Ένα φαγάκι που συνηθίζουν στα μέρη μου, πολύ πολύ νόστιμο!
Τρώγεται ευχάριστα τόσο ζεστό όσο και κρύο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια «γλυκά» χόρτα θέλουμε, όπως σέσκουλα, λάπατα, ραδίκια γλυκά, μυρώνια, καυκαλίθρες κλπ
Το φαγάκι γίνεται γλύκισμα!
Σηκώνει πολλές βουτίτσες με φρέσκο ψωμάκι, σηκώνει και λίγο καλό κρασάκι!
Το τυράκι που θα χρησιμοποιήσετε, προτείνω να είναι φέτα πικάντικη και λίγο καυτερή. Αλλιώς και μια απλή πικάντικη φετούλα, μια χαρά θα είναι.
Τα υλικά μας:
1000 – 1200 γρ. διάφορα χόρτα γλυκά (ραδίκια, λάπατα, μυρώνια, καυκαλίθρες κλπ)
200-250 γρ. φέτα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μέτριες φρέσκες ντομάτες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
Πάμε να το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό τα χορταρικά.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγα λίγα τα χόρτα, ανακατεύοντας συχνά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ χωρίς να τον διαλύσουμε σε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Νερό συνήθως δεν προσθέτω γιατί βγάζουν τα χόρτα, αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο, θέλουμε το φαγάκι να μείνει με την σάλτσα του, χωρίς πολλά υγρά.
Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα ή μέχρι τα χορταρικά να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το τυρί χοντροτριμμένο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μιαν ακόμα βράση ανακατεύοντας.
Έτοιμο, πεντανόστιμο και νομίζω αρκετά υγιεινό!
Απολαύστε το!
Καλή επιτυχία!
Να κι ένα πολύ όμορφο βραβείο που μας χάρισαν οι φίλες μας Sophie και Ροδούλα, και τις ευχαριστούμε από καρδιάς.
Το χαρίζουμε με την σειρά μας σε όλη την μπλογκοπαρέα μας!
Καλημέρα!!!
ReplyDeleteΑυτή η συνταγή λες και είναι γραμμένη για μένα...χχχχ
Εχει και λαϊκή σήμερα..μια χαρά μου "έκατσε"!
Φιλιά στα κορίτσια μου!
Εχω φαει τετοιου ειδους φαγακι Ελενακι μου και ειναι μουρλιααααα!!!
ReplyDeleteΠολλες καλημερες και πολλα πολλα φιλακια!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ!
ReplyDeleteΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ; ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!!!!!!!!
ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!
Εμείς αύριο έχουμε λαϊκή οπότε το φαγάκι θα το φτιάξω αύριο το μεσημέρι!!!Πολύ μου αρέσει!!!!Φιλάκια !!!Καλημέρααααααα!!!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια για το βραβείο σας!!
ReplyDeleteΩραίο το φαγάκι σου Ελενάκι αν και δεν ξέρω πως θα το δεχτούν τα αγόρια της οικογένειας μου!
Καλημέρα ωραίο ακούγετε το φαγάκι σου,έτσι βέβαια δεν το έχω φάει ποτέ.Εμείς εδω τα χόρτα τα κάνουμε κρασάτα με ντομάτα(θα τα δείτε σε μια απο τις επόμενες αναρτήσεις λόγο κρίσης ούτε αυτά δε βγαίνουν).Να είσαι καλά φιλιά.
ReplyDeleteΔεν το εχω δοκιμασει ποτε για να πω την αληθεια. Μικρη απεφευγα συστηματικα οτι ειναι πρασινο και τωρα πια που τα τρωω, εχω κενα να αναπληρωσω!
ReplyDeleteΈλενα,δεν το ξέρω αυτό αυτό το φαγάκι,αλλά τα υλικά του πάντα αγαπημένα!
ReplyDeleteΗ φέτα έρχεται να δέσει τη νοστιμιά.
Όταν έχω χόρτα θα το δοκιμάσω.
Φιλιά!
ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙΦΑΓΗΤΌ!! αΠΛΌ ΚΑΙ ΥΠΈΡΟΧΟ!!! ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΙΕΙΝΟ!
ReplyDeleteΠΑΣΤΑΦΛΏΡΑ
Καλημέρα Ελενάκι! Νόστιμη και υγιεινή η πρότασή σου! Για έλα μια βόλτα από μένα, έχω κατιτίς για σένα! Φιλιά!
ReplyDeleteΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΑΚΙ....ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΕΝΑΚΙ!!!
ReplyDeleteΠραγματικα υπεροχο φαγακι ζΕλενακι μαε!
ReplyDeleteΕλενά μου γειά σου! Στο σπίτι μου τα χόρτα τα κάναμε μονο πίτες ή άντε βραστά με λαδολέμονο! Οταν ηρθα για σπουδές στην Αθήνα έτυχε να πάω στο σπίτι μιας συμφοιτήτριάς μου και η μαμά της είχε αυτό το φαγάκι συνοδευμένο με ψάρι.. Επαθα πλάκα! Το αγάπησα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Μου αρέσει κάθε φαγητό που έχει χόρτα..έτσι δεν το έχω κάνει μα τα βραστά τα χόρτα αν και ξέρω οτι δεν είναι σωστό τα τρώω με τυρί!
ReplyDeleteΑντιγονάκι μου ήμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσε αυτό το φαγάκι!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Γωγούλα μου νομίζω μόνο όποιος το έχει δοκιμάσει το έχει εκτιμήσει!
ReplyDeleteΠραγματικά πολύ νόστιμο!
Φιλιά!
Εφάκι έχουμε, έχουμε!
ReplyDeleteΓιορτάζει η αδελφούλα μου!
Σε ευχαριστούμε πολύ!
Φιλάκια!
Σοφάκι φτιάξτο και θα με θυμηθείς!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Μαράκι κι εγώ έτσι έλεγα, αλλά όλα τα αγόρια μου το καλοτρώνε όποτε το φτιάχνω (σαν συνοδευτικό πάντα, έτσι? χα χα χαα) , δοκίμασέ το από περιέργεια!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ροδάνθη περιμένω την συνταγή για τα κρασάτα, κάτι τέτοιες συνταγές τις κυνηγάω!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελπινίκη γέλασα με το σχόλιό σου!!!
ReplyDeleteΜην κοιτάς τι κάναμε μικρά, που είμασταν σκασμένα τα περισσότερα!
Ευτυχώς μεγαλώνοντας μαθαίνουμε να εκτιμάμε κάποια πράγματα!
Φιλάκια!
Ελενάκι μου πανεύκολο φαγάκι, απλό και νόστιμο!!
ReplyDeleteΚαι η φέτα δίνει νοστιμιά, αλλά κατά τη γνώμη μου όλη η νοστιμιά είναι τα χόρτα που θα βάλεις.
Και ευτυχώς αυτόν τον καιρό, υπάρχουν πολύ ωραία χόρτα στις λαϊκές και στα μανάβικα!
Φιλάκια!
Πάσταφλώρα μου σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ερμιόνη μου έρχομαι και σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κατερινάκι και βέβαια μπορείς!
ReplyDeleteΕλπίζω να μην το παρακάνεις με τις δίαιτες, έτσι??
Φιλάκια!
Λιλάκι μου σ' ευχαριστώ!
ReplyDeleteΣμουάτς!
Ερη μου αυτό το φαγάκι το έφτιαχνε συχνά η μανούλα μου, συνήθως όταν είχαμε κι εμείς ψάρι, κι έμαθα να το αγαπώ κι εγώ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Αχτίδα μου γιατί δεν είναι σωστό να τρως χόρτα με τυρί?
ReplyDeleteΕννοείς για σένα ειδικά?
Γιατί τα χορταράκια συνοδεύονται υπέροχα με τυράκι και ιδίως φέτα!
Φιλάκια!
Γεια σου Ελενα ωραιο φαινεται το φαγητο θα δοκιμαστει συντομα.Αυτο με τα χορτα το εχω ακουσει και εγω οπως και το αυγο με ψαρι τωρα γιατι δεν ξερω.Ποπη
ReplyDeleteΓεια σου Ποπάκι!!
ReplyDeleteΕγώ έχω ακούσει για τυρί και ψάρι, αυγό και ψάρι σίγουρα δεν ταιριάζουν.
Αλλά για χόρτα με τυρί πρώτη φορά ακούω να σου πω την αλήθεια και μου φαίνεται πολύ περίεργο!
Φιλάκια!
Καλησπέρα, Ελενάκι. Τα χόρτα τα φτιάχνουμε κι εμείς, τα λέμε τσιγαριστά αλλά δεν βάζουμε φέτα. Αφήνουμε το φαγάκι σκέτο με τη γεύση και το άρωμα των άγριων χόρτων. Μακάρι να ήμουν κοντά να δοκίμαζα τη δική σου παραλλαγή!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ.
Έλενα δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου φαίνεται εξαιρετικό...τα χόρτα γενικά μου αρέσουν πολύ....θα το φτιάξω....καλησπέρα...
ReplyDeleteΕΛΕΝΑΚΙ μου ...λυπήσου με, μόλις μπήκα στο σπίτι μετά τα μαθήματα και πεινάωωωω! Στείλε μου μια μεριδούλα και μάλιστα με φρυγανισμένο ψωμάκι!!!! Είναι πεντανόστιμο πιάτο, το ξέρω γιατί το έφτιαχνε παρόμοια και η γιαγιάκα μου!!!! Τρέχω στο ψυγείο!!!! Πολλά φιλιά κι ευχαριστώ για τις ευχές!
ReplyDeleteΜια μερίδα και για μένα παρακαλώ... προτιμώ ζεστή μεριδούλα αν είναι δυνατόν. Φιλιά πολλά.
ReplyDeleteΕλενάκι μου κάθε τόπος κι ένα όνομα, στα μέρη μου τα λένε γιαχνιστά.
ReplyDeleteΗ φέτα τους πάει πάρα πολύ, χωρίς να χάνεται το άρωμα των χορταρικών!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Mia μου αν σου αρέσουν τα χορταρικά αυτής της εποχής, δοκίμασέ το!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό βράδυ!
Κικίτσα μου φαγάκι από τις γιαγιούλες μας είναι αυτό, ήμουν σίγουρη ότι εσύ θα το ήξερες!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ευάκι και ζεστό και κρύο, το ίδιο νόστιμο είναι!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Tα χορταράκια είναι υπέροχα πόσο μάλλον και με τα υπόλοιπα υλικά ειδικά την φέτα. Λαχταριστό φαγητό και υγιεινό. Θα καταγραφεί!
ReplyDeleteΘεανώ μου δοκίμασέ το, είναι φαγάκι γλύκισμα!!
ReplyDeleteΦιλιά!