Monday 27 October 2014

Πίτσα με κοτόπουλο


Mexican style πίτσα ετοιμάσαμε σήμερα!!
Και την λατρέψαμε, μιας και αγαπάμε τις γλυκοπικάντικες γεύσεις.
Κοτοπουλάκι, ανανάς, χρωματιστές πιπερίτσες, καλαμπόκι, τσένταρ, και όλα αυτά τυλιγμένα σε σάλτσα μπάρμπεκιου.
Μια πίτσα σκέτη απόλαυση!!
Μια πίτσα που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες!
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Τα υλικά μας:
μια δόση ζύμη για πίτσα όπως περιγράφεται εδώ
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη ζύμη για πίτσα)
1 στήθος κοτόπουλο (φιλέτο, χωρίς πέτσες και κόκκαλα)
1 κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κουταλιά μπαλσάμικο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
150 γρ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας
3 φέτες ανανά (από κονσέρβα)
μισή κόκκινη πιπεριά
μισή πορτοκαλί πιπεριά
1 κούπα σάλτσα bbq (και 3 κουταλιές επιπλέον)
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι (αλλιώς σε μια κατσαρολίτσα μας) σοτάρουμε σε λίγο ελαφρύ λάδι το κοτόπουλο, να αλλάξει χρώμα.
Το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και την σκόνη σκόρδου, προσθέτουμε και λίγο αλατάκι καθώς και λίγο νεράκι, καπακώνουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το σκεύος, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ μπολ.
Αφού κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Προσθέτουμε στο μπολ τις φέτες ανανά ψιλοκομμένες, τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωριδίτσες, το καλαμπόκι και την 1 κούπα σάλτσα bbq. Ανακατεύουμε καλά, να καλύψει η σάλτσα όλα τα υλικά.
Ετοιμάζουμε την ζύμη πίτσας όπως περιγράφει η Μαρία εδώ. Αν βαριόμαστε ή δεν έχουμε χρόνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη ζύμη πίτσας.
Λαδώνουμε ελαφρά το μεγάλο ταψί του φούρνου μας και απλώνουμε εκεί την ζύμη της πίτσας.
Την αλείφουμε με τις 3 κουταλιές σάλτσα bbq και την πασπαλίζουμε με μια ποσότητα από το τσένταρ (όχι πολύ, τόσο όσο να πασπαλιστεί όλη η ζύμη)
Πάνω από το τυρί απλώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο.
Καλύπτουμε όλα τα υλικά με το υπόλοιπο τσένταρ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 175-180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.
Κόβουμε σε χορταστικά κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα!!

16 comments:

  1. αχ μου τρεχουνε τα σαλια!!!Πολυ μου αρεσε η πιτσα σου Ελενα!!!εγω θα εβαζα στο κομματι μου και μπολικο ταμπασκο(τρελαινομαι για καυτερο)!!!!
    μιαμιιιιιι!!!!
    φιλιαααα

    ReplyDelete
  2. Οφείλω να ομολογήσω Ελενα ότι είναι μια από τις πιο πρωτότυπες πίτσες που έχω δει.
    Χθες έφτιαξα και τα μπισκοτάκια της Ελένης, και σήμερα δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα, ήταν φοβερά!!!!!!
    Καλή βδομάδα κορίτσια!

    ReplyDelete
  3. Μιαμ! Μιάμ!! Τι φοβερή πίτσα είναι αυτή, Ελενάκι! Και διαφορετική από τις άλλες! Κοτοπουλάκι, ανανάς, σάλτσα μπάρμπεκιου!! Απογείωσες γευστικά την πίτσα με αυτά τα υλικά! Υπέροχη!
    Καλή μας ημέρα.

    ReplyDelete
  4. Πολύ πρωτότυπη συνταγή...
    Θα την δοκιμάσω...
    Την αναδημοσίευσα στο: anatakti.gr

    ReplyDelete
  5. Εγώ πάντως ξεροκαταπίνω από τη στιγμή που ξεκίνησα να διαβάζω... Και να βλέπω αυτό το τυράκι να λιώνει... Τις αγαπώ κι εγώ αυτές τις πικάντικες γεύσεις! Υπέροχη ιδέα Έλενα!

    ReplyDelete
  6. Πρωτότυπο και φαίνεται και νόστιμο!!!

    ReplyDelete
  7. Καλησπέρα Ελενά μου!!Χρόνια πολλά!Νά χαίρεσαι τόν αντρούλη σου!!Η πίτσα σου φοβερή!!Προτότυπη συνταγή σέ Μεξικάνικο στυλ!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  8. Τι πρέπει να κάνω για να στείλεις κομμάτι κοπελιά!
    Εντάξει αγαπώ οτιδήποτε μεξικάνικο και η πίτσα σου με δελέασε απίστευτα πολύ!
    Γεια στα χέρια σου βρε κούκλα με τις υπέροχες νοστιμιές που ετοιμάζεις!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  9. Άραγε αν λιποθυμήσω στα πόδια σου θα με λυπηθείς και θα μου δώσεις ένα κομμάτι? Δεν γίνετε κάτι πρέπει να σκεφτώ η δόλια με αυτά που βλέπω!
    Καλό βράδυ^^

    ReplyDelete
  10. Εγω θα το έτρωγα στο πι και φι και δεν θα αφηνα τιποτα, οκ σχεδον τιποτα, δεν τρελαίνομαι για ανανα αχχαχα!
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  11. Όμορφη συνταγή
    Φιλάκια...

    ReplyDelete
  12. Διαφορετική αλλά δείχνει πεντανόστιμη και για να μας την προτείνεις σίγουρα θα αξίζει να τη δοκιμάσουμε Έλενά μου!!!!
    Καλό βράδυ να έχετε! Φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Φοβερή και πρωτότυπη η πίτσα που μας προτείνεις 'Ελενά μου!!! Νοστιμότατη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ !!!!!!!!!! τι γλαμουρ νότα είναι αυτή που έβαλες σε μια απλοϊκή πίτσα ???? πρέπει να είναι φοβερή !!!

    Σε φιλώ πολύ πολύ !!!

    ReplyDelete
  15. Ε, καλά τώρα...
    Αν δεν κάνεις εσύ ζουζουνάκι μου αυτές τις τσαχπινιές... Φαίνεται πολύ νόστιμη κι εξωτική βεβαίως!

    Σμμμουουουουτςςςςς!!!!!

    ReplyDelete
  16. Επιτέλους μια πίτσα με κρέας και χωρίς αλλαντικό!!! Μου άνοιξες την όρεξη, άνετα θα έτρωγα 3-4 κομμάτια τώρα :) Κρατάω την συνταγή γιατί σύντομα θα δοκιμαστεί!! Φιλιά.

    ReplyDelete