Friday 18 January 2013

Παγωτό γιαούρτι με άρωμα λεμόνι

Είμαι λάτρης του παγωτού κάθε γεύσεως, αρώματος και χρώματος! Το έχω δηλώσει άλλωστε επανειλημμένα.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχει μια ομάδα παγωτών, αυτά με το γιαούρτι, με τα οποία δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις.
Τα είχα δοκιμάσει κάποιες φορές σε καταστήματα που πωλούν παγωτά. Δεν μου είχαν αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις όμως. Η ξινίλα του γιαουρτιού υπερίσχυε στο παγωτό και τελικά χαλούσε την γεύση του.
Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ της μόδας το παγωτό γιαούρτι, με αποτέλεσμα να έχουν ξεφυτρώσει παντού μαγαζιά που μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί.
Είπα λοιπόν κι εγώ να δώσω άλλη μια ευκαιρία στο παγωτάκι αυτό, όχι αγοράζοντάς το αυτή την φορά, αλλά φτιάχνοντάς το μόνη μου.
Τελικά, προέκυψε ένα παγωτό ελαφρύ, με βελούδινη υφή, όπου φυσικά κανείς καταλαβαίνει ότι είναι φτιαγμένο με γιαούρτι, χωρίς όμως να ξινίζει.
Το άρωμα λεμονιού του ταιριάζει πολύ ωραία και το κάνει έξτρα δροσιστικό. Με εξέπληξε ευχάριστα!!!
Και καθώς είμαι "παγωτατζού" όπως προείπα και παρ' ότι ο καιρός είναι πια καθαρά χειμωνιάτικος, εγώ θα το ξαναφτιάξω!!
Παγωτό μες το χειμώνα, γιατί όχι;;!!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου
2 γιαούρτια των 200 γρ. με γεύση λεμόνι, 1% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
1 κουταλιά έτοιμο σιρόπι καραμέλας
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βάζουμε σε μπολ την φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου και την χτυπάμε με το μίξερ χειρός στην δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψει.
Υπολογίζουμε το μπολ μας να είναι αρκετά μεγάλο και βαθύ, γιατί η κρέμα θα διογκωθεί. Επιπλέον θα προστεθούν και τα υπόλοιπα υλικά και το μείγμα, καθώς θα λειτουργεί το μίξερ, θα πετάγεται έξω από το μπολ.
Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα το ζαχαρούχο γάλα, την μία κουταλιά σιρόπι καραμέλας και το μασουράκι άρωμα βανίλιας, να ανακατευτούν καλά.
Με κουτάλι ενσωματώνουμε το γιαούρτι λίγο λίγο, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Σε σύνολο, το μείγμα χρειάζεται χτύπημα, για δέκα λεπτά. Φουσκώνει και αφρατεύει.
Σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες.
Το μείγμα θα έχει πήξει περίπου 1 εκ. γύρω από τα τοιχώματα του μπολ.
Το χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ ως να ομογενοποιηθεί και να μην έχει κρυστάλλους.
Δεν το χτυπάμε πολύ, γιατί ίσως ξεφουσκώσει.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε ακόμα δύο ώρες.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία του χτυπήματος για άλλη μια φορά.
Το μείγμα μας τώρα θα πρέπει να έχει πάρει την μορφή μαλακού παγωτού.
Το βάζουμε σε κουτί και το φυλάμε στην κατάψυξη, να παγώσει εντελώς.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε 4-5 λεπτά να ξεπαγώσει.
Διακοσμούμε το παγωτό γιαούρτι με σιρόπι καραμέλας, χοντροτριμμένα καρύδια ή ότι άλλο μας αρέσει. Τα φυστίκια Αιγίνης του ταιριάζουν πολύ, επίσης.
Το παγωτό αυτό μπορεί να προσφερθεί και μετά από ένα γεύμα, ανεξαρτήτως εποχής, ακριβώς επειδή είναι δροσιστικό και αρωματικό.
Απολαύστε το!!
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

58 comments:

  1. Καλημέρα Ειρήνη μου, πολύ όμορφη πρόταση το γιαουρτοπαγωτό σου!Συμμερίζομαι την αγάπη για το παγωτό γενικά,ευτυχώς που το γιαούρτι μειώνει τη θερμιδο-ενοχή..χιχι..Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!! πολύ ωραία πρόταση το γιαουρτοπαγωτό!!

    ReplyDelete
  3. Ειρήνη μου πάρα πολύ ωραία πρόταση.Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι τέλειος και δείχνει φοβερά λαχταριστό!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  4. Με αυτή την ανάρτηση όχι μόνο μου άνοιξε η όρεξη...αλλά μου μύρισε και άνοιξη! την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  5. Νομίζω ότι τελικά το παγωτό γιαούρτι υπερεκτιμήθηκε.Συμφωνώ και εγώ Ειρήνη, όσον αφορά τις γευστικές μου προτιμήσεις γι΄ αυτό το παγωτό.Δεν είναι από αυτά που θα έτρωγα με ευχαρίστηση...
    Ωστόσο η δική σου πρόταση ,η οποία εμπλουτίζει την ξινή επίγευση του γιαουρτοπαγωτού και με άλλα στοιχεία μου αρέσει.Η προσθήκη του σιροπιού και του ζαχαρούχου γάλατος σε συνδυασμό με το αρωματικό λεμονάτο γιαούρτι είναι πολύ επιτυχημένος.
    Γιατί όχι λοιπόν στο πεντανόστιμο και ελαφρύ επιδόρπιο του καλοκαιριού,να εισβάλλει δυναμικά και τον χειμώνα??? Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  6. Ειρήνη μου να σου πω την αλήθεια μόλις είδα το παγωτό σου ανατρίχιασα λίγο,λόγο του άσχημου καιρού που έχουμε εδώ,χαλάει ο κόσμος απο την κακοκαιρία.Οπότε θα περιμένω τις αλκυονίδες μέρες για να το απολαύσω,γιατί θα το φτιάξω δεν υπάρχει περίπτωση.
    Να είσαι καλά,φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  7. Παγωτό τρώω χειμώνα καλοκαίρι...πεθαίνω!!!!!! Υπέροχη η συνταγή σου Ειρήνη μου!!!!

    ReplyDelete
  8. Ειρήνη μου κι εγώ έχω δοκιμάσει το καλοκαίρι σε αλυσίδα γιαουρτοπαγωτού και δεν κατάλαβα γιατί και τόσο ακριβό.
    Κρατώ την ιδέα σου για το καλοκαίρι γιατί μόνο με τις μεγάλες ζέστες τρώω εγώ παγωτό.
    Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  9. Ειρήνη μου, καθότι έχω αδυναμία και στο παγωτό αλλά και στα λεμονένια γλυκά, το συγκεκριμένο μου φαίνεται θεσπέσιο!
    Ελαφρύ και ιδανικό για να κλείσει το γεύμα μας!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  10. Μμμμμμμμμμμμμ........στο παγωτό λέμε πάντα ναι…….χειμώνα – καλοκαίρι!!!!!!!!!
    Υπέροχη η πρόταση σου Ειρηνακι …….μπαίνει στα προσεχώς…….!!!!!!!!!

    Φιλάκια , καλό π/σ/κ !!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Λατρεύω το παγωτό χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά επειδή το ανοσοποιητικό μου έχει άλλη άποψη(!), το σημειώνω για τις πιο ζεστές μέρες!!!
    Φιλάκιααααα!!!

    ReplyDelete
  12. Μου αρέσει και κυρίως γιατί το έφτιαξες μόνη σου, επίσης οι γεύσεις σου είναι απόλυτα της επιλογής μου!

    ReplyDelete
  13. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο και δροσερό!!! Πολύ ωραίο!!!:)

    ReplyDelete
  14. Κι εγώ από τις φανατικές του παγωτού. Πολύ ωραία πρόταση!

    ReplyDelete
  15. Η ιδέα να συνδυάσεις το γιαουρτοπαγωτό σου με λεμόνι μου αρέσει πάρα πολύ! Σίγουρα θα δοκιμαστεί κάποια στιγμή!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  16. Τα γιαουρτοπαγωτάκια είναι από τα λίγα παγωτά που μου αρέσουν, καθώς δεν γλυκίζουν πολύ!
    Αν φτιάξω όλη τη συνταγή όπως τη λες, αλλά αλλάξω τη γεύση του λεμονιού, δεν πειράζει φαντάζομαι...
    Καλό μεσημέρι Ειρήνη μου!

    ReplyDelete
  17. Ειρήνη,αν και δεν απολαμβάνω τα παγωτά λόγω λαιμού,αυτό με το γιαούρτι και το άρωμα λεμονιού το ζήλεψα!
    Λίγο λίγο θα μπορούσα να το γευτώ λιώνοντάς το στο στόμα.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  18. Ειρήνη μου έχω και καιρό να φάω παγωτάκι.....
    Πρέπει να είναι τέλειο.
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  19. Ειρήνη, ωραιότατο!! μου άρεσε πολύ, τόσο, που σε άλλες εποχές θα το έφτιαχνα την επόμενη ώρα κιόλας!
    σκέφτομαι μήπως το "μεταποιήσω" και μπορέσω τελικά να το δοκιμάσω κι εγώ!! :) :)

    καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  20. Kαλησπέρα Ειρήνη! Πολύ ωραία πρόταση το γιαουρτοπαγωτό!!Μού αρέση καί τόν χειμώνα τό παγωτό!!Σέ παγωτομηχανή μπορώ νά τό φτιάξω?Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  21. Πολύ ωραίο φαίνεται!!! Θα το έτρωγα ανετότατα τώρα!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  22. Ειρηνάκι μου αυτό το παγωτάκι είναι για μένα, το φαντάζομαι με το άρωμα από το λεμονάκι να κλείνει όμορφα ένα νόστιμο γεύμα!
    Οσο για τον χειμώνα, το παγωτό νομίζω δεν έχει εποχή για τους λάτρεις του είδους!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  23. ότι έπρεπε.....πολύ καλη ιδέα να σαι καλά....

    ReplyDelete
  24. Κρύο το παγωτό, ξινό το λεμόνι, ο τέλειος συνδυασμός για μένα που τα λετρεύω και τα δυο!! Θα δοκιμαστεί! Φιλιά και καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  25. Ειρήνη μου, τώρα τελευταία έχω γίνει κι εγώ φαν του γιαουρτοπαγωτου!!!
    Παντού έχουν ανοίξει όπως λες μαγαζιά "yogourt frogen",και δεν με αφήνουμε καθόλου αδιάφορη!!!
    Τώρα όμως με την υπέροχη ιδέα σου ενθουσιάστηκα και θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!!!!
    Μπράβο Ειρήνη γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  26. Πολύ ωραίο και αφράτο φαίνεται,λέω να το δοκιμάσω μιάς και μου αρέσει το παγωτό Χειμώνα Καλοκαίρι,καλό βράδυ,φιλάκια.

    ReplyDelete
  27. Ό,τι πιο λατρεμένο Ειρήνη μου... νομίζω ότι το παγωτό γιαούρτι έγινε το αγαπημένο πολλών αλλά με το λεμόνι μέσα είναι ελαφρύ και νόστιμο!!! Γεια στα χέρια σου!!
    Καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  28. Χαρά, είναι από τις πιο μεγάλες αγάπες, το παγωτό. Στο γιαουρτοπαγωτό, η προσθήκη γιαουρτιού χαμηλών λιπαρών και όχι με πλήρη λιπαρά, οπωσδήποτε μειώνει τις θερμίδες. Η γεύση του όμως είναι εξαιρετική.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  29. Ευχαριστούμε Νίκη. Χαιρόμαστε που σου αρέσει το δροσερο και ελαφρύ παγωτάκι μας.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  30. Ελένη μου, είναι ένα ελαφρύ, αλλά λαχταριστό παγωτό. Με ωραίο άρωμα και γεύση. Από αυτά που μας αρέσουν και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  31. oikianet, αν και έχουμε ακόμη χρόνο για την άνοιξη, το παγωτάκι μας δεν θα το στερηθούμε!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  32. Φωτεινή, συμφωνώ μαζί σου. Τα παγωτά ήταν και είναι η αδυναμία μου από παιδί. Τα παγωτά γιαουρτιού που έχω δοκιμάσει ως τώρα, θύμιζαν περισσότερο γιαούρτι, παρά παγωτό. Με την συνταγή αυτή, γευόμαστε παγωτό με γεύση γιαουρτιού και όχι... γιαούρτι με γεύση παγωτού. Ασφαλώς η καραμέλα, βελτιώνει την γεύση και ελαφρύνει την ξινίλα, που δεν μου αρέσει καθόλου, σε αυτό το γλυκάκι. Γιατί ας μην ξεχνάμε, το παγωτό είναι παγωμένο γλυκό.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  33. Ροδάνθη τις προηγούμενες ημέρες, είχαμε και εδώ κακοκαιρία, με πολλή βροχή. Εγώ όμως, σαν γνήσια.. παγωτατζού, δεν πτοούμαι! Θα το γευτώ το παγωτάκι μου, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών! Φτιάξε το παγωτό και θα με καταλάβεις!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  34. Ξανθή, ακριβώς το ίδιο αναρωτήθηκα και εγώ, μετά από δυο τρεις δοκιμές γιαουρτοπαγωτού, από κατάστημα που κατά τα άλλα φτιάχνει ωραία παγωτά. Σε κάποιους όμως αρέσει η έντονα ξινή τους γεύση, είναι βέβαια θέμα γούστου. Δοκίμασε το παγωτάκι μας όποτε θέλεις! Είναι ελαφρύ και γευστικό.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  35. Λίλα και εγώ το ίδιο. Για μένα το παγωτό τρώγεται όλες τις εποχές!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  36. Ερμιόνη, μεγάλη αδυναμία τα παγωτά! Δύσκολα θα πω όχι δε ένα ωραίο και καλοφτιαγμένο παγωτό! Στο συγκεκριμένο, το άρωμα του λεμονιού ταιριάζει εξαιρετικά με το γιαούρτι και την καραμέλα.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  37. Μέτη μου, ναι στο παγωτό, χειμώνα καλοκαίρι! Σε ένα τέτοιο γευστικό και ελαφρυ παγωτάκι, θα πουμε όχι;;;
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  38. Syros, αφού το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν συμερίζεται την αγάπη σου για τα παγωτά, τι άλλο μπορείς να κάνεις;; Θα περιμένεις τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, και θα φας όσα θέλεις!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  39. Taste advasor, προτιμώ το σπιτικό παγωτό. Το φτιάχνω όπως μας αρέσει στην οικογένεια, με υλικά που επιλέγω η ίδια. Το θεωρώ αναμφισβήτητα καλύτερης ποιότητας. Υπάρχουν όμως και καταστήματα με καλής ποιότητας και γεύσης, παγωτά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  40. Μάριον, πράγματι είναι νόστιμο, δροσερό και ελαφρύ. Παγωτό για όλες τις εποχές. Θα το λατρέψεις!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  41. Vita, είναι ιδανικό παγωτάκι, για τους φανατικούς του είδους!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  42. Sundayspoon, το παγωτό με γεύση λεμονιού ήταν από μικρό παιδί, από τα πιο αγαπημένα μου. Γι' αυτό και διάλεξα γιαούρτι με λεμόνι, για την αυτήν την συνταγή. Το άρωμα του είναι απίθανο!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  43. Sel, διάλεξε την γεύση που σου ταιριάζει καλύτερα, όταν το φτιάξεις. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το δροσερό άρωμα του λεμονιού και προτιμώ αυτό. Βέβαια μπορούμε να επιλέξουμε και άλλο άρωμα και γεύση, ανάλογα με τα γούστα μας.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  44. Ελένη, νομίζω ότι λιώνοντας το στο στόμα και τρώγοντας το λίγο λίγο, θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο! Φθάνει να μην είσαι κρυωμένη, βέβαια. Το παγωτάκι το θέλουμε. Τον πονόλαιμο, οχι.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  45. Ρούλα, φτιάξε με την συνταγή μας ένα σπιτικό παγωτό, που θα σου αρέσει πολύ. Αφού μάλιστα, έχεις καιρό να φας παγωτάκι, θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο! Επιπλέον, θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σου!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  46. Μαριλένα, δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Βέβαια μπορείς να το προσαρμόσεις σύμφωνα με το πως το θέλεις και σου αρέσει.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  47. Dimi, μπορείς να το φτιάξεις σε παγωτομηχανή. Θα ακολουθήσεις τις οδηγίες ως το σημείο που πρόκειται να το βάλουμε στην κατάψυξη. Εσύ θα το βάλεις στην παγωτομηχανή, για να παγώσει. Καλή επιτυχία.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  48. Purpleleuth, και τώρα και όποια στιγμή θελησεις, τρώγεται αυτό το παγωτάκι!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  49. Έλενα, όσοι αγαπούν το παγωτό, το απολαμβάνουν όλες τις εποχές του χρόνου! Το παγωτό με άρωμα λεμονιού, είναι δροσιστικό και αρωματικό. Μπορεί άνετα να προσφερθεί αντί άλλου γλυκού, μετά από ένα γεύμα. Είναι ελαφρύ και δεν θα βαρύνει περεταίρω το στομάχι μας. Επιπλέον αφήνει ωραία γεύση στο στόμα. Βέβαια, είναι ένα παγωτό για όλες τις ώρες. Κάθε φορά που το φτιάχνω, το απολαμβάνω το ίδιο, όπως την πρώτη φορά.
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.

    ReplyDelete
  50. Παναγιώτη, έλα να σε κεράσουμε! Σίγουρα θα σου αρέσει το σπιτικό μας παγωτό!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  51. Πέπη, θα το λατρέψεις! Αφού μάλιστα έχει τις γεύσεις που σου αρέσουν, αυτό είναι σίγουρο!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  52. Βάσια, καταστήματα που πωλούν γιαουρτοπαγωτό, υπάρχουν πια παντού. Πρωτιμώ όμως το σπιτικό όπως αυτό, δεν έχει την έντονη ξινίλα των έτοιμων, που τουλάχιστον εγώ έχω δοκιμάσει.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  53. Νέλη, γίνεται αφράτο αφράτο! Βελούδινο θα έλεγα! Δοκίμασέ το!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  54. Κική, είναι της μόδας τελευταία το γιαουρτοπαγωτό. Μου αρέσει το άρωμα του λεμονιού, δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας! Το προτιμώ από τα άλλα!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  55. Ε! αφου είναι της μοδός Ειρηνάκι μου ας δοκιμάσω και εγώ !!!! οπως και εσύ με τα γιαουρτοπαγωτα δεν τα πάω και πολύ καλά, αλλά οταν το ξαναφτιάξεις πετάγομαι λίγο απο εκεί για να δοκιμάσω. Κάτι μου λέει ότι θα αλλάξω και εγώ γνώμη !!!!

    σε φιλώ πολύ πολύ πολύ

    ReplyDelete
  56. Μαράκι, έχω στην κατάψυξη ακόμα λίγο από την τελευταία φορά που το έφτιαξα. Εννοείται ότι έχει γίνει το αγαπημένο μου και τελευταία όλο αυτό φτιάχνω! Θα το δοκιμάσω και με άλλη γεύση. Πετάξου λοιπόν από εδώ να σε κεράσω, γιατί δεν το βλέπω να μένει για πολύ στην κατάψυξη!!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  57. Κι εγώ τα λατρεύω τα παγωτά και τα τρώω Χειμώνα Καλοκαίρι.
    Την ίδια άποψη με εσένα έχω για τα γιαουρτοπαγωτά, τώρα όμως με προκαλείς να δοκιμάσω την συνταγή σου.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  58. Νοτούλα, το παγωτάκι για μένα, δεν έχει εποχή! Με την συνταγή αυτή, θα αρχίσεις να αγαπάς και τα γιαουρτοπαγωτά, όπως και εγώ.
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete