Thursday, 20 June 2013

Μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα


Οι χοιρινές μπριζόλες, εκτός από τα κάρβουνα και τον φούρνο όπως πολλοί θα ξέρετε, γίνονται πολύ πολύ νόστιμες και στην κατσαρόλα!!
Έτσι τις έφτιαχνε η αδελφή μου και σήμερα νοστάλγησα ιδιαίτερα εκείνες τις ημέρες!!!!
Θα σας δώσω υλικά για δυο μερίδες όπως τις έφτιαξα για να τις στείλω πακέτο στον φοιτητή μου!!

Υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι ρίγανη
χυμό από ένα λεμόνι
3/4 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι πιπέρι
8 πατάτες μέτριες
Για να τις φτιάξουμε
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσουν για λίγο, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και από τις δυο μεριές.
Τις σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί
Ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φετάκια και ανακατεύουμε λίγο να βγάλει το άρωμα της.
Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις τσιγαρίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει κυδωνάτες, όπως όταν τις ψήνουμε στο φούρνο..
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και τις πατάτες.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για 45-50 λεπτά.
Ελέγχουμε συνεχώς το νερό και συμπληρώνουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

42 comments:

  1. καλημέρα πολύ ωραίο φαγητό να σαι καλά

    ReplyDelete
  2. Μόλις γύρισα Βασάκι μου καιείμαι ''αμαγείρευτη'' στο σπίτι, όπως καταλαβαίνεις, θα πάρω 2-3 μεριδούλες για το μεσημεριανό τους που από ότι είδα είναι απολύτως του γούστου τους !!!!χιχιχ


    γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου με τις οικογενειακές σας νοστιμιές !!!!! Είδες, μέσα απο ενα φαγητό πόσες αναμνήσεις, νοσταλγίες, μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια !!!! σου κάνω μια μεγάλη μεγάλη αγκαλιά και σε
    φιλώ πολύ πολύ πολύ .



    ReplyDelete
  3. Καλημέρα! Πολύ νόστιμο φαίνεται! Καλή συνέχεια! Πολλά φιλουθκια :)

    ReplyDelete
  4. Έτσι ακριβώς τις κάνω και εγώ και είναι πραγματικά πεντανόστιμες οι μπριζόλες!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  5. Βασάκι μου,
    πολλές φορές τις κάνω κι εγώ έτσι και γίνονται πραγματικά και νόστιμες και γρήγορα....

    Καλημέρες και φιλιά πολλά πολλά σε όλες σας...-:)))

    ReplyDelete
  6. Kαι οτι είχα δύο μπριζόλες Βασια μου και έλεγα τι να κανω με αυτό το λίγο κρέας... ευχαριστώ πολύ ωραία ιδέα μου έδωσες να είσαι καλά...μου θύμισε τις πατατες μπλούμ.. με μοσχαρι και ντοματα φαγητό που το καναμε να φτουρίσει ( φτάσει)το κρέας παλια..χι.χιχ.καλη σου μερα φιλακια [πολλα

    ReplyDelete
  7. Βασάκι μου τέλειες οι μπριζολίτσες σου,και μου άνοιξαν την όρεξη!!!Δείχνουν υπέροχες και καλομαγειρεμένες, μπράβο!Ωραία ιδέα!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  8. Τέλειο φαγάκι! Λαττρεύω τις μπριζόλες κατσαρόλας! Γίνονται απίστευτα μαλακές!

    ReplyDelete
  9. Φοβερό φαγάκι!! Πόσο μ' αρέσει το λεμονάτο κρέας δεν μπορείς να φανταστείς!

    ReplyDelete
  10. Πω πω τι μου θύμισες Βασάκι!
    Κάποτε τις έκανα πολύ συχνά στην κατσαρόλα και γίνονταν λουκουμάκι!!!
    Γιατί έχω τόσον καιρό να τις φτιάξω έτσι???
    Οι επόμενες μπριζολίτσες μας θα γίνουν στην κατσαρόλα σίγουρα!!
    Οι δικές σου δείχνουν σούπερ λαχταριστές!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  11. Φαίνετε πολύ νόστιμο και λατρεύω τα λεμονάτα φαγητά!Φιλιά!

    ReplyDelete
  12. Βάσια μου, με αυτόν τον τρόπο το κρεατάκι της μπριζόλας, γίνεται πιο μαλακό και πεντανόστιμο. Οι πατατούλες επίσης, παίρνουν την νοστιμιά από το κρέας και είναι σούπερ γευστικές! Πολυ ωραίο φαγάκι!!
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
  13. Μου μυρίζει πολύ μαμαδίσιο και σπιτικό το φαγάκι σου σήμερα το λεμονάτο και θα στρωθώ και θα το φάω μια χαρά!

    ReplyDelete
  14. Νοστιμότατο φαγάκι και αγαπημένο των παιδιών! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  15. Πολύ νόστιμο τό φαγάκι σου Βάσια μου!!!Στήν κατσαρόλα δέν τίς έχω φτιάξη ποτέ τίς μπριζόλες!!Αλλά σίγουρα θά τήν δοκιμάσω!!Καλό απόγευμα!!!

    ReplyDelete
  16. Τέλεια συνταγή! Και οι μπριζόλες στην κατσαρόλα βγαίνουν πάντα μαλακές!

    ReplyDelete
  17. φαγακι σπιτικο!!!!κι εγω δεν εχω κανει ποτε μπριζολες στην κατσαρολα, αλλα σιγουρα θα το δοκιμασω!!!!φιλια πολλα πολλα!!!

    ReplyDelete
  18. Πω πω τελειο φαγακι!!!!

    ReplyDelete
  19. Πολύ νόστιμο φαγητό και κυρίως εύκολο!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  20. Homemade μου σ΄ευχαριστώ!!!
    Να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  21. Μαράκι μου γλυκό .....πολλές αναμνήσεις...πολλές στιγμές!!!
    Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή!!!
    Φιλάκια πολλα πολλά !!!!

    ReplyDelete
  22. Βασιλική μου είναι μια εναλλακτική πρόταση για τις μπριζολίτσες μας!!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  23. Sophie μου,πράγματι γίνονται πολύ μαλακές και νόστιμες!!!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!

    ReplyDelete
  24. Βιβίκα μου γίνονται πεντανότιμες λέμε!!!!!!Φιλάκια πολλά πολλά!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ReplyDelete
  25. Σμαραγδένια μου ελπίζω να τις έφτιαξες και να σας άρεσαν!!!Εκτός από τις μπριζόλες που γίνονται πολύ νόστιμες μελώνουν και υπέροχα οι πατατούλες!!!
    Τις πατάτες με το κοκκινιστό μοσχάρι της έφτιαχνε και μένα η μητέρα μου και τις πέρναγε πρώτα από το τηγάνι!!Γίνονταν υπέροχο φαγάκι !!!
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  26. Ελένη μου ,σ΄ευχαριστώ πολύ!!
    Γίνονται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμες!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  27. Sundayspoon, ακριβώς όπως το λές..γίνονται απίστευτα μαλακές και οι πατατούλες μελώνουν υπέροχα!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  28. Μάγδα μου, κι εγώ το προτιμώ ιδιαίτερα το λεμονάτο κρέας από το κοκκινιστό!!!Γούστα είναι αυτά!!χαχα!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  29. Ελενάκι μου είναι ένα φαγάκι που κι εγώ το είχα ξεχασμένο ......
    Όμως αξίζει το κόπο γιατί γίνεται πολύ νόστιμο!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  30. Σπυριδούλα μου,αν λατρεύεις κι εσύ τα λεμονάτα φαγητά...σίγουρα θα το λατρέψεις κι αυτό!!
    Καλό Σαββατοκυριακο!!!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  31. Ειρήνη μου έτσι ακριβώς και μαλακές μπριζολίτσες και μελωμένες πατατούλες με γεύση από το κρεατάκι!!!!
    Γρήγορο και νόστιμο φαγάκι!!!
    Φιλιά πολλά!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  32. Μάρθα μου κόπιασε.....Είναι όντως μαμαδίστικο φαγάκι .....και ως μαμαδίστικο είναι και αγαπημένο!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  33. Κορδονέτο αυτό είναι το πιο σημαντικό να μένουν ευχαριστημένα τα παιδιά γιατι γλυτώνουμε την γκρίνια...χαχα!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  34. Dimi μου να τις φτιάξεις ..γίνονται πολύ μαλακές και γευστικότατες!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο !!!Φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  35. Create Taste ,σ΄ευχαριστώ!!! Όπως το λες γίνονται στην κατσαρόλα οι μπριζολίτσες πολύ μαλακές!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  36. Πλεχτό μπισκότο, γίνονται πεντανόστιμες να τις δοκιμάσεις!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  37. Katrina μου σ΄ευχαριστώ πολύ!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  38. Mari Beika,είναι όντως και νόστιμο και εύκολο !!!
    Καλό Σαββατοκυριακό!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  39. Αγαπημένο φαγάκι, που ξεφεύγει από τις κλασικά ψημένες στο φούρνο μπριζόλες!
    Μένουν μαλακές και τρυφερές και οι πατατούλες μελώνουν υπέροχα!

    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  40. Πολυ νοστιμο φαγητο, το μαγειρεψα ακολουθοντας ακριβως την συνταγη και εγινε σουπερ νοστιμο.
    Καλα που υπαρχουν αυτα τα μπλογκ μαγειρικης και μπορουμε να φτιαχνουμε και εμεις οι εργενηδες κανενα φαγητο και να μην ειμαστε ολο παραγκελειες απο ντελιβερι.

    ReplyDelete
  41. Ευκολη γρηγορη κ νοστιμη συνταγη :) και χωρις μεγαλο κοστος ;)

    ReplyDelete
  42. Τις εκανα και βγηκαν πεντανοστιμες ,,,ο αντρας μου (κι εγω) ανυπομονει να τις ξανακανω ...μπραβο μπραβο μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete