
Οι χοιρινές μπριζόλες, εκτός από τα κάρβουνα και τον φούρνο όπως πολλοί θα ξέρετε, γίνονται πολύ πολύ νόστιμες και στην κατσαρόλα!!
Έτσι τις έφτιαχνε η αδελφή μου και σήμερα νοστάλγησα ιδιαίτερα εκείνες τις ημέρες!!!!
Θα σας δώσω υλικά για δυο μερίδες όπως τις έφτιαξα για να τις στείλω πακέτο στον φοιτητή μου!!
Υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι ρίγανη
χυμό από ένα λεμόνι
3/4 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι πιπέρι
8 πατάτες μέτριες
Για να τις φτιάξουμε
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσουν για λίγο, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και από τις δυο μεριές.
Τις σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί
Ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φετάκια και ανακατεύουμε λίγο να βγάλει το άρωμα της.
Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις τσιγαρίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει κυδωνάτες, όπως όταν τις ψήνουμε στο φούρνο..
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και τις πατάτες.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για 45-50 λεπτά.
Ελέγχουμε συνεχώς το νερό και συμπληρώνουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

καλημέρα πολύ ωραίο φαγητό να σαι καλά
ReplyDeleteΜόλις γύρισα Βασάκι μου καιείμαι ''αμαγείρευτη'' στο σπίτι, όπως καταλαβαίνεις, θα πάρω 2-3 μεριδούλες για το μεσημεριανό τους που από ότι είδα είναι απολύτως του γούστου τους !!!!χιχιχ
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου με τις οικογενειακές σας νοστιμιές !!!!! Είδες, μέσα απο ενα φαγητό πόσες αναμνήσεις, νοσταλγίες, μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια !!!! σου κάνω μια μεγάλη μεγάλη αγκαλιά και σε
φιλώ πολύ πολύ πολύ .
Καλημέρα! Πολύ νόστιμο φαίνεται! Καλή συνέχεια! Πολλά φιλουθκια :)
ReplyDeleteΈτσι ακριβώς τις κάνω και εγώ και είναι πραγματικά πεντανόστιμες οι μπριζόλες!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΒασάκι μου,
ReplyDeleteπολλές φορές τις κάνω κι εγώ έτσι και γίνονται πραγματικά και νόστιμες και γρήγορα....
Καλημέρες και φιλιά πολλά πολλά σε όλες σας...-:)))
Kαι οτι είχα δύο μπριζόλες Βασια μου και έλεγα τι να κανω με αυτό το λίγο κρέας... ευχαριστώ πολύ ωραία ιδέα μου έδωσες να είσαι καλά...μου θύμισε τις πατατες μπλούμ.. με μοσχαρι και ντοματα φαγητό που το καναμε να φτουρίσει ( φτάσει)το κρέας παλια..χι.χιχ.καλη σου μερα φιλακια [πολλα
ReplyDeleteΒασάκι μου τέλειες οι μπριζολίτσες σου,και μου άνοιξαν την όρεξη!!!Δείχνουν υπέροχες και καλομαγειρεμένες, μπράβο!Ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Τέλειο φαγάκι! Λαττρεύω τις μπριζόλες κατσαρόλας! Γίνονται απίστευτα μαλακές!
ReplyDeleteΦοβερό φαγάκι!! Πόσο μ' αρέσει το λεμονάτο κρέας δεν μπορείς να φανταστείς!
ReplyDeleteΠω πω τι μου θύμισες Βασάκι!
ReplyDeleteΚάποτε τις έκανα πολύ συχνά στην κατσαρόλα και γίνονταν λουκουμάκι!!!
Γιατί έχω τόσον καιρό να τις φτιάξω έτσι???
Οι επόμενες μπριζολίτσες μας θα γίνουν στην κατσαρόλα σίγουρα!!
Οι δικές σου δείχνουν σούπερ λαχταριστές!
Φιλιά πολλά πολλά!!!
Φαίνετε πολύ νόστιμο και λατρεύω τα λεμονάτα φαγητά!Φιλιά!
ReplyDeleteΒάσια μου, με αυτόν τον τρόπο το κρεατάκι της μπριζόλας, γίνεται πιο μαλακό και πεντανόστιμο. Οι πατατούλες επίσης, παίρνουν την νοστιμιά από το κρέας και είναι σούπερ γευστικές! Πολυ ωραίο φαγάκι!!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι.
Μου μυρίζει πολύ μαμαδίσιο και σπιτικό το φαγάκι σου σήμερα το λεμονάτο και θα στρωθώ και θα το φάω μια χαρά!
ReplyDeleteΝοστιμότατο φαγάκι και αγαπημένο των παιδιών! Φιλάκια!
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο τό φαγάκι σου Βάσια μου!!!Στήν κατσαρόλα δέν τίς έχω φτιάξη ποτέ τίς μπριζόλες!!Αλλά σίγουρα θά τήν δοκιμάσω!!Καλό απόγευμα!!!
ReplyDeleteΤέλεια συνταγή! Και οι μπριζόλες στην κατσαρόλα βγαίνουν πάντα μαλακές!
ReplyDeleteφαγακι σπιτικο!!!!κι εγω δεν εχω κανει ποτε μπριζολες στην κατσαρολα, αλλα σιγουρα θα το δοκιμασω!!!!φιλια πολλα πολλα!!!
ReplyDeleteΠω πω τελειο φαγακι!!!!
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο φαγητό και κυρίως εύκολο!
ReplyDeleteΦιλιά
Homemade μου σ΄ευχαριστώ!!!
ReplyDeleteΝα περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Μαράκι μου γλυκό .....πολλές αναμνήσεις...πολλές στιγμές!!!
ReplyDeleteΤι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή!!!
Φιλάκια πολλα πολλά !!!!
Βασιλική μου είναι μια εναλλακτική πρόταση για τις μπριζολίτσες μας!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!
Sophie μου,πράγματι γίνονται πολύ μαλακές και νόστιμες!!!
ReplyDeleteΦιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!
Βιβίκα μου γίνονται πεντανότιμες λέμε!!!!!!Φιλάκια πολλά πολλά!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!!!
Σμαραγδένια μου ελπίζω να τις έφτιαξες και να σας άρεσαν!!!Εκτός από τις μπριζόλες που γίνονται πολύ νόστιμες μελώνουν και υπέροχα οι πατατούλες!!!
ReplyDeleteΤις πατάτες με το κοκκινιστό μοσχάρι της έφτιαχνε και μένα η μητέρα μου και τις πέρναγε πρώτα από το τηγάνι!!Γίνονταν υπέροχο φαγάκι !!!
Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!!
Ελένη μου ,σ΄ευχαριστώ πολύ!!
ReplyDeleteΓίνονται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμες!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Sundayspoon, ακριβώς όπως το λές..γίνονται απίστευτα μαλακές και οι πατατούλες μελώνουν υπέροχα!!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!!
Μάγδα μου, κι εγώ το προτιμώ ιδιαίτερα το λεμονάτο κρέας από το κοκκινιστό!!!Γούστα είναι αυτά!!χαχα!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!!
Ελενάκι μου είναι ένα φαγάκι που κι εγώ το είχα ξεχασμένο ......
ReplyDeleteΌμως αξίζει το κόπο γιατί γίνεται πολύ νόστιμο!!!!
Πολλά φιλάκια!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Σπυριδούλα μου,αν λατρεύεις κι εσύ τα λεμονάτα φαγητά...σίγουρα θα το λατρέψεις κι αυτό!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκυριακο!!!!Φιλιά!!!
Ειρήνη μου έτσι ακριβώς και μαλακές μπριζολίτσες και μελωμένες πατατούλες με γεύση από το κρεατάκι!!!!
ReplyDeleteΓρήγορο και νόστιμο φαγάκι!!!
Φιλιά πολλά!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Μάρθα μου κόπιασε.....Είναι όντως μαμαδίστικο φαγάκι .....και ως μαμαδίστικο είναι και αγαπημένο!!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλιά!!!
Κορδονέτο αυτό είναι το πιο σημαντικό να μένουν ευχαριστημένα τα παιδιά γιατι γλυτώνουμε την γκρίνια...χαχα!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλιά!!!
Dimi μου να τις φτιάξεις ..γίνονται πολύ μαλακές και γευστικότατες!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο !!!Φιλιά!!!!
Create Taste ,σ΄ευχαριστώ!!! Όπως το λες γίνονται στην κατσαρόλα οι μπριζολίτσες πολύ μαλακές!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!!
Πλεχτό μπισκότο, γίνονται πεντανόστιμες να τις δοκιμάσεις!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!Φιλιά πολλά!!!
Katrina μου σ΄ευχαριστώ πολύ!!!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο!!!
Mari Beika,είναι όντως και νόστιμο και εύκολο !!!
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκυριακό!!Φιλιά!!!
Αγαπημένο φαγάκι, που ξεφεύγει από τις κλασικά ψημένες στο φούρνο μπριζόλες!
ReplyDeleteΜένουν μαλακές και τρυφερές και οι πατατούλες μελώνουν υπέροχα!
Φιλάκια!
Πολυ νοστιμο φαγητο, το μαγειρεψα ακολουθοντας ακριβως την συνταγη και εγινε σουπερ νοστιμο.
ReplyDeleteΚαλα που υπαρχουν αυτα τα μπλογκ μαγειρικης και μπορουμε να φτιαχνουμε και εμεις οι εργενηδες κανενα φαγητο και να μην ειμαστε ολο παραγκελειες απο ντελιβερι.
Ευκολη γρηγορη κ νοστιμη συνταγη :) και χωρις μεγαλο κοστος ;)
ReplyDeleteΤις εκανα και βγηκαν πεντανοστιμες ,,,ο αντρας μου (κι εγω) ανυπομονει να τις ξανακανω ...μπραβο μπραβο μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDelete