Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησε πολύ στην μπλογκογειτονιά η ροζ σαλτσούλα για ζυμαρικά, οπότε είπα να βάλω κι εγώ την δική μου.
Το ροζ ως γνωστόν προέρχεται από την ανάμειξη του άσπρου με το κόκκινο.
Στην δική μου σαλτσούλα τον ρόλο του άσπρου παίζει η κρέμα γάλακτος (μερικοί βάζουν γιαούρτι) και του κόκκινου μια έτοιμη σάλτσα ντομάτας, από αυτές που κυκλοφορούν σε βαζάκια, όποια σας αρέσει καλύτερα.
Εγώ συνήθως βάζω την μεσογειακή της Knorr ή μια σάλτσα με δεντρολίβανο που δεν θυμάμαι ποιας εταιρείας είναι, γιατί δένουν και οι δυο όμορφα με την κρέμα γάλακτος.
Αναμείξτε τα ζυμαρικά που προτιμάτε με την ροζ σαλτσούλα, πασπαλίστε με το αγαπημένο σας κίτρινο τυράκι και απολαύστε ένα νόστιμο πιάτο, ζεστό ζεστό!
Τα υλικά μας
250 γρ. ραβιόλια (ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε)
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
6 φέτες μπέικον
8 κουταλιές έτοιμη σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές κέτσαπ
250 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φλιτζανάκι νερό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Στην πράξη:
Βράζουμε τα ραβιόλια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια και την πιπεριά κομμένη σε λωριδίτσες.
Προσθέτουμε τις φέτες του μπέικον κομμένες σε 2-3 μικρότερα κομμάτια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και τα ραβιόλια και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφτούν καλά από την σάλτσα.
Τόσο απλά, τόσο εύκολα, απολαμβάνουμε ένα νόστιμο πιάτο με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!
Καλή επιτυχία!
Δεν λέμε ποτέ "όχι" στα ζυμαρικά, ούτε και στις ροζ σαλτσούλες! Εγώ τη φτιάχνω με γιαούρτι, γιατί μου αρέσει ιδιαίτερα η υπόξινη γεύση που δίνει στη σάλτσα. Τα ραβιόλια δε, είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά, αλλά μόνον όταν είναι σπιτικά, κι έτσι δεν τα απολαμβάνουμε συχνά :-(
ReplyDeleteΠάντως μου άνοιξες την όρεξη πρωί-πρωί, κι ευχαρίστως θα συνόδευα το καφεδάκι μου με δυο... άντε τρεις πιρουνίτσες! Ντρέπομαι που το λέω, αλλά όταν πρόκειται για ζυμαρικά, όρια... γιοκ!
Τα φιλιά μου και την καλημέρα μου, ελενάκι :-)
Καλημέρα Ελενάκι όλα καλά;Παρακολούθησα την εκπομπή στο Sin radio είσασταν καταπληκτικές μπράβο σας,το μόνο που δεν μπόρεσα να σας γράψω κάποιο σχόλιο γιατί ως γνωστόν με την τεχνολογία έχω διαζύγιο δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την εγγραφή μου έμεινα στο email που μου στείλανε,απο ΄κει και πέρα το χάος ελπίζω να τα καταφέρω κάποια στιγμή.Όσο για το φαγάκι σου σήμερα τέλειο και σίγουρα με την κρέμα γάλακτος θα είναι γλύκα.Να είσαι καλά καλό σ/κ φιλιά!!!!
ReplyDeleteΤέλειο...είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε. Φαντάζομαι ότι γίνεται και με άλλα ζυμαρικά.
ReplyDeleteΕνδιαφέρουσα η ανάρτησή σου Έλενα!Μας αρέσουν πολύ τα ραβιόλια,συνήθως τα συνοδεύω με απλή κόκκινη σάλτσα..την ρόζ σάλτσα,την κάνω με γιαούρτι-να αποφύγω όσο μπορώ την επιβαρυμένη σε λιπαρά κρέμα γάλακτος-και με ώριμη τριμμένη ντομάτα που προβράζω με μυρωδικά για 30 λεπτά.Σιγουρα η πρότασή σου θα είναι ιδιαίτερα νόστιμη,αφού τα υλικά είναι πλούσια και η προσθήκη του bacon θα απογειώνει τη γεύση!!!Καλή σου μέρα,φιλιά πολλά,πολλά.
ReplyDeleteΠω πω πρωί πρωί τί έπαθα η γυναίκα! Είμαι και λιχούδω και μακαρονού! Στα υπόψιν η σαλτσούλα. Φαίνεται υπέροχη!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά και πολλές όμορφες καλημέρες Έλενά μου!
Yπέροχη η ροζ σάλτσα μοιάζει και χαιρομαι ιδιαιτερα, που τη φτιάχνεις με κρέμα γάλακτος,δεν τρώω το γιαούρτι.Θα τη φτιάξω, οπωσδήποτε.Καλή σου μέρα & καλή μας όρεξη!
ReplyDeleteΈλενα, θα ονόμαζα αυτή την συνταγή, η ροζ χαρά του μακαρονά ή αναλόγως της μακαρονούς!! Η συνονόματή σου, θα ξετρελαθεί με το φαγάκι αυτό!! Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα το φτιάξει και μόνη της!! Άλλωστε είναι μια πολύ καλή λύση στην ερώτηση: Τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα;; Ιδιαίτερα όταν ο χρόνος δεν περισσεύει!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Γιάμι.
ReplyDeleteΚαλημέρα Έλενά μου... λατρεμένη ροζ σάλτσα και μάλιστα όταν την θέλω χωρίς πολλά λιπαρά βάζω απλά, κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά. Καλή σου μέρα και φιλάκια!
ReplyDeleteΚαι ροζ και μωβ και λαχανί, ό,τι και να μας προτείνεις εσύ, απίθανο είναι!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
ραβιόλια...σλουρπ!
ReplyDeleteυπέροχο πιάτο!!!!!
ReplyDeleteΈλενα , τι μας κάνεις πάλι!!!!!
ReplyDeleteΜΜΜΜ!!!!!!Πεντανόστιμα!!!!!!!!!!!!!!
Τα υλικά της σάλτσας είναι φανταστικά!!
ReplyDeleteορίστε: γι' αυτό τις λέμε "συνταγές της Καρδιάς μας!" :D
ReplyDeleteφιλιά
-όπως πάντα, υπέροχη η συνταγή!
Πω πω! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Θα το δοκιμάσω επιτόπου! Πάω γειά σας!! Φιλιά :))
ReplyDeleteκαλημέρα
ReplyDeleteοι ραβιόλες μου αρέσουν πολύ
αλλά σκέτες τις τρώω
δεν ήξερα ότι συνοδεύονται και με σάλτσα ντομάτας
δεν θα με πιστεψεις αλλα την ροζ σαλτσα την χρησιμοποιω σχεδον μονο για το κοκτειλ γαριδων. μαλλον ηρθε η ωρα να κανω και αλλες δοκιμες!
ReplyDeleteκαλο σαββατοκυριακο!
ειρηνη
Simonmad λίγους ξέρω που θα πούνε όχι σε ένα καλομαγειρεμένο πιάτο με ζυμαρικά!
ReplyDeleteΤα φρέσκα ραβιόλια είναι τα καλύτερα, όποτε έχω χρόνο τα φτιάχνω, αλλιώς βρίσκω και στο σούπερ μάρκετ φρέσκα, μια χαρά είναι!
Φιλιά!
Ροδάνθη μου όπως έλεγε και η Βιβή, υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα σχόλια, ελπίζω να έφτιαξε ή να φτιάξει σύντομα!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ, σκέτο τρελοκομείο είμασταν, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα χα χα χαα
Φιλιά πολλά!
Κατερινάκι μου με όποιο ζυμαρικό σου αρέσει γίνεται!!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Φωτεινούλα το μπέικον ταίριαξε πολύ νόστιμα!
ReplyDeleteΤο γιαουρτάκι επίσης ταιριάζει ωραία, εμένα δεν προτιμάνε την λίγο ξυνούτσικη γεύση που δίνει, γι αυτό το αντικαθιστώ με κρέμα γάλακτος
Φιλάκια!
Sel μου σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά και γλυκές καλημέρες από όλες μας!
Αρμονία μου κι εμείς με κρέμα γάλακτος την προτιμάμε!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!!
Ειρηνάκι για τις εργαζόμενες μανούλες, είναι μια γρήγορη και πολύ νόστιμη λύση!
ReplyDeleteΕίμαι σίγουρη οτι η συνονόματη κορούλα θα την φτιάξει πανεύκολα!
Φιλιά!
Κανθαράκο, be my guest please!
ReplyDeleteΦιλιά!
Κικίτσα μου και με κρέμα γάλακτος με λιγότερα λιπαρά, μια χαρτά θα γίνει, απλά εμείς κοιτάμε μην ... χάσουμε
ReplyDeleteκαμιά θερμίδα χα χα χαα!
Φιλάκια!
Syrow2js με σκλαβώνετε πάντα γλυκά μου!!!!
ReplyDeleteΦιλιά και στους δυο σας!
Πέπη, έλα να σου κάνω το τραπέζι!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Βικάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Εφάκι μου είναι τα άτιμα!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Βίλλη μου γίνεται μια υπέροχη ροζ σαλτσούλα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαριλενάκι μου σε ευχαριστούμε από καρδιάς!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Irma μου δοκίμασέ το, δεν θα σε απογοητεύσει καθόλου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Δελφινάκι ωραιότατα τρώγονται με την σαλτσούλα!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ειρήνη μου, κι όμως ξέρεις τι νόστιμα ταιριάζει με τα ζυμαρικά??
ReplyDeleteΝομίζω η ροζ σαλτσούλα για τις γαρίδες είναι διαφορετική, έχει συνήθως και μαγιονέζα!
Φιλάκια!!
Νοστιμότατη η ρόζ σάλτσα! Καλό Σ/Κ!
ReplyDeleteΜου άνοιξες την όρεξη!!! Το πως τα ζήλεψα τα ροζ ζυμαρικά σου, δεν λέγεται!! Εύκολα, γρήγορα και το κυριότερο, νόστιμα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Είμαι μακαρονού,τρελαίνομαι για μακαρόνια.Υπέροχο το φαγητάκι σου γρήγορο και πεντανόστιμο.Να είσαι καλά.Αχ να χαμε και λίγο τώρα.
ReplyDeleteΣε φιλώ
Ελενάκι στα ζυμαρικά δεν αντιστέκομαι (και ποιος μπορεί άλλωστε) και ιδιαίτερα σε ένα τόσο όμορφο πιάτο!Αυτή η σαλτσούλα σίγουρα είναι φανταστική!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Ωραία ιδέα Ελενα για τα ζυμαρικά.
ReplyDeleteΚαι μια καινούρια γεύση. Θα την έχω στα υπόψη για τα επόμενα ζυμαρικά μας.
Καλό σ/κ
Φιλιά
Πολύ ωραία συνταγή!!!Θέλω πολύ να τη δοκιμάσω!:)
ReplyDeleteΧάρμα οφθαλμών τα ραβιόλα .... σκέτο βασανιστήριο Κυρίες μου.... Τι θα γίνει με την περίπτωση σας?!!
ReplyDeleteΤέλειο πιάτο ,μου αρέσουν πολύ τα ραβιόλια,αλλα με ροζ σαλτσα πρωτη φορα τα βλεπω ,ωραία θα ειναι θα ετρωγα ευχαριστα ενα πιατο,φιλια.
ReplyDelete