Το σημερινό μας κέικ είναι πλούσιο και με ωραία υλικά.
Το σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, του δίνει το μεγαλύτερο μέρος της γλυκαντικής ουσίας που χρειάζεται.
Είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε το σιρόπι από τα ανοιχτόχρωμα κατά προτίμηση γλυκά του κουταλιού, που τις περισσότερες φορές ξεμένει στο βάζο.
Μια άλλη ιδιαιτερότητα αυτού του κέικ, είναι ότι έχω αντικαταστήσει ένα μέρος του αλεύρου με νισεστέ (άμυλο καλαμποκιού). Έχω πειραματιστεί με αυτό και έχω διαπιστώσει ότι δίνει στιλπνή υφή στο κέικ.
Γιαουρτάκι μου αρέσει να προσθέτω που και που στα κέικς μου. Αυτή την φορά πρόσθεσα το αγαπημένο μου γιαούρτι με γεύση λεμόνι και χαμηλά λιπαρά.
Το γλάσο σοκολάτας το προστατεύει από το γρήγορο στέγνωμα, κάτι που συμβαίνει στα κέικς και φυσικά προσθέτει την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας.
Αυτή την φορά δεν κατέφυγα στην συνηθισμένη μου συνταγή για γλάσο σοκολάτας. Έφτιαξα ένα καινούργιο γλάσο, συνδυασμό λευκής κουβερτούρας και σοκολάτας με άρωμα μαστίχας. ΦΟΒΕΡΟ!!!
Λατρεύω το άρωμα της μαστίχας και αυτό το γλάσο είναι το κάτι άλλο.
Την σοκολάτα με μαστίχα την είχα προμηθευτεί από κατάστημα που πουλούν καφέ και έψαχνα ένα τρόπο να την αξιοποιήσω όπως πιστεύω ότι της αξίζει!! Έγινε το ιδανικό γλάσο για αυτό το κέικ.
Τώρα βέβαια αν δεν σας αρέσει το άρωμα της μαστίχας, αντικαταστήστε την με κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος. Η μαστίχα όμως δίνει αυτό το κάτι άλλο!!!
Χρησιμοποίησα σιρόπι και γλυκό περγαμόντο στο κέικ, και η μαστίχα κατά την γνώμη μου, ταιριάζει άψογα με τα αρώματα των εσπεριδοειδών.
Προτιμήστε σιρόπι από ανοιχτόχρωμα γλυκά του κουταλιού. Το σκούρο σιρόπι, ενδεχομένως να σκουρύνει το χρώμα του γλυκού μας.
Ας περάσουμε στην πράξη.
Τα υλικά μας:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. νισεστέ
20 γρ. μπαίκιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
250 γρ. σιρόπι γλυκού του κουταλιού, ανοιχτόχρωμο
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. γλυκό περγαμόντο σε φέτες
190 γρ. βούτυρο αγελάδας
65 γρ. μαργαρίνη
3 μεγάλα αυγά
200 γρ. γιαούρτι με γεύση λεμόνι 1% λιπαρά
25 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για το γλάσο σοκολάτας με μαστίχα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
60 γρ. σοκολάτα με άρωμα μαστίχας ή 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά σιρόπι περγαμόντο
1 κουταλιά μαργαρίνη
6-7 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Επιπλέον
γλυκό περγαμόντο σε φέτες
Πάμε να το φτιάξουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τον νισεστέ, το μπαίκιν, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το αλάτι και τα ψιλοτριμμένα αμύγδαλα, από τα οποία δεν έχουμε αφαιρέσει την μαλακή τους φλούδα.
Προσθέτουμε επίσης και τις φέτες του γλυκού περγαμόντο, φροντίζοντας να αλευρωθούν καλά.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια.
Σε μπολ ή στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο αγελάδας και την μαργαρίνη. Και τα δύο θα πρέπει να τα έχουμε βγάλει τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα, για να πάρουν την θερμοκρασία του δωματίου και να μαλακώσουν.
Τα χτυπάμε για πέντε λεπτά στην δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας μέχρι να ενοποιηθούν με το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στην μεσαία σκάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Αφού ενοποιηθούν και αυτά, σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε στα ασπράδια μισό κουταλάκι ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου-αυγών, εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και την μαρέγκα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, το μείγμα, ώσπου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στην μέση, εσωτερικής διαμέτρου 26 εκ.
Βάζουμε την ζύμη του κέικ στην φόρμα.
Βάζουμε την φόρμα σε προθερμασμένο στους 170 βαθ. φούρνο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά ως μία ώρα, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αν βάλουμε την λάμα ενός μαχαιριού μέσα στο ψημένο κέικ, θα πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ όπως είναι για πέντε λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Αν δεν πρόκειται να καλύψουμε το κέικ την ίδια μέρα με το γλάσο, το βάζουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Πρέπει όμως να έχει κρυώσει τελείως.
Φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ όλα τα υλικά του γλάσου.
Σε κατσαρολίτσα, βάζουμε νερό, το βάζουμε να σιγοβράσει και τοποθετούμε επάνω το μπολ. Ο εξωτερικός πυθμένας του μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου με ξύλινη κουτάλα ως να λιώσουν, να ενοποιηθούν και να γυαλίσει το γλάσο μας.
Αν επιθυμούμε πιο ρευστό γλάσο, προσθέτουμε επιπλέον κρέμα γάλακτος.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας- μαστίχας, αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια.
Αφού κρυώσει το γλάσο, στολίζουμε το κέικ με φέτες γλυκού περγαμόντο ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Αν δεν βρίσκουμε σοκολάτα με μαστίχα, μπορούμε να κοπανίσουμε δύο κόκκους μαστίχας με λίγη ζάχαρη ως να γίνουν σκόνη και την προσθέτουμε στο γλάσο.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
Καλημέρα.Πρέπει να είναι τέλειο αυτό γλυκό.
ReplyDeleteΤαιριάζει πολύ η σοκολάτα με το περγαμόντο.
Καλό Σαββατοκύριακο απο το
http://radiopoint.gr/newplayers/wmp/
Εντελώς "γιορτινό" το κέικ σήμερα, Ειρήνη! ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ του Σ/Κ!
ReplyDeleteΟ συνδυασμός σοκολάτας-περγαμόντου είναι μοναδικός, όπως μοναδική είναι κι η ιδέα σου να χρησιμοποιήσεις στη συνταγή το σιρόπι του γλυκού.
Την καλημέρα και τα φιλιά μου :-)
Καλημέρα ωραίο κέικ, πλούσιο σε γευση και αρώματα
ReplyDeleteΚαλημέρα! Ζηλέυω το κέηκ σου αλλά περισσότερο νομίζω το γλάσο! Τί τέλειο και γυαλιστερό που είναι!
ReplyDeleteΚερνιέμαι αυθαιρέτως ένα κομμάτι για τον πρωινό μου καφέ!
Πω, πω, πω!!! Τί λιχουδιά είναι αυτή;; Είμαι σίγουρη ότι η μυρωδιά της μαστίχας θα ταιριάζει πολύ!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!
ReplyDeleteΜέχρι εδώ έφτασε η υπέροχη μυρωδιά του!!Πολύ όμορφο καί νόστιμο τό κείκ σου!!Σκέτη κόλαση!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteαυτό είναι ένα κι ένα για το ερλ γκρέυ, το τσάι που έχει περγαμόντο, χι χι. φιλιά, καλό ΣΚ.
ReplyDeleteΕιρήνη,πάντα πλούσιες οι συνταγές σου και πλούσιες!
ReplyDeleteΖήλεψα το κεικάκι σου,είναι τέλειο σε εμφάνιση,αλλά στη γεύση θα είναι ξεχωριστό με το συνδυασμό σοκολάτας-περγαμόντου.
Φιλιά!
Πωπω Ειρήνη μου τι γλυκό είναι αυτό, μας ξεσήκωσες!!!Άπαιχτο!!!!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!!
Θα συμφωνήσω με το Μαράκι, πιο πάνω: Τί ΛΙΧΟΥΔΙΑ, είν' αυτή???!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
πολυ ομορφη εμφανισγη πολυ περιποιημενο το κεικ σου!λατρευω το περγαμοντο εχει πολυ ωραια μυρωδια!
ReplyDeleteΓια μια ακόμα φορά Ειρήνη μου με κερδίζουν οι πρωτότυπες συνταγές σου και οι εύστοχοι πειραματισμοί σου!!Πολύ έξυπνος ο τρόπος χρήσης του σιροπιού άλλά εκείνο που πραγματικά με εξέπληξε ήταν το μοναδικό γλάσσο σοκολάτας!!
ReplyDeleteΘα το κάνω κάποια στιγμή όμως μάλλον θα χρησιμοποιήσω το γλυκό λεμόνι που έχω στο βάζο μου καθώς μου αρέσει πιο πολύ και θα δέσει υπέροχα με το γιαούρτι λεμόνι που μεταχειρίστηκες!!!
Ευρηματική επίσης η χρήση του νισεστέ αντί μέρους του αλευριού..είμαι πολύ περίεργη να δω το αποτέλεσμα!
Κλό Σαββατοκύριακο,φιλιά πολλά,πολλά.
τέλειο!!!! μπράβο!!!
ReplyDeleteΠανέμορφο και πολύ νόστιμο μάλλον άν κρίνω απο αυτά που έχει μέσα,υπερπαραγωγή το γλυκό σας μπράβο Ειρήνη,καλό Σαββατο κύριακο.
ReplyDeleteEιρήνη μου τι να πω γι αυτό το κέικ??
ReplyDeleteΑληθινή υπερπαραγωγή!
Φαντάζομαι τα αρώματα που θα ξεχύνονται σε κάθε μπουκιά!!!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Καλησπέρα Ειρήνη, πολύ καλή αξιοποίηση σιροπιού και γλυκού.
ReplyDeleteΕγώ έχω αρχίσει να βάζω τα σιρόπια στο τσάι μας μάλιστα αυτή τη στιγμή πίνω κάποιο με σιρόπι από κεράσι.
Πραγματικά πολύ ξεχωριστό κέικ Ειρήνη μου! Έχει ωραία υλικά και αποπνέει έναν αέρα κομψότητας!
ReplyDeleteΤο γλάσο μαστίχας μου αρέσει πολύ!
Φιλιά!
Τι συνδυασμοί είναι αυτοί φοβεροί;;; Πάρα πολύ ωραίο το γλυκό, και πολύ πολύ ιδιαίτερο! Την καλημέρα μου!
ReplyDeleteEιρήνη ..μεγαλοπρεπέστατο θα 'λεγα :D
ReplyDeleteκαι όπως πάντα, όχι μονο η συνταγή εξαιρετική, αλλά και η παρουσίαση! :)
καλό Σαββατοκύριακο!!
Ειρήνη μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!! Απίθανο θα είναι, αν κρίνω από τα υλικά!!Θα το κάνω οπωσδήποτε!!Καλή χρονιά σε όλες σας!!! φιλάκια.
ReplyDeleteRealmente exquisito me encanta luce muy bonito,abrazos y abrazos.
ReplyDeleteΌλα τα αρώματα έχει αυτό το κέικ, Ειρήνη μου, φαντάζομαι τη νοστιμιά του, όταν το φάμε! Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο, ευπαρουσίαστη και λαχταριστή!
ReplyDeleteΈμεινε κομματάκι;
Καλή Κυριακή, φιλάκια.
Ειρήνη μου έχω μείνει έκθαμβη να θαυμάζω και να λιγουρεύομαι το κέικ σου... σοκολάτα, περγαμόντο... τα λατρεύω!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΔεν το στέλνεις προς τα δω;;;;
ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟ!!!!
Φιλιά και καλή Κυριακή!
πολύ καλό.....και με το καφεδάκι μου ακόμα καλύτερο..να σαι καλά
ReplyDeleteτα λόγια είναι περιττά!η εμφάνιση αλλά και τα αρώματα των υλικών δεν γίνεται παρά να το κάνουν απίστευτα γευστικό!μπράβο σου!
ReplyDeleteΗ μαστίχα σούπερ αρωματική, το περγαμόντο συμπληρώνει μοναδικά τη γλύκα του κέικ και το γυαλιστερό σοκολατογλάσο κλέβει την παράσταση... Όπως καταλαβαίνεις, με κέρδισε με την πρώτη ματιά!!!
ReplyDeleteΚαιρό τώρα ήθελα να πειραματιστώ να χρησιμοποιήσω αρκετό σιρόπι από γλυκό νεράτζι που μου έχει μείνει. Μου έδωσες τη λύση έτοιμη!! Φαντάζομαι τα αρώματα αυτού του κέικ!! λατρεύω το περγαμόντο και τη μαστίχα επίσης!!! Μια γλυκιά εβδομάδα εύχομαι!!
ReplyDeleteΕξαιρετικό το σημερινό σου κέικ Ειρήνη γεμάτο ομορφα αρώματα.Το περγαμόντο έχει υπέροχο άρωμα και το χρησιμοποιώ και εγώ στα γλυκά.
ReplyDeleteΚόλαση το κεικ σου βρε Ειρήνη μου!!!!
ReplyDeleteΘέλω πολύ κάποια στιγμή να το δοκιμάσω, δείχνει τέλειο.
Φιλάκια πολλά
Το περγαμόντο (όπως και όλα τα ξινά φρούτα) ειναι από αυτά που λατρεύω!! Αρα και το υπέροχο κέικ σου, θα είναι χάρμα ...οισοφάγου!!
ReplyDeleteΕκτυπώθηκε η συνταγή, και αρχειοθετήθηκε στο προσωπικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής!!
Καλή και γλυκειά εβδομάδα να'χεις!
radio point, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Πράγματι η σοκολάτα, ταιριάζει άψογα με το περγαμόντο!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Simonmad, η σημερινή συνταγή είναι ένας καλός τρόπος να αξιοποιήσουμε τα γλυκά του κουταλιού που ξεμένουν.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Μανουσίνα, μοσχοβολάει το κέικ από υπέροχο άρωμα του περγαμόντου και της μαστίχας!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Loulou, να κεραστείς όσα κομμάτια από το κέικ μας θέλεις! Θα έχεις την καλύτερη συνοδεία για το καφεδάκι σου!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
purpleleath, η μαστίχα αρωματίζει καταπληκτικά το γλάσο σοκολάτας! Ταίριαξε πολύ όμορφα!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Dimi, σε ευχαριστούμε πολύ. Σας κερνάμε το μοσχοβολιστό μας κεκάκι, να σας γλυκάνουμε!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Summertime blus, όπως το λες! Ταιριαστό το κέικ, όχι μόνο για το καφεδάκι μας, αλλά και για το γευστικό και αρωματικό τσάι earl grey. Φυσικά και για όποιο άλλο ρόφημα της προτίμησής μας.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ελένη, είμαι σίγουρη ότι, όταν δοκιμάσεις τον συνδυασμό των γεύσεων σοκολάτας-περγαμόντου-μαστίχας, θα ενθουσιαστείς! Άρωμα και γεύση, σε εξαιρετικό συνδυασμό!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ελένη, σε ευχαριστούμε πολύ! Έλα να σε κεράσουμε καφεδάκι μαζί με το αρωματικό μας κέικ!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Syros, σε ευχαριστούμε πολύ. Τις πιο ωραίες λιχουδιές ετοιμάζουμε με όλη μας την αγάπη, για εσάς!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ειρήνη, το περγαμόντο το ξεχωρίζω πάντα από τα άλλα γλυκά του κουταλιού. Θεωρώ το άρωμα και η γεύση του από τα ωραιότερα. Και βέβαια το χρησιμοποιώ σε όσες παρασκευές μπορώ, όπως αυτό το κέικ, που το κάνει εξαιρετικό.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Φωτεινή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκό λεμόνι, εφ' όσον σου αρέσει περισσότερο. Άλλωστε και αυτό διαθέτει επίσης, εξαιρετικό άρωμα. Με την μαστίχα και την σοκολάτα, θα δέσουν υπέροχα. Όσον αφορά τον νισεστέ, έχω διαπιστώσει ότι δίνει βελούδινη υφή στο κέικ. Κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Παρασκευή, σε ευχαριστούμε πολύ.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Σε ευχαριστούμε, Νέλη. Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα.
ReplyDeleteΚαλό βραδυ.
Ελενάκι, υπέροχο το άρωμα αυτού του κέικ, όπως και η γεύση του! Την αγάπη μου για την μαστίχα και το περγαμόντο, την ξέρεις. Γι' αυτό τα συνδύασα σε αυτό το ωραίο κέικ. Η δε σοκολάτα, ήρθε και έδεσε, όπως λέμε. Ο όλος συνδυασμός, μας έδωσε ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό γλύκισμα!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ξανθή, αξιοποιώ τα σιρόπια που περισσεύουν από τα γλυκά του κουταλιού, με διάφορους τρόπους. Πολύ ωραία η πρότασή σου, να τα προσθέτουμε στο τσάι μας, δίνοντάς του το ωραίο τους άρωμα και έξτρα γεύση! Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και σε άλλα ροφήματα. Στο κέικ μας πάντως, το περγαμόντο, σε συνδυσμό με τα υπόλοιπα υλικά, δίνει ένα γλύκισμα εξαιρετικό!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ερμιόνη, σε ευχαριστούμε πολύ. Το γλάσο σοκολάτας-μαστίχας, είναι εκείνο που δίνει την έξτρα πινελιά στην όλη εμφάνιση και την γεύση του κέικ.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Μάρθα, όλα τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά, δίνοντάς μας ένα γλυκάκι, που θα αγαπήσουμε.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Μαριλένα, σε ευχαριστούμε! Χαίρομαι που σου αρέσει! Εννοείται ότι στο σπίτι το εξαφάνισαν στα γρήγορα!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Φανή, δοκίμασέ το με την πρώτη ευκαιρία! Θα σας αρέσει και θα συνοδεύσει ωραιότατα το καφεδάκι σας!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Thank you, Rosita.
ReplyDeleteHave a nice week.
Ελένη, εννοείται ότι σου έχουμε κρατήσει το κομμάτι σου! Εδώ είμαστε να σε κεράσουμε καφεδάκι και κεκάκι, όποτε το επιθυμείς!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Κική, σοκολάτα, περγαμόντο, μαστίχα, είναι γεύσεις υπέροχες και αγαπημένες! Κεκάκι σου στέλνουμε όσο επιθυμεί η καρδιά σου, να γλυκαθείς και να συνοδεύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Παναγιώτη, το πόσο θα ευχαριστηθείς αυτό το κέικ με τον καφέ σου, δεν το φαντάζεσαι! Από τα πιο ωραία!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Λίλα, σε ευχαριστούμε πολύ. Να έχεις μια καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Sandayspoon, θα συμφωνήσω μαζί σου. Η μαστίχα είναι υπέροχη! Όπου και αν προστεθεί, ξεχωρίζει! Ταιριάζει με τα εσπεριδοειδή, όπως εδώ με το περγαμόντο. Το γλάσο, άρεσε πολύ σε όσους το δοκίμασαν. Έδωσε επίσης ωραία εμφάνιση στο συγκεκριμένο κέικ.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Elen, το σιρόπι από το γλυκό νεράντζι, θα αξιοποιηθεί ιδανικά με την συνταγή αυτή. Θα έχεις την γεύση και τα αρώματα που σου αρέσουν, σε ένα γευστικό κέικ!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Κατερίνα, τα γλυκά του κουταλιού που μας μένουν, μπορούν να προστεθούν σε άλλες συνταγές γλυκών, βελτιώνοντας την τελική γεύση αυτών. Είναι κρίμα να παραμένουν στα ντουλάπια μας αχρησιμοποίητα και στο τέλος να πετιούνται. Η συνταγή αυτού του κέικ, μια ωραία πρόταση για την αξιοποίησή τους.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ρούλα, να το δοκιμάσεις! Αφράτο, αρωματικό και εμφανίσιμο, αυτό το κέικ, θα ενθουσιάσει όσους το γευτούν!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Χάρμα....οισοφάγου και οφθαλμών, Πέπη! Να το δοκιμάσεις!! Το περγαμόντο με την μαστίχα και την σοκολάτα, είναι απαιχτο τρίδυμο!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
υπερπαραγωγή Ειρηνακι μου το κεικάκι σου και βεβαιως πεντανόστιμο! φανταζομαι τα αρώματα που θα ξεχύνονται σε κάθε μπουκιά !!!!! γεια στα χεράκια σου !!!!!!!
ReplyDeleteκαλό βραδυ
Μαράκι, το κέικ έγινε νοστιμότατο και αρωματικό. Η κάθε του μπουκιά, μοσχοβολάει περγαμόντο και μαστίχα! Απίθανο!!
ReplyDeleteΚαλό σου βράδυ.
φιλενάδα πάλι έγραψες!!!!!!!!χίλια μπράβο!!μπας και έχεις καμιά εύκολη συνταγή να φτιάξω στον καλό μου γλυκό περγαμόντο;πάρα πολλά φιλιά!!καλή χρονιά με υγεία και πολύ αγάπη!!!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστούμε, Μάγια! Πήγαινε στις κατηγορίες, στα γλυκά, θα βρεις πολύ ωραία συνταγή για γλυκό περγαμόντο, της Έλενας. Καλή επιτυχία.
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι.
Τι γλυκο ειναι αυτο Ειρηνη !! τελειο φαινεται , αυτο το περγαμοντο πρεπει να ειναι τελειο για το κεικ ...και γλασο ....θα το φτιαξω σιγιυρα, φιλια!
ReplyDelete