Έχετε δοκιμάσει τους τυρολουκουμάδες μου??
Αν όχι χάνετε, είναι οι αγαπημένοι μας αλμυροί λουκουμάδες.
Τις προάλλες που τους έφτιαξα για πολλοστή φορά, μου ήρθε η ιδέα αντί για αλμυρούς, να δοκιμάσω να τους κάνω γλυκούς, με μήλο.
Να μοσχοβολάνε κανελίτσα και να είναι η κάθε μπουκιά μια γλυκιά απόλαυση.
Αφού λοιπόν τους έφτιαξα και τους … ενέκρινα, τους περιέχυσα και με ένα κανελάτο γλάσο και τους παρουσίασα ζεστούς, ζεστούς.
Ευτυχώς που είχα προνοήσει να κρατήσω μερικούς στην άκρη για φωτογράφιση.
Γιατί η πιατέλα ούτε που κατάλαβα για πότε άδειασε, κάτι σιροπάκια είχαν μείνει στο τέλος, απορώ κι αυτά πως τους ξεφύγανε:P
Πάμε να δούμε πως θα τους φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι ξηρή μαγια (8γρ.)
1,5 κουταλάκια κανέλα
200 ml ζεστό νερό
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για το γλάσο κανέλας
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 ml γάλα
1,5 κουταλάκι κανέλα
Επιπλέον
αρκετό ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Στην πράξη:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά, το νερό, το βούτυρο και την ζάχαρη.
Αφήνουμε το μείγμα για λίγη ώρα σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
Κόβουμε το μήλο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά, να καλυφθεί το μήλο από το μείγμα.
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα αρκετό ηλιέλαιο να κάψει.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Δεν τηγανίζουμε πολλούς λουκουμάδες μαζί, για να έχουν περιθώριο να γυρίσουν μέσα στην κατσαρόλα, 4-5 την φορά.
Μόλις χρυσίσουν από την μια πλευρά, τους γυρνάμε προσεκτικά και από την άλλη.
Βάζουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά του, ώστε να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Κυλάμε κάθε λουκουμά μέσα στο γλάσο, να καλυφθεί ολόγυρα.
Όσο γλάσο περισσέψει, το περιχύνουμε πάνω από όλους τους λουκουμάδες.
Τους απολαμβάνουμε ζεστούς ή αν περισσέψουν τους ζεσταίνουμε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.
Γίνονται αρκετοί πεντανόστιμοι μηλολουκουμάδες.
Καλή επιτυχία!
Αγαπημένοι λουκουμάδες!!!!!Μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια.
ReplyDeleteΚαλημέρα α με μουσικές απο το http://radiopoint.gr/newplayers/wmp/
ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ.
Καλημέρα Έλενα, απίθανοι οι λουκουμάδες σου, ξελιγώθηκα!! Με μήλο και κανελίτσα, τέλειοι!!Φιλιά!
ReplyDeleteΦανταστικοι Ελενακι μου,και μοσχομυρωδατοι,γεια στα χερακια σου!!
ReplyDeleteΠολλες καλημερες και φιλακια!!!
Τι ωραία ξεκινά το πρωινό μας!!!
ReplyDeleteΜε ένα υπέροχο ,δυναμωτικό και αρωματικό πρόγευμα που δίνει ενέργεια,νοστιμιά και χαρά στην καθημερινότητά μας.
Έλενα μου οι κανελένιοι μηλολουκουμάδες σου, με κέρδισαν πρώτα με τα φρέσκα χειμωνιάτικα αρώματά τους και μετά με την άψογη φουσκωτή εμφάνισή τους!!!Η σπογγώδης αφράτη ζύμη έχει πάρει θαυμάσιο χρώμα από την κανέλα και το γλάσο που τους αγκαλιάζει φαίνεται ότι τους δίνει ιδιαίτερη γεύση!!
Μπράβο Έλενα,πάντα τέτοια!!Φιλιά πολλά,πολλά.
Φαντάζομαι άρωμα, αλλά και γεύση!!!
ReplyDeleteΥπέροχοι είναι κι εγώ ξελιγώθηκα τώρα.... :)))
Φιλάκια, καλημέρααα!
Καλημερα Ελενα!
ReplyDeleteΟνειρο οι μηλολουκουμαδες σου, αχ και να ειχα κανα-δυο-τρεις-τεσσερεις, ενα πιατο εννοω!
Γλυκό και αρωματικό ξεκίνημα!
ReplyDeleteΚαλημέρα!
εννοείται ότι θα τους δοκιμάσω όλους και αυτούς με το μήλο και τους τυρένιους!! γεια στα χεράκια σου φιλενάδα!!
ReplyDeleteΚαταπληκτικοί, αγαπημένοι και πολύ λαχταριστοί οι λουκουμάδες σου Έλενά μου!!!!
ReplyDeleteΔεν στέλνεις κατά δω μερικούς;;;;
Φιλάκια και καλή σου μέρα!
Μιαμμμμμμ!!! πολύ λαχταριστοί είναι δυνατόν να έμεναν;να είχα λίγους Έλενα θα πετούσα από την χαρά μου!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Το τέλειο χειμωνιάτικο πρωινό Ελενάκι! Μήλο και κανέλα, αγαπημένος συνδυασμός!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
ΕΛΕΝΑ:
ReplyDelete"Είσαι παιδί μου πειρασμός σεισμός αααααα για -για-για!!!!'
Φιλιά σε όλα τα κορίτσια!
υπέροχο, υπέροχο, υπέροχο!!
ReplyDeleteάσε που το γλάσο το κρατάμε και για ..άλλες χρήσεις, τύπου κέικ, ε;
φιλιά πολλά!!
Τέλειοι οι μηλολουκουμάδες σου Ελενάκι μου!!!!
ReplyDeleteΚαι το γλάσο κανέλας μμμμμμμ!!!!
Άρωμα και γεύση εξαιρετική!!!!!
Καταγράφονται ... στα πολύ προσεχώς!!!
Φιλάκια πολλά !!!!
Πολύ καλή η ιδέα σου!!Και με μπανάνα πισττεύω θα είναι το ίδιο τέλειο!!
ReplyDeleteΑπίθανοι λουκουμάδες!
ReplyDeleteΥπέροχοι!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλησπέρα και καλώς βρεθήκαμε! Υπέροχη ανάρτηση θα τους δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!
ReplyDelete
ReplyDeleteΚαλησπέρα, Έλενά μου!
Είναι να μην εξαφανιστούν αυτοί οι αφράτοι και στρουμπουλοί λουκουμάδες σου; Μακάρι να είχα μερικούς τώρα με το καφεδάκι μου, ας ήταν και κρύοι!
Φιλάκια πολλά.
Τέλειοι φαίνονται....μερακλίδικοι και στρουμπουλοί!!!
ReplyDeleteΜπράβο Έλενα για την ιδέα. Την Κυριακή έκανα τους κλασσικούς και πέτυχαν. Τώρα λέω να ακολουθήσω και τις δικές σου καινοτομίες!!!
ReplyDeleteΕλενάκι μόλις τους είδα ξελιγώθηκα!!!Είναι φανταστικοί, ιδίως αυτό το γλάσο με έχει τρελάνει, μπράβο!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Τί ωραία και πρωτότυπη συνταγή!!! Γεια στα χεράκια σου και στην φαντασία σου!!! Φιλάκια
ReplyDeleteΈλενα, βάζω στοίχημα ότι, μετά δυσκολίας πρόλαβες να φωτογραφίσεις τα μηλολουκουμαδάκια! Καλά που δεν ήμουν εκεί, γιατί δεν θα προλάβαινες ούτε ένα!! Ελπίζω την επόμενη φορά, να με θυμηθείς και να μου φυλάξεις...μια πιατέλα!! Θα στείλω κούριερ να την πάρει!! Χαχα!! Το χάνω τέτοιο λουκουμαδάκι;;;!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Λαχταριστοί οι λουκουμάδες σου και εντυπωσιακό το γλάσο κανέλας...Φιλάκια Ελενα!!!
ReplyDeleteΑυτοί οι λουκουμάδες μου φαίνονται εντελώς νόστιμοι όχι γιατί τρελαίνομαι για μήλο αλλά νομίζω ότι θα διαφέρουν της συνηθισμένης γεύσης και επίσης και για το γλάσο που έχουν...για να μην πω ότι αυτό μου τράβηξε πρώτο την προσοχή....
ReplyDeleteΚαταγράφονται και είναι στα υπ΄όψιν...Φιλάκια
Μμμμ,λουκουμάδες ζεστοί ζεστοί με άρωμα μήλου και κανέλας!
ReplyDeleteΈλενα,τέλεια γεύση!
Φιλιά!
μμμμμ...τα λουκουμαδάκια..υπέροχα να σαι καλά....
ReplyDeleteΜιλάμε θα κολλήσει η οθόνη απο τα σάλια...απίστευτη συνταγή πολλά μπράβο!
ReplyDeleteΕκπληκτικη συνταγη!Ευχαριστω παρα πολυ και συνεχιστε τη πολυ καλη δοθλεια
ReplyDeleteΚαλημέρα Ελενα!!Υπέροχη συνταγή καί πολύ λαχταριστοι οι λουκουμάδες σου!!Θά τούς δοκίμασω τό Σάββατο!!Μού άρεσε τό γλάσσο κανέλας πού τούς στόλισες!!Νάσαι καλά!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΑπο την ώρα που τους έχω δει Λενιώ μου εχω πάθει !!!! η συλληψη της ιδεας είναι πολύ μεγάλη όπως και η όψη και .... η γεύση τους !!!
ReplyDeleteγεια στα χερακια σου καλονοικοκυρουλα μου !!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Βλέπω και θαυμάζω!!! Και αναρωτιέμαι, γιατί ξεκίνησα διατροφή!!!! Θέλω τόσο να τους είχα μπροστά μου!!! Φαίνονται πεντανόστιμοι!!! Τους σκέφτομαι και με έχει πιάσει απίστευτη λιγούρα!!!
ReplyDeleteΚρατάω τη συνταγή!! Θα τους φτιάξω κάποια στιγμή σίγουρα!!!
Φιλάκια!!!
Radiopoint σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα!
Χαρούλα μου, μήλο και κανελίτσα, πάντα αγαπημένες γεύσεις!
ReplyDeleteΦιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Γωγούλα μου!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Φωτεινούλα μου η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολύ νόστομοι οι άτιμοι!
ReplyDeleteΑφράτοι και κανελομυρωδάτοι!
Φιλιά πολλά!
Ρούλα μου έγιναν πολύ καλοί!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ!
Φιλιά
Μαρινάκι, ένα ολόκληρο πιάτο δικό σου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Καλώς την Πόπη!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!
Πέλα μου και οι τυρένιοι είναι άλλο πράμα, δοκίμασέ τους κι αυτούς οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Κικίτσα μου όχι μόνο μερικούς, όσους θέλεις!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μαράκι μου να φτιάξω όσους θέλεις!
ReplyDeleteΓίνονται και πανεύκολα!
Φιλιά!
Ερμιονάκι και για πρωινό είναι σπέσιαλ, αλλά και για κάθε ώρα και στιγμή!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Αντιγονάκι, αααααα γιαααα γιαααα γιαααα, χα χα χαααα!
ReplyDeleteΦιλιά από όλες μας!!!
Μαριλενάκι εννοείται;-)
ReplyDeleteΦιλιά πολλά πολλά!!
(άσε τι δάκρυ έχυσα με το Ραφάκι σήμερα, δώστου σβουρηχτό φιλί)
Βασάκι βάλτους στα προσεχώς, γιατί αξίζουν!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Νίκη μου συμφωνώ!!
ReplyDeleteΚαι με μπανάνα θα είναι σούπερ!
Ισως άλλαζα τα μπαχαρικά λίγο.
Φιλάκια!
Κορδονέτο μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Εφάκι είδα που τους έφτιαξες, είσαι μια χρυσοχέρα εσύ, και μια ταχύτατη χρυσοχέρα θα έλεγα:)
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ανθή μου καλώς σε βρίσκουμε!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, θα τα λέμε!
Ελενάκι άσε, για πότε τους εξαφάνισαν δεν στο συζητώ χα χα χααα
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Λίλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ευγενία μου είμαι σίγουρη ότι θα τους πετυχεις τέλεια!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι μου το γλάσο τους κάνει εξαιρετικούς είναι η αλήθεια!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Purpleleath μου να σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ειρηνάκι μου την επόμενη φορά μια πιατέλα όλη δική σου!
ReplyDeleteΚαι δεν χρειάζεται κούριερ, θα στην φέρω εγώ, για να πιούμε και καφεδάκι!
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Εφη μου!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ευάκι στην γεύση δεν θυμίζουν καθόλου θα έλεγα τους κλασσικούς λουκουμάδες, άλλου είδους ταραχή αυτοί!!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Ελενάκι μου ζεστοί ζεστοί είναι το κάτι άλλο!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Παναγιώτη, η μερίδα σου είναι πάντα φυλαγμένη!
ReplyDeleteΦιλιά!
Malgeo να σαι καλά, σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Indierider σε ευχαριστούμε πολύ!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ!
Dimi μου δοκίμασέ τους, πιστεύω θα σ'αρέσουν πολύ!
ReplyDeleteΣε φιλώ!
Μαράκι μου σε ευχαριστώ!
ReplyDeleteΤην επόμενη φορά που θα τους φτιάξω, έλα να πιούμε καφεδάκι!
Φιλιά πολλά πολλά!
Τίνα μου αχ τι τραβάμε με τις διατροφές!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!
Φιλάκια!
Αχ, τί μου κάνεις νυχτιάτικα???
ReplyDelete(Τώρα τί φταις εσύ που εγώ κόβω βόλτες στη γειτονιά, τέτοια ώρα???!!!)
Φιλάκια γλυκά, σαν τη συνταγή σου, Ελενάκι!!!
Καλό μήνα!!!
Περιέλαβα την συνταγή σου στην Βόλτα στη Γειτονιά #20 :)
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!
Καλό μήνα Γιάννα μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Τίνα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό μήνα!