Thursday 11 April 2013
Φαρφάλες με πολύχρωμες πιπεριές και ντοματίνια
Ζυμαρικά τα αγαπημένα!
Μπορούμε να τα απολαύσουμε με ένα σωρό τρόπους!
Με κρέας, με τυριά, με αλλαντικά, με διάφορες σάλτσες, αλλά και με λαχανικά όπως τα μαγείρεψα εγώ σήμερα!
Εάν νηστεύετε αυτές τις μέρες, το πιάτο αυτό θα σας ικανοποιήσει απόλυτα γευστικά! Απολαύστε το πασπαλισμένο με μπόλικο τριμμένο νηστίσιμο τυράκι.
Εάν πάλι δεν νηστεύετε, απολαύστε το με το αγαπημένο σας κίτρινο τυράκι.
Τα υλικά μας:
350γρ. ζυμαρικά φαρφάλε (ή άλλο)
3 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
μισό κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
μισό ποτηράκι κρασιού, λευκό κρασί
5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να μαγειρέψουμε:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά καρέ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, τα ντοματίνια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, να σοταριστούν ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε την σάλτσα μας για 5 λεπτά στο σκεύος.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχύνοντας τα με την σάλτσα των λαχανικών και πασπαλίζοντάς τα με τριμμένο τυράκι.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ.
Ζυμαρικά σε όλες τις εκδοχές!
ReplyDeleteΕδώ βρήκα μια νόστιμη σάλτσα να τα συνοδεύσω!
Καλημέρα και φιλιά στα κορίτσια μου!
Αγαπάμε τα ζυμαρικά Ελενάκι, σε όλες τους τις μορφές. Ειδικά η μικρή συνονόματή σου, τρελαίνεται! Που να δει και την σημερινη σου συνταγή!! Πρέπει να βρω αμέσως χρωματιστές πιπεριές, μια και έχω μόνο πράσινες στο ψυγείο.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ελπίζω να ετοίμασες για μένα αυτό το πιάτο, έτσι???
ReplyDeleteΓιατί το παίρνω όπως είναι και φεύγω;)
Μες τα χρώματα και την νοστιμιά το φαγάκι σου Ελενάκι μου!
Φιλιά πολλά!
Μας αρέσει!!! Μας αρέσει!!!
ReplyDelete(Δεν δοκιμάζω από το δικό σου πιάτο όμως σήμερα, για να μην θυμώσει η Έλενα πιο πάνω, που το διεκδικεί με νύχια κ' με δόντια!!!)
;-) χαχα!!!
Νοστιμότατο, Ελενάκι μου!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Γιάννα σερβιρίσου καλό μου, εγώ ένα πιατάκι πήρα μόνο χα χα χααα!
ReplyDeleteΕφτιαξε ολόκληρο τσουκάλι η Ελενη μας!!
Φιλάκια!
Λατρεύω τα ζυμαρικά και το πιάτο σου φαίνετε απίθανο!!!Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!Φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΕλένη,τα ζυμαρικά πάντα είναι ένα γρήγορο,μα τόσο νόστιμο πιάτο!
ReplyDeleteΑπλό,γεμάτο χρώματα!
Φιλιά!
Βάλτε μου γρήγορα μία μερίδα από τις υπέροχες αυτές πένες της Ελένης μας!!!!!!!!!
ReplyDeleteΣας φιλώ όλες!!!!!!!
Ωραιότατη η σαλτσούλα με τις πιπεριές! Τα νόστιμα κι εύκολα πιάτα είναι τα αγαπημένα μου.
ReplyDeleteΝα είσαι καλά Ελένη μου! Θα απολαύσω άλλη μια από τις όμορφες συνταγές σου. Πολλά φιλιά και καλό μεσημέρι!
Όπου και να προστεθούν οι πιπεριές δίνουν φανταστική γεύση! Η συγκεκριμένη είναι μια από τις αγαπημένες μου σάλτσες για ζυμαρικά, είναι πολύ νόστιμη και ελαφριά!
ReplyDeleteΦιλιά!
Πάρα πολύ καλή συνταγή!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!
ReplyDeleteγι'αυτό ακριβώς μου αρέσουν κι εμένα τα ζυμαρικά, επειδή μπορείς να τα απολαύσεις με 1002 τρόπους! κι ο συγκεκριμένος είναι σούπερ!
ReplyDeleteΑπλό, νόστιμο και πολύ καλοφτιαγμένο!
ReplyDeleteΜια υπέροχη και αρωματική σαλτσούλα στόλισε υπέροχα τις πεταλουδίτσες!
Μπράβο, Ελενάκι!
Φιλάκια.
Ελένη μου αγαπημένο το φαγητό σου!!! Το έκανες τέλειο!!! Γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Εγραψες πάλι Ελένη μου!!Ζυμαρικό νάναι καί ότι νάναι!!Πολύ νόστιμη η συνταγή σου!!Καί η σαλτσούλα σου,θεσπέσια!!!Μπράβο σου!!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteοποτε ακουω την λεξη φαρφαλες, μου ερχεται στο μυαλο μια παλια διαφημιση της barilla που ελεγε στο τελος μια μοντελα:ειμαι πλουσια!!!
ReplyDeleteπλουσιο λοιπον σε γευση το πιατο σου, χωρις να ειναι υπερβολικο!!!καλο βραδυ!
πολύ καλό το ζυμαρικό σου ελένη να σαι καλά
ReplyDeleteΤί όμορφο και πολύχρωμο πιάτο είναι αυτό? πολυ μου άρεσε,φαντάζομαι τη νοστιμιά του.Καλό βράδυ,φιλάκια.
ReplyDeleteΑγαπώ ζυμαρικά, υπέροχη και η σαλτσούλα σου!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά.
Πολύ μου αρέσουν οι απλές σάλτσες με τα ζυμαρικά. Απλά υλικά με ξεκάθαρες γεύσεις, με το βασιλικό και το κρασί να προσθέτουν λίγη ένταση. Υπέροχο πιάτο.
ReplyDeleteΖυμαρικά με εύκολη και γρήγορη σάλτσα...τι πιο ωραίο και ανοιξιάτικο φαγητό!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραία η συνταγή σου και κυριώς νηστίσιμη. Λέω να την κάνω αύριο.
Ευχαριστούμε
Ωραίο φαγάκι Ελένη μου. Πάντα είναι από τα πιάτα που μας βγάζουν ασπροπρόσωπες σε δύσκολες καταστάσεις..Είναι και νηστίσιμο..μια χαρά το βρίσκω. Να είσαι καλά
ReplyDelete