Thursday, 27 September 2012

Μοσχαράκι στιφάδο

Στιφάδο με μοσχαράκι μαγειρέψαμε σήμερα, γι αυτό περιμένω τα πιάτα σας, για να σας σερβίρω φαγάκι πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο !!!!

Υλικά για 6-7 μεγάλες μερίδες
1,5 – 2 κιλά μοσχαράκι (ζητήστε από τον χασάπη σας χτένι από σπάλα, είναι μαλακό και πολύ νόστιμο κομμάτι)
1,5-2 κιλά κρεμμυδάκια πολύ μικρά για στιφάδο
3 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτηράκια του κρασιού ξύδι
4 κουταλιές της σούπας πελτέ
7-8 μπαχάρια
8-10 γαρυφαλλάκια
3 σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα δάφνης
2 κλαράκια δενδρολίβανο
1,5 μέτριες κουταλιές της σούπας αλάτι
μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
3-4 ποτήρια του νερού, νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο.
Αν θέλουμε να μην χύσουμε ούτε ένα δάκρυ, τα καθαρίζουμε όπως περιγράφεται εδώ.
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα για λίγο ώσπου να μαραθεί γυρίζοντας το μερικές φορές πάνω κάτω, να σοταριστεί απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα μας, εκτός από τα κρεμμυδάκια.
Σε τρία τέταρτα δοκιμάζουμε το κρέας και αν κοντεύει να γίνει, βάζουμε από πάνω προσεκτικά τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια.
Μόλις μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια, τα ραντίζουμε μερικές φορές με την σάλτα του φαγητού.
Προσοχή ΔΕΝ ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό, μόνο το κουνάμε μαζί με την κατσαρόλα πέρα-δώθε.
Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, καλό είναι να το ζεστάνουμε λίγο πριν το ρίξουμε στο φαγητό.
Βράζουμε το φαγητό μας περίπου για μια ώρα ακόμη.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν γίνει τα κρεμμυδάκια, διορθώνουμε στο αλάτι – πιπέρι και έτοιμο το μοσχομυριστό μας στιφάδο!!!!
Μμμμμμμμμμ!!!!!!! Φέρατε τα πιάτα σας????
ΤΙΡS:
- Όταν θα σερβίρουμε το φαγητό στην πιατέλα ή στα πιάτα, προσέχουμε να μην χαλάσουμε το σχήμα των κρεμμυδιών ούτε να μας διαλυθούν οι μερίδες του κρέατος.
- Ο χρόνος βρασίματος των κρεμμυδιών, εξαρτάται από το μέγεθος τους. Μικρά κρεμμυδάκια σημαίνει λιγότερος χρόνος, μεγαλύτερα κρεμμύδια περισσότερος χρόνος.
- Εάν δεν προτιμάτε το στιφάδο σας με μοσχάρι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κοτόπουλο ή κουνέλι.
Καλή επιτυχία!!

33 comments:

  1. Ήρθα πρώτηηηηηηηηηηηηηη! Θέλω διπλή μερίδα!!!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα, τέλειο φαγητό, έφερα και το πιατάκι μου! Μη μου βάλετε πολύ σάλτσα και αρχίσω τις "βούτες" και γίνω άλλη τόση!!! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  3. Τέλειο το στιφάδο και σαφώς το προτιμώ με μοσχαράκι, γιατί εγώ κουνελάκια και λαγουδάκια δεν... Νιώθω σαν να μαγειρεύω τον Bugs Bunny!
    Καλημέρα και καλά μαγειρέματα!

    ReplyDelete
  4. ...και έψαχνα πως να μαγειρέψω το μοσχαράκι, θα το συνδυάσω με φάβα και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Μαράκι, βάζω το πιάτο, τις τηγανητές πατάτες, βάζεις το μοσχαράκι στιφάδο;; Τι φαγάκι είναι αυτό και σήμερα;; Τα κρεμμυδάκια έχουν κρατηθεί ολόκληρα, το χτένι, είναι από τα μαλακά κομμάτια κρέατος που χρησιμοποιώ και εγώ συχνά. Και βέβαια, μπόλικο ψωμάκι, για την σάλτσα μας! Καλοφάγαμε πάλι σήμερα! Να είσαι καλά Μαρία μας.
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  6. Το στιφάδο ανήκει στις γεύσεις που λατρεύω ,με ότι κρέας και να γίνεται μου αρέσει πολύ και το δικό σας φαίνεται πολύ νόστιμο και καλομαγειρεμένο,φιλιά.

    ReplyDelete
  7. Kι έλεγα να πως να φτιάξω σήμερα το μοσχάρι που ξεπάγωσα!Θα το φτιάξω και θα σας πω εντυπώσεις μιας και στιφάδο με μοσχάρι δεν έχω φάει ποτέ(συνηθίζω να το φτιάχνω με κουνέλι..μμμ!!)

    ReplyDelete
  8. Σπουδαίο πιάτο σε μια υπέροχη έκδοση!!!!
    Γεια στα χέρια σου Μαράκι
    Οι άλλοι στο τραπέζι, ακόμα θα γλείφουν τα δάχτυλά τους :)
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  9. Αχ, αυτά τα φαγητά με κρεμμυδάκι με τρελαίνουν Μαράκι.
    Να βουτάς στο ζουμάκι με φρέσκο ψωμάκι.. ο παράδεισος του ουρανίσκου μου.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  10. Σε ένα καλομαγειρεμένο στιφάδο δεν μπορώ να πω όχι με τίποτα, πολύ περισσότερο στο στιφάδο από τα χεράκια σου φιλενάδα!!
    Υ-πε-ρο-χο!!!!!

    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  11. Στιφαδο ε ουτε μια ουτε δυο τρεις μεριδες πλιζ!!!!

    ReplyDelete
  12. Φιλεναδα οπως θα'ρχεσαι με την κατσαρολα μην ξεχασεις να φερεις ενα καρβαλακι ζυμωτο ψωμακι......σλουρπ σλουρπ!!!!!!!!!!
    Φιλακια καλημερα!!!!!

    ReplyDelete
  13. Μαράκι μου, γειά σου!
    Τι νόστιμο και μου αρέσει, το στιφάδο σου με μοσχάρι!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. Άρχισε να κάνει κρύο και εδώ, οπότε επιστρέφουν πολυαγαπημένα φαγητά όπως το στιφάδο! Μούρλια φαίνεται!

    ReplyDelete
  15. Και ποιος θα πει όχι στο σημερινό φαγάκι σου,Μαρία!
    Αυτή τη συνταγή έχω κι εγώ από τη μαμά μου,άκρως παραδοσιακή,γιατί έχω δοκιμάσει χωρίς ξύδι και δε μου άρεσε.Του δίνει ιδιαίτερη γεύση πέρα από τα μπαχαρικά.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Πεντανόστιμο ...... Εύγε στις κυρίες.

    ReplyDelete
  17. Μαράκι μου και Μαράκι Βου
    από τα αγαπημένα μου φαγητά, προχτές έφαγα ακριβώς το ίδιο με άγριο αγριογούρουνο.... αλλά δεν θα χαρίσω την μερίδα μου, χαλαρά τρώω πάλι!!!

    πολλά πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  18. Έχω να φάω στιφάδο... ουουου, χρόνια! Θα το φτιάξω με κοτόπουλο αφού όπως βλέπω στα tips γίνεται και με αυτό! Ωραία η συνταγή!
    Καλό μεσημέρι Μαρία!

    ReplyDelete
  19. Μαρία το αγαπημένο μου φαγητό, μακραν το καλύτερο είναι το κοτόπουλο στιφάδο αλλά και γενικά ότι έχει σχέση με στιφάδο, μοσχάρι, ψάρι, μανιτάρια, οτιδήποτε! Τι νοστιμιά!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  20. Μιας που υποθέτω ότι δεν έχει περισσέψει μερίδα για μένα, μπορώ μόνο να σταθώ στις όμορφες φωτογραφίες και την εξαιρετική συνταγή και απλά να θαυμάσω!
    Είναι θεϊκό το συγκεκριμένο φαγητό δεν το συζητώ. Η γλύκα των κρεμμυδιών, η υπέροχη σάλτσα το κρέας που έχει γίνει μαλακό-μαλακό...
    Εύγε Μαρία!

    ReplyDelete
  21. Ο βασιλιάς των φαγητών!Μεστή και πλούσια γεύση,αναμφίβολα δυνατή,παραμένει το πιάτο με τους πολλούς και μόνιμους φίλους,χειμωνιάτικη παρέα στα κυριακάτικά γεύματά μας,φαγητό-τιμή για τους προκεκλημένους μας!Καταπληκτική παρασκευή με θαυμάσιες φωτογραφίες.Ίσως θα έβαζα και λίγη κανέλα για ενδυνάμωση των ήδη υπέροχων αρωμάτων.Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  22. Τώρα που δροσίζει και ο καιρός ταιριάζει πολύ ένα στιφάδο!! Φιλιάα!

    ReplyDelete
  23. O άντρας μου αυτά τα φαγητά δεν τα τρώει και ευτυχώς έχω μία γειτόνισσα και μου στέλνει κανά πιατάκι. Είναι τέλειο αυτό το φαγητό δεν το συζητώ!

    ReplyDelete
  24. Σο μυαλό μου ήσουνα...
    Την Κυριακή θα το φτιάξω.
    ΄Εξυπνη η ιδέα με τα κρεμμυδάκια

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete
  25. Μαράκι μου μοσχομύρισε το στιφάδο σου και μας ξύπνησε υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις Κυριακάτικων συγκεντρώσεων!!!
    Γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  26. Πόσο καιρό έχω να φάω στιφάδο!!!! Πάνω από 2-3 χρόνια... γιατί γενικά είναι ένα φαγητό που το τρώμε η μαμά μου κι εγώ αλλά θα φτιάξω, έστω και μικρή ποσότητα, λίαν συντόμως... το λιμπίστικα.
    Γεια στα χέρια σου!! Φαίνεται ότι έγινε πολύ ωραίο!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  27. Υπέροχο φαγητό!! Το στιφάδο μου αρέσει με όποιο κρέας και αν συνοδεύεται!!Ούτως ή άλλως, στα κρεμμύδια "βουτάω"!! χαχαχα!
    Τέλεια συνταγή! Ευχαριστούμε!!!

    ReplyDelete
  28. Από τα καλύτερά μου φαγητά Μαρία! Και δείχνει τόσο καλομαγειρεμένο το δικό σου που οι σιελογόνοι μου δραστηριοποιήθηκαν άμεσα!

    ReplyDelete
  29. Το αγαπημένο φαγητό στου συζύγου μου! Δεν το φτιάχνω πολύ τακτικά, το ομολογώ!
    Το δικό σου, Μαρία μου,είναι καλομαγειρευμένο με υπέροχη μελωμένη σάλτσα. Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  30. Αγαπημενο φαγητο, κυριως Κυριακατικο, θα παρω ενα...μια μαλλον πιαταρα .... Φιλια

    ReplyDelete
  31. Ωραιο φαγητο,μερακλιδικο εφτιαξες Μαρια.

    ReplyDelete
  32. Μακάρι να μπορούσα να απαντήσω σε όλα τα σχολια ξεχωριστά αλλά ο χρόνος μου είναι πια ελάχιστος. Δεν προλαβαίνω να μπαίνω ούτε στις αναρτήσεις μας. Εύχομαι να λήξει σύντομα αυτή η τρέλλα που περνάω!!!

    σας φιλώ πολύ πολύ πολύ πολύ

    ReplyDelete
  33. Το μαγείρεψα εχτές τελικά...
    ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!! Φανταστικό φαγάκι!
    Το έκανα στη γάστρα και πρόσθεσα λίγη κανέλα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete