
  31. Katia Papaxenou με τον τρόπο που φτιάχνεται αυτό το απόσταγμα λεμονιού, δεν μπορείς να κρατήσεις και το ψαχνό του λεμονιού ,γιατί πολύ απλά σε λίγες μέρες θα μουχλιάσει , ενώ το απόσταγμα μπορείς να το κρατήσεις μήνες στο ψυγείο χωρίς να πάθει τίποτα. Δεν χαλάει ούτε η γευση , ουτε το χρώμα ούτε το άρωμα του.
    Αυτο που σου προτείνω είναι μόλις στύψεις τα λεμόνια να βάλεις τον χυμό σε παγοσακούλες και μετα στην κατάψυξη.
    Καλή σου ημέρα!!!

    ReplyDelete
  32. Σε ευχαριστώ για την καλή λύση που μας εδωσες.Μολις την έφτιαξα και την έβαλα στο ψυγείο
    πιστεύω να την έκανα σωστά .��

    ReplyDelete
  33. αρτεμις

    ReplyDelete
  34. Πολυ καλος τροπος διατηρησης μου αρεσει και γι,αυτο αρχισα την διαδικασια σας ευχαριστω!!!!!

    ReplyDelete
  35. Το φτιάχνω και έχω πάντα χυμό στο ψυγείο όποτε το θέλω! Φανταστική ιδέα! Ευχαριστώ πολύ! Μπορούμε να το κάνουμε και με τα πορτοκάλια?

    ReplyDelete
  36. Αν αντι για βαμβάκι χρησιμοποιήσουμε τα χάρτινα φίλτρα του καφέ είτε μονά είτε διπλά πιστεύω θα κάνει την ίδια δουλειά. Έτσι δεν είναι;

    ReplyDelete
  37. Ο χυμός φρέσκου πορτοκαλιού μπορεί να μπει σε παγοκυστεις και μετά κατάψυξη;;;

    ReplyDelete