Wednesday, 9 November 2011

Κρέμα μήλου


Λαχταριστή κρέμα με άρωμα μήλου και κανέλας.
Την συνταγή ανακάλυψα στις Γλυκές Ιστορίες του Παρλιάρου και ήταν αυτή που μου έκανε το μεγαλύτερο κλικ.
Έχω κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στην εκτέλεση, αλλά αυτό που σίγουρα θα κάνω την επόμενη φορά, είναι να διπλασιάσω τα υλικά.
Διότι τα υλικά που θα σας δώσω, δίνουν μόνο (κλαψ!) 4 μικρά μπολάκια λαχταριστής κρέμας, η οποία ούτε που κατάλαβα για πότε εξαφανίστηκε!!
Πάμε να την φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
500 ml έτοιμο χυμό μήλου (θα τον βρείτε στα Σ/Μ)
1 ξύλο κανέλλας
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
σκόνη κανέλλα για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
Κρατάμε 100 ml από τον χυμό μήλου στην άκρη και βάζουμε τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να βράσει, μαζί με το ξύλο κανέλας.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Στον χυμό που κρατήσαμε στην άκρη, αναμειγνύουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μικρά πλαστικά ή μεταλλικά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να στερεοποιηθούν.
Για να τα ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την βάση τους σε καυτό νερό.
Τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι, τα πασπαλίζουμε με κανελίτσα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

UPDATE:
Η φίλη Μαρίνα Αντωνίου, έφτιαξε την κρέμα μήλου και μας έστειλε φωτό!
Υπέροχη δεν έγινε??

73 comments:

  1. Καλημέρα Έλενα. Τι ωραία και αρωματική που φαίνεται αυτή η κρεμούλα. Και πανεύκολη επίσης! Υποθέτω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε και άλλες γεύσεις με τη ποικιλία των χυμών που υπάρχει στο εμπόριο. Μόλις γυρίσω σπίτι θα το φτιάξω. Φιλάκια.

    ReplyDelete
  2. Ελενακι παρα πολυ ωραια δειχνει η κρεμουλα αυτη θα την δοκιμασω κι εγω ειναι και πολυ ευκολη επισης..
    Καλη σου μερα φιλακια πολλα!!!

    ReplyDelete
  3. Ελαφρύ γλυκάκι και εύκολο Έλενα. Μπράβο που το δοκίμασες και μας το συστήνεις.Σε εμπιστευόμαστε!

    ReplyDelete
  4. ΕΛΕΝΑΚΙ μου γλυκό, τί υπέροχη κρέμααα;; Για μικρούς και μεγάλους, κρέμα υγιεινή και χωρίς πολλές θερμίδες. Να είσαι καλά ...μου γλύκανες το πρωινό!!! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα..μα τι να κάνουν μόνο 4 μπολάκια..φαίνεται υπέροχη..ήδη μοσχομύρισε η κανέλα..φιλιά

    ReplyDelete
  6. Μμμμμμμ, φαινεται πολυ νοστιμη και πανευκολη! θα την δοκιμασω κι εγω!Φιλια!

    ReplyDelete
  7. Πρεπει να ηταν πολυ νοστημη! Μηλο με κανελα ειναι απο τους αγαπημενους μου συνδυασμους!

    ReplyDelete
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
    ΜΜΜ! ΠΟΛΥ ΩΜΟΡΦΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ! ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!

    ReplyDelete
  9. Ελενα τι ειδαν τα ματακια μου φαινεται λαχταριστη και με λιγες θερμιδες νομιζω ετσι?Ποπη

    ReplyDelete
  10. Ελενάκι,τι πρωτότυπη,ελαφριά και νόστιμη κρεμούλα!
    Μ΄αρέσουν αυτές οι γεύσεις!
    Για πες μου,ο χυμός είναι φρέσκο μήλο ή μακράς διάρκειας της Αμ..α;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. ΚΑΤΕΡΙΝΑ9 November 2011 at 13:23

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ Η ΚΡΕΜΟΥΛΑ,ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΛΑΙΤ!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

    ReplyDelete
  12. Ειρήνη μου καλημέρα!
    Πιστεύω πως μπορείς να την φτιάξεις με διάφορους χυμούς και να πάρεις λαχταριστές μυρωδάτες κρεμούλες.
    Σύντομα θα το επιχειρήσω κι εγώ με διαφορετικούς χυμούς και αρώματα, πάντα σε διπλάσιες ποσότητες, για να πάρω τουλάχιστον 8 κρεμούλες.
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  13. Γωγούλα μου βλέπεις και την εκτέλεση, απίστευτα εύκολη κρεμούλα.
    Γίνεται σφιχτή και μυρωδάτη, εμένα στην γεύση και στην υφή μου θύμισε πολύ μουσταλευριά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  14. Vita μου σας την συστήνω ανεπιφύλακτα, πολύ καλή συνταγή!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  15. Κικίτσα μου δοκίμασέ την και θα γλυκαθείς ακόμα πιο πολύ χα χα χαα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Μαρία μου, έλα ντε!!
    Τι να μας κάνουν 4 μπολάκια???
    Γι αυτό κι εγώ θα διπλασιάσω - μην σου πω θα τριπλασιάσω - τις δόσεις την επόμενη φορά!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Κωνσταντίνα μου δοκίμασέ την, είναι σκέτη απόλαυση!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Ελπινίκη μου υπέροχος συνδυασμός, συμφωνώ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  19. Εφάκι μου καλή σου μέρα!
    Σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  20. Πόπη μου ναι, και νόστιμη και λάϊτ!
    Να έχεις μιαν όμορφη μέρα!

    ReplyDelete
  21. Γεια σου Έλενα! Μύρισαν τα μήλα με την κανέλα σε όλη την μπλογκοπαρέα!!!
    Φιλάκια :)

    ReplyDelete
  22. Ελενάκι μου πρώτα απ' όλα λέγε ελεύθερα όποιο όνομα θέλεις.
    Εμείς δεν διαφημίζουμε κανέναν, ούτε καν διαφημίσεις δεν έχουμε στο blog μας, αλλά αν χρησιμοποιούμε ένα συγκεκριμμένο προϊόν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε την μάρκα του, και όποιος φτιάξει την συνταγή μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια μάρκα θέλει.

    Χυμό μακράς διαρκείας χρησιμοποίησα, όχι φρέσκο.
    Και μάλιστα επειδή δεν εύρισκα σκέτο χυμό μήλου, αλλά συνδυασμένο με διάφορα άλλα φρούτα, πήρα έναν εισαγόμενο (Don Simon).
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. Κατερίνα μου μπορείς να φας άφοβα από αυτήν την κρεμούλα πιστευω!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  24. Κωνσταντίνα μου να σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  25. Έλενά μου τι όμορφο που ειναι! Ελαφρύ αλλά λαχταριστό!
    Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  26. Ωραίο γλυκό! Ελαφρύ, αρωματικό, το τρώμε χωρίς τύψεις! Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Αχ βρε Ελενα ..

    Φαίνονται λαχταριστές ... οπότε θα τις δοκιμάσω και εγώ !!

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  28. Ααααχ τι νόστιμό που φαίνεται Ελενάκι μου!!!
    Θα πάω σε λίγο στο supermarket και θα εφοδιαστώ τα απαραίτητα χαχαχα
    Φιλάκια
    Υ.Γ. Σ' ευχαριστώ που μου "άνοιξες" τα μάτια στην ανάρτησή μου, νύσταζα χθες χαχαχαχα

    ReplyDelete
  29. Ελενακι φαινεται πολυ νοστιμο!!!!Θα το δοκιμασω κι εγω!!!!!!!Φιλακια!!!!

    ReplyDelete
  30. Εισαι ανελεητη τερμα και τελειωσε!

    ReplyDelete
  31. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!!!!(ΑΧ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ).ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΕΓΩ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΣΕΝΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ? ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΨΑΞΩ? ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

    ReplyDelete
  32. Eri μου σήμερα το ξανάφτιαξα, μας άρεσε πάρα πολύ!
    Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  33. Ερμιόνη μου τις τύψεις κάνουμε πως δεν τις νοιώθουμε χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Κωνσταντίνα μου να το δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  35. Ροδούλα μου είχε πολύ πλάκα!
    Κοίταζα, ξανακοίταζα, μετά είπα ότι αυτή η Ροδούλα πρέπει να μ' αγαπάει πάρα πολύ για να με γράψει δυο φορές χα χα χααα!!
    Πόσες φορές να ξερες γράφω αναρτήσεις με το μάτι μισόκλειστο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  36. Katrina μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  37. Λίλα, είδες τι σκληρή γυναίκα είμαι φαντάζομαι, ε?? χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  38. πολύ γλυκιά και ωραία πρόταση...να σαι καλά .....υπέροχο

    ReplyDelete
  39. Νάσια μου αν δεις, οι συνταγές μου είναι όλες εύκολες και απλές, απωθημένο από τα χρόνια που δούλευα, και που είχα ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο για πάρα πολλές δουλειές.
    Οπότε φρόντιζα να μαγειρεύω φαγάκια εύκολα, γρήγορα, αλλά πάντα νόστιμα!

    Η μερέντα ναι, η δικιά μου είναι.
    Κοίταξε στα δεξιά, θα δεις τις Κατηγορίες.
    Βρες την Κατηγορία "Γλυκά"
    Εκεί είναι ταξινομημένες οι συνταγές μας αλφαβητικά.
    Ετσι εύκολα θα βρεις την μερέντα στο γράμμα Μ.
    Εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Παναγιώτη μου να σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  41. Γεμισε μυρωδιες ο τοπος Ελενα,μηλο και κανελλα ωραιος συνδυασμος.Ευκολη κρεμα που σιγουρα θα δοκιμασω.

    ReplyDelete
  42. Μοσχομύρισε μήλο και κανέλα!
    Ο Παρλιάρος είναι εγγύηση!

    ReplyDelete
  43. Xa!xa! auth thn stigmh,apolambanw einai gluka,einai thauma!!! ekana kai kati akoma!!!edesa ligo xmo me elaxisth zaxarh kai eriksa telos merikes stagones koniak!!!to perielousa mazi me thn kanella!!!mmmm!!!kardoula mou na mporousa na sas to prosfero!!!
    filia apo kardias!!!Elena mou!!!
    sas agapw!!kleiw!!!

    ReplyDelete
  44. Καταπληκτική ντελικάτη αρωματική υπέροχη η κρέμα σου Λενάκι!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  45. Ελενα ..καλησπέρα ...ελπίζω να είσαι καλά....το παιδάκι σου έφυγε φαντάζομαι....και τόριξες στις κρέμες....εεεε??? Λοιπόν πρέπει να είναι τέλεια...αν δεν βάλω χυμό και βάλω μήλο λιωμένο θα γίνει???φιλιά...

    ReplyDelete
  46. Ελενα η κρέμα είναι λαχταριστή. Θα την κάνω οποσδήποτε. Σε ευχαριστώ πολύ και από εδώ για την ενημέρωση σχετικά με τις παραδοσιακές συνταγές για το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες. θα στείλω μια συνταγή. Καλό σου βράδυ!

    ReplyDelete
  47. Α, την είχα δει κι εγω την κρεμούλα αυτή αλλά τώρα που το λες κι εσυ θα τη δοκιμάσω σίγουρα! Ο συνδυασμός μήλου-κανέλας είναι αγαπημένος και θα μας αρέσει, είμαι βέβαιη!
    Φιλιά Ελενάκι, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  48. Ελενα καλησπέρα τι ωραία κρεμουλα είναι αυτή!!!!!! Εκτός απο χυμό μήλου μπορούμε να βάλουμε ο,τι αλλο χυμό θέλουμε;

    ReplyDelete
  49. Μμμμ μοσχομύρισε μήλο και κανέλα και μου σπασε τη μύτη.Θα τη φτιάξω!
    Φιλάκιααααααααα

    ReplyDelete
  50. Δημιουργία μου να την δοκιμάσεις!
    Είναι πανεύκολη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  51. Mia Maria, Μαράκι μου συμφωνώ απόλυτα, σχεδόν ποτέ συνταγή του δεν μου έχει αποτύχει!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  52. Κλειούλα μου αγαπημένη, την έφτιαξες κιόλας χρυσοχέρα μου??
    Η σάλτσα με την οποία την περιέχυσες θα της πηγαίνει πάαααρα πολύ, σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  53. Γιώργη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  54. Mia μου αύριο το πρωί φεύγει ο γιόκας μου, δεν έχει φύγει ακόμη!
    Μετά θα το ρίξω στα δάκρυα, όχι στις κρέμες;-)
    Αχ βαχ!!!

    Δεν γίνεται με λιωμένο μήλο η κρεμούλα, θέλει υγρό, δηλαδή χυμό!
    Θα τον βρεις σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετς.
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  55. Θεανώ μου παρακαλώ,αλλά σιγά το πράμα, δεν έκανα και τίποτε σπουδαίο!
    Να στείλεις οπωσδήποτε!
    Καλή επιτυχία εύχομαι!

    ReplyDelete
  56. Νίκη μου δοκίμασέ την!!
    Τόσο απλή αλλά τόσο υπέροχα νόστιμη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  57. Ροδάνθη μου μπορείς να βάλεις ότι χυμό θέλεις!!
    Κι εγώ τώρα που την ανακάλυψα, θα την δοκιμάσω και με άλλες γεύσεις και αρώματα!
    Μόνο αύξησε τις δόσεις, για να πάρεις πιο πολλές κρεμούλες!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  58. Φιλάκια κι από μας Χαρούλα μου, σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  59. Πολύ ελαφρύ και νόστιμο γλυκό...Αυτός που σίγουρα θα ξετρελαθεί είναι ο άντρας μου...Φιλιά

    ReplyDelete
  60. Πρωτότυπη και πολύ εύκολη για το νόστιμη είμαι επίσης σίγουρη.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  61. Εξαιρετική, Ελενάκι, γεύση και εμφάνιση. Πού να μείνει μπολάκι! Την άλλη φορά, σε παρακαλώ, σκέψου κι εμένα! Φιλιά.

    ReplyDelete
  62. Μιαμ μιαμ! Ελαφριά, εύκολη και αρωματική! Θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα! Καλή συνέχεια φιλιά!

    ReplyDelete
  63. Υπέροχη και...κανελάτη!Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  64. Ευάκι φτιάξτο του αντρούλη σου, θα του αρέσει πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  65. Μαράκι μου δοκίμασέ το οπωσδηποτε, είναι από τα γλυκάκια που πιστεύω σου αρέσουν!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  66. Φοίβη, μα δεν είναι???
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  67. Ελενάκι μου το ξανάφτιαξα και διπλασίασα την δόση αυτή τη φορά, ε μαααα.... τι να μας κάνουν 4 μπολάκια??? χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  68. Pela και Sofi σας ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  69. Μπισκοτένια μου χα χα χααα!
    Μ' αρέσει το γαλλικό σου!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  70. Μάρα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  71. πολύ πολύ ωραία...την έφτιαξα αλλά δεν την έβγαλα απο το μπολάκι γιατί φοβήθηκα μη διαλυθεί...επίσης πρόσθεσα καρύδι και κανέλλα απο πάνω...τέλεια και πολύ ελαφριά

    ReplyDelete