Friday, 4 April 2014

Δυο ντιπ για το πασχαλινό σας τραπέζι


Θα σας προτείνω δυο υπέροχα ντιπ, που θα εντυπωσιάσουν στο πασχαλινό σας τραπέζι φέτος.
Συνοδεύουν πολύ νόστιμα όλα τα κρεατικά, τα λαχανικά και τις πατάτες.
Μέσα σε 10 λεπτάκια, μπορείτε να τα έχετε έτοιμα και τα δύο.
Και πιστέψτε με, οι καλεσμένοι σας δεν θα σταματήσουν λεπτό να … ντιπάρουν ξανά και ξανά!
Το βασικό συστατικό τους είναι το ανθότυρο, το οποίο μια χαρά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τυρί κρέμα, και να πάρουμε ένα εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα.
Πάμε να τα φτιάξουμε!


Ντιπ με ανθότυρο, γιαούρτι και μυρωδικά

Τα υλικά μας:
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
60 γρ. μαγιονέζα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
7-8 κλωναράκια μαϊντανό ή άνηθο ή δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
¼ πράσινης πιπεριάς
αλάτι
Τι κάνουμε:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε μια σάλτσα με κρεμώδη υφή.
Την αδειάζουμε σε ένα όμορφο μπολάκι ή σε μια πιατελίτσα, και σερβίρουμε.

Ντιπ με ανθότυρο, ντομάτα και βασιλικό

Τα υλικά μας:
180 γρ. ανθότυρο
80 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλη ντομάτα (μόνο σάρκα χωρίς ζουμί και σπόρια)
80 γρ. μαγιονέζα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
αλάτι
Τι κάνουμε:
Ότι κάναμε και στο άλλο ντιπ.
Χτυπάμε δηλαδή όλα τα υλικά στο μούλτι και μόλις το μείγμα μας αποκτήσει κρεμώδη υφή, είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

22 comments:

  1. Και τα δύο είναι του γούστου μας!!!
    Μπράβο, Ελενάκι!!!
    Υπέροχες προτάσεις!!!
    Φιλιά πολλά-πολλά!
    Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

    ReplyDelete
  2. Ελενάκι και σε εμένα αρέσουν αυτού του είδους τα ντιπ. Συνοδεύουν πολύ ωραία τα κρεατικά, αλλά και με φρέσκα στικς λαχανικών ταιριάζουν εξαιρετικά. Άσε δε που αν ξεκινήσεις τις βούτες με τηγανητές πατάτες, δεν σταματάς με τίποτα. Πραγματικά θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους του Πασχαλινού μας τραπεζιού, καθώς εκτός από νόστιμα, είναι δροσερά στην γεύση.
    Καλή μας ημέρα.

    ReplyDelete
  3. Εξαιρετικά συνοδευτικά για κρέατα και λαχανικά! Δροσερά και νόστιμα! Για να πηγαίνει το κρεατάκι ποιο εύκολα κάτω!! Να έχεις μια όμορφη μέρα κοριτσάκι!!!

    ReplyDelete
  4. Φαίνονται λαχταριστά και πολύ πολύ δροσερά. Την καλημέρα μου :)

    ReplyDelete
  5. Από τα δύο, διαλέγω φυσικά και τα δύο!!
    Και φέρνω τα κριτσινάκια μου για να ντιπάρω!!
    Γεια στα χέρια σου Ελενάκι μου!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Δεν ξέρω ποιό να πρωτοδιαλέξω!

    ReplyDelete
  7. ΘΑΛΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ4 April 2014 at 14:55

    ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.

    ReplyDelete
  8. Θα τα τιμήσω και τα δύο!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΥΓ. Ψάχνω να βρω συνταγή για τη γέμιση που βάζουν στα γαριδοπουγκάκια,νομίζω πως μοιάζει με το πρώτο ντιπ αν έχετε καμιά ιδέα θα με κάνατε πολύ ευτυχισμένη!!!!!

    ReplyDelete
  9. Και τα δυο ωραία είναι αλλά λόγω αρνιου θα πάω με το πρώτο! για να σπάσει την αρνίλα :) το ανθότυρο ανάλατο η αλατισμένο (γιατί εδώ έχουμε θέμα να βρούμε τέτοια τυριά. Ευχαριστώ Ελένη. Ελέανα

    ReplyDelete
  10. Πάρα πολύ ωραίες προτάσεις!!! Και οι δύο πολύ γευστικές!:)

    ReplyDelete
  11. Τέλεια και τα δύο ντιπ!
    Και όχι μόνο για το πασχαλινό τραπέζι!

    ReplyDelete
  12. Μού αρέσουν καί τά δύο ντίπ,Ελένη μου!!Καίγίνονται εύκολα,αλλά καί συνοδεύουν όμορφα τά κρεατικά τού Πάσχα!!Θά τά δοκιμάσω!!Καλό Σ/Κ!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  13. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα στο φετινό πασχαλινό τραπέζι!!
    Μας αρέσουν τα ντιπ κι' αυτά φαίνονται τέλεια!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ReplyDelete
  14. Και τα δύο είναι υπέροχα!!! Δροσερά, νόστιμα, εύκολα και λαχταριστά! Μπράβο Ελένη κι ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Και τα δύο θα τα δοκίμαζα.
    Ειναι πολύ ωραία ιδέα για πάρτυ
    με κριτσινάκια!

    ReplyDelete
  16. Πολύ ωραία και τα δύο Ελενάκι, μπράβο!
    Τρώγονται στη στιγμή κι ενθουσιάζουν με τη γεύση τους!

    Φιλάκια, καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  17. Good Morning Helen, I have never used ricotta cheese in a dip, but I love all the ingredients you have used and I am certainly going to be making your dips.
    My mother is coming to stay for Easter and I just know she will enjoy these dips.
    Thank you for the inspiration.
    Best Wishes
    Daphne

    ReplyDelete
  18. Δροσερά και τα δύο ντιπ, τα φτιάχνουμε από νωρίς και τα απολαμβάνουμε ενώ ψήνονται τα κρεατικά! Με λίγα κράκερ ή λαχανικά θα είναι πράγματι υπέροχα!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  19. Απο τα δυο και τα δυο οπως λέει και η Έλενα!!!
    Για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο!!!
    Βραδάκια καλοκαιρινά με κριτσίνια ή κράκερς ..... ποτάκι και πολύ ντιπάρισμα....χαχαχα!!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ!!!!

    ReplyDelete
  20. Eλένη εξαιρετικά και τα δύο ντιπ.
    Και με το ανθότυρο έχουν πολύ ωραία γεύση.

    ΦΙλιά

    ReplyDelete
  21. Ελενάκι μου πολύ ωραιες και οι δύο σου προτάσεις !!! δροσερες και νοστιμες !

    γεια στα χεράκια σου

    φιλια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  22. Ελένη υπέροχες οι γευστικές σου προτάσεις..και για το Πασχαλινό τραπέζι βεβαίως βεβαίως αλλά και για όποιο τραπέζι...φιλάκια

    ReplyDelete