Στιφάδο με μοσχαράκι μαγειρέψαμε σήμερα, γι αυτό περιμένω τα πιάτα σας, για να σας σερβίρω φαγάκι πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο !!!!
Υλικά για 6-7 μεγάλες μερίδες
1,5 – 2 κιλά μοσχαράκι (ζητήστε από τον χασάπη σας χτένι από σπάλα, είναι μαλακό και πολύ νόστιμο κομμάτι)
1,5-2 κιλά κρεμμυδάκια πολύ μικρά για στιφάδο
3 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτηράκια του κρασιού ξύδι
4 κουταλιές της σούπας πελτέ
7-8 μπαχάρια
8-10 γαρυφαλλάκια
3 σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα δάφνης
2 κλαράκια δενδρολίβανο
1,5 μέτριες κουταλιές της σούπας αλάτι
μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
3-4 ποτήρια του νερού, νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο.
Αν θέλουμε να μην χύσουμε ούτε ένα δάκρυ, τα καθαρίζουμε όπως περιγράφεται εδώ.
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα για λίγο ώσπου να μαραθεί γυρίζοντας το μερικές φορές πάνω κάτω, να σοταριστεί απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα μας, εκτός από τα κρεμμυδάκια.
Σε τρία τέταρτα δοκιμάζουμε το κρέας και αν κοντεύει να γίνει, βάζουμε από πάνω προσεκτικά τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια.
Μόλις μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια, τα ραντίζουμε μερικές φορές με την σάλτα του φαγητού.
Προσοχή ΔΕΝ ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό, μόνο το κουνάμε μαζί με την κατσαρόλα πέρα-δώθε.
Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, καλό είναι να το ζεστάνουμε λίγο πριν το ρίξουμε στο φαγητό.
Βράζουμε το φαγητό μας περίπου για μια ώρα ακόμη.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν γίνει τα κρεμμυδάκια, διορθώνουμε στο αλάτι – πιπέρι και έτοιμο το μοσχομυριστό μας στιφάδο!!!!
Μμμμμμμμμμ!!!!!!! Φέρατε τα πιάτα σας????
ΤΙΡS:
- Όταν θα σερβίρουμε το φαγητό στην πιατέλα ή στα πιάτα, προσέχουμε να μην
χαλάσουμε το σχήμα των κρεμμυδιών ούτε να μας διαλυθούν οι μερίδες του
κρέατος.
- Ο χρόνος βρασίματος των κρεμμυδιών, εξαρτάται από το μέγεθος τους.
Μικρά κρεμμυδάκια σημαίνει λιγότερος χρόνος, μεγαλύτερα κρεμμύδια περισσότερος χρόνος.
- Εάν δεν προτιμάτε το στιφάδο σας με μοσχάρι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κοτόπουλο ή κουνέλι.
Καλή επιτυχία!!
Ήρθα πρώτηηηηηηηηηηηηηη! Θέλω διπλή μερίδα!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα, τέλειο φαγητό, έφερα και το πιατάκι μου! Μη μου βάλετε πολύ σάλτσα και αρχίσω τις "βούτες" και γίνω άλλη τόση!!! Φιλιά!!!
ReplyDeleteΤέλειο το στιφάδο και σαφώς το προτιμώ με μοσχαράκι, γιατί εγώ κουνελάκια και λαγουδάκια δεν... Νιώθω σαν να μαγειρεύω τον Bugs Bunny!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλά μαγειρέματα!
...και έψαχνα πως να μαγειρέψω το μοσχαράκι, θα το συνδυάσω με φάβα και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι, βάζω το πιάτο, τις τηγανητές πατάτες, βάζεις το μοσχαράκι στιφάδο;; Τι φαγάκι είναι αυτό και σήμερα;; Τα κρεμμυδάκια έχουν κρατηθεί ολόκληρα, το χτένι, είναι από τα μαλακά κομμάτια κρέατος που χρησιμοποιώ και εγώ συχνά. Και βέβαια, μπόλικο ψωμάκι, για την σάλτσα μας! Καλοφάγαμε πάλι σήμερα! Να είσαι καλά Μαρία μας.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Το στιφάδο ανήκει στις γεύσεις που λατρεύω ,με ότι κρέας και να γίνεται μου αρέσει πολύ και το δικό σας φαίνεται πολύ νόστιμο και καλομαγειρεμένο,φιλιά.
ReplyDeleteKι έλεγα να πως να φτιάξω σήμερα το μοσχάρι που ξεπάγωσα!Θα το φτιάξω και θα σας πω εντυπώσεις μιας και στιφάδο με μοσχάρι δεν έχω φάει ποτέ(συνηθίζω να το φτιάχνω με κουνέλι..μμμ!!)
ReplyDeleteΣπουδαίο πιάτο σε μια υπέροχη έκδοση!!!!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου Μαράκι
Οι άλλοι στο τραπέζι, ακόμα θα γλείφουν τα δάχτυλά τους :)
Φιλιά
Καλημέρα
Αχ, αυτά τα φαγητά με κρεμμυδάκι με τρελαίνουν Μαράκι.
ReplyDeleteΝα βουτάς στο ζουμάκι με φρέσκο ψωμάκι.. ο παράδεισος του ουρανίσκου μου.
Φιλιά πολλά.
Σε ένα καλομαγειρεμένο στιφάδο δεν μπορώ να πω όχι με τίποτα, πολύ περισσότερο στο στιφάδο από τα χεράκια σου φιλενάδα!!
ReplyDeleteΥ-πε-ρο-χο!!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!
Στιφαδο ε ουτε μια ουτε δυο τρεις μεριδες πλιζ!!!!
ReplyDeleteΦιλεναδα οπως θα'ρχεσαι με την κατσαρολα μην ξεχασεις να φερεις ενα καρβαλακι ζυμωτο ψωμακι......σλουρπ σλουρπ!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλακια καλημερα!!!!!
Μαράκι μου, γειά σου!
ReplyDeleteΤι νόστιμο και μου αρέσει, το στιφάδο σου με μοσχάρι!!!!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!
Άρχισε να κάνει κρύο και εδώ, οπότε επιστρέφουν πολυαγαπημένα φαγητά όπως το στιφάδο! Μούρλια φαίνεται!
ReplyDeleteΚαι ποιος θα πει όχι στο σημερινό φαγάκι σου,Μαρία!
ReplyDeleteΑυτή τη συνταγή έχω κι εγώ από τη μαμά μου,άκρως παραδοσιακή,γιατί έχω δοκιμάσει χωρίς ξύδι και δε μου άρεσε.Του δίνει ιδιαίτερη γεύση πέρα από τα μπαχαρικά.
Φιλιά!
Πεντανόστιμο ...... Εύγε στις κυρίες.
ReplyDeleteΜαράκι μου και Μαράκι Βου
ReplyDeleteαπό τα αγαπημένα μου φαγητά, προχτές έφαγα ακριβώς το ίδιο με άγριο αγριογούρουνο.... αλλά δεν θα χαρίσω την μερίδα μου, χαλαρά τρώω πάλι!!!
πολλά πολλά φιλιά
Έχω να φάω στιφάδο... ουουου, χρόνια! Θα το φτιάξω με κοτόπουλο αφού όπως βλέπω στα tips γίνεται και με αυτό! Ωραία η συνταγή!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι Μαρία!
Μαρία το αγαπημένο μου φαγητό, μακραν το καλύτερο είναι το κοτόπουλο στιφάδο αλλά και γενικά ότι έχει σχέση με στιφάδο, μοσχάρι, ψάρι, μανιτάρια, οτιδήποτε! Τι νοστιμιά!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Μιας που υποθέτω ότι δεν έχει περισσέψει μερίδα για μένα, μπορώ μόνο να σταθώ στις όμορφες φωτογραφίες και την εξαιρετική συνταγή και απλά να θαυμάσω!
ReplyDeleteΕίναι θεϊκό το συγκεκριμένο φαγητό δεν το συζητώ. Η γλύκα των κρεμμυδιών, η υπέροχη σάλτσα το κρέας που έχει γίνει μαλακό-μαλακό...
Εύγε Μαρία!
Ο βασιλιάς των φαγητών!Μεστή και πλούσια γεύση,αναμφίβολα δυνατή,παραμένει το πιάτο με τους πολλούς και μόνιμους φίλους,χειμωνιάτικη παρέα στα κυριακάτικά γεύματά μας,φαγητό-τιμή για τους προκεκλημένους μας!Καταπληκτική παρασκευή με θαυμάσιες φωτογραφίες.Ίσως θα έβαζα και λίγη κανέλα για ενδυνάμωση των ήδη υπέροχων αρωμάτων.Φιλιά πολλά,πολλά.
ReplyDeleteΤώρα που δροσίζει και ο καιρός ταιριάζει πολύ ένα στιφάδο!! Φιλιάα!
ReplyDeleteO άντρας μου αυτά τα φαγητά δεν τα τρώει και ευτυχώς έχω μία γειτόνισσα και μου στέλνει κανά πιατάκι. Είναι τέλειο αυτό το φαγητό δεν το συζητώ!
ReplyDeleteΣο μυαλό μου ήσουνα...
ReplyDeleteΤην Κυριακή θα το φτιάξω.
΄Εξυπνη η ιδέα με τα κρεμμυδάκια
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Μαράκι μου μοσχομύρισε το στιφάδο σου και μας ξύπνησε υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις Κυριακάτικων συγκεντρώσεων!!!
ReplyDeleteΓεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Πόσο καιρό έχω να φάω στιφάδο!!!! Πάνω από 2-3 χρόνια... γιατί γενικά είναι ένα φαγητό που το τρώμε η μαμά μου κι εγώ αλλά θα φτιάξω, έστω και μικρή ποσότητα, λίαν συντόμως... το λιμπίστικα.
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου!! Φαίνεται ότι έγινε πολύ ωραίο!!
Καλό βράδυ!
Υπέροχο φαγητό!! Το στιφάδο μου αρέσει με όποιο κρέας και αν συνοδεύεται!!Ούτως ή άλλως, στα κρεμμύδια "βουτάω"!! χαχαχα!
ReplyDeleteΤέλεια συνταγή! Ευχαριστούμε!!!
Από τα καλύτερά μου φαγητά Μαρία! Και δείχνει τόσο καλομαγειρεμένο το δικό σου που οι σιελογόνοι μου δραστηριοποιήθηκαν άμεσα!
ReplyDeleteΤο αγαπημένο φαγητό στου συζύγου μου! Δεν το φτιάχνω πολύ τακτικά, το ομολογώ!
ReplyDeleteΤο δικό σου, Μαρία μου,είναι καλομαγειρευμένο με υπέροχη μελωμένη σάλτσα. Γεια στα χέρια σου!
Φιλάκια
Αγαπημενο φαγητο, κυριως Κυριακατικο, θα παρω ενα...μια μαλλον πιαταρα .... Φιλια
ReplyDeleteΩραιο φαγητο,μερακλιδικο εφτιαξες Μαρια.
ReplyDeleteΜακάρι να μπορούσα να απαντήσω σε όλα τα σχολια ξεχωριστά αλλά ο χρόνος μου είναι πια ελάχιστος. Δεν προλαβαίνω να μπαίνω ούτε στις αναρτήσεις μας. Εύχομαι να λήξει σύντομα αυτή η τρέλλα που περνάω!!!
ReplyDeleteσας φιλώ πολύ πολύ πολύ πολύ
Το μαγείρεψα εχτές τελικά...
ReplyDeleteΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!! Φανταστικό φαγάκι!
Το έκανα στη γάστρα και πρόσθεσα λίγη κανέλα!
Φιλιά!