Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι δεν είμαι από τα άτομα που θα αφορίσουν οτιδήποτε ετοιματζίδικο και αγοραστό.
Δεν φτιάχνω τραχανά και χυλοπίτες, τα αγοράζω από το σούπερ μάρκετ ή αν είμαι στα πάτρια από τον αγροτικό συνεταιρισμό μας, δεν φτιάχνω ζυμαρικά χειροποίητα, ανοίγω φύλλο μόνο όταν είμαι στο πολύ τσακίρ κέφι, φτιάχνω μόνη μου την σαντιγί αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να χτυπήσω με γάλα και μια garni, φτιάχνω σπιτικό ζωμό αλλά αν δεν έχω θα χρησιμοποιήσω έτοιμο, βιολογικό ή μη.
Θα ομολογήσω όμως ότι εδώ και χρόνια, πουρέ τρώμε μόνο σπιτικό
Ο έτοιμος πουρές είναι μεγάλη ευκολία και μην μου πείτε ότι υπάρχει κάποιος που έστω μια φορά δεν τον έχει χρησιμοποιήσει.
Όμως και ο σπιτικός είναι πανεύκολος, και ναι, η γεύση του και η υφή του δεν έχει καμία σχέση με του εμπορίου.
Δοκιμάστε την συνταγή μου για σπιτικό πουρέ, και είμαι σίγουρη ότι θα αφήσετε πλέον στην άκρη τον έτοιμο.
Τα υλικά μας:
1 κιλό πατάτες
80 γρ. βιτάμ
50 γρ. Μινερβίνη με βούτυρο γάλακτος
150 ml γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού ή λαχανικών (ή 2 κουταλάκια ζωμό σε κόκκους)
Πάμε να τον φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό που να τις καλύπτει αρκετά και στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ζωμό.
Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν – περίπου μετά από 25-30 λεπτά - τις στραγγίζουμε από τα νερά.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά, σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα (όχι στο τέρμα), μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Έτοιμος ο σπιτικός πουρές μας!
Σημειώσεις και tips:
1) Μπορείτε να βάλετε ότι βούτυρο σας αρέσει, εγώ βάζω και μια ποσότητα Μινερβίνη με βούτυρο γάλακτος, γιατί δίνει πολύ ωραίο άρωμα στον πουρέ.
2) Μπορείτε να βράσετε τις πατάτες σε σκέτο νερό ή σε σπιτικό ζωμό ο οποίος θα είναι ανάλογος με το κρέας που θα συνοδεύσει ο πουρές (π.χ ζωμός κότας αν ο πουρές θα συνοδεύσει το κοτοπουλάκι σας).
3) Θα έχετε παρατηρήσει, ότι ο έτοιμος πουρές πιάνει μια κρούστα στην επιφάνεια αν τον αφήσετε ξεσκέπαστο.
Ο πουρές που σας δίνω ΔΕΝ πιάνει κρούστα, δεν ρέει, παραμένει βελούδινος και απαλός μέχρι να … εξαφανιστεί.
4) Ο πουρές συνοδεύει νόστιμα, τόσο τα κοκκινιστά μας όσο και τα λεμονάτα κρεατικά μας!
5) Αν ο ζωμός που θα χρησιμοποιήσετε περιέχει αλάτι, μειώστε ή αφαιρέστε το αλάτι από τα υλικά.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα φίλοι μου!
Καλή εβδομάδα!!!!
ReplyDeleteΥπέροχος σπιτικός πουρές, καλημέρα και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteπούρες το αγαπημένο της κόρης μου !!
ReplyDeleteΚαλημέρα καλή εβδομαδα
ΤΕΛΕΙΟΣ; ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
Το πιστεύεις ότι τώρα τελευταία έχω ξεκινήσει να φτιάχνω σπιτικό πουρέ; Μου φαινόταν κάτι δύσκολο αλλά τελικά δεν είναι καθόλου!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα:)
Καλά Έλενα είσαι μέσα στο μυαλό μου!!
ReplyDeleteΕίμαι κι εγώ από αυτούς που έχουν χρόνια να αγοράσουν έτοιμο πουρέ, τον φτιάχνω όπως εσύ αλλά συνήθως για να ξεμπερδεύω πιο γρήγορα βάζω τις πατάτες στη χύτρα ταχύτητας.
Εχθές δε ο γιός μου, μου λέει:μαμάκα θα μου φτιάξεις αύριο αυτό τον νόστιμο πουρέ που φτιάχνεις; και φυσικά επειδή τρελαίνεται του είπα ΝΑΙ.
Φιλάκια και καλή βδομάδα.
Ελενάκι μου καλημέρα!
ReplyDeleteΕγω θα κρατήσω τη συνταγή σου καθώς είμαι πραγματικά αρνητική στα "ετοιμα" ,θα πρέπει να μην μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο για να αποφασίσω να τα βάλω στο σπίτι μου και πάλι αυτό θα γίνει σπάνια.
Τον πουρέ τον φτιάχνω και αν ταιριάζει με τα φαγητό, τρίβω και λίγο τυράκι να λιώσει μέσα! Μου αρέσει πολύ, είμαι λιχούδα το ομολογώ!
Καλή εβδομάδα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Δεν το συζητώ, ο πουρές του εμπορίου είναι ένα άγευστο και ακατανόμαστο πράγμα σε σχέση με τον σπιτικό!
ReplyDeleteΠάντα σπιτικό κι εμείς! Μας αρέσει πολύ αρωματισμένος με μοσχοκάρυδο! Φιλιά
ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΕΝΑΚΙ....ΤΕΛΕΙΟΣ!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ..
ReplyDeleteΚαλη εβδομαδα καταρχην!
ReplyDeleteΑγαπω τον πουρε πατατας - οπως καθε προιον πατατας βεβαια - και ο σπιτικος εννοειται οτι ειναι μακραν καλυτερος από τον ετοιμο!
τέλειος είναι ο σπιτικός πουρες!με τον άλλον δεν καταλαβαίνεις να τρως πατάτα!καλημέρα!
ReplyDeleteΟτι γίνεται με φυσικά προϊόντα είναι και το καλύτερο.
ReplyDeleteΠΦΦΦ Ο ΠΟΥΡΕΣ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ...ΣΠΙΤΙΚΟΣ Κ ΠΑΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟΣ!!!! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΤΑΚΙ Κ ΤΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ!!! ΠΡΟΣΘΕΤΩ Κ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΠΛΕ...ΧΕΧΕΧΕ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!
ReplyDeleteΤέλειος ο σπιτικός πουρές!
ReplyDeleteTον λατρεύω τον πουρέ! Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλές!
ReplyDeleteπολλά φιλάκια ***
Καλή βδομάδα Ξανθή!!
ReplyDeleteΛιλάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!!
Βίκυ το θυμάμαι που αρέσει στο Κατερινάκι!
ReplyDeleteΝα της δώσεις πολλά φιλάκια!!
Εφάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαράκι μου αλήθεια?
ReplyDeleteΝομίζω δεν υπάρχει τίποτε πιο εύκολο από τον σπιτικό πουρέ!
Φιλάκια!
Mari μου μα είναι δυνατόν να έλεγες όχι στον γιόκα?
ReplyDeleteΝα του τον φτιάξεις του παιδιού να το ευχαριστηθεί!
Φιλάκια!
Ο Δημήτρης αγαπά πολύ το πουρέ το σπιτικό και όχι με σκόνη..Τον κάνει όμως φανταστικό, βάζει και λίγο τριμμένο κρητικό κασέρι μέσα
ReplyDeleteΝίκη μου συμφωνώ, ο σπιτικός πουρές είναι ο καλύτερος!!
ReplyDeleteΚαι το τριμμένο τυράκι πολλές φορές ταιριάζει όμορφα!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Μπράβο Ελενάκι...τώρα μόλις το είδα και πάω να φτιάξω για το βράδυ... Δεν θα τον συνοδεύσω με κρεατικό αλλά με μια σαλατούλα...υπέροχος!!!
ReplyDeleteΕρμιόνη το μοσχοκάρυδο ταιριάζει όμορφα στον πουρέ, παλιότερα έβαζα, τώρα οι γιοί μου μου δήλωσαν ότι δεν το προτιμούν, οπότε τι να κάνω? το αφαίρεσα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κατερινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Γεια σου Μάγδα μου!
ReplyDeleteΝα έχεις μιαν όμορφη εβδομάδα, φιλιά!
Δήμητρά μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου εβδομάδα!
Ζετάκι είμαστε κομπλέ και οι καλύτερες, χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ζετάκι είμαστε κομπλέ και οι καλύτερες, χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Βάσω μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Δροσοσταλίτσα μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Αχτίδα μου, ωραίο θα είναι και με το τριμμένο τυράκι!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Ευάκι πολλά πολλά φιλιά!
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!!
ΕΛΕΝΑ μου, ο σπιτικός πουρές δεν συγκρίνεται με τον έτοιμο αλλά ο δικός σου πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμος. Προσωπικά, του προσθέτω τυράκι τριμμένο κι ελάχιστο μοσχοκάρυδο... τέλειο συνοδευτικό πιάτο!!!! Να είσαι καλά για την υπέροχη ανάρτηση αν και... μου άνοιξες την όρεξη και μόλις επέστρεψα από τα μαθήματα και δεν έχω πουρέ!!!!!!!:((((
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
ReplyDeleteE ναι λοιπόν, το παραδεχόμαστε κι εμείς, έχουμε πάρει ετοιματζίδικο! αλλά όπως λες κι εσύ δε συγκρίνεται με τίποτα με το σπιτικό!!
ReplyDeleteΚαι ο πουρες και το κρεατάκι από δίπλα φαίνονται πεντανόστιμα!!
Φιλούρες
Εγώ πάλι όλα τα άλλα τα παίρνω έτοιματζίδικα αλά τον πουρέ ποτέ μια φορά δοκίμασα και μόνο για πουρές πατάτας δεν έμοιαζε!!!
ReplyDeleteΕιδικά πουρέ Έλενα δεν έχω αγοράσει εδώ και 25 χρόνια, ίσως και περισσότερα τώρα που το σκέφτομαι! Άλλο πράγμα ο σπιτικός!
ReplyDeleteΚικίτσα μου εγώ όπως γράφω και παραπάνω το μοσχοκάρυδο το σταμάτησα, δεν το θέλουν πια οι γιόκες μου στον πουρέ!
ReplyDeleteΚαι του πηγαίνει τόσο όμορφα!!!
Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Pela και Sofi χα χα χααα
ReplyDeleteΜ' αρέσει που είσαστε ειλικρινείς!
Πραγματικά ο σπιτικός είναι καλύτερος όμως, τι να λέμε τώρα?
Φιλάκια!
Ρενάκι έχεις απόλυτο δίκιο!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Vita μου εσύ τόσες και τόσες νοστιμιές φτιάχνεις, στον πουρέ θα κολλούσες?
ReplyDeleteΦιλάκια!
Από τα πιο αγαπημένα φαγητά!
ReplyDeleteΚαι φυσικά πάντα σπιτικός!
Να είσαστε καλά κορίτσια μου και
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
'Ελενα καλησπέρα ...φυσικά και μόνο σπιτικός...ξέρεις τι βάζεις μέσα....καλό μήνα με πολλά μαγειρέματα....
ReplyDeleteΣπιτικό κι εμείς τρώμε. Τα παιδιά μου τον λατρεύουν.
ReplyDeleteΤο πιο εύκολο φαγητό είναι. Που να τρέχεις τώρα στο σουπερ να παιρνεις τον έτοιμο...χάνεις χρόνο
Ωραίο το tip με το λίγο βούτυρο γάλακτος. Δίνει νοστιμιά
Δεν συγκρινεται με τιποτα με τον ετοιμο.Κι εγω πάντα σπιτικό φτιάχνω και τον κανω οπωσ η κικιτσα με μοσχοκαρυδο και τυρακι τριμμενο μας αρεσει επισης αντι για φρεσκο γαλα να βαζουμε αραιωμενο νουνου ειναι πολυ νοστιμος.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!
ReplyDeleteΣυμφωνώ , μόνο σπιτικός πουρές!!Είναι ακαταμάχητος!!!Καλό μήνα!!!
ReplyDeletePoly lahtaristos fainetai,Elena!!Egw prosthetw kai ena skordo psimeno sto fourno otan variemai ton aplo poure..Kalo mina kai kala mageiremata! XO
ReplyDeleteΑντιγόνη μου καλό μήνα, πολλά φιλιά!
ReplyDeleteMia μου ο σπιτικός είναι σίγουρα ο καλύτερος!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Marion βάλε λίγο βούτυρο γάλακτος, ξέρεις τι ωραίο άρωμα δίνει?
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό μήνα!
Νάσια μου πεντανόστιμος θα γίνεται ο πουρές σου, είμαι σίγουρη!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νάσια μου πεντανόστιμος θα γίνεται ο πουρές σου, είμαι σίγουρη!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλό μήνα Χρυσάνθη μου, φιλιά!
ReplyDeleteΧαρούλα αυτό με το σκόρδο δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό μήνα!
Καλά Ελενα , διαβάζοντας την αρχή του ποστ σου νόμισα ότι τα είχες γράψει για μένα ... και εγω αυτής της λογικής είμαι... χαχαχα
ReplyDeleteΚαι επειδή και εγώ σταμάτησα να φτιάχνω πουρέ του εμπορίου και κάνω διάφορες συνταγές για να πετύχω αυτή που θα καθιερώσω .. θα δοκιμάσω και τη δική σου.
Φιλιά πολλά !!!
Κωνσταντίνα μου δοκίμασε κι αυτήν, την κάνω χρόνια και μου πετυχαίνει πάντα.
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό μήνα!
59 σχόλια για πουρέ! Απίστευτο. Κι όμως σωστό γιατί σαν τον σπιτικό κανένας.
ReplyDeleteΔοκίμασε αντι ΒΙΤΑΜ (δεν είναι καλές οι μαργαρίνες, εν γένει) να βάλεις φρέσκο βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ ή ακόμα καλύτερα - βρεις - το βούτυρο του ιδρύματος Τοσίτσα-Αβέρωφ. ΄Αλλη γεύση!
φιλιά Νένα
Νένα μου συμφωνώ, σαν τον σπιτικό πουρέ δεν είναι κανένας.
ReplyDeleteΓια τις μαργαρίνες θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, δεν έχω πειστεί ότι όλες είναι βλαβερές.
Μην ξεχνάς ότι το βούτυρο είναι ζωϊκής προέλευσης και περιέχει κορεσμένα λίπη που αυξάνουν την χοληστερόλη στο αίμα, ενώ οι μαργαρίνες πολυακόρεστα φυτικά έλαια.
Προσωπικά δεν καταδικάζω κανένα από τα δύο, σίγουρα όμως και τα δύο πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
Φιλιά!
Ελενάκι σήμερα η συνταγή σου θα συνοδέυσει το Κυριακάτικο τραπέζι και θα τον φάμε στην υγειά σου!Φιλάκια
ReplyDeleteωχ αμάν κι έχω μια πείνα!!!!να σε ρωτήσω έχεις σπουδάσει μαγειρική και ξέρεις να φτιάχνεις όλα αυτά;;μπράβο σου για τις συνταγές που μοιράζεσαι μαζί μας!!!!πολλά φιλάκια!!να είσαι καλά!!!
ReplyDeleteXαρούλα μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Maya μου πολύ γέλασα με το σχόλιό σου!
ReplyDeleteΚαμιά από όσες γράφουμε εδώ μέσα δεν είναι επαγγελματίας μαγείρισσα, ούτε διεκδικούμε δάφνες και διακρίσεις.
Το κέφι μας κάνουμε όλες, την αγάπη μας για την μαγειρική μοιραζόμαστε μαζί σας και τις όποιες γνώσεις αποκτήσαμε τόσα χρόνια μαγειρεύοντας για τους αγαπημένους μας!
Πολλά φιλάκια!
χαίρομαι πολύ που σας βρήκα!! χιχιχιχιχ!!! :))))
ReplyDelete