Μια γκουρμέ νοστιμιά, κατ’ ευθείαν από την Γαλλία.
Η κρεμμυδόσουπα βέβαια δεν είναι γαλλική επινόηση.
Για πολλά χρόνια αποτέλεσε και σε μας την σούπα των φτωχών, μιας και η γη μας έδινε άφθονα τα κρεμμύδια, οπότε με λίγα κρεμμύδια, βούτυρο και μπαγιάτικο ψωμί, έφτιαχναν ένα πιάτο πλούσιο και θρεπτικό.
Τώρα, όσον αφορά την γαλλική κρεμμυδόσουπα, είναι μια πολύ νόστιμη σούπα .
Ο μόνος μπελάς (μπελάς και όχι δυσκολία) είναι το καραμέλωμα των κρεμμυδιών.
Σερβίρεται με φρυγανισμένες λεπτές φέτες μπαγκέτας, πασπαλισμένες με μπόλικη ελβετική γραβιέρα gruyere στην original εκδοχή της.
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και που να βρίσκουμε gruyere, χρησιμοποιούμε ελληνικότατη γραβιέρα πικάντικη ή όποιο άλλο κίτρινο πικάντικο τυράκι θέλουμε, και είμαστε μια χαρά!
Ας περάσουμε στην πράξη!
Θα χρειαστούμε:
600 γρ. κρεμμύδια ξερά
80 γρ. βούτυρο
μισό κουταλάκι ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι
1,5 λίτρο ζωμό βοδινού ή λαχανικών
1 κουταλιά κονιάκ
1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
λίγη σκόνη σκόρδου
αλάτι – πιπέρι
Πάμε να την φτιάξουμε:
Ξεκινάμε με το καραμέλωμα των κρεμμυδιών.
Βάζουμε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα σοτάρουμε στο βούτυρο
Χαμηλώνουμε την φωτιά (αν οι βαθμοί είναι από 1 ως 9 χαμηλώνουμε στο 5).
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά, για 20-30 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα όμορφο καφετί χρώμα, όχι όμως να μας καούν.
Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ζωηρά για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τον ζωμό, που πρέπει να είναι καυτός, στην κατσαρόλα.
(Αν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό, βράζουμε 1,5 λίτρο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κύβους ή 2 κουταλιές σε κόκκους ζωμό βοδινού ή λαχανικών.)
Προσθέτουμε το κονιάκ, πιπεράκι, και με προσοχή αλάτι (γιατί αλάτι έχει και ο ζωμός συνήθως)
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα.
Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.
Τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο, τις πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου και τις ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν.
Μοιράζουμε την σούπα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Σε κάθε σκεύος, βάζουμε πάνω από την σούπα 2-3 φέτες ψωμί.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα (όχι τσιγκουνιές, ρίξτε μπόλικη) και βάζουμε τα σκεύη στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Όταν λιώσουν, περιμένουμε λίγο να κρυώσει η σούπα μας, πασπαλίζουμε και με έξτρα τυράκι αν θέλουμε, και την απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλή εβδομάδα να έχουμε!
Ευχαριστώ για την συνταγή! Την κρεμμυδόσουπα την είχα δοκιμάσει στο Παρίσι, ήταν από τα λίγα πιάτα που μου άρεσαν...
ReplyDeleteΥγ δεν ήξερα ότι μπαίνει και το κονιάκ...
Έκτακτη η κρεμμυδόσουπα, λαχταριστή! και ό,τι πρέπει για το τσουχτερό κρύο των ημερών :)
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή βδομάδα Ελενάκι!
φιλιά...
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Τι ωραίο και χειμωνιάτικο φαγάκι! Εμφανίσιμο, περιποιημένο και θρεπτικό! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΠω πω νοστιμιά!! Ειδικά φέτος έχω εθιστεί στις σούπες, οπότε θα τη δοκιμάσω σίγουρα κι αυτή τη συνταγή!!
ReplyDeleteΚαλημέρα, καλή σου εβδομάδα,ΑΥΤΗ τη σούπα την πρωτογνώρισα απο τον άνδρα μου όταν τον παντρεύτηκα..την αγαπά πολύ και το ίδιο και οι κόρες μας.
ReplyDeleteΕίναι σούπα απλή μα θέλει κι αυτή την τέχνη της. Μπορεί να είναι φαγητό των φτωχών, αλλά έχει βαθιά νοστιμιά.
ReplyDeleteΤο "κερασάκι" είναι φυσικά το λιωμένο τυρί στη ζεστή επιφάνεια, μιαμ!
Καλή βδομάδα, φιλιά! :)
Πω πω τι μου θύμησες! Μια σούπερ κρεμμυδόσουπα που έφαγα στο Παρίσι! Τυπώνεται η συνταγή να τη φτιάξω στον τρελοτουρίστα!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
Αναστασία μου νομίζω οι περισσότεροι που επισκέφτηκαν το Παρίσι κάποια στιγμή την δοκίμασαν.
ReplyDeleteΤο κονιάκ το βάζω επειδή το ανέφερε η συνταγή που είχα, αλλιώς δεν νομίζω να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην γεύση, είναι και μόνο μια κουταλιά.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Μπέτυ μου έπιασε λίγο κρυουλάκι θα έλεγα, ε??
ReplyDeleteΟι χουχουλιάρικες σουπίτσες είναι αυτές που μας φτιάχνουν γευστικά την διάθεση αυτές τις μέρες!
Φιλιά!
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!
ReplyDeleteΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!
Ερμιόνη μου την λατρεύω αυτήν την σούπα, και οι άντρες μου επίσης!
ReplyDeleteΤον χειμώνα είναι από τα αγαπημένα μας βραδινά φαγάκια!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ευγενία μου αν είσαι της σούπας όπως εμείς, φτιάξτην και θα με θυμηθείς!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Καλή βδομάδα και σε σένα Αχτίδα μου!!
ReplyDeleteΤην έχεις δοκιμάσει, άρα ξέρεις τι νόστιμη σούπα είναι!
Φιλιά!
Dark Chef έχεις δίκιο, θέλει την τέχνη της, αλλά ελπίζω τα γράφω αναλυτικά για όποιον θέλει να την φτιάξει.
ReplyDeleteΔύσκολη δεν είναι με τίποτα, αλλά δεν είναι και από τις σούπες που πετάς όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ετοιμάζονται χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.
Το λιωμένο τυράκι είναι όντως όλα τα λεφτά, στην φωτογραφία δεν έχω βάλει πολύ για τις ... ανάγκες της φωτογράφισης χα χα χααα!
Συνήθως ξεχειλίζω το σκέυος μέχρι πάνω με τυράκι μιαμ μιαμ μιαμ!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Τρελοτουρίστρια να την φτιάξεις στον καλό σου, τα ελληνικά στρατά πρέπει να τα φροντίζουμε, έτσι??
ReplyDeleteΑσε, έχω κι εγώ τον γιόκα μου φανταράκι, περιμένω πως και πως να βγει να περιποιηθώ το αγοράκι μου και ναι... είμαι χαζομανούλα:P
Φιλάκια!
%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1+%CE%BC%CE%B5+%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B5+%CF%84%CE%BF+%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1+%CE%95%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B9+%CE%BC%CE%BF%CF%85%2C11+%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%2C%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%3F%3F%3F%CF%87%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%87%CE%B1%21%21%21%0D%0A%CE%9B%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BD+%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%B1+%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%B5%CF%87%CF%89+%CF%86%CE%B1%CE%B5%CE%B9+%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5+%CE%BC%CE%BF%CF%85%2C%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7+%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%82+%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5+%CF%84%CE%B9%CF%82+%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7+%CF%83%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CF%87%CF%89+%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B7+%CE%B8%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CF%89+%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BE%CF%89+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%82+%CF%84%CE%B9%CF%82+%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B8%CE%B1+%CF%83%CE%BF%CF%85+%CF%80%CF%89+%CF%84%CE%B9%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CE%BC%CE%BF%CF%85.%0D%0A%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B7+%CF%83%CE%BF%CF%85+%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7+%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%Bq+%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1+%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%21%21%21
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα Fotalabida μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΔεν εχω δοκιμασει ποτε, αλλα με αυτο το κρυο των τελευταιων ημερων νομιζω ειναι ο,τι πρεπει!
ReplyDeleteΓωγούλα μου δεν μπορω με τίποτα να διαβάσω το σχόλιό σου, δεν ξέρω γιατί βγήκε έτσι:(
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα!
Ελπινίκη μου αν δεν την έχεις δοκιμάσει, αξίζει να την φτιάξεις μια φορά!
ReplyDeleteΜετά θα θέλεις να την ξαναφτιάξεις πολλές φορές;-)
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Σημερα με πλακωσε το παπλωμα Ελενακι μου με το κρυο,ειναι κολλητικο???χαχαχαχα!!!Λοιπον τετοια σουπα δεν εχω φαει,και επειδη αγαπαμε πολυ τις σουπες,και επειδη σου εχω εμπιστοσυνη
ReplyDeleteθα την φτιαξω αυτες τις μερες που εχει κρυο και θα σου πω τις εντυπωσεις μας..καλη σου μερα,καλη εβδομαδα,και πολλα πολλα γλυκα φιλια!!!
Πω πω!!! Έλενα, έχω ένα πάθος με τις γαλλικές συνταγές και όταν πήγα στο Παρίσι, δύο φορές κιόλας, δεν δοκίμασα. Μήπως πρέπει επειγόντως να δοκιμάσω τη συνταγή σου;
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα
Γωγούλα μου κολλητικό είναι χα χα χαα!!
ReplyDeleteΜα υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να μπορείς με το κρύο να χουζουρεύεις στο ζεστό σου κρεββατάκι??
Απόλαυση που την στερήθηκα για πάρα πολλά χρόνια και τώρα του δίνω και καταλαβαίνει:P
Περιμένω εντυπώσεις, η σούπα αυτή είνα πολύ αγαπημένη μας, είμαι σίγουρη θα την ευχαριστηθείς!
Πολλά φιλάκια!
Mari μου βρίσκω πολύ πιο οικονομικό να φτιάξεις την κρεμυδόσουπα και να την απολαύσεις, από το να ξαναπας στο Παρίσι χα χα χαα!!
ReplyDeleteΝα την φτιάξεις, υπέροχη σούπα η κρεμμυδόσουπα!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ελενάκι,σπέσιαλ συνταγή!
ReplyDeleteΦαντάζομαι θα είναι γλύκα,δεν έχω ποτέ δοκιμάσει.
Φιλιά!
αυτό το βλογ σας πιά...
ReplyDeleteκρεμμύδια μαγειρεύει,αλλααααά...με γαλλική φινέτσα...
μικρή,θα τη φτιάξω για το βράδυ...
ζεστή ζεστή και τζακάτι...
ζζζμουαατςςς σε όλες σας και καλή εβδομάδα...-:))
τζακάτη...
ReplyDeleteάκου τζακάτι...σε ιταλικό το πήγα...
ΠΩ..ΠΩ...ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ReplyDeleteΕλενάκι μου δοκίμασέ την, πολύ νόστιμη σούπα, αξίζει πραγματικά!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
Βιβίκα, αφού ξέρεις τι κορίτσια είμαστε!
ReplyDeleteΜε το πιάνο, τα γαλλικά μας,τα γαλλικά κρουασάν μας, τις γαλλικές κρεμμυδόσουπές μας, μπαλέτο και όλα τα σχετικά:PPP
Ελπίζω το τζακάτι να σημαίνει τζάκι και όχι τζακούζι χειμωνιάτικα, ε?? χα χα χαα!!
Βλέπω ότι μας το διεκρινίζις παρακάτω, οπότε ηρέμησα:P
Φιλιάαααα!!!
Κατερινάκι μου με το κρυουλάκι που έπιασε, είναι το ωραιότερο βραδινό φαγάκι αυτή η σούπα, να του την φτιάξεις.
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή σου εβδομάδα!
καλη εβδομαδα Ελενα οτι πρεπει η σουπα σου για το κρυο.Ποπη
ReplyDeleteElena delicious your soup, very french! It's perfect for this cold weather, I love the croûtons down the soups. Have a nice day dear Elena!
ReplyDeleteΓαλλική κρεμμυδόσουπα!
ReplyDeleteΤην είχα δει μια φορά στην τηλεόραση και αναρωτιόμουν πού θα έβρισκα μια συνταγή!
Να είσαι καλά!!!
Φαίνεται πολύ νόστιμη!
manific.....πολύ καλη ιδέα....καλή εβδομάδα
ReplyDeleteμικρή Ελενα,κι εμείς της Γαλλικής σχολής είμαστε,αλλά τη κρεμμυδόσουπά μας τη παίρνουμε στο τζάκι...
ReplyDeleteστο τζακούζι παίρνουμε άλλα πράγματα...πχ.το μαρτίνι μας...ppp
κι όσο για το χειμωνιάτικα,είναι το καλυτερότερο...να χιονίζει κι εσύ να είσαι στους 39 βαθμούς ...
πάρε μαγιό κι έλα...
ή έλα και χωρίς μαγιό...
πάρε και τις άλλες τις καλονοικοκυράδες...
ααα...και μη ξεχάσεις να ρωτήσεις ημερομηνίες...pppppppppppp
Ελενάκι μου υπέροχη συνταγή και υπέροχη η κρεμμυδόσουπα!!!!!
ReplyDeleteΟτι πρέπει τώρα με τα κρύα!!!
Ηθελα πολύ αυτή την συνταγή και θα την φτιάξω άμεσα!!!!
Οταν βρέθηκα πριν τρία χρόνια στο Παρίσι την δοκίμασα και την λάτρεψα!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!!
Ελένη μου...δεν την έχω φάει....και μια λατρεία για τα κρεμμύδια τώρα τελευταία την έχω αποκτήσει...άρα πάω για δοκιμή...καλή εβδομάδα....και δύναμη....
ReplyDeleteMi piace molto questa zuppa!
ReplyDeleteE molto buena per i caldi notte!!!
Buona notte Elena!!!!
Ελενααααααα...
ReplyDeleteη από πάνω μου κάνει συμπαράταση στον Μπερλουσκόνι...
θυμήσου να τη πετάξουμε στο τζακούζι una notte fredda...
Πόπη μου καλή βδομάδα, φιλάκια!!
ReplyDeleteOdile thank you very much:)
ReplyDeleteHave a nice week!!!
Βασάκι μου φτιάξτην, πολύ καλή και εύκολη η συνταγή, θα σου αρέσει πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια φιλενάδα!
Καλή βδομάδα Mia μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Βρε λυσσάρες φιλενάδες, Λίλα και Βιβή, με έχετε κάνει και κλαίω βραδιάτικα από τα γέλια, και όχι από τα κρεμμύδια της κατά τ' άλλα εξαιρετικής κρεμμυδόσουπάς μου!
ReplyDeleteΛίλα, questa zuppa είναι ότι πρέπει για μια caldi notte, αλλά είναι τόσο νόστιμη που εγώ θα την έτρωγα και una notte fredda, αφού είχα πάρει το bagno μου στο τζακούζι της Βιβής.
Είναι σούπα παντός καιρού δηλαδή χα χα χααα!
Βιβή, η Λίλα δεν κάνει συμπαράσταση στομ Μπερλουσκόνι, τα ιταλικά είναι μία από τις πολλές γλώσσες που ομιλεί και που περήφανα μας επιδεικνύει τις γνώσεις της ενίοτε:P
Αν θέλεις οπωσδήποτε να πετάξουμε κάποιον στο τζακούζι όμως, έχω να σου προτείνω εγώωωωωω άτομο (you know who)
Και να είναι και notte fredda, molto fredda please χα χα χααα!
Φιλάκια και στις δυο σας, σμουάτς!!
Ελενα,πάρε επί τόπου το you know who άτομο και φέρτο δήθεν μου και τάχα μου αδιάφορα από δω...
ReplyDeleteανοίγω το καπάκι από το τζακούζι,βάζω μαρτινάκια και βγάζω μπουρνούζια και παντοφλάκια...
η νύχτα είναι κρύα και οτι πρέπει...
το πετάμε μέσα - το άτομο - μπαίνουμε κι εμείς και το κατευχαριστιόμαστε...
μετά αράζουμε στο τζάκι,τρώμε τη κρεμμυδόσουπα που ως ευγενής νέα δεν μπορεί,θα τη φέρεις μαζί σου και πάιζουμε και μιά μπιρίμπα...
( η άλλη τη γλυτώνει γιατί μένει μακριά )
άντε...προλαβαίνεις...
Καλησπέρα Ελενάκι. Σήμερα είναι η μέρα μου, κάνω βόλτα στα blogs και ό,τι μου αρέσει το παίρνω και φεύγω! Μην το ψάξεις το μπολάκι με τη λαχταριστή σουπίτσα, έφυγε κατά Ερυθρά θάλασσα μεριά!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα, πολλά φιλιά.
Βιβή όλο δελεαστικές προτάσεις μου είσαι, και αυτή η μπιρίμπα στο τέλος με αποτελείωσε.
ReplyDeleteΕτοιμη είμαι να βγάλω τις πυζάμες μου και τις παντόφλες-πασχαλίτσες μου (μην γελάς... σε βλέπω), να φορέσω μια πρόχειρη ετόλ και να έλθω;-)
Ελενάκι μου δεν το ψάχνω το πιατάκι, όλο δικό σου είναι χα χα χαα!!!
ReplyDeleteΟύτως ή άλλως θα βάλω να φτιάξω κι άλλη για την Βιβή.
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Έλενα αν και δεν έχω δοκιμάσει κρεμμυδόσουπα φαντάζομαι οτι θα είναι πολύ καλή,είναι και μια ευκαιρία να δοκιμάζουμε διαφορετικές γεύσεις και να ξεφεύγουμε απο τα συνηθισμένα.Καλό βράδυ.
ReplyDeletedelicieux, une soupe magnifique!!!
ReplyDeleteΝα θυμηθώ τα γαλλικά μου δηλαδή με τέτοια κρεμμυδόσουπα! Υπέροχη Ελενάκι μου!
Sorry για την καθυστέρηση. Είδα αυτή την λατρεμένη σούπα και την ξαναθυμήθηκα να την φτιάξω...Τώρα με το κρύο είναι υπέροχη..επίσης και η μανιταρόσουπα που μ' αρέσει επίσης πολύ.
ReplyDeleteΡοδάνθη μου σου την συνιστώ ένθερμα!
ReplyDeleteΔοκίμασέ την και δεν θα χάσεις, πάρα πολύ νόστιμη σούπα, κάτι το διαφορετικό!
Φιλιά!
Σοφάκι, και στα γαλλικά και στα ελληνικά νόστιμη είναι χα χα χααα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Eυάκι μου και οι δυο αυτές σούπες είναι αγαπημένες μου, και όπως λες ότι πρέπει για το κρύο!
ReplyDeleteΦιλάκια!