Friday, 28 September 2012

Ραβιόλια με ροζ σάλτσα

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησε πολύ στην μπλογκογειτονιά η ροζ σαλτσούλα για ζυμαρικά, οπότε είπα να βάλω κι εγώ την δική μου.
Το ροζ ως γνωστόν προέρχεται από την ανάμειξη του άσπρου με το κόκκινο.
Στην δική μου σαλτσούλα τον ρόλο του άσπρου παίζει η κρέμα γάλακτος (μερικοί βάζουν γιαούρτι) και του κόκκινου μια έτοιμη σάλτσα ντομάτας, από αυτές που κυκλοφορούν σε βαζάκια, όποια σας αρέσει καλύτερα.
Εγώ συνήθως βάζω την μεσογειακή της Knorr ή μια σάλτσα με δεντρολίβανο που δεν θυμάμαι ποιας εταιρείας είναι, γιατί δένουν και οι δυο όμορφα με την κρέμα γάλακτος.
Αναμείξτε τα ζυμαρικά που προτιμάτε με την ροζ σαλτσούλα, πασπαλίστε με το αγαπημένο σας κίτρινο τυράκι και απολαύστε ένα νόστιμο πιάτο, ζεστό ζεστό!
Τα υλικά μας
250 γρ. ραβιόλια (ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε)
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
6 φέτες μπέικον
8 κουταλιές έτοιμη σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές κέτσαπ
250 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φλιτζανάκι νερό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Στην πράξη:
Βράζουμε τα ραβιόλια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια και την πιπεριά κομμένη σε λωριδίτσες.
Προσθέτουμε τις φέτες του μπέικον κομμένες σε 2-3 μικρότερα κομμάτια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και τα ραβιόλια και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφτούν καλά από την σάλτσα.
Τόσο απλά, τόσο εύκολα, απολαμβάνουμε ένα νόστιμο πιάτο με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!
Καλή επιτυχία!

44 comments:

  1. Δεν λέμε ποτέ "όχι" στα ζυμαρικά, ούτε και στις ροζ σαλτσούλες! Εγώ τη φτιάχνω με γιαούρτι, γιατί μου αρέσει ιδιαίτερα η υπόξινη γεύση που δίνει στη σάλτσα. Τα ραβιόλια δε, είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά, αλλά μόνον όταν είναι σπιτικά, κι έτσι δεν τα απολαμβάνουμε συχνά :-(
    Πάντως μου άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί, κι ευχαρίστως θα συνόδευα το καφεδάκι μου με δυο... άντε τρεις πιρουνίτσες! Ντρέπομαι που το λέω, αλλά όταν πρόκειται για ζυμαρικά, όρια... γιοκ!
    Τα φιλιά μου και την καλημέρα μου, ελενάκι :-)

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Ελενάκι όλα καλά;Παρακολούθησα την εκπομπή στο Sin radio είσασταν καταπληκτικές μπράβο σας,το μόνο που δεν μπόρεσα να σας γράψω κάποιο σχόλιο γιατί ως γνωστόν με την τεχνολογία έχω διαζύγιο δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την εγγραφή μου έμεινα στο email που μου στείλανε,απο ΄κει και πέρα το χάος ελπίζω να τα καταφέρω κάποια στιγμή.Όσο για το φαγάκι σου σήμερα τέλειο και σίγουρα με την κρέμα γάλακτος θα είναι γλύκα.Να είσαι καλά καλό σ/κ φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  3. Τέλειο...είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε. Φαντάζομαι ότι γίνεται και με άλλα ζυμαρικά.

    ReplyDelete
  4. Ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου Έλενα!Μας αρέσουν πολύ τα ραβιόλια,συνήθως τα συνοδεύω με απλή κόκκινη σάλτσα..την ρόζ σάλτσα,την κάνω με γιαούρτι-να αποφύγω όσο μπορώ την επιβαρυμένη σε λιπαρά κρέμα γάλακτος-και με ώριμη τριμμένη ντομάτα που προβράζω με μυρωδικά για 30 λεπτά.Σιγουρα η πρότασή σου θα είναι ιδιαίτερα νόστιμη,αφού τα υλικά είναι πλούσια και η προσθήκη του bacon θα απογειώνει τη γεύση!!!Καλή σου μέρα,φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  5. Πω πω πρωί πρωί τί έπαθα η γυναίκα! Είμαι και λιχούδω και μακαρονού! Στα υπόψιν η σαλτσούλα. Φαίνεται υπέροχη!
    Πολλά φιλιά και πολλές όμορφες καλημέρες Έλενά μου!

    ReplyDelete
  6. Yπέροχη η ροζ σάλτσα μοιάζει και χαιρομαι ιδιαιτερα, που τη φτιάχνεις με κρέμα γάλακτος,δεν τρώω το γιαούρτι.Θα τη φτιάξω, οπωσδήποτε.Καλή σου μέρα & καλή μας όρεξη!

    ReplyDelete
  7. Έλενα, θα ονόμαζα αυτή την συνταγή, η ροζ χαρά του μακαρονά ή αναλόγως της μακαρονούς!! Η συνονόματή σου, θα ξετρελαθεί με το φαγάκι αυτό!! Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα το φτιάξει και μόνη της!! Άλλωστε είναι μια πολύ καλή λύση στην ερώτηση: Τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα;; Ιδιαίτερα όταν ο χρόνος δεν περισσεύει!!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα Έλενά μου... λατρεμένη ροζ σάλτσα και μάλιστα όταν την θέλω χωρίς πολλά λιπαρά βάζω απλά, κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά. Καλή σου μέρα και φιλάκια!

    ReplyDelete
  9. Και ροζ και μωβ και λαχανί, ό,τι και να μας προτείνεις εσύ, απίθανο είναι!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  10. ραβιόλια...σλουρπ!

    ReplyDelete
  11. υπέροχο πιάτο!!!!!

    ReplyDelete
  12. Έλενα , τι μας κάνεις πάλι!!!!!
    ΜΜΜΜ!!!!!!Πεντανόστιμα!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. Τα υλικά της σάλτσας είναι φανταστικά!!

    ReplyDelete
  14. ορίστε: γι' αυτό τις λέμε "συνταγές της Καρδιάς μας!" :D
    φιλιά
    -όπως πάντα, υπέροχη η συνταγή!

    ReplyDelete
  15. Πω πω! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Θα το δοκιμάσω επιτόπου! Πάω γειά σας!! Φιλιά :))

    ReplyDelete
  16. καλημέρα
    οι ραβιόλες μου αρέσουν πολύ
    αλλά σκέτες τις τρώω
    δεν ήξερα ότι συνοδεύονται και με σάλτσα ντομάτας

    ReplyDelete
  17. δεν θα με πιστεψεις αλλα την ροζ σαλτσα την χρησιμοποιω σχεδον μονο για το κοκτειλ γαριδων. μαλλον ηρθε η ωρα να κανω και αλλες δοκιμες!
    καλο σαββατοκυριακο!

    ειρηνη

    ReplyDelete
  18. Simonmad λίγους ξέρω που θα πούνε όχι σε ένα καλομαγειρεμένο πιάτο με ζυμαρικά!
    Τα φρέσκα ραβιόλια είναι τα καλύτερα, όποτε έχω χρόνο τα φτιάχνω, αλλιώς βρίσκω και στο σούπερ μάρκετ φρέσκα, μια χαρά είναι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Ροδάνθη μου όπως έλεγε και η Βιβή, υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα σχόλια, ελπίζω να έφτιαξε ή να φτιάξει σύντομα!
    Σε ευχαριστούμε πολύ, σκέτο τρελοκομείο είμασταν, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα χα χα χαα
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  20. Κατερινάκι μου με όποιο ζυμαρικό σου αρέσει γίνεται!!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Φωτεινούλα το μπέικον ταίριαξε πολύ νόστιμα!
    Το γιαουρτάκι επίσης ταιριάζει ωραία, εμένα δεν προτιμάνε την λίγο ξυνούτσικη γεύση που δίνει, γι αυτό το αντικαθιστώ με κρέμα γάλακτος
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  22. Sel μου σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά και γλυκές καλημέρες από όλες μας!

    ReplyDelete
  23. Αρμονία μου κι εμείς με κρέμα γάλακτος την προτιμάμε!
    Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!!

    ReplyDelete
  24. Ειρηνάκι για τις εργαζόμενες μανούλες, είναι μια γρήγορη και πολύ νόστιμη λύση!
    Είμαι σίγουρη οτι η συνονόματη κορούλα θα την φτιάξει πανεύκολα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  25. Κανθαράκο, be my guest please!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  26. Κικίτσα μου και με κρέμα γάλακτος με λιγότερα λιπαρά, μια χαρτά θα γίνει, απλά εμείς κοιτάμε μην ... χάσουμε
    καμιά θερμίδα χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. Syrow2js με σκλαβώνετε πάντα γλυκά μου!!!!
    Φιλιά και στους δυο σας!

    ReplyDelete
  28. Πέπη, έλα να σου κάνω το τραπέζι!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  29. Βικάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  30. Εφάκι μου είναι τα άτιμα!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  31. Βίλλη μου γίνεται μια υπέροχη ροζ σαλτσούλα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Μαριλενάκι μου σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  33. Irma μου δοκίμασέ το, δεν θα σε απογοητεύσει καθόλου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Δελφινάκι ωραιότατα τρώγονται με την σαλτσούλα!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  35. Ειρήνη μου, κι όμως ξέρεις τι νόστιμα ταιριάζει με τα ζυμαρικά??
    Νομίζω η ροζ σαλτσούλα για τις γαρίδες είναι διαφορετική, έχει συνήθως και μαγιονέζα!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  36. Νοστιμότατη η ρόζ σάλτσα! Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  37. Μου άνοιξες την όρεξη!!! Το πως τα ζήλεψα τα ροζ ζυμαρικά σου, δεν λέγεται!! Εύκολα, γρήγορα και το κυριότερο, νόστιμα!!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  38. Είμαι μακαρονού,τρελαίνομαι για μακαρόνια.Υπέροχο το φαγητάκι σου γρήγορο και πεντανόστιμο.Να είσαι καλά.Αχ να χαμε και λίγο τώρα.
    Σε φιλώ

    ReplyDelete
  39. Ελενάκι στα ζυμαρικά δεν αντιστέκομαι (και ποιος μπορεί άλλωστε) και ιδιαίτερα σε ένα τόσο όμορφο πιάτο!Αυτή η σαλτσούλα σίγουρα είναι φανταστική!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  40. Ωραία ιδέα Ελενα για τα ζυμαρικά.

    Και μια καινούρια γεύση. Θα την έχω στα υπόψη για τα επόμενα ζυμαρικά μας.

    Καλό σ/κ

    Φιλιά

    ReplyDelete
  41. Πολύ ωραία συνταγή!!!Θέλω πολύ να τη δοκιμάσω!:)

    ReplyDelete
  42. Χάρμα οφθαλμών τα ραβιόλα .... σκέτο βασανιστήριο Κυρίες μου.... Τι θα γίνει με την περίπτωση σας?!!

    ReplyDelete
  43. Τέλειο πιάτο ,μου αρέσουν πολύ τα ραβιόλια,αλλα με ροζ σαλτσα πρωτη φορα τα βλεπω ,ωραία θα ειναι θα ετρωγα ευχαριστα ενα πιατο,φιλια.

    ReplyDelete