Thursday, 3 April 2014

Σπανακομαφινάκια



Συνήθως το βράδυ της Αναστάσεως, μαζί με την μαγειρίτσα ετοιμάζω και ένα δυο μεζεδάκια, για τους …. δύσκολους που δεν τρώνε μαγειρίτσα, μη εξαιρουμένης εμού.
Για φέτος το ένα από τα μεζεδάκια είναι ήδη αποφασισμένο, μιας και δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία.
Μαφινάκια με φέτα και σπανάκι, που μοσχοβολάνε δυόσμο.
Πολύ νόστιμα, πολύ εύκολα να ετοιμαστούν, και πολύ εντυπωσιακά στολισμένα με τυρί κρέμα με χορταρικά.
Πάμε να δούμε πόσο εύκολα θα τα φτιάξουμε!
(Η ιδέα της συνταγής με αρκετές τροποποιήσεις από εδώ)

Θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
200 ml φρέσκο γάλα
75 ml ελαιόλαδο
2 αυγά
1-2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. φέτα
Επιπλέον 
1 συσκευασία τυρί Φιλαδέλφεια με χορταρικά και σκόρδο
Τι κάνουμε: 
Αφήνουμε το σπανάκι να ξεπαγώσει. Το στύβουμε καλά, να αποβάλλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο και την φέτα χοντροτριμμένη. Ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε στις θήκες από το μαφινοταψάκι μας χαρτάκια γκοφρέ, καλά λαδωμένα στην εσωτερική τους πλευρά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, φροντίζοντας να τις γεμίσουμε ως επάνω, γιατί τα μαφινάκια ελάχιστα θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 25-30 λεπτά, ψήσιμο πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.
Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε, βάζουμε σε κορνέ το Φιλαδέλφεια και στολίζουμε τα μαφινάκια μας με μια ροζέτα.
Καλή επιτυχία!

23 comments:

  1. Καλημέρα κορίτσια,Έλενα τα μαφινάκια σου είναι απίθανα!!Πολύ ωραία ιδέα το στόλισμα με το τυρί κρέμα!Φιλάκια :)

    ReplyDelete
  2. Ελενάκι μου, τί σσσσσσσσσσούπερ πρόταση είναι αυτή???
    Υπέροχα φαίνονται!!!
    Φιλάκια, κούκλα μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ReplyDelete
  3. Αυτό φιλενάδα είναι ποίημα...
    Η τελευταία σου πινελιά,όλα τα λεφτά...!!!

    Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:))))

    ReplyDelete
  4. Συμπτωματικά αγόρασα προχθες από το σούπερ μάρκετ αυτό το τυρί με τα χορταρικά και το σκόρδο.
    Να πως θα το αξιοποιήσω λοιπόν.
    Ευχαριστώ για την συνταγή.

    ReplyDelete
  5. Πρωτότυπη ιδέα! Πάρα πολύ ωραία πρόταση και γευστική!:)

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραία ιδέα βρε Ελένη μου!!Νόστιμα , παρουσιάσιμα και εύκολα! Τα λατρεύω!!

    ReplyDelete
  7. Πολύ ωραίο σνακ τόσο για μεγάλους, όσο και για δύσκολους μικρούς! Κρύβεις μέσα το σπανάκι και τρώνε ένα νοστιμότατο αλμυρό κεκάκι!

    ReplyDelete
  8. Ωραια ιδεα!
    Ειναι οτι πρεπει για σνακ στην δουλεια
    αλλα και συνοδευτικο σε τραπέζι.

    ReplyDelete
  9. Τί τέλεια συνταγή Ελενά μου!!!Πολύ νόστιμα τά μαφινάκια σου!!!Καί τό στόλισμα μέ τήν κρέμα τυριού,σούπερ!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  10. Μου άνοιξες την όρεξη πάλι!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Καλά, μέσα στο μυαλό μου είστε!
    Εχω μαζέψει λίγο σπανάκι από τον κήπο και βαριόμουν να ανοίξω φύλλο.
    Θα τα κάνω αυριο και θα επανέλθω με εντυπώσεις!
    Πάντως φαίνονται λαχταριστά!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  12. Απλά υπέροχα Ελενάκι μου!!!!
    Τα λάτρεψα αμέσως και επειδή κι εγω δεν είμαι φαν της μαγειρίτσας θα τα τιμήσω δεόντως το βράδυ της Αναστασης!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  13. Καλησπέρα Ελενάκι μου!!
    Μα τι τέλεια ιδέα ήταν αυτή; Τέλεια όμως. Εκτυπώθηκε ήδη, και θα φτιαχτεί σύντομα!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  14. Ελενάκι μου σούπερ φαίνονται τα μαφινάκαια σου!!!Τέλεια συνταγή!Πολύ όμορφα τα στόλισες, μπράβο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ReplyDelete
  15. Λαχταριστούλια!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Πολύ μου αρέσει που στολίζεις τα μαφινάκια σου Ελενάκι!
    Η αλήθεια είναι ότι η μαγειρίτσα κάθεται λιγάκι βαριά στο στομάχι τέτοια ώρα που την τρώμε, οπότε δεν σου κρύβω ότι με χαρά θα προτιμούσα τα μαφινάκια σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Καταπληκτικά μάφινς Έλενά μου!!!!! Αγαπημένα υλικά σε μια μπουκιά!!!!!
    Σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!!!
    Όνειρα γλυκά!

    ReplyDelete
  18. Καλημέρα Λενάκι μου !!! απλά υπέροχα !! μια με τους σπανακοκεφτέδες σου, μια μ'αυτό μας εχεις στείλει !!!!

    γεια στα χεράκια σου !!

    καλό σ/κ σε όλους

    ReplyDelete
  19. Ωραιότατα τα μαφινάκια με σπανάκι, Ελενάκι! Τα σπανακομαφινάκια είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για την μαγειρίτσα, είτε αυτή μας αρέσει είτε όχι. Οπότε θα ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα των μελών της οικογένειάς μας.
    Καλή μας ημέρα.

    ReplyDelete
  20. Τέλεια Ελενάκι μου!
    Από μυαλουδάκι και χεράκια χρυσά σκίζεις λέμε!!
    Φιλάκια πολλά πολλά αγάπη μου!!

    ReplyDelete
  21. Eκτός του ότι πάνε πολύ ωραία με την μαγειρίτσα, και μόνα τους στέκονται μια χαρά. Ωραία ιδέα και για μπουφέ.

    Πολύ ωραία μαφινάκια Ελενα

    Φιλιά πολλά :)

    ReplyDelete
  22. Πολύ ωραία Έλενα τα σπανακομαφινάκια σου...και πολύ ωραία διακοσμημένα...
    <3 <3 <3

    ReplyDelete
  23. Τα δοκιμάσαμε και είναι πραγματι εξαιρετικό μεζεδάκι, πολύ νόστιμα και αρωματικά!!
    Ευχαριστούμε!

    ReplyDelete