Πείτε μου, σε ποιον δεν θα άρεσε μια τρυφερή μαριναρισμένη μπριζολίτσα, ψημένη στη σχάρα, στα κάρβουνα;;
Να μοσχοβολάει την ώρα που ψήνεται;
Να μας "σπάει" την μύτη και εμείς να αδημονούμε να κόψουμε μιαν ακρούλα;
Βέβαια εγώ δεν είχα κάρβουνα, αλλά η ηλεκτρική μου ψηστιερούλα έβγαλε εις πέρας μια χαρά την αποστολή της!!
Οι μπριζόλες μαριναρίστηκαν μερικές ώρες πριν ψηθούν. Απέκτησαν έξτρα νοστιμιά και διατήρησαν εσωτερικά την απαραίτητη υγρασία, που τις κράτησε μαλακές.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι το χοιρινό πρέπει να ψήνεται καλά. Δεν πρέπει να μένει καθόλου κόκκινο αίμα.
Όμως αν παραψηθεί, σκληραίνει και γίνεται άνοστο. Γι' αυτό, δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί στο ψήσιμό του.
Οι μαριναρισμένες μπριζόλες συνοδεύτηκαν από την νόστιμη πατατοσαλάτα με πέστροφα που σερβίραμε εδώ.
Εσείς φτιάξτε και τα δύο και σερβίρετέ τα με ένα καλό κόκκινο κρασάκι! Θα έχετε το καλύτερο γεύμα!!
Ας δούμε πως θα ετοιμάσουμε και θα ψήσουμε τις χοιρινές μπριζολίτσες μας.
Χρειαζόμαστε:
4 χοιρινές μπριζόλες
Για την μαρινάδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά γλυκιά σάλτσα chilli
1 κουταλιά κρέμα μπαλσάμικου ή 1 κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλάκι ξερή λουίζα τριμμένη
1 κουταλάκι μέλι
1 γεμάτη κουταλιά φυστικοβούτυρο
αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαγειρεύουμε:
Πλένουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κάνουμε μερικές εγκοπές με κοφτερό μαχαίρι, στο σημείο που υπάρχει το λίπος της μπριζόλας, έτσι ώστε να μην μαζέψουν στο ψήσιμο.
Σε μπολ που θα χωρά και τις μπριζόλες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βάζουμε και τις μπριζόλες στο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η μαρινάδα και να τις καλύψει εντελώς.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όλη αυτή η προεργασία μπορεί να γίνει και από το προηγούμενο βράδυ.
Θα πρέπει να αναποδογυρίζουμε σε τακτά διαστήματα τις μπριζόλες, μέσα στο μπολ. Αυτό βοηθά την μαρινάδα τους να κατανέμεται ομοιόμορφα παντού.
Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες στην σχάρα, φροντίζοντας να καλύπτονται γύρω γύρω με όλη την μαρινάδα.
Ψήνουμε όπως συνηθίζουμε.
Για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμες, κόβουμε με μαχαίρι σε κάποιο σημείο κοντά στο κόκκαλο της μπριζόλας. Αν τα υγρά που θα βγουν δεν περιέχουν καθόλου κόκκινο αίμα, συνήθως είναι έτοιμες.
Καλό θα ήταν να αφήσουμε την σχάρα να κάψει στην φωτιά, πριν βάλουμε τις μπριζόλες. Έτσι δεν θα κολλήσουν επάνω στο μέταλλο.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες, συνοδευόμενες με πατατοσαλάτα με πέστροφα ή όποια σαλάτα μας αρέσει και φυσικά καλό κρασάκι.
Καλή μας όρεξη!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
Ποτέ δεν λέμε όχι σε τέτοιες μπριζολίτσες...Καλήμερααα
ReplyDeleteΚαλημέρα!! Εύκολη εκτέλεση και μοιάζει πεντανόστιμη!
ReplyDeleteΚαλημέρα Ειρήνη μου πολύ ωραίες οι μπριζόλες σου και σίγουρα πεντανόστιμες με τόσα μυρωδικά που έβαλες.Να είσαι καλά καλό σ/κ, φιλιά!!!!
ReplyDeleteΘα προτιμήσω την πατατοσαλάτα και για τους άλλους τις μπριζόλες!
ReplyDeleteΓια αύριο ..κλείσαμε!
Σήμερα έχει φασολάδα!
Φιλιά σε όλα τα κορίτσια μου!
Αυτές οι μαρινάδες τι ξεχωριστή γεύση δίνουν!
ReplyDeleteΝόστιμο πιάτο για σήμερα,Ειρήνη και δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Καλό Σ/Κ-φιλιά!
Κάθε φορά που διαβάζω μια συνταγή σου μου ανοίγει η όρεξη... ΄Πως γίνεται αυτό;;;;;
ReplyDeleteΣπέσιαλ όλο το πιάτο γενικα,φανταστικό φαίνεται,πολύ ωραίο ,καλο υπόλοιπο Σαββατοκύριακου.
ReplyDeleteΗ σπέσιαλ μαρινάδα του τίτλου μου κέντρισε το ενδιαφέρον και όχι άδικα!
ReplyDeleteΌνομα και πράμα σπέσιαλ Ειρήνη μου! Τι πανδαισία υλικών είναι αυτή;; Μου έκανε εντύπωση το φυστικοβούτυρο!
Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!
Ούτε να το ήξερες, αύριο θα ψήσουμε μπριτζόλες και μάλιστα στα κάρβουνα!!!!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!!!!!!!
Καλησπέρα Ειρήνη!Η συνταγή σου είναι υπέροχη!!Πολύ όμορφη η μαρινάδα καί πολύ νόστιμη!Θά δοκιμαστή σίγουρα!!Καλό Σ/Κ!!
ReplyDeleteτι υπέροχο πιάτο......μμμμμ..και ξανα μμμμμ...να σαι καλά
ReplyDeleteΑχχχχ! Ειρήνη μου πώς να απαρνηθείς μια τέτοια μπριζολίτσα;;; Μέχρι εδώ μοσχοβόλησε και φαίνεται τόσο μα τόσο τρυφερή!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Πολύ νόστιμες οι μπριζολίτσες σου Ειρήνη μου! Το φυστικοβούτυρο θα πρέπει να του δίνει ιδιαίτερη γεύση.
ReplyDeleteΕιρήνη μου καλημέρα!!!!!!
ReplyDeleteΕίσαι απίθανη!!!!!
Φιλάκια!
Ωραίες μπριζόλες ζουμερές και νόστιμες με την μαρινάδα που έβαλες Ειρήνη μου..Εγώ πολλές φορές βάζω και πορτοκάλι.Καταγράφονται για να δοκιμαστούν...Καλή Κυριακή να έχεις. Φιλιά
ReplyDeleteΥπέροχες οι μπριζόλες σου, ζουμερές και πεντανόστιμες!Φιλάκια!
ReplyDeleteΠολύ σπέσιαλ μαρινάδα. Μπουκιά και συγχώριο.
ReplyDeleteΥπέροχη η μαρινάδα και οι μπριζόλες φαίνονται πολύ ζουμερές! Οφείλω ωστόσο να ομολογήσω πως μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή η σαλάτα που προτείνεις ως συνοδευτικό (επειδή έχει ψάρι). Είναι ένας συνδυασμός που δεν έχω δοκιμάσει αλλά πολύ θα ήθελα!
ReplyDeleteΤόσο που άργησα, Ειρήνη μου, πάνε οι υπέροχες, αρωματικές σου μπριζόλες!
ReplyDeleteΤι ωραία και πλούσια υλικά που χρησιμοποίησες, μπράβο! Η λουίζα και το φυστικοβούτυρο ήταν η έκπληξη. Ευχαριστούμε για την πρόταση.
Φιλάκια.
Ειρήνη μου, πολύ ωραία η ιδέα της μαρινάδας. Θα τη δοκιμάσω κι εγώ.!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε πολύ!!!
Σας εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα!!!
Φιλιά πολλά σε όλες σας!!!
Ειρηνάκι όχι απλά σπέσιαλ, σούπερ σπέσιαλ η μαρινάδα σου με το φυστικοβούτυρο, θα έκανε τις μπριζολίτσες απίστευτα νόστιμες!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά, καλή μας εβδομάδα!
Αχ Ειρήνη μου όλο νοστιμιές είσαι.Καλή εβδομάδα να έχεις.
ReplyDeleteΜαρινάδα υπερπαραγωγή!!!!
ReplyDeleteΜ' αρέσουν οι μαρινάδες! Φυστικοβούτυρο δεν έχω βάλει ποτέ! Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω μου φαίνεται!
ReplyDeleteΈμαθα και 2 κολπάκια σήμερα! Αυτό με το χάραγμα για να μην μαζεύουν στο ψήσιμο και την καυτή σχάρα για να μην κολλάνε. ;)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ειρήνη μου!
Ειρήνη μου απίθανες φαίνονται οι μπριζόλες σου!Η μαρινάδα σου σούπερ θα τη δοκιμάσω!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Βίκυ, πεντανόστιμες και ζουμερές, έγιναν οι μπριζόλες μας, με αυτήν την μαρινάδα.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Ελένη, η μαρινάδα είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση και δίνει φοβερή νοστιμιά στα κρεατικά.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Ροδάνθη, τα μυρωδικά είναι που δίνουν την έξτρα γεύση, στην μαρινάδα μας και φυσικά στις μπριζολίτσες μας!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
ma prepi na perasw sti Xio na parw xoirini mpirizola =( kai mou elipse poly! =(
ReplyDeleteΑντιγόνη και οι δύο συνταγές είναι νόστιμες. Δεν θα μείνει λοιπόν, κανένας παραπονεμένος στην οικογένεια!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ελένη, χρησιμοποιώ συχνά μαρινάδες. Βελτιώνουν την υφή και την γεύση του κρέατος που θα χρησιμοποιηθεί.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
beauty str., χαιρόμαστε που σου αρέσουν οι συνταγές μας. Ευχαριστούμε πολύ.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Νέλη, οι μπριζολίτσες μας είναι νοστιμότατες. Κόπιασε!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ερμιόνη, το φυστικοβούτυρο εδώ και κάποια χρόνια, το χρησιμοποιώ ολοένα και περισσότερο, σε αλμυρές και γλυκές συνταγές. Δίνει εξαιρετική γεύση και άρωμα.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ρένα, αν χρησιμοποιήσατε την μαρινάδα αυτή, θα σας έγιναν πολύ ωραίες οι μπριζόλες σας. Απολαυστικές!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
DIMI, σε ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να την δοκιμάσετε και να απολαύσετε, νόστιμο και ζουμερό κρεατάκι.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Παναγιώτη, νόστιμη μπριζολίτσα, συνοδευμένη με πατατοσαλάτα με πέστροφα. Υπέροχο πιάτο.
ReplyDeleteΚαλη σου ημέρα.
Κική, μοσχοβολάει η μπριζόλα. Καλοψημένη και ζουμερή με την μαρινάδα της, ποιος μπορεί να της αντισταθεί;;
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Μαρία, πράγματι το φυστικοβούτυρο δίνει ελαφρά γεύση ξηρών καρπών. Νοστιμίζει την μαρινάδα και φυσικά τις μπριζόλες μας.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Έφη, σε ευχαριστώ πολύ. Έλα να δοκιμάσεις τις απίθανες μπριζολίτσες μας!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Εύα, έχεις δίκιο για το πορτοκάλι. Το χρησιμοποιώ και εγώ κάποιες φορές, σε μαρινάρισμα χοιρινού κρέατος, αλλά και πουλερικών. Μαλακώνει και δίνει ωραίο άρωμα στο κρέας.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Σπυριδούλα, η μαρινάδα βοηθά το κρέας της μπριζόλας, να παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα.
Κατερινάκι, έτσι είναι, ακριβώς όπως τα λες. Μπουκιά και συγχώριο.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
sundayspoon, θα σου πρότεινα εκτός από τις μπριζόλες να δοκιμάσεις, και την πατατοσαλάτα. Η καπνιστή πέστροφα, της δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά. Αλλάζει εντελώς την πατατοσαλάτα.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ελένη, έχω φροντίσει και σου έχω φυλάξει μεριδούλα πλήρη. Η λουίζα δίνει ένα ελαφρύ λεμονάτο άρωμα και γεύση στην μαρινάδα μας, ενώ το φυστικοβούτυρο δίνει την αίσθηση της γεύσης των ξηρών καρπών. Ταιριάζουν πολύ καλά μεταξύ τους, αλλά και στην μαρινάδα, συνολικά.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ροδούλα, είναι από τις μαρινάδες που μου αρέσει να χρησιμοποιώ. Δίνει εξαιρετική γεύση στα ψητά σχάρας.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Έλενα, έγιναν σούπερ νόστιμες και μαλακές οι μπριζολίτσες μας. Μοσχομύριζαν στην ψηστιέρα. Αν είχα και κάρβουνα για να τις ψήσω, θα ήταν ακόμα καλύτερες.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Κατερίνα, σε ευχαριστούμε. Στις νοστιμιές δεν μπορούμε να αντισταθούμε!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Νοτούλα, υπερπαραγωγή της....σχάρας!!!! Χαχαχά!!
ReplyDeleteΚαλη σου ημέρα.
Sel, έχει και η ψητή μπριζολίτσα τα μυστικά του επιτυχημένου ψησίματος!! Πως θα την απολαύσουμε νόστιμη και ζουμερή, άλλωστε;
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ελένη, δοκίμασέ την!! Είναι σούπερ νόστιμη!!! Και οι μπριζόλες, μοσχομυρίζουν!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ozlemaki, μην καθυστερείς καθόλου το ταξειδάκι στην Χίο. Προμηθεύσου τις μπριζόλες, φτιάξε την μαρινάδα μας και μετά στη σχάρα. Θα γευτείς τις ωραιότερες ψητές μπριζολίτσες, που θα έχεις φτιάξει!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
ma mou elipse poly xoirino pou den exoume edw =(
ReplyDelete