Tuesday 19 March 2013

Μους καρύδα-κακάο νηστίσιμη


Για πολλούς φίλους μας, έχει ήδη ξεκινήσει περίοδος νηστείας.
Επειδή πολλοί είναι αυτοί που τέτοιες μέρες μας ζητάνε νηστίσιμα φαγάκια ή γλυκά, θα ξαναπώ ότι στην Κατηγορία μας με τα Νηστίσιμα θα βρουν πάρα πολλές νόστιμες προτάσεις, η νηστεία πλέον δεν είναι ούτε «βαρετή» ούτε άνοστη.
Όμως δεν σκοπεύουμε μέχρι το Πάσχα να σας κερνάμε νηστίσιμα.
Φυσικά θα έχουμε και πολλές νηστίσιμες προτάσεις, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, όμως θα εξακολουθήσουμε να μαγειρεύουμε και να σας σερβίρουμε απ’ όλα, νηστίσιμα και μη.
Η σημερινή μας πρόταση είναι ένα γλυκάκι πειρασμός, που όμως μπορούν να απολαύσουν χωρίς καθόλου τύψεις οι φίλοι μας που νηστεύουν αλλά και όλοι μας!.
Ελαφριά και νόστιμη μους, πολύ ιδιαίτερη, πολύ αρωματική, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα!
Θα χρειαστούμε:
500 ml γάλα καρύδας
30 γρ. κακάο σκόνη
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες άρωμα
Πάμε να την φτιάξουμε:
Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
Έτσι από υγρό, θα μετατραπεί σε παχύρευστη κρέμα.
Αν χρησιμοποιήσουμε το γάλα καρύδας σε υγρή μορφή, δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Την επομένη κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι το κακάο (δεν παραλείπουμε ποτέ αυτό το στάδιο).
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα καρύδας, το κακάο, την άχνη και τις βανίλιες.
Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
Έτσι γρήγορα και απλά, ετοιμάζουμε το νηστίσιμο γλυκάκι μας!
Καλή επιτυχία!

54 comments:

  1. Kαλημέρα Ελενάκι μου!
    Καλή Σαρακοστή!! Συμφωνώ μαζί σου δεν γίνεται να βάζουμε μόνον νηστίσιμες συνταγές!
    Τη μους σου τη λάτρεψα και τί σύμπτωση ...έχω πάρει ένα κουτί γάλα καρύδας για άλλο σκοπό όμως...
    Πρέπει να έγινε τέλεια η μους!
    Και μια ερώτηση γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε την κρέμα καρύδας που υπάρχει στο μάρκετ... έχεις εντοπίσει κάποια διαφορά;;;
    Φιλιά πολλά και καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Έλενα!
    Ένα γλυκάκι που γίνεται σχεδόν από μόνο του!
    Μ' αρέσει πολύ η μους, φαίνεται ότι έχει πολύ αέρινη υφή!
    Και σοκολάτα καρύδα είναι συνδυασμός απίθανος!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Ποτέ η νηστεία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απολαυστική!Οι νηστίσιμες πλέον συνταγές είναι τόσο πλήρεις και νόστιμες,που αν κάποιος δεν μπορεί εύκολα να στερηθεί το κρέας ,είναι μία υπόθεση απλή και ιδιαίτερα υγιεινή!
    Η μους σοκολατοκαρύδας το αποδεικνύει περίτρανα!Ένα υπέροχο ελαφρύ γλύκισμα που δεν παραπέμπει σε έλλειψη γεύσης λόγω νηστείας!Το αντίθετο μάλιστα!
    Καλή Σαρακοστή Έλενα!

    ReplyDelete
  4. Μμμ, με το γάλα καρύδας ομολογώ πως λίγο έχω πειραματιστεί μέχρι τώρα κι αναρωτιέμαι γιατί!
    Το χτυπάς παγωμένο όπως την κρέμα γάλακτος δηλαδή και γίνεται σαν σαντιγύ? Επίσης έχω δει και κρέμα καρύδας σε κονσέρβα στο σ/μ, μήπως αυτή είναι καλύτερη γιατί θα σφίγγει πιο εύκολα?
    Μου φαίνεται ήρθε ώρα να δοκιμάσω!

    Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλη την παρέα σου Έλενα!

    ReplyDelete
  5. Γλυκά μας ξεκινάς την Σαρακοστή, Ελενάκι! Μπήκαμε σε περίοδο νηστείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας! Η μους με το κακάο, είναι η ιδανική, ανάλαφρη πρόταση, για όσους θέλουν να νηστεύσουν, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τις γλυκές γεύσεις.
    Καλή Σαρακοστή.

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!!!!!
    Εξαιρετική η μους που μας κερνάς με το ξεκίνημα της νηστείας Ελενάκι μου!!!!
    Με τέτοιες γλυκές νοστιμιές μπορούμε να νηστεύουμε όλο το χρόνο!!!χαχα!!!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ReplyDelete
  7. Σούπερ η κρεμούλα, σε όποιον αρέσει η καρύδα θα το λατρέψει!!!!

    ReplyDelete
  8. και πειρασμός και αθώος!
    φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  9. Νηστίσιμο,αλλά λαχταριστό το νηστίσιμό σου,Έλενα!
    Να,πού και αυτή την περίοδο υπάρχουν υπέροχες,γευστικές πριτάσεις!
    Καλή σαρακοστή-φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Καλησπέρα και καλή Σαρακοστή!! υπέροχη η νηστίσιμη κρεμούλα σου Ελενάκι μου. Και όχι μόνο για την νηστεία. Λατρεύω την καρύδα και πρέπει να γίνεται καταπληκτική!! θα την δοκιμάσουμε!!

    ReplyDelete
  11. Καλή Σαρακοστή..Νοστιμη και ωραία η πρώτη συνταγή σου για την περιοδο της νηστείας
    υγ-1500 μέλη!!συγχαρητήρια!!

    ReplyDelete
  12. Το γάλα καρύδας θα της δίνει σούπερ άρωμα και γεύση!!!
    Πολύ ωραία!!!

    ReplyDelete
  13. Καλή Σαρακοστή Έλενα, πολύ νόστιμη η κρέμα με πολύ νόστιμα υλικά!! επίσης με συγκινεί η γεύση σοκολάτας!!
    Φιλιά πολλά!!

    ReplyDelete
  14. Για το γάλα καρύδας δεν ξέρω, αλλά ως μους σοκολάτας θα την τσάκιζα! Επειδή δεν νηστεύω μπορώ να τη φτιάξω με γάλα κανονικό;

    Πολλά φιλιά Έλενά μου! Καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
  15. Πολύ ωραία ιδέα! Εύκολη μους που φτιάχνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!
    Καλή Σαρακοστή! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Έλενα, φαίνεται π. λαχταριστό και π. εύκολο!!! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε, πόσα μπολάκια βγαίνουν; Καλή Σαρακοστή!

    ReplyDelete
  17. Φοβερός συνδυασμός και εξαιρετική ιδέα!!! Μπράβο!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!:)

    ReplyDelete
  18. καλή σαρακοστή έλενα..σε ευχαριστώ που μας σκέφτεσαι και μας.....χαχαα
    να σαι καλά υπέροχη μους......

    ReplyDelete
  19. Όμορφο το γλυκάκι σου Έλενα,θα το πω στην κόρη μου που νηστεύει.Καλή Σαρακοστή να έχεις.

    ReplyDelete
  20. Yummy!!!
    Πολύ ωραία πρόταση Έλενα μου.
    Φιλάκια πολλά.

    ReplyDelete
  21. το γαλα καρυδας ειναι ιδιαιτερα αρωματικο και μαρεσει πολυ και σε παγωτο!να η ευκαιρια να δκιμασω και τη μους!

    ReplyDelete
  22. Καλή Σαρακοστή Ελενάκι μου!

    Γάλα καρύδας... ούτε που θα πήγαινε το μυαλό μου... Βρε, τι εξυπνούλι είσαι εσύ!
    Φαίνεται πολύ ωραίο και αρωματικό, μπράβο για την ιδέα!

    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  23. Καλημέρα Ελενα μου!Καλή Σαρακοστή!!Η συνταγή της μούς,φοβερός συνδυασμός γεύσεων καί πολύ νόστιμη!!Ωραία ιδέα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  24. Ωραιότατο και πανεύκολο...Καλή Σαρακοστή...Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  25. Eλενακι μου γλυκό, με κείνα και με τούτα - με τα πηγαινε/έλα δηλαδή - δεν περασα να παρω το γλυκάκι μου !!!

    Η καρύδα όπως εχω ξαναπεί είναι απο τα λατρεμένα μου !!!!

    γεια στα χεράκια σου Λενάκι μου


    φιλια πολλά πολλά πολλά

    ReplyDelete
  26. Kαλή Σαρακοστή Κικίτσα μου!!
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την κρέμα καρύδας, το ίδιο πράγμα είναι.
    Ετσι κι αλλιώς το γάλα καρύδας αν μείνει στο ψυγείο, γίνεται σαν κρέμα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Ερμιονάκι ο συνδυασμός είναι αγαπημένος μου, αλλά και το γλυκάκι γίνεται στο πιτς φυτίλι, αυτό που το πας??
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  28. Φωτεινούλα μου συμφωνώ!
    Η νηστεία πια δεν είναι πρόβλημα, υπάρχουν ένα σωρό νόστιμες νηστίσιμες λύσεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  29. Σκοτεινούλα μου όχι, δεν το χτυπάω.
    Γίνεται από μόνο του κρέμα όταν παγώσει.
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα καρύδας αν θέλουμε.
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  30. Ειρηνάκι μου η αλήθεια είναι ότι και η νηστεία, το γλυκάκι της το θέλει!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  31. Βασάκι μου εγώ δεν νηστεύω όπως ξέρεις, αλλά οι νηστίσιμες νοστιμιές είναι ένα σωρό, γλυκές και αλμυρές!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  32. Λίλα συμφωνώ, προσωπικά λατρεύω την καρύδα!

    ReplyDelete
  33. Blues μου ωραία το έθεσες, αθώος πειρασμός!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  34. Καλή Σαρακοστή Ελενάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  35. Ελενάκι μου αν αγαπάς την καρύδα, είναι ένα πολύ γευστικό γλυκάκι η σημερινή μους!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  36. Δελφινάκι μου καλή Σαρακοστή!!
    Τα είδα κι εγώ τα 1500 μέλη, χαίρομαι πάρα πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  37. Πέπη μου πράγματι!
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  38. Καλή Σαρακοστή και σε σένα Μαράκι μου, σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  39. Sel μου ούτε εγώ νηστεύω να σου πω την αλήθεια.
    Με γάλα μην την φτιάξεις, μπορείς να την φτιάξεις όμως με κρέμα γάλακτος.
    Αλλά η καρύδα της δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα, που δεν θα το πετύχεις φοβάμαι με την κρέμα γάλακτος.
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Αναστασία μου είναι απίστευτο πόσο εύκολα και γρήγορα φτιάχνεται!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  41. Silena μου δεν βγαίνουν πάρα πολλά μπολάκια, κλαψ!
    5-6 μικρά μπολάκια όλα κι όλα ή 4-5 λίγο πιο μεγάλα.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  42. Μάριον αξίζει να την δοκιμάσεις!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  43. Παναγιώτη είδες πως σας σκέφτομαι??? χα χα χααα
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  44. Καλή Σαρακοστή Κατερίνα μου!
    Ελπίζω να αρέσει στην κορούλα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  45. Σε ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  46. Λίλα και σε παγωτό ταιριάζει απίθανα, συμφωνώ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  47. Μαιρούλααααααααα!!!
    Μην με δουλευεις βρε χα χα χααα
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  48. Καλή Σαρακοστή Dimi μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  49. Καλή Σαρακοστή Ευάκι μου, φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  50. Μαριώ μου το μπολάκι σου σε περιμένει εννοείται!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  51. Elenh,

    Eyxaristoyme poly gia th syntagh!
    Nostimh, grhgorh, oikonomikh!

    Ta antistoixa chocolate mousse me soy milk
    poy vrhskw etoima sta supermarkets edw (Agglia)
    den pianoyn mia! Einai kai xeiropoihto, xwris
    synthritika.

    Kalo (ypoloipo) Sarakosths :)

    Georgia C

    ReplyDelete
  52. Γεωργία χαίρομαι πολύ που ευχαριστηθήκατε το νηστίσιμο γλυκάκι!
    Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής, με το καλό να γιορτάσουμε το Πάσχα!
    Καλή βδομαδα!!

    ReplyDelete
  53. Χτυπάμε όλο το γάλα έτσι; Επειδή είδα σε άλλη συνταγή ότι παίρνουμε μόνο το πάνω μέρος που είναι πιο πηκτό.

    ReplyDelete
  54. Ανώνυμη φίλη
    Τι εννοείς όλο το γάλα??
    Οταν το γάλα μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο, γίνεται παχύρευστη κρέμα όλο.
    Αυτήν την κρέμα χτυπάμε.
    Δεν μου έχει τύχει να υπάρξει στο κουτί και κάποιο υγρό, αλλά αν υπάρξει, εσύ μόνο την παχύρευστη κρέμα θα χτυπήσεις.
    Αν όμως το παγώσεις καλά, θα είναι ελάχιστο ως μηδαμινό το υγρό που θα μείνει.

    ReplyDelete