Tuesday 6 March 2012

Γαριδομακαρονάδα πικάντικη

Λίγο διαφορετική αυτή η γαριδομακαρονάδα από αυτές που μας έχουν κεράσει η Αμαλία και η Μαρία παλιότερα!
Πιο πικάντικη η γεύση της, για τους λάτρεις του είδους!!!
Την δοκίμασα πρώτη φορά στην Ζάκυνθο πριν χρόνια και από τότε την φτιάχνω πολύ συχνά, μιας και σε όλους στο σπίτι αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις!!

Θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
350-400 γρ. περίπου χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
μισή πιπεριά κόκκινη
μισή πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
3 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3/4 ποτ. του κρασιού κρασί λευκό ξηρό
6-7 σταγόνες tabasco
μισό φλιτζάνι μαϊντανό
1 κουταλάκι ζάχαρη
μισό κουταλάκι βασιλικό ξερό
αλάτι και πιπέρι
Στην πράξη:
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τους αλλάζουμε συνεχώς το νερό για να ξεπλυθούν καλά.
Αφαιρούμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε το υπόλοιπο μέρος αφήνοντας μόνο την ουρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό όσο θα χρειαστεί για να βράσουν τα μακαρόνια και αλατίζουμε.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε το νερό σε μια άλλη κατσαρόλα και πετάμε τα κεφάλια από τις γαρίδες.
Πιθανόν σε αυτά τα 5 λεπτά του βρασμού το νερό να θέλει ξάφρισμα με μια τρυπητή κουτάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το σουρωμένο νερό στο μάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Σε 10 λεπτά από το σημείο βρασμού σουρώνουμε.
Καλό είναι να μην παραβράσουν τα μακαρόνια, αλλά να είναι al dente .
Κόβουμε σε καρεδάκια τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.
Σ΄ ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο να σοταριστούν για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι το πιπέρι, τον βασιλικό και το tabasco.
Πόσες σταγόνες tabasco θα βάλετε εξαρτάται από το πόσο καυτερό σας αρέσει να είναι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά , ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας!!!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

27 comments:

  1. Καλημέρα!!!Ωραιότατη και πικάντικη μμμ......μοσχομύρισε!!!Φιλιά!Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα!!! Τέλεια γαριδομακαρονάδα!!! θα τη φτιάξω τη Κυριακή!!!

    ReplyDelete
  4. Πω πω τι ωραίο πιάτο!!
    Τόση νοστιμιά και να είναι και νηστίσιμη;;;
    Μπράβο κοριτσάκια, πολύ ωραία πρόταση!!

    ReplyDelete
  5. Kαλημέρα Ελενάκι μου!! γαρίδες βλέπω...πικάντικο βλέπω....έφυγα να αγοράσω τα υλικά!!!!! σε φιλώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω (ο ήχος σβήνει σταδιακά καθώς απομακρύνομαι)

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα Ελενάκι!
    Μοσχομύρισε μέχρι εδώ το φαγάκι σου, λαχταριστό, νόστιμο και μυρωδάτο!
    Να είσαι καλά για την πρόταση.
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  7. Νοστιμιά! Μόλις σηκώσουμε κεφάλι θα την φτιάξω και θα τσιμπήσω σε ταμπάσκο μόνο τη δική μου...οι υπόλοιποι δε...Καλημερούδια!

    ReplyDelete
  8. Βασάκι μου πραγματική απόλαυση η μακαρονάδα σου, και μάλιστα πικάντικη απόλαυση!!
    Της έχεις προσθέσει ένα σωρό νοστιμιές, οπότε το απότέλεσμα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πόσο υπέροχο θα είναι!
    Φιλιά πολλά, καλή σου μέρα!!

    ΥΓ. (Στα Χανιά είσαι ακόμα?)

    ReplyDelete
  9. ΕΥΓΕΝΙΑ6 March 2012 at 13:05

    Αυτή είναι απόλαυση! !!

    ReplyDelete
  10. Εγώ τώρα δεν έχω να πω και πολλά γι αυτό το πιάτο, καθώς μου τρέχουν τα σάλια και πάω για σφουγγάρισμα... αχαχαχα!!!! Από τα top αγαπημένα πιάτα μου!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο δεν χωράει αμφιβολία και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε!!!!χαχαχα.Εγώ βέβαια θα περιορίσω λίγο το ταμπάσκο γιατί με τα πικάντικα έχω πάρει διαζύγιο χιχιχι!!!Να είσαι καλά καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  12. slourip slourp,ΔΕΝ μπορώ να πω όχι σε μια τέτοια μακαρονάδα.
    Θεσπέσια!
    Θα την φτιάξω την επόμενη βδομάδα.
    Ευχαριστώ Έλενα!!! :)))))

    πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  13. Καταπληκτικη φαινεται η γαριδομακαροναδα σου! Εχω και καιρο να φτιαξω και τη ζηλεψα!

    ReplyDelete
  14. Δώσε μου καυτερά και πάρε μου την ψυχή..! επίσης Γαριδομακαρονάδα ναναι και σέρνομαι στα πατώματα!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  15. Άντε βρε φιλενάδα..ακόμα και από τα Χανιά το κάνεις το θαύμα σου..υπέροχη φαίνεται...φιλιά.

    ReplyDelete
  16. Υπεροχη.Θα τη δοκιμασουμε το Σαββατοκυριακο.

    ReplyDelete
  17. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!
    Είναι πράγματι πολύ νόστιμη και πικάντικη αυτή η γαριδομακαρονάδα!!! Τώρα με την νηστεία θα την τιμήσουμε πολλές φορές!!!!
    Δεν βρίσκομαι στο δικό μου laptop
    γι΄αυτό και δεν μπορώ να απαντήσω σε κάθε μία ξεχωριστά!!!
    Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  18. Πολύ ωραία εκδοχή της γαριδομακαρονάδας!

    ReplyDelete
  19. Ειρήνη από Πειραιά7 March 2012 at 07:41

    Καλημέρα! Κατά σύμπτωση γυρνώντας εχθές από Ηλεία, έφερα μαζί μου, κόκκινες γαρίδες που ψαρεύτηκαν μάλλον στην περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης, πεσκέσι καλών μας φίλων. Σκέφθηκα να τις κάνω βραστές αρχικά, αλλά τελικώς θα καταλήξουν γαριδομακαρονάδα. Θα πιούμε και κρασάκι στην υγειά των φίλων μας και στην δικιά σας!!!

    ReplyDelete
  20. Αγαπημενο φαγητακι!!!!!
    Γειας τα χερακια σου φιλεναδα!!!!!
    Φιλακια!!!!

    ReplyDelete
  21. Υπέροχη όπως πάντα αλλά λέω να κάνω σήμερα τη συνταγή με τακουλουράκια σου κάτω..τρελλαίνομαι για κουλουράκια και έχω όλα τα υλικά.

    ReplyDelete
  22. Βάσια μου, με συγχωρείς πολύ!
    Τα σχόλια που έγραψα για την Έλενα σου ανήκουν, γιατί εσύ μαγείρευσες το μεγαλείο αυτό!
    Μπράβο!

    ReplyDelete
  23. Βάσια μου,αν σου πω οτι σκοτώνω για αυτή τη μακαρονάδα,θα με πιστέψεις...???

    ReplyDelete
  24. Σε περιμένει παιχνιδάκι!!!

    ReplyDelete
  25. Γευστικότατη αυτή η μακαρονάδα!! μου αρέσει πάρα πολύ, μπράβο!!

    ReplyDelete
  26. η γαριδομακαρονάδα σου φαίνεται τόσο λαχταριστή!!η σπεσιαλιτέ του άνδρα μου είναι η γαριδομακαρονάδα και είναι το αγαπημένο μου φαγητό!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete