Tuesday 4 February 2014
Το πορτοκαλί τουρλού
Φουλ του πορτοκαλί έχουμε σήμερα!!
Ένα φαγάκι όλο γλύκα, ιδανικό για να συνοδεύσει τα ψητά κρεατικά μας.
Πορτοκαλί γλυκοπατάτες, κολοκύθα και καρότα δίνουν χρώμα και νοστιμιά μοναδική!
Το έφτιαξα την Κυριακή για να συνοδεύσει τις ψητές μπριζολίτσες μας, έφτιαξα και μια τηγανιά πατάτες μήπως μου έκανε κανείς τον …. δύσκολο, αλλά τελικά οι πατάτες μείνανε περιφρονημένες, όλοι από το νόστιμο τουρλού σερβιρίστηκαν!
Δοκιμάστε το, θα σας ενθουσιάσει!!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. γλυκοπατάτες κατά προτίμηση πορτοκαλί (ζυγισμένες καθαρισμένες)
250 γρ. κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη)
1 καρότο
1 κρεμμύδι
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
μισό κουταλάκι μαντζουράνα
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες και την κολοκύθα σε κυβάκια.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια.
Κόβουμε το καρότο σε λεπτές ροδέλες.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα και το καρότο, και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σοτάρισμα όλων των υλικών.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάζει ελαφρά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την φέτα χοντροτριμμένη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμη, σε δυνατή φωτιά, να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Αυτό είναι όλο κι όλο!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!
Συνοδεύει το κρέας τέλεια!!Αυτά τα πιάτα είναι εντυπωσιακά και απογειώνουν τη γεύση! Την καλημέρα μου Ελένη!!
ReplyDeleteΚαλημέρα τουρλοΛενάκι μου !!!!!
ReplyDeleteΕγώ εχθές σ'εστειλα να φτιάξεις καραμελωμένα κορν-φλεϊκς και εσύ εφτιαξες πορτοκαλοτουρλού ??? τςςςςς τι κακό παιδί είσαι εσύ ??? οπως καταλαβαίνεις μια και ήρθα πρώτη θα πάρω όοοοολο το μπωλάκι και δεν θα βρεί κανένας άλλος τίποτα !!!!! χιχιχι
Ξέρεις ότι εγώ δεν είμαι των ψαγμένων φαγητών, παρ'ολα αυτά έχω φάει όταν ήμουν μικρούλα απο την γιαγιουλα μου την μανιατισσα πορτοκάλι σαλάτα, στη θέση δηλαδή της γλυκοπατάτας και της κολοκύθας ήταν το πορτοκάλι. Είχε και κρεμμύδι και λάδι και άλλα μυρωδικά. Αυτό στο λέω για να δείς ότι τελικά ημουν γκουρμεδιάρα απο τα γεννοφάσκια μου !!!!!!! χιχιιχ
Γεια στα χεράκια σου φιλενάδα μου με τις ιδέες σου !!!
φιλούπες πολλές πολλές
Ελενάκι, το συνοδευτικό σου για το ψητό μας κρεατάκι, είναι απολύτως του γούστου μου!! Την αγάπη που έχω για την κολοκύθα την ξέρεις. Με την γλυκοπατάτα, ήρθε και έδεσε η γεύση! Θα δοκιμαστεί σύντομα, με ψητό κοτόπουλο.
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Για μια χορτοφάγο σαν εμένα αυτό αποτελεί ένα υπέροχο χρωματιστό φαγάκι!Γεια στα χέρια σου!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Τέλειο και χρώμα και γεύση! Λατρεύω τις γλυκοπατάτες και την κολοκύθα! Σκέτο ή με κρέας, αυτό το πιάτο είναι μούρλια! Φιλιά!
ReplyDeleteEleanna - www.foodaki.gr
Εξαιρετικά τα συνδύασες ξανθό συνμέλος...Η γλυκοπατάτα ταιριάζει με την κολοκύθα και της δίνει γεύση...Για τα χρώματα,δεν το συζητώ...
ReplyDeleteΚαλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))))
Α, τί όμορφο!!!
ReplyDelete'Γεια στα χεράκια σου, κορίτσι μου!
Πρέπει να είναι απίθανο!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Πολύ ωραία και γευστική πρόταση!:)
ReplyDeleteΠλούσιο, νόστιμο και εύκολο πιάτο, ευχαριστούμε, Έλενά μου!
ReplyDeleteΚι εγώ αγαπώ αυτό το συνδυασμό υλικών αλλά τα ψήνω στο φούρνο. Συνοδεύω ψάρι φιλέτο ψητό. Είναι νοστιμότατα!
Φιλάκια πολλά
Καλό μεσημέρι Έλενα.
ReplyDeleteΑυτό το τουρλού στο φούρνο το έφαγα στο Λονδίνο με λίγο περισσότερες ρίζες λαχανικών και το αγάπησα πολύ.
Το έφτιαξα εδώ δυο φορές σε εορταστικό μας τραπέζι πολύ ωραίο συνοδευτικό!!
Εγώ πάντως και σκέτο θα το έτρωγα ευχαρίστως! Ο ήλιος στο πιάτο σας έπρεπε να είναι ο τίτλος του, είναι πανέμορφο και σίγουρα λαχταριστό! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteμμμ και έχω μια πεινα!!!... γεια σου Ελενά μου!
ReplyDeleteΦαγάκι για μένα είναι αυτό..............δεν χρειάζομαι κρέας από δίπλα....μόνο μπόλικο ψωμάκι!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΜμμμμ,πολύ νόστιμη καί γεμάτη υπέροχες γεύσεις,Ελενά μου,συνταγή!!!Τέλεια συνοδεύη πολλά φαγητά!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΠως τα σκέφτεσαι όλα αυτά τα ωραία,μπορείς να μου πεις!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!
Εάν περιφρονήθηκαν οι τηγανιτές πατάτες για χάρη του τουρλού, φαντάζομαι νοστιμιά!
ReplyDeleteΈχει όμως υλικά που συνδυάζονται άψογα! Και σούπερ χρώμα!
Φιλιά
Κι εγώ θα παραμέριζα τις πατάτες γι΄αυτό το υπέροχο πιάτο!!!!! Είναι πραγματικά μοναδικό!!!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ Έλενά μου!!! Πολλά φιλιά!
Υπέροχο πορτοκαλί πιάτο και με πολλές βιταμίνες.
ReplyDeleteθρεπτικοτατο και πολυχρωμο,χαρμα οφθαλμων,αγαπω πολυ το πορτοκαλι χρωμα,φιλακια.
ReplyDeleteΚαλημέρα και πάλι... αυτό το πορτοκαλί τουρλού μπήκε στην καρδιά μου... καταγράφεται!!!!
ReplyDeleteΠάω να αγοράσω γλυκοπατάτες!!!
Φιλάκια!
Το πορτοκαλί τουρλού το βρίσκω πολύ όμορφο σε χρώμα και γεύση!!!!
ReplyDeleteΕρυματικότατη Ελενάκι μου και πάντα με εύκολο τρόπο!!!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!
♡♡⊱ Olá!
ReplyDeleteA apresentação faz ainda mais fome!
Isso é maravilhoso!!!
Boa quinta-feira!
Beijinhos.
° ·.♫° ·.
Από ένα ζουζουνάκι μόνο τσαχπινιές και χρώματα θα μπορούσα να βλέπω!
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα!
Φιλάκια τουρλού!!!