Thursday 17 January 2013

Τούρτα με cream cheese frosting

Μια μεγάλη αγκαλιά ανοίγουμε σήμερα στο blog μας, για να υποδεχθούμε το νέο μέλος μας, μιαν ακόμη Καρδούλα.
Το Ελενάκι θα είναι από σήμερα και μαζί μας!
Την γνωρίσαμε μέσα από το πολύ όμορφο blog της elenis cooking, την αγαπήσαμε για το ήθος της, το χαμόγελό της, την δημιουργικότητα της, τον πρόσχαρο και ευγενικό χαρακτήρα της!
Χαιρόμαστε πολύ που από σήμερα θα είναι στην παρέα μας και θα μοιράζεται με όλους τους φίλους μας τις υπέροχες συνταγές της!
Ελενάκι καλώς μας όρισες!!!!

Καλημέρα! Τι κάνετε;
Είμαι το νέο μέλος των Συνταγών της Καρδιάς, η Ελένη από το Μαγειρική και Φαντασία (Eleniscooking)!
Με μεγάλη χαρά δέχθηκα την πρόταση να συμμετέχω σ’ αυτήν την όμορφη ομάδα!
Από δω και πέρα θα με βρίσκετε και εδώ μια φορά την εβδομάδα!
Ευχαριστώ πολύ όλα τα κορίτσια των Συνταγών της Καρδιάς για την θερμή υποδοχή, χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ!
Για καλωσόρισμα, ετοίμασα μια τούρτα για να σας κεράσω!
Με παντεσπάνι μόκα-σοκολάτα και γέμιση cream cheese frosting.
Ελπίζω να σας αρέσει!
Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι (3 δίσκους 18-20 εκ. διαμ.):
6 αυγά
3/4 κούπας τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπας τσαγιού κακάο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού νες καφέ διαλυμένο σε 1 κουταλάκι ζεστό νερό
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Για το cream cheese frosting:
400ml κρέμα γάλακτος
250γρ. τυρί κρέμα
2 βανίλιες
160γρ. ζάχαρη άχνη (προσαρμόστε στα γούστα σας, προσθέστε ή αφαιρέστε)
Για το σιρόπι σοκολάτας:
1 ¼ κούπας τσαγιού ζάχαρη
1 ¼ κούπας τσαγιού νερό
2 κουταλάκια κακάο
1 βανίλια
Επιπλέον
1 κούπα τσαγιού νιφάδες κουβερτούρας
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να φουσκώσει και να πήξει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και τον διαλυμένο στον νερό καφέ.
Χτυπάμε για 1 λεπτό με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα στρογγυλό σκεύος 18 ή 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί, το τοποθετούμε σε μια σχάρα και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μη στεγνώσει.
Μόλις κρυώσει κόβουμε με ένα μαχαίρι το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους. (Αν δε τα καταφέρνετε με το κόψιμο, μοιράστε το μείγμα στα τρία και ψήστε χωριστά τρεις δίσκους παντεσπάνι).
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το frosting.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα για 5 λεπτά.
Ενώνουμε τα δυο υλικά σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τις βανίλιες με τη ζάχαρη άχνη.
Συναρμολόγηση.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα ένα δίσκο παντεσπάνι, βρέχουμε με το 1/3 από το σιρόπι και απλώνουμε λίγο από το frosting ομοιόμορφα (το ¼ δηλαδή).
Τοποθετούμε τον άλλο δίσκο παντεσπάνι από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία
Τοποθετούμε πάνω απ’ όλα και τον τελευταίο δίσκο.
Απλώνουμε το υπόλοιπο cheese frosting (μας έχει μείνει το ½ πλέον) ώστε να καλυφθεί όλη η τούρτα.
Αν θέλουμε κρατάμε στην άκρη λιγάκι, για να κάνουμε σχεδιάκια ή ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας.
Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
Κόβουμε όμορφα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.

84 comments:

  1. Συγχαρητήρια λοιπόν για τη συμμετοχή και καλώς την με μια τούρτα κόλαση...Μας κατέστρεψες πρωινιάτικα και είμαι και σε περίοδο ανάρωσης από την κρεπάλη των Χριστουγέννων....Καταπληκτική!!!Μπράβο

    ReplyDelete
  2. Καλως ορισες και εδω Ελενακι μου.
    Ευχαριστουμε πολυ για το υπεροχο ελκυστικοτατο κερασμα σου.
    Σου ευχομαι πολλες πολλες νοστιμοτατες δημιουργιες.
    Πολλες καλημερες και πολλα φιλια σε σενα και στα υπολοιπα κοριτσια.

    ReplyDelete
  3. Καλή νέα αρχή στο blog που φιλοξενείσαι Ελένη!!Καλή συνέχεια και στο δικό σου, με ευφάνταστες και νόστιμες δημιουργίες!!
    Φυσικά η είσοδός σου συνοδεύτηκε και με την ανάλογη παρέα..την συντροφιά μιας ωραιότατης τούρτας,με υπέροχη εμφάνιση και ανάλογη γεύση φαντάζομαι!!Συγχαρητήρια για το λαχταριστό κομμάτι που μας σερβίρισες..καλή δύναμη!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  4. Τι ωραία νέα είναι αυτά;
    Καλή αρχή και εδώ Ελένη μου, πολύ χαίρομαι που θα σε βρίσκουμε και εδώ!
    Η τούρτα σου μου αρέσει πολύ, θυμίζει cheesecake το οποίο λατρεύω!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  5. Δεύτερη Ελένη λοιπόν στις αγαπημένες μας Συνταγές της Καρδιάς, καλώς ήλθες και είμαι σίγουρη ότι θα ενισχύσεις την ήδη άπαιχτη ομάδα των κοριτσιών με τον καλύτερο τρόπο!

    Η τούρτα φαίνεται λαχταριστή και η κρέμα με το τυρί ταιριάζει πολύ νομίζω με το συγκεκριμένο παντεσπάνι! Όντως θα θυμίζει τσιζκέικ, πράγμα καθόλου κακό! :)
    Την καλημέρα μου, φιλιά και καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  6. Καλοστέριωτη Ελενάκι μου! :))))
    Η τουρτίτσα όνειρο! Ωραίο και γλυκό ξεκίνημα βλέπω!!! Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  7. Τι ευχαριστη εκπληξη Ελενη, θα απολαμβανουμε τις συνταγες σου και απο εδω και νομιζω οτι θα συμπληρωσεις τελεια την υπεροχη παρεα των συνταγων της καρδιας!
    Πολυ ωραια η τουρτισα σου, θα παρω ενα κομματι για το καλως ηρθες!

    ReplyDelete
  8. Καλό ξεκίνημα Ελένη! Λαχταριστή η τούρτα σου.

    ReplyDelete
  9. καλή αρχή Ελενάκι μου! τέλεια η τουρτίτσα σου! άμα χάσω κανένα κιλό θα τη δοκιμάσω!

    ReplyDelete
  10. Ελενάκι μου καλώς μας ήρθες!
    Είναι μεγάλη η χαρά μας που σε έχουμε στην παρέα μας!!
    Πάνω από όλα γιατί είσαι ένα πολύ πολύ καλό παιδί και φυσικά γιατί θα απολαμβάνουμε και εδώ τις νοστιμιές σου!
    Η τουρτίτσα σου είναι το πιο όμορφο και γλυκό καλωσόρισμα!!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!Λόγω ημέρας όμως θα κεραστείς, έστω και με ένα μικρούλι κομματάκι!Να σαι καλά, καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα Γωγούλα μου σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμά σου να σαι καλά!Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Φωτεινή μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό, εύχομαι να σου αρέσουν και οι υπόλοιπες συνταγές που θα ανεβάζω!Να σαι καλά!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  14. Ερμιόνη μου, σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα, να σαι καλά!Έχεις δίκιο για το γλυκό, θυμίζει πολύ cheesecake!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Ελενάκι μου καλώς όρισες!!! οπως λεει και το Λενάκι πιο πάνω είναι μεγάλη μας η χαρά που σ'εχουμε κοντά μας μετά απο τόσο καιρό που ''κάνουμε παρέα'' !!!!

    Υπέροχη η παρουσίαση της τουρτας και όσο για τη γεύση μπορώ να την φανταστώ !!!!!!!!!!!!!!!!! ευχαριστούμε πολύ πολύ πολύ


    φιλιά πολλά και καλό μεσημέρι !!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Καλημέρα Σκοτεινούλα μου,σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια.Πράγματι η ομάδα των κοριτσιών είναι άπαιχτη και ότι και να πω θα είναι λίγο!!!
    Όλα τα υλικά της τούρτας ταίριαξαν απίστευτα μεταξύ τους!
    Να σαι καλά, πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Έφη μου σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!!!Το ξεκίνημα έπρεπε να είναι οπωσδήποτε γλυκό σαν το κορίτσια αυτής της ομάδας!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  18. Μαρινάκι μου χαίρομαι πολύ για τα καλά σου λόγια, σ' ευχαριστώ!!!Μα και φυσικά θα κεραστείς!Να σαι καλά!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Σε ευχαριστώ πολύ "Κορδονέτο" για το καλωσόρισμα, να σαι καλά!!!

    ReplyDelete
  20. Πέλα μου σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!Μπορείς να κεραστείς ένα πολύ μικρό κομμάτι, λόγω ημέρας :)!
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  21. Καλως σας βρήκα Έλενά μου, χαίρομαι ιδιαίτερα που απο σήμερα αποτελώ μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας!Θέλω να σας πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ και να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα σε όλες!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  22. Μαράκι μου καλως σας βρήκα και γω είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα!Χαίρομαι που σου αρέσει το γλυκό, να σαι καλά!
    Ευχαριστώ πολύ για θερμό καλωσόρισμα κορίτσια!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  23. Το κέρασμα πραγματικά είναι υπέροχο....!!!!!!

    ReplyDelete
  24. Καλή αρχή Ελένη μου!!!! Συμφωνώ μ' αυτά που λένε τα κορίτσια από το "Συνταγές της καρδιάς" κι επαυξάνω! Είσαι από τις μεγάλες μου συμπάθειες και για το χαρακτήρα σου που φαίνεται από το blog σου, αλλά και για τις μιαααααμ! συνταγές σου!
    Όσο για την τούρτα... Με κόλασες την πεινασμένη! Θα πάρω ένα κομματάκι αφού το κερνάς!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  25. Αχ, ωραία!!!
    Και τώρα γίναν 2, τα αγαπημένα μου Ελενάκια σε αυτό το blog!!!
    Καλό ξεκίνημα, κορίτσι μου!!!
    Η συνταγή... κόλαση!!!
    Φιλάκια σε όλες!!!

    ReplyDelete
  26. Επισήμως και από εδώ καλώς ήρθες στις Συνταγές της Καρδιάς μας...!!!
    Εχεις όλα τα προσόντα που απαιτούνται...
    Μαγειρεύεις τέλεια,χορεύεις απίθανα,γελάς από καρδιάς και..." μπουκάρεις " επεισοδιακά με κέρασμα απίθανο...
    ( αυτό το τελευταίο πρόσεχε να το διατηρήσεις,είναι απαραίτητη προυπόθεση...ρώτα την Ελενα και τη Μαρία να σου το επιβεβαιώσουν...)

    φιλιά πολλά πολλά πολλά και πες στις άλλες να μη κάνουν τη κορόιδα και να σου ετοιμάσουν τη κούπα σου...-:))

    ReplyDelete
  27. Καλή αρχή!!!! Αν και με τέτοιο ξεκίνημα, είναι δεδομένη...
    Υπέροχο το γλυκό σου! Είμαι σίγουρη ότι και οι επόμενες συνταγές θα είναι εξίσου υπέροχες!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  28. Καλησπέρα στα ωραία κορίτσια των Συνταγών της καρδιάς!!!!!!πολύ καλή η επιλογή σας να προσθέσετε στην ομάδα την άλλη ωραία Ελένη!!!!!!καλώς όρισες Ελένη μου,η τούρτα που μας έφερες φαίνεται τέλεια!!!!καλές μαγειρικές δημιουργίες σε όλες!!!!πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Καλώς την Ελένη και σ΄αυτό το σπιτάκι!
    Τούρτα εκπληκτική μας κερνάς για την άφιξή σου-μου αρέσει το τυρί κρέμα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  30. Καλή αρχή Ελένη μου κι από δω... χαίρομαι που θα σε βλέπουμε σ' αυτήν την ωραία ομάδα κι όσο για την τούρτα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!
    Γεια στα χέρια σου!

    ReplyDelete
  31. Σε ευχαριστώ πολύ Λίλα μου να σαι καλά!!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  32. Sel μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου!Σε ευχαριστώ πολύ και για το καλωσόρισμα!Βεβαίως και θα κεραστείς!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  33. Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που είμαστε οι αγαπημένες σου, να σαι καλά!Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  34. Σπιρτοκουτάκι μου γλυκό, σε χιολοευχαριστώ για τα όμορφά σου λόγια!!!Όσο για το "μπουκάρισμα"που λες...άρχισε η εκπαίδευση!!!
    Με ενημερώσανε αμέσως και για τη κούπα εννοείται πως περιμένω να τη παραλάβω, ετοιμάζεται!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  35. Αναστασία μου σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!!!Χαίρομαι που σου αρέσει το γλυκάκι!!!
    Πολλα φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Λαμπρινή μου σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφά σου λόγια να σαι καλά!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  37. Καλησπέρα Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Χαίρομαι που σου αρέσει η τούρτα, έχω και γω αδυναμία στο τυρί κρέμα!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  38. Κική μου σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα, χαίρομαι που σου αρέσει και το γλυκάκι, να σαι καλά!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  39. Ελένη μου καλώς όρισες στο παρεάκι μας!!!!
    Γευστικότατο το ξεκίνημα σου με την υπέροχη τουρτίτσα σου!!!!!!!!!

    Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!!!

    *Η κουπίτσα σου και η κουτάλα σου σε περιμένουν......θα οργανωθεί ειδική τελετή παράδοσης (με τις ανάλογες δοκιμασίες που θα πρέπει να περάσεις βεβαίως).....σμουατς!!!!!

    ReplyDelete
  40. Ελένη μου,καλορίζικη!!!Πολύ χαίρομαι πού θά σέ βλέπω καί από εδώ!!Η τούρτα σου,υπέροχη!!!Δοκίμασα τήν κρέμα τυριού πού είχες στήν τούρτα στις γιορτές,καί άρεσε σέ όλους!!Συγχαρητήρια φίλη μου!!Ξέρης πόσο σέ συμπαθώ!!!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  41. Καλώς μας ήρθες Ελενάκι!! Με χαρά σε υποδεχόμαστε στην όμορφη παρέα μας, για να μοιραστούμε τις μαγειρικές μας "περιπέτειες"! Άξιο μιας καλής αρχής, το γλυκό σου κέρασμα. Όσον αφορά εμένα, πέτυχες κατ' ευθείαν στο στόχο! Τα λατρεύω τα cream cheese frosting και όσο για τις καλοφτιαγμένες τουρτες σαν την δική σου...δεν αντιστέκομαι με τίποτα!!
    Καλή αρχή, Ελένη! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  42. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ .ΚΑΛΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ .ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΗ ΠΙΚΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

    ReplyDelete
  43. Eλενάκι μην σε τρομάζει η Μέτη με τις δοκιμασίες παράδοσης χα χα χαα
    Δεν είναι τίποτα σπουδαίο!
    Απλά θα φιλήσεις το χέρι της Μέτης, θα θαυμάσεις την Μαρία, θα διπλοθαυμάσεις την Ειρήνη, θα κάνεις μιαν υπόκλιση στην Εύα, θα πεις στην Βάσια τι όμορφη που είναι, θα πεις στην Αμαλία τι έξυπνη που είναι... τέτοια απλά και λιτά πράγματα δηλαδή!!!
    Εμενα δεν χρειάζεται να με θαυμάσεις, είμαι σεμνό άτομο όπως ξέρεις και αυτοθαυμάζομαι μόνη μου χα χα χαααααααα.
    Φιλάκια μικρό μας!

    ReplyDelete
  44. Ελενάκι μου άσε αυτά που σου λέει η Ελενα και η Μέτη. Εμένα θα ακούς σαν μεγαλύτερη της παρέας. Λοιπόν τα μόνα που θα φέρεις μαζί σου θα είναι η παρουσία σου και τα ολοχρυσα καλάμια που θα μας κάνεις δώρο !!!!!!!!!!!!! γιατί οπως ξέρεις μόνο με αυτά μπορούμε να κυκλοφορούμε !!! και να φανταστείς ότι είσαι και τυχερή, γιατί τα πλατινενια, τα φυλάμε για να μας τα χαρίσει το επόμενο μέλος που θα χρήσουμε !!!!!!!!!
    ΟΧΙ ΟΧΙ δεν βγάζω είδηση, μην το εκλάβετε ως είδηση !!!!! Λέω ΟΤΑΝ θα έχουμε επόμενο μέλος !!!!!!!!!
    χιχιχιχιχι!!!!!!!!

    ReplyDelete
  45. Μαρία τι δεν βγάζεις είδηση, που τελικά βγάζεις.
    Θα έχουμε και πλατινένιο μέλος μετά το χρυσό Ελενάκι??

    ReplyDelete
  46. Ελένη μου καλώς ήρθες στην παρέα της καρδιάς μας!!!
    Πολύ γλυκιά η είσοδος σου, με αυτή την υπέροχη τούρτα που μας κερνάς!!!
    Πάντα όμορφες δημιουργίες σου εύχομαι!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ReplyDelete
  47. Α! Α! Α! δεν μπορώ να σου πω είναι πλατινενιο μυστικό !!!!!
    χαχααχχαχαχααχ

    αμα τραγουδήσεις 3 φορες το αστερι του Βέρτη μπορεί και να σου πω κάποιο γράμμα απο το όνομα !!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  48. Ελένη μου καλώς όρισες στην παρέα μας και βέβαια δεν θα αρνηθώ καθόλου το κομμάτι από αυτήν την υπέροχη τούρτα που μας κερνάς...και βέβαια σ΄εμένα που λέει η Έλενα ότι πρέπει να κάνεις υπόκλιση δεν είναι τίποτα μην στενοχωριέσαι...μερικές μετάνοιες κάνεις..και γονατιστή έρχεσαι πίσω μου...τίποτα άλλο μόνο αυτά...Φιλιά πολλά και καλώς ήρθες στην παρέα μας...μετά από αυτά που άκουσες δεν πιστεύω να μετάνοιωσες? χαχαχαχα

    ReplyDelete
  49. Καλώς ήρθες, Ελένη μου, σ΄αυτή την όμορφη και δημιουργική παρέα! Νομίζω ότι ήταν εξαιρετική απόφαση, καλή αρχή! Να περάσετε όλες όμορφα κι εμείς θα χαιρόμαστε, όπως πάντα, να διαβάζουμε και να δοκιμάζουμε τις δημιουργίες σας!
    Φιλάκια πολλά σε όλες σας!

    ReplyDelete
  50. Καλή αρχή Ελένη μου!!!
    Τέλεια η τουρτίτσα.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  51. Εύα η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι εγώ σκιάχτηκα με αυτά που γράφεις στην Ελένη.
    Πάντως μην την ρωτάς αν μετάνοιωσε.
    Αν μετάνοιωσε είναι ήδη αργά, επιστροφές μελών δεν κάνουμε!!
    Θα μας υποστεί:P

    ReplyDelete
  52. Ελένη μου εγω προσπάθησα να σε προειδοποιήσω………..

    Ξέχασαν να σου πουν ότι η βασικότερη δοκιμασία είναι ότι……..πρέπει να μάθεις πολύ καλά να τραγουδάς το ‘αστέρι’ του Βερτη …..γιατί είναι το αγαπημένο της Μαρίας μας…..θα σου πει η Έλενα που την βάζει η Μαρία να της το τραγουδά 3 φορές την ημέρα…….χιχιχιχιχιχι !!!!!!!!

    *το δικό μου δώρο σε ροζ χρυσό σε παρακαλώ……μου πάει καλύτερα!!!!

    Σμουάτς σμουάτς σμουάτς!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  53. Άλλη μια γευστική πρόκληση προστέθηκε στην όμορφη παρέα εδώ βλέπω!
    Φοβερή η τούρτα σου, καλή αρχή και καλή συνέχεια.
    Φιλάκια
    sgr

    ReplyDelete
  54. Καλή αρχή στην Ελένη!!! Με υπέροχες δημιουργίες και γεύσεις! Υπέροχη η τούρτα! Γευστικότατη!!!:)

    ReplyDelete
  55. καλώς όρισες ελενη....σου ευχομαι καλές εμπνεύσεις...καλά πιάτα....
    και πως λέει ο λαός μας...η καλή μέρα από την πρώτη παρουσίαση φαίνεται....χαχααα..υπέροχο γλυκό...ορμάω....χάρηκα...

    ReplyDelete
  56. Καλη αρχη στο νεο μελος της οαμδας!!!!
    Ειστε ολές υπεροχες!!!

    ReplyDelete
  57. Τι όμορφη τουρτα!
    Καλή αρχή Ελένη, πολύ χαίρομαι που θα σε βλέπουμε και εδώ!

    ReplyDelete
  58. Καλή αρχή Ελενάκη μου!!!!Ητούρτα σου όλο γλύκα σαν και σένα!!!!Φαντάστική δεν έχω λόγια!!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!

    ReplyDelete
  59. Καλως σας βρήκα Μέτη μου, σας ευχαριστώ πολύ και πάλι όλες για τη θερμή υποδοχή και αγκαλιά!!!Η αλήθεια είναι πως με τρομάζεις λιγάκι...αλλά θα θυσιαστώ, θα κάνω ότι πείτε χαχαχ!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  60. DIMI μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σας αρέσουν αυτά που φτιάχνω.Να σαι καλά καλή μου φίλη!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  61. Ειρηνάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια.Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ!!!Στα cream cheese frosting έχω και γω αδυναμία!Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  62. Σε ευχαριστώ πολύ Felitsia για το καλωσόρισμα να σαι καλά.Είμαστε και αρκετά κοντά όπως παρατήρησα, Λάρισα εγώ Βόλο εσύ!
    Καλή χρονιά με υγεία!
    πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  63. Μαρία και Έλενα δεν έχω να πω τίποτε άλλο...είστε Θεές!!!Εχω πέσει κάτω απο γέλιο και κλαίω...!!!Και να θέλετε να κάνετε επιστροφή μέλους δε δέχομαι εγώ, πάει τώρα, εδώ θα μείνω!Και που να πάω;;;Εξάλλου έχω και το χρυσό και κυκλοφορώ χαχαχα!!!
    Όσο για το "Αστέρι" του Βέρτη, το ξέρω απέξω Μαρία, τι νόμιζες ήρθα οργανωμένη και απολύτως προετοιμασμένη!!!
    Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  64. Εύα μου σε ευχαριστώ πολύ, καλώς σας βρήκα!Δε το μετάνιωσα καθόλου, ίσα ίσα, συνεχώς μου αρέσει και περισσότερο!!!Θα τις περάσω όλες τις δοκιμασίες μην ανησυχείς!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  65. Helen μου σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  66. Βάσια μου σας ευχαριστώ πολύ για τη θερμή υποδοχή, καλώς σας βρήκα.Η παρέα είναι μοναδική!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  67. Ρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά!Χαίρομαι που σου αρέσει η τουρτίτσα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  68. SGR ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  69. Σε ευχαριστώ πολύ Cinemarion για το καλωσόρισμα, να σαι καλά!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  70. Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη για τα καλά σου λόγια να σαι καλά.Όρμα, χαίρομαι που σου αρέσει το γλυκό!!!

    ReplyDelete
  71. Σε ευχαριστώ πολύ Μαργαριτούλα μου να σαι καλά!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  72. Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου χαίρομαι και γω που βρίσκομαι εδώ!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  73. Ελπίδα μου γλυκιά σε ευχαριστώ πολύ και για τα όμορφα λόγια, να σαι καλά!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  74. χαχαχα Μέτη μου!!!Εχω προετοιμαστεί καταλλήλως!!!
    Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  75. Τι έγινε κοπελιές...???..συλλογή από καλάμια κάνετε...???
    Δεν φτάνει που υποβάλλετε τα νέα μέλη στα μαρτύρια του Ιωβ,τα υποχρεώνετε να σας κουβαλάνε και καλάμια από του Λαλαούνη...???
    Λυπάμαι το έρμο το πλατινένιο που είναι υπό ένταξη τώρα και να σας ρωτήσω δεν πρόκειται να μου πείτε ποιός είναι ε...??? - τί έχει να τραβήξει...άσε που θα του κοστίσει και η κούπα αηδόνι...

    Επίσης το νέο σας μέλος,το Ελενάκι μας,δεν φτάνει που μαγειρεύει ωραία,χορεύει τέλεια,έχει χιούμορ,είναι ατρόμητο και έχει υπομονή,ξέρει να τραγουδάει και το ΑΣΤΕΡΙ...
    Πού τις βρίσκετε βρε κορίτσια...???
    Καλημέρα και φιλιά σας έδωσα...???...-:))

    ReplyDelete
  76. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή στην ομάδα Ελένη!!! Θα χαρώ να διαβάζω κι εδώ τις συνταγές σου!!!
    Η τούρτα που μας κερνάς φαίνεται πεντανόστιμη!!
    Τα φιλιά μου!!

    ReplyDelete
  77. Ελένη μου καλωσόρισες από καρδιάς στις συνταγές της Καρδιάς! Πολύ πανηγυρική η είσοδός σου με την τούρτα! Άντε , με το καλό!

    ReplyDelete
  78. Βιβή μου είδες τι γίνεται χαχαχα!!!
    Να σου πω την αλήθεια το λυπάμαι και γω αυτό το έρμο το πλατινένιο που είναι υπό ένταξη, λες να το μετανιώσει;;;
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  79. Σε ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου για τα καλά σου λόγια και το καλωσόρισμα να σαι καλά!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  80. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρθούλα μου να σαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσε η τουρτίτσα!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  81. Eχω χάσει επεισόδια...

    Μπράβο Ελένη καλώς σε βρίσκουμε στις Συνταγές της Καρδιάς λοιπόν :)

    Το καλωσόρισμά σου πολύ πολυ ωραίο. Φανταστική τούρτα και σε εμφάνιση και σε γεύση. Είναι απόλυτα του γούστου μου.

    Φιλιά & καλά μαγειρέματα :)

    ReplyDelete
  82. Marion σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα, όσο για το γλυκάκι χαιρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει!Θα με βρίσκεται και δω να μαγειρεύω σε αυτή την όμορφη παρέα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  83. Είχα καιρό να βολτάρω και έχασα τις εξελίξεις.
    Καλή αρχή εύχομαι, αλλά να κρίνω από την συνταγή σου είμαι σίγουρη ότι θα δουμε πολύ όμορφες αναρτήσεις.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  84. Σε ευχαριστώ πολύ Νοτούλα μου για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete