Wednesday 20 February 2013
Μπριζόλες μαριναρισμένες σε κόκκινο κρασί
Σε μια νόστιμη, τρυφερή και καλομαγειρεμένη μπριζολίτσα, δύσκολα κάποιος θα πει όχι.
Αν μάλιστα έχει μαριναριστεί σε μια αρωματική μαρινάδα, θα μας δώσει φαγάκι γεμάτο αρώματα και γεύσεις!!
Ένα τέτοιο εύκολο και νόστιμο φαγάκι σας μαγειρέψαμε σήμερα!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε??
Θα χρειαστούμε:
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Για τη μαρινάδα:
2 κρασοπότηρα κόκκινο κρασί
μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα θυμάρι και ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Πάμε να τις φτιάξουμε:
Bάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο σκεύος, σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Στη μέση του χρόνου αναμονής, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να μαριναριστούν και από τις δυο πλευρές.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο φούρνο.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 3-4 λεπτά ακόμη για να πάρουν ελαφρώς χρώμα οι μπριζολίτσες μας.
Τις συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές ή φούρνου, πατατοσαλάτα, ρύζι, ζυμαρικά ή ακόμη και με μια σαλάτα μόνο
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
Ήρθα πρώτη και έπαθα! Πού να βρω εδώ χοιρινό που απαγορεύεται;
ReplyDeleteΤι ωραία αρώματα είναι αυτά που χρησιμοποίησες και πόσο καλοψημένες και μαλακές φαόνονται αυτές οι μπιζόλες! Λουκούμι! Αφού ψήθηκαν μέσα στη μαρινάδα τους, φαντάζομαι νοστιμιά! Αχχχχ!
Φιλάκια.
δεν ειναι να σας διαβαζει κανεις πρωι πρωι!!! στον καφε ειμαι ακομη!!!
ReplyDeleteΩραιοτατες.....
ReplyDeleteΚαλημερες πολλες!!!
κάπως έτσι τις κάνω κ εγώ, είναι πολύ νόστημες!!
ReplyDeleteΚαλημέρα όμορφο Λενιώ μου με τις όμορφές σου συνταγές !!! πως καταφερνεις και τα παρουσιάζεις τόσο ωραία??? είσαι παιδί μου αστέρι !!! Μαλλον δεν θα προλαβε η Ελενά μας να στο πει γιαυτό και σε ενημερώνω ότι εσύ και η Αμαλία κερδίσατε το φλουρί στη πιτα μας !!!!!!!!!! Καλότυχο λοιπόν το 2013 !!!!!!!! τα δωρακια σου θα τα παραλάβεις όταν βρεθούμε !!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ πολύ
Ωραιότατες οι μπριζόλες σου Ελένη μου κι ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο οικογενειακό φαγάκι! Αγαπημένη συνταγή το μαρινάρισμα με κρασί...
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελένη, οι μπριζολίτσες σου είναι τέλειες!! Προτιμώ τις μπριζόλες λαιμού, είναι πιο μαλακές και πιο νόστιμες. Παρόμοια συνταγή φτιάχνω στο τηγάνι, αρέσει στον καλό μου. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και την πάπρικα. Θα ξετρελαθεί!!
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Εξαιρετική ιδέα και πολύ δελεαστική! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε! Πολύ ωραία και η εμφάνιση!:)
ReplyDeleteΠολύ καλοψημένες οι μπριζολίτσες! Πρέπει να είναι πολύ μαλακές και πεντανόστιμες!
ReplyDeleteΕλενάκι μου είναι πολύ νόστιμες και μαλακές!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου!
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια!
Σε ευχαριστώ πολύ Γωγούλα μου να σαι καλά!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου!
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια!
Μαράκι μου μόλις ενημερώθηκα και δε μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα που κερδίσαμε το φλουρί με την Αμαλία!!!Πάντα τυχερές να είμαστε!Τα δωράκια κράτα τα κοντεύει ο καιρός που θα συναντηθούμε!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ πολύ και για τα όμορφα λόγια!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου να σαι καλά!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Ειρήνη μου να τις δοκιμάσεις και με πάπρικα είναι πολύ νόστιμες!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ Cinemarion να σαι καλά!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Αναστασία μου είναι πολύ μαλακές πράγματι, δοκίμασέ τες έτσι!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Ωραίο φαγητάκι..Ευχαριστώ
ReplyDeleteΘα είναι πολύ νόστιμες!
ReplyDeleteΔεν έχω δοκιμάσει να μαρινάρω έτσι ποτέ.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω.
Φιλιά πολλά!!!
Πωπω, νοστιμιές!!!
ReplyDeleteΜπράβο, κορίτσι μου!!!
Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
το μπάνισα στο fb το φαγάκι και ήρθα να κεραστώ!! αχ μου έσπασε τη μύτη λέμεεεεεεεεε!!!
ReplyDeleteμάκια :)
Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι, καλή συνέχεια!
ReplyDeleteΝοτούλα μου να τις δοκιμάσεις και έτσι γίνονται πολύ νόστιμες και πολύ μαλακές!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου να σαι καλά!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Πέλα μου χαίρομαι που σου άρεσε!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!!!
Αύριο τρώμε μπριζόλες, θα τις μαρινάρω από το βράδυ σε κρασάκι!!
ReplyDeleteΕξαιρετική η μαρινάδα σου Ελένη μου!!!!
ReplyDeleteΠρέπει να δίνει στις μπριζόλες ιδιαίτερη νοστιμιά!!!!
Την επόμενη φορά θα τις μεθύσω με κρασάκι τις μπριζολίτσες μας!!!
Φιλάκια πολλά!!!!
Τέλειες οι μπριζόλες σου,λαχταριστές και πεντανόστιμες σίγουρα,καλό μεσημέρι ,φιλιά.
ReplyDeleteΜπριζόλες οι αγαπημένες! Εύκολες και αρέσουν σε όλους!
ReplyDeleteΩραίο το κόκκινο κρασάκι για μαρινάδα αλλά και το θυμάρι τους πάει πάρα πολύ!
Φιλιά πολλά Ελενάκι!
Πρέπει να τις κάνει νοστιμότατες και πολύ τρυφερές αυτή η μαρινάδα που κάνεις...Εξαιρετική είναι και νομίζω την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω..
ReplyDeleteΚαι πάντα να είσαι καλότυχη και να είσαι καλά...Φιλιά
Σε ευχαριστώ πολύ Λίλα, καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΒάσια μου να τις μεθύσεις γίνονται πολύ μαλακές!!!καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια πολλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Νέλη μου να σαι καλά!!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι!
Ερμιόνη μου εχουν πολύ ωραίο άρωμα αλλά και γεύση δοκίμασέ τες!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Εύα μου να τις κάνεις έτσι την επόμενη φορά γίνονται φοβερές, καλή επιτυχία!Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!
Μέλος,
ReplyDeleteτα σχαρίκια για το φλουρί στα πρόλαβε το μέλος ΒΟΥ...
Δέξου και τα δικά μου για το τυχερό και λάβε και τα δεύτερα για τις μπριζολίτσες...
Το μαρινάρισμα με τα αρωματικά,θα τις κάνει λουκούμι...
μάτσα μούτσα ματς και πάντα τυχερή στα μεγάλα και τα σπουδαία της ζωής...-:)))
Σπιρτοκουτάκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά εύχομαι ότι καλύτερο και για σένα!!!Χαίρομαι που σου αρέσουν οι μπριζολίτσες!!!
ReplyDeleteΜάτσα μουτσα ματς και απο εμένα μαζί με μια μεγάλη αγκαλιά!!!
Στη μαρινάτα πάνε πολύ και σπασμένοι κόκκοι από κόλιανδρο....
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ για την ιδέα!
ReplyDeleteΖωγράφισες πάλι Ελενάκι μου!!!!!
ReplyDeleteΤέλειες πεντανόστιμες μπριζολίτσες!!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!
Καλησπέρα Ελένη! Οι μπριζόλες θέλουν πολλή τέχνη για να βγουν πετυχημένες κι οι δικές σου φαίνονται τέλειες! Μπράβο!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Ελπιδάκι μου για τα καλά σου λόγια!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Ελεάννα μου χαίρομαι που σου αρέσουν να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια!
Φαίνονται τόσο ζουμερές!!!!
ReplyDeleteΕξαιρετική συνταγή Ελένη μου.
Φιλάκια πολλά
Ελένη μου,καί αυτή η συνταγή σου είναι φανταστική!!Οι μπριζόλες σου,φαίνονται νόστιμες καί λαχταριστές!!Θά δοκιμαστούν πολύ σύντομα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕίναι πολύ ζουμερές Ρούλα μου!!!Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά πολλά!!!
ReplyDeleteΝα τις δοκιμάσεις DIMI μου, καλή επιτυχία!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!
Φιλιά πολλά!!!
Πω πω φαινεται πεντανοστιμο!!!!!
ReplyDeleteΜυστικό επιτυχίας το μαρινάρισμα στο κόκκινο κρασί.Το πασπάλισμα με το θυμάρι ,αλλά πιο πολύ η αγάπη για αυτό που κάνεις!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ με πολλά πολλά φιλιά.
Σε ευχαριστώ πολύ Katrina μου να σαι κάλά!!!
ReplyDeleteΦωτεινή μου σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου να σαι καλά!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ, πολλά φιλιά!!!
Ελένη φαντάζομαι ότι μπορούν να ψηθούν στο BBQ μετά το μαρινάρισμα.
ReplyDeleteμη σοθ πω οτι αν ειχα μπριζολες στο ψυγειο θα τις εκανα τωρα!!!! φαινονται πεντανοστιμες και ζουμερες!!! σρλουπ σρλουπ :)
ReplyDeleteΞανθή μου ισχύει το ίδιο όπως με τις άλλες μαρινάδες !
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Σε ευχαριστώ πολύ Ritsa μου για τα καλά σου λόγια να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΑγαπημένο φαγητό!! Τέλειο!!
ReplyDeleteEλένη μου μόλις εβγαλα τις μπιζολιτσες σου απο τον φούρνο και εγιναν εξαιρετικες!!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Θα απογορευσω στον εαυτό μου να ερχεται σε αυτό το site!!!!!!!!Το ένα φαγητό καλύτερο από το άλλο!!!!!Σε πειρασμό μας βάζετε!!!!!!!Γιαμ, γιαμ βιβλίο να φτιάξετε!!!!!!!Πολλά φιλιά!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Sweet Dreams!!!
ReplyDeleteΜέτη μου χαίρομαι πάρα πολύ, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Παναγιώτα μου σε ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφα λόγια σου, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σου αρέσουν αυτά που μαγειρεύουμε!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Στη Κύπρο, ή τουλάχιστον η μητέρα μου, τις εβαζε αποβραδύς στη μαρινάδα, αλλά πρόσθετε και ξηρό κόλλιανδρο κοπανισμένο. Προσθέτει μια διαφορετική εξαιρετκή γεύση.
ReplyDeletena rwthsw 8a mporousa na valw kai tis patates mesa sto idio purex gia na ginoun sto fourno? h; 8a aloiwne th geush tous
ReplyDelete